manna -> RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del (18.10.2010 21:37:40)
|
smrketa, slikce so res luštne. Tamali šarmerček tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] mini, glede tvoje službe - ena daljna kolegica, ki sem jo pred kratkim srečala, dela tukaj pri nas preko Centra za socialno delo, in sicer njena služba je, da gre vsak dan k dvem družinam (trenutno so dve, drugač ne vem kolk jih je še), ki so "socialno" ali drugače ogrožene..recimo to so take družine, ki jih morajo "nadzorovati" predvsem zaradi otrok, recimo če sta mati in oče psihično bolna, alkoholika, odvisnika, oz.je z njimi karkoli narobe, pa da imata npr. otroke. In ona potem gre in poskrbi, da otroci niso sami doma, da je mati kolikor toliko posrkbela za njih in da je skuhano in čisto.. skratka nekakšen "varuška nadzor" ima vsak dan nekaj uric. Ponavadi je tako stanje prehodno, dokler se ne pokaže, če družina funkcionira ali je treba druge ukrepe... skratka, težka služba, ampak samo povem, tako da mogoče lahko tudi na kakšnem centru probaš... pa ne zdej vzet narobe, jaz samo predlagam... Je pa na tak način tudi moja sestra delala kakšnih 10 let nazaj, preko Centra za nenasilno komunikacijo, v Ljubljani. Je tudi hodila k eni družini. Za negovalke pa jih drugač kar dost rabijo, ampak žal ponavadi tudi umivanje in preoblačenje ker so največkrat to nepokretni ljudje... glede cepljenja za gripo - hvalabogu tako malokrat zbolim, da bi se mi smejali če se bi šla cepit. Letos septembra sem bila bolna prvič po več letih.. Gripe sem imela po mojem ene tri v celem življenju. za granule -hvala za nasvete, bom pustila več časa na žlici da se stopijo. No drgač pa pr nas je sindrom mama počasi zbledel, pa vedno lepše tudi hodimo. Zdaj že kar brez težav, razen seveda če hoče v rokicah nest veliko škatlo lego kock, potem jo mal zanaša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Razmišljam da bi počasi prestavili posteljico v njeno sobico. Namreč, zrihtala sva ji sobico. Še stene bova pobarvala ta vikend, potem pa bi bil mogoče čas da jo prestavimo..sicer vem, da jo bo ponoči verjetno treba prenest nazaj k nama, ampak tudi če bi vsaj par uric tam odspala, bom zadovoljna. A vaši sončki spijo v svojih sobicah? Mislim, jih vsaj zvečer date tja, tudi če se potem še dogaja prekladanje?
|
|
|
|