|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: al'''' nas Simobil malo ***iuiuiu****?!
8.7.2010 8:36:12   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: dana

Meni pa ni jasno zakaj je 1 SMS zaračunan 2x ali pa celo 3x? Čas pošiljanja je pa vedno do sekunde enak? A je to odvisno od dolžine sporočila al kako? In ti potem če je dolga vsebina zaračunajo kar 3 sms-e?

seveda. 1 sms ima določeno število znakov. seštej npr. 3 x 150 znakov in dobiš 3 sms-e.

aja, lahko celo nastaviš telefon, da ti kaže ali opozarja koliko je dolg in kateri sms že pišeš (v kosu).

< Sporočilo je popravil mateyka -- 8.7.2010 8:37:19 >

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: al'''''''' nas Simobil malo ***iuiuiu****?!
8.7.2010 8:45:39   
Klemy82
.

< Sporočilo je popravil Klemy82 -- 8.7.2010 8:47:38 >

Jst.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
8.7.2010 8:47:10   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Meni pa ni jasno zakaj je 1 SMS zaračunan 2x ali pa celo 3x? Čas pošiljanja je pa vedno do sekunde enak? A je to odvisno od dolžine sporočila al kako? In ti potem če je dolga vsebina zaračunajo kar 3 sms-e?

seveda. 1 sms ima določeno število znakov. seštej npr. 3 x 150 znakov in dobiš 3 sms-e.

aja, lahko celo nastaviš telefon, da ti kaže ali opozarja koliko je dolg in kateri sms že pišeš (v kosu).

Ja, pa izogibaj se uporabe č, š,in ž ker če jih uporabljaš, ti skrajšajo dolžino smsa, ker se za njih uporablja nek drug sistem kodiranja in zavzamejo več prostora.

Jst.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 28
8.7.2010 8:53:19   
zmajaz
Točno tako - včasih telefoni niso dopuščali pisanja več kot 1 sporočila in si moral 2x ali 3x pošiljat, zdaj pa praktično vsi dopuščajo najmanj 3-kratno običajno dolžino, samo plačaš pa potem tudi 2 ali 3-kratno, če pošlješ dejansko 2 ali 3-kratno število znakov standardnega sporočila. Meni telefon proti koncu sporočila napiše, koliko znakov še imam na voljo, potem pa tudi, da pišem že 2. ali celo tretje sporočilo.

Je pa še ena caka - če uporabljaš ŠUMNIKE - č,š,ž, - ti je za 1 sporočilo namesto običajnih 160 znakov na voljo samo 70 znakov, ker so ti večbitni, kot ostali, zato je ceneje raje pisati kar s c,s,z, kot smo včasih. user posted image
Več TULE

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
8.7.2010 8:57:57   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82
Ja, pa izogibaj se uporabe č, š,in ž ker če jih uporabljaš, ti skrajšajo dolžino smsa, ker se za njih uporablja nek drug sistem kodiranja in zavzamejo več prostora.

He he - sem tako dolgo pisala sporočilo, ker sem med pisanjem še iskala točne številke, še klepetala itd., da si me prehitela. user posted image

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: al'' nas Simobil malo ***iuiuiu****?!
8.7.2010 9:02:56   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: jar

kaj pa preverjanje operaterja preko tega linka: http://www.npch.si/scripts/find_number.php

a to drži?

Zgleda, da deluje - sem probala vnesti nekaj številk, za katere vem, da so bile prenesene k drugemu operaterju (med drugim svojo user posted image ), in je za vse prav napisalo, pri katerem operaterju so zdaj.

(odgovor članu jar)
Neposredna povezava do sporočila: 31
12.7.2010 14:09:35   
**Tinkara78**

Mogoče zato, ker je bil napisan SMS predolg in je bil razdeljen v dva ali tri SMS-e?

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 32
12.7.2010 14:10:41   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

kaj pa preverjanje operaterja preko tega linka: http://www.npch.si/scripts/find_number.php

a to drži?

Zgleda, da deluje - sem probala vnesti nekaj številk, za katere vem, da so bile prenesene k drugemu operaterju (med drugim svojo user posted image ), in je za vse prav napisalo, pri katerem operaterju so zdaj.

Jaz sem tudi sprobala par številk pa vse štimajo.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 33
12.7.2010 14:27:21   
krokos
Tale link pa je zelo uporaben user posted image

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 34
12.7.2010 15:40:32   
magda_velepič
Jaz sem pri njih že mislim,da kar 6 let pa ni bilo nobenga problema.Komercialna smoročila em dala vse izklipit,ker so mi včasih kaj pošiljali.Imam paket tri zame kar pa zovem na mobitel pa pač imam 0,10€ na minuto.Tak,da včasih doplačam kak evro poleg.Sicer pa si lahk vse preverite na simobilovem asistentu.Vse se vidi kam kličeš kak dolgo se pogovarjaš.....jaz vsake tolk časa malce pogledam.

Največja tragedija ni vreščeč hrup slabih ljudi temveč grozna tišina 'dobrih'.

(odgovor članu krokos)
Neposredna povezava do sporočila: 35
12.7.2010 17:34:57   
mojcaziga
IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78**

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

a to drži?

Jaz sem tudi sprobala par številk pa vse štimajo.

No, pri meni ne štima. Mi še vedno piše, da sem pri Simobilu, pa že kar nekaj časa nisem več.

lp

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?