Mala_princeska
|
''čer; evo me…danes sem kar malo slabe volje, ker sem izvisela na drugem krogu razgovora za delo v Mladinski knjigi v NM, na razgovoru sem bila 2x v Ljubljani, tako da 2 x bencin + parkirnina,… ne vem zakaj kličejo nas, da ponovno pridemo, rešujemo neke vprašalnike, če že vnaprej vejo da nas - mene ne bodo izbrali; sem tudi brala neg. kritike o njihovi kadrovski….toliko o nategovanju brezposelnih za statistiko (kar mi da jasno vedeti da neki ne štima češ da pohitimo na razgovoru, da jim zmanjkuje časa…bla bla bla); gospod direktor je rekel: »ravno take iščemo« mislil je z mojim načinom razmišljanja o knjigah, do kupca,….ne bom iskala odgovora zakaj so me zavrnili… služba nr.2 – delo v mc donaldsu je pa tudi v luftu, ker je gospodič s katerim sem se pogovarjala rekel, da ima še nekaj razgovorov za opravit…..tako da ? kaj bo s tem…. Skratka nimam se kaj jeziti, obremenjevati ker je tako mogoče celo prav, vse se dogaja z razlogom, zavod mi plača tečaj italijanščine, ki se še ni začel, naj bi se februarja, pa še potne stroške povrne zavod….v vsaki slabi stvari je konec koncev nekaj dobrega…. Če kdo od vas za kako službo izve, priporočilo dobrodošlo….. sem pa jezna na predrago taščo, ker mi ne zna povedati da voda v hiši ni iz javnega vodovoda, ampak iz štirne-kapnica in jst sem pila kapnico in jo celo tamali dajala, ni mi povedala da je nazaj preklopila, ker sem jst prala cunje, jst pa ne znam pogledat ventilov, očitno se bo treba marsikaj naučit…..če ne se bomo še zastrupili, ker pitna kapnica ravno ni…pa okoli se hvali kako moji otroci shodijo zaradi nje, pa da jih ona rihta, skor da ne vzgaja in boh ne daj da jaz povzdignem glas nad tavečjo hčerko – je že cel halo…pa njen tastarejši sin se ločuje in boh ne daj da kdo okoli to sliši – je že tabu tema, oba svoja otroka zagovarja (mojega dragega in brata) . saj mi je hudo da se brat od mojega ločuje (mi je šokantno kaj se dogaja in kdo komu račune polaga, vtaknila se ne bom, povem samo svoje mnenje) , več od pogovora z njim in s tem, da se mi z njegovim bratom razumemo ne morem nič naredit….. in gruntam o tem, da ji jutri povem da naj ne trosi okoli takih zgodbic o mojih otrocih in naj me že enkrat pusti na miru (stroške plačujeva) in o vodi še to - ker sta tast in tašča plačala vodovod, midva plačujeva vodo in prinori gor kje je položnica, moj ji je lepo povedal da je on plačal in da bova plačevala in namesto da bi bila zadovoljna se kar nekaj ne strinja...khmmm khmmm le kdaj ji bo vse prav??? grem naprej v nove zmage…. tamala na srečo nima več vročine, samo jesti mi ni hotela grem spat….jutri sem dop.spet sama z obema puncama doma in dela ogromno – cunj na kupe, ker mi enostavno ni uspelo….bolj se trudim, manj naredim in sem nezadovoljna….moram čez to….
|