manna -> RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del (3.3.2011 15:32:07)
|
najprej smrketa, ČESTITKE !!!!!!!!!!!!!! Želim ti prijetno nosečnost in zdravega otročka!! Sem tud jaz takoj pomislila da si noseča če nočeš operila uporabljat. Ampak, mimogrede, Pušenjak pravi da ga lahko mirne vesti uporabljaš parkrat na dan kakšne 3-4dni, ker da bi operil dejansko škodil, bi ga mogla uporabljat v enormnih količinah. No, sicer pa ga jaz tudi nisem uporabljala ko sm bla prehlajena ker pač mislim da če gre brez, pol rajš brez, za vsak slučaj. Drgač pa kar se tiče nosa, sinusov in tega sranja..imam mogoče samo še ta nasvet; vzameš plitvo posodico, naliješ vanjo slano vodo (torej fiziološko ali pa kar navadno posoljeno vodo) in potem daš notri konico nosa, in fajn vdihneš, torej posrkaš vase to vodo. Najprej na eni strani, drugo stran tačas zatisneš, nato še na drugi strani. In seveda fajn potegneš, da gre čimdlje ta slana voda vate. Potem se ti bo vlivalo ven in se pač usekavaš dokler je treba. Ampak pomaga. bjondi, si narobe razumela.. nisem čist nič bla živčna/nemirna ko se je Manca začela ihtat da ne bo spala po kosilu. Ker sem dobro vedela da bo tako. Ker zdaj jo že prav dobro preberem. In ker ni bilo prvič. Bila pa sem presenečena, ja. Ker nisem pričakovala da bo kdaj dnevni spanec postal "tako strašno grozen" del dneva. Ker pač nekako ne verjameš, ko drugi pišejo o tem kako se njihov otrok meče po tleh in jezi in cepeta, si kar nekako misliš "sej naš/a pa ne bo tak/a!" Dokler te nekega dne ne doleti isto. In ta dan vsekakor enkrat pride pri vseh. Tko da jaz sem bila čist mirna, nežna, nisem jo silila in nisem jo dala v posteljo. Sem počakala da se je nehala ihtat (cca 5minut) in potem sem jo vzela v naročje, ji povedala pravljico in je zaspala. Vem da bo drugič isto, ker spet ne bo hotla it spat. Zdej je samo vprašanje, ali jo vseeno dat spat po kosilu ali jo pustit da pač ne gre spat. Zaenkrat mislim da je še preutrujena in premajhna da bi zdržala do večera, zato jo moram dat spat, pač z malo muke. Čez nekaj mesecev pa je verjetno ne bom več silila ker bo najbrž lahko zdržala do večera.
|
|
|
|