manna -> RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del (24.2.2011 15:14:07)
|
živjo tecka, kar se tiče okusa krompirja v ActiFry je tako; če uporabiš zmrznjen kupljen pomfri, razlike ne občutiš, je res kot da bi bil ocvrt. Če uporabiš navaden krompir je pa zelo odvisno katero vrsto krompirja kupiš. V knjižici z recepti ki jo dobiš zraven actifry-ja je prav navedeno katera vrsta krompirja je najbolj primerna. Če je torej krompir taprave sorte, potem je razlika med ocvrtim res minimalna, pravzaprav je še bolj okusen predvsem zato, ker ni masten, približno tako kot če bi ocvrtega res dobro obrisala v papirnato brisačo. Če pa krompir ni taprave sorte, potem pride pa lahko tudi precej mehek, nič hrustljav ampak bolj ..hmm....skuhan?. Nevem koliko ste pač gurmani in koliko vam je to pomembno. No, kakorkoli že: Ne, tega cvrtnika ne potrebujete. To je moje mnenje. Midva pač nisva imela niti friteze, niti električne teflonske posode, niti mikrovalovne, pa sva rekla Eh pa naj bo, in sva kupila actifry ko sva imela za porabit pike v merkatorju. Uporabljava ga še kar pogosto, ampak nisva prav delikatna glede okusa krompirja recimo, bolj mi je udobno zato, ker fliknem notri in prižgem in mi ni treba popolnoma nič drugega nardit, nič pazit, mešat,..samo počakam kakšnih 25 minut in je pečen. Je pa res, da je na primer porcija takega krompirčka zelo nizkokalorična v primerjavi z ocvrtim pomfrijem. (imaš tudi kalorične vrednosti v tisti knjižici)
|
|
|
|