Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: al'''' nas Simobil malo ***iuiuiu****?! 8.7.2010 8:36:12
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: dana Meni pa ni jasno zakaj je 1 SMS zaračunan 2x ali pa celo 3x? Čas pošiljanja je pa vedno do sekunde enak? A je to odvisno od dolžine sporočila al kako? In ti potem če je dolga vsebina zaračunajo kar 3 sms-e? seveda. 1 sms ima določeno število znakov. seštej npr. 3 x 150 znakov in dobiš 3 sms-e. aja, lahko celo nastaviš telefon, da ti kaže ali opozarja koliko je dolg in kateri sms že pišeš (v kosu).
< Sporočilo je popravil mateyka -- 8.7.2010 8:37:19 >
|
|
|
|
RE: al'''''''' nas Simobil malo ***iuiuiu****?! 8.7.2010 8:45:39
|
|
|
|
Klemy82
|
.
< Sporočilo je popravil Klemy82 -- 8.7.2010 8:47:38 >
|
|
RE: al'''' nas Simobil malo ***iuiuiu****?! 8.7.2010 8:47:10
|
|
|
|
Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: dana Meni pa ni jasno zakaj je 1 SMS zaračunan 2x ali pa celo 3x? Čas pošiljanja je pa vedno do sekunde enak? A je to odvisno od dolžine sporočila al kako? In ti potem če je dolga vsebina zaračunajo kar 3 sms-e? seveda. 1 sms ima določeno število znakov. seštej npr. 3 x 150 znakov in dobiš 3 sms-e. aja, lahko celo nastaviš telefon, da ti kaže ali opozarja koliko je dolg in kateri sms že pišeš (v kosu). Ja, pa izogibaj se uporabe č, š,in ž ker če jih uporabljaš, ti skrajšajo dolžino smsa, ker se za njih uporablja nek drug sistem kodiranja in zavzamejo več prostora.
|
|
RE: al'''' nas Simobil malo ***iuiuiu****?! 8.7.2010 8:53:19
|
|
|
|
zmajaz
|
Točno tako - včasih telefoni niso dopuščali pisanja več kot 1 sporočila in si moral 2x ali 3x pošiljat, zdaj pa praktično vsi dopuščajo najmanj 3-kratno običajno dolžino, samo plačaš pa potem tudi 2 ali 3-kratno, če pošlješ dejansko 2 ali 3-kratno število znakov standardnega sporočila. Meni telefon proti koncu sporočila napiše, koliko znakov še imam na voljo, potem pa tudi, da pišem že 2. ali celo tretje sporočilo. Je pa še ena caka - če uporabljaš ŠUMNIKE - č,š,ž, - ti je za 1 sporočilo namesto običajnih 160 znakov na voljo samo 70 znakov, ker so ti večbitni, kot ostali, zato je ceneje raje pisati kar s c,s,z, kot smo včasih. Več TULE
|
|
RE: al'''' nas Simobil malo ***iuiuiu****?! 8.7.2010 8:57:57
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 Ja, pa izogibaj se uporabe č, š,in ž ker če jih uporabljaš, ti skrajšajo dolžino smsa, ker se za njih uporablja nek drug sistem kodiranja in zavzamejo več prostora. He he - sem tako dolgo pisala sporočilo, ker sem med pisanjem še iskala točne številke, še klepetala itd., da si me prehitela.
|
|
RE: al'' nas Simobil malo ***iuiuiu****?! 8.7.2010 9:02:56
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: jar kaj pa preverjanje operaterja preko tega linka: http://www.npch.si/scripts/find_number.php a to drži? Zgleda, da deluje - sem probala vnesti nekaj številk, za katere vem, da so bile prenesene k drugemu operaterju (med drugim svojo ), in je za vse prav napisalo, pri katerem operaterju so zdaj.
|
|
RE: al'' nas Simobil malo ***iuiuiu****?! 12.7.2010 14:09:35
|
|
|
|
**Tinkara78**
|
IZVIRNO SPOROČILO: dana Meni pa ni jasno zakaj je 1 SMS zaračunan 2x ali pa celo 3x? Čas pošiljanja je pa vedno do sekunde enak? A je to odvisno od dolžine sporočila al kako? In ti potem če je dolga vsebina zaračunajo kar 3 sms-e? Mogoče zato, ker je bil napisan SMS predolg in je bil razdeljen v dva ali tri SMS-e?
|
|
|
|
RE: al'' nas Simobil malo ***iuiuiu****?! 12.7.2010 14:10:41
|
|
|
|
**Tinkara78**
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz IZVIRNO SPOROČILO: jar kaj pa preverjanje operaterja preko tega linka: http://www.npch.si/scripts/find_number.php a to drži? Zgleda, da deluje - sem probala vnesti nekaj številk, za katere vem, da so bile prenesene k drugemu operaterju (med drugim svojo ), in je za vse prav napisalo, pri katerem operaterju so zdaj. Jaz sem tudi sprobala par številk pa vse štimajo.
|
|
|
|
RE: al'' nas Simobil malo ***iuiuiu****?! 12.7.2010 14:27:21
|
|
|
|
krokos
|
Tale link pa je zelo uporaben
|
|
|
|
RE: al'' nas Simobil malo ***iuiuiu****?! 12.7.2010 15:40:32
|
|
|
|
magda_velepič
|
Jaz sem pri njih že mislim,da kar 6 let pa ni bilo nobenga problema.Komercialna smoročila em dala vse izklipit,ker so mi včasih kaj pošiljali.Imam paket tri zame kar pa zovem na mobitel pa pač imam 0,10€ na minuto.Tak,da včasih doplačam kak evro poleg.Sicer pa si lahk vse preverite na simobilovem asistentu.Vse se vidi kam kličeš kak dolgo se pogovarjaš.....jaz vsake tolk časa malce pogledam.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?