|
RE: Mama, kje si? 28.7.2010 9:52:52
|
|
|
|
Kerensa*
|
Ena tini-mini novica je pa le, no... Pravkar me je poklicala novinarka, ki je napisala članek v prilogi Ona. Mauro/Marko se tudi njej ne javlja in tudi ona ga nima kam kontaktirati . Novic v časopisu nimajo nobenih (vsaj nič takšnega, kar ne bi že me tukaj na RR ugotovile), je pa potrjeno to, da Džovana JE bila gluhonema. To, da ni bila, je menda povedala hčerka od pokojne rejnice iz Negastrna (ne poznam je osebno), vendar je vprašanje, koliko je to realno, kajti gluhonemi otroci se s pomočjo terapije naučijo izgovorjave besed (rečeno je bilo, da naj bi Džovana "čudno" govorila) in branja z ustnic. Prav tako JE potrjeno, da je bila Džovana leta 1976 (še) v Zavodu za gluhe in naglušne, še vedno pa ni jasno, kje je bila od avgusta 1971, ko so jo našli na vlaku pa do aprila 1972, ko je prišla v Dom Malči Beličeve. Ta podatek je kvečjemu v mapi na CSD-ju, do vsebine katere pa niti Mauro/Marko nima 100%-nega dostopa, dokler je Džovana tretirana kot živa. Podatka, da bi bila pokojna, namreč ni. Ta teden mi torej sledi telefonski pogovor (in po možnosti tudi srečanje) z direktorico Doma Malči Beličeve, še en e-mail v Zavod za gluhe in naglušne in pa telefonski klic gospe, ki se je z Džovano družila v času, ko je bila le ta še otrok/najstnica. Slednja sicer nič ne ve o tem, kje in kako je Džovana sedaj, se je pa spomni iz časa, ko je bila stara cca. 15 let. Kakršenkoli namig lahko pomaga. Od policije pa nič . Vsaj "Brigajte se zase" ali kaj podobnega bi lahko napisali nazaj, no. Da mi CSD ne odgovori, je jasno. Od vedeževalke tudi nič. Od detektivke sem dobila e-mail, da BO pomagala, vendar živi na drugem koncu SLO in jaz ne morem do nje, ker nimam avta, časa za javni prevoz pa zdaj, ko imam službo, tudi nimam dovolj (vsaj večinoma ne). Od veleposlaništev (razen švicarskega in ameriškega) ni ne duha, ne sluha. No, ker gremo tako ali tako jutri v Grosuplje zaradi Fleke, se bom pa poskusila še ustaviti na PP Grosuplje in bom povprašala komandirja, kako je s tem. Pa Mauro/Marko naj bi tudi živel v najemu v Grosupljem - morda ga pa srečam kje na cesti in... mu dam eno babjo focko okrog ušes.
|
|
|