|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del
19.1.2011 9:28:38   
Urshy78
Mojškra, verjetno bom šla jutri, bom videla.
G, bravo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
joj, kaj bi dala da bi tudi naš lumpek vsaj eno noč spal toliko časa. T pa zdaj noter prinaša, je zapančal pred pol urce, samo ga bom kmalu morala zbuditi ker bova šla.
bom poročala ko bom prišla do računalnika. popoldne imam še frizerja, že komaj čakam na malo spremembe user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
19.1.2011 10:46:56   
Petyyyy
Dan mamice

Joj Urshy ta dogodek pa ni bil prijeten in ne ne smem si zamislit da bi bla samauser posted image . Ne vem kaj se dogaja z kuzki, v nedeljo je tud naso ta starejsko napadu pes, zaradi nasega kuzka, samo da lastnika ni bilo nikjer, se je zaprla v en blok na Rus. trgu pa pocakala da smo jo prisli iskat. Zato ne peljem vec nasega s sabo ko grem z R ven.
Mojskra, G bravo za lepo dolgo spanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image .
Sibam r se zbuja za papat.

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1752
19.1.2011 12:56:41   
n a n i
Dobro jutro punce,

se vam opravicuje, ker sem cez vikend po pomoti poslala sporocila k vam in ne k decembrkam. Nimam pojma kako mi je to uspelo. Sem sedaj iskala in iskala kam je slo moje sporocile, ker vem, da je bilo poslanoo in ga najdem tukaj. Se opravicujem se enkrat.

Uzivajte v crklanju svojih zakladov.

(odgovor članu Petyyyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
19.1.2011 13:10:23   
Teta M
Joj Urshy, še dobro da nisi bila sama....groza...Le vprašaj glede cepljenja,bolje preventiva kot kurativa..
Mojškra: Tvoj G je pa car! Želim vam čimveč takih noči user posted image

Naša je pa danes cel dopoldan bila pokonci, malo ležala na blazini,malo se crkljala pri meni, papala,kakala, no prej je končno zaspala. Pa ponoči smo tudi kar dobro spale, 2x smo se zbudili vmes za jest. Opažam pa, da imamo verjetno že krčke,saj se od nedelje dalje med 22h in 23h full joka,čeprav je sita in previta, pa full brca z nogicami in krili z rokicami..jo vmes pristavim na dojko,je malo bolje, pa potem čez nekaj minut spet krčevit jok...sem začela z BioGaia kapljicami, zjutraj si dam 2 in zvečer 3 na dojko,pa to ona posesa..bomo videli kakšen bo učinek. Punce,kdaj se lahko začne s čajčki? Sem slišala da kamelice lahko po 14 dneh že daš, ostale čaje kasneje. A uporablja katera čajček proti krčem,ki se ga dobi v Mullerju in ga lahko od prvega tedna dalje že daješ otročku?
Mi smo danes stari že 14 dni..user posted image

(odgovor članu n a n i)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
19.1.2011 14:54:12   
Petyyyy
Teta M cakamo na porodno zgodbo  - cudez

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
19.1.2011 14:55:44   
jona klara
urshy- joj kak dogodek, jaz bi vseeno raje šla po injekcijo, nikoli ne veš.Dobro, da si imela mamo zraven.Dobro opravita danes s Tianom, pz. sta žeuser posted image user posted image ,pa uživaj pri mami!!!Jaz sem včeraj imela kratek stik z mojo, ker mi skozi nekaj govori, kot, da nimam pojma kako rihtati otroka....včasih je res bolje, da ne pride prevečkratuser posted image user posted image .Ja z Gabrom sva se kar znašla sama, je pa treba ga večkrat kje pustiti, da se lahko najem, pa razvajen je, sploh mi ne zaspi kr tako, da ga dam v košaro ali v ležalnik, morajo bioti vmes rokeuser posted image user posted image to mi ni všeč ampak to je šposledica krčev, ko smo ga nosila.

mojškra- super za take nočiuser posted image user posted image user posted image user posted image še veliko takšnih.Moj je tudi spal do 9 ih, samo pol pa zavboga noče več...

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 1756
19.1.2011 15:01:10   
jona klara
teta m- jaz mojmu že dajem dolgo čaj, od 11 dne ko so se mu začeli krči in sicer iz lekarne komarček, lahko začneš takoj pom rojstvu.Samo začneš po par žličk in vsaki dan malo več.Imela sem iz mulleerja tak čaj, ne vem če je isti-moj je bil od milupe bauchohl tee, samo, se mi je zdel preveč instant varianta in ga nisem pol dajala.Nam so zelo pomagale bio gaja kapljice, no pša jaz imam še aptimil proti krčem, pa masaža trebuščka in kopanje vsaki večer ob tisti najbolj rizični uri, ko so krči na pohodu, poskusi!Pa seveda nič sadja nisem jedla, jem banane, čeprav se mi že lušta..meni so rekli, da naj dam bio gajo kar takoj zjutraj 5 kapljic na žličko in v usta in to je to za cel dan.Upam, da vam kmalu mine in tudi da si ti bolje po tem dogodku.

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
19.1.2011 15:32:05   
jona klara
sem tudi jaz dala par slikic v album

Neposredna povezava do sporočila: 1758
19.1.2011 15:57:53   
Teta M
No evo moje porodne zgodbe še tukaj:
Kot veste sem bila 1o dni čez rok in za 11.dan po PDP sem bila razpisana za carskega.10 dan po pdp je šel moj ob ene pol desetih spati,jaz pa seveda nisem mogla spati zaradi živcev,ker sem vedela kaj me čaka naslednje jutro. Pa sem se le spravila ob enajstih v posteljo in me začne malo zvijat. Vse sem pripisovala živcem.No pa je to zvijanje ki se je do polnoči ponavljajo na 20-15 min.stopnjevalo. Okoli pol enih zjutraj sem ustala in šla nadstropje nižje,sem pa vedela da so to že popadki,saj se je njihov interval brzinsko krajšal,so bili že na sedem minut.Ob enih zjutraj sem šla zbuditi mojega,da bo treba iti v P in ko sva se odpravila od doma,so bili popadki že na ene 4 min. Po poti do Lj.pa so se še stopnjevali,niso pa bili neznosni.Pač malo močnejše menstrualne bolečine. V P. sva prišla ob 1.50. me pogledajo, odprta že 5 cm,popadki pa že na 2-3 minute. Potem pač je sledila birokracija, še malo britja, klistirja mi niso dali,ker sem bila že čisto pripravljena na porod.Ta birokracija in priprava na porod sta trajala cca.1 uro.V porodni so mi predrli mehur, voda je odtekla in v roku 1 ure od tega   ob 3.51 se nama je rodila najlepša punčka na svetu. Malo sem se strgala,dobila 3 šive in to je to.Od mojega prihoda v P.do poroda sta minili natanko 2 uri. Nobenih umetnih popadkov ali česa drugega nisem dobila,tudi nisem smela, ampak očitno je moje telo pač tako reagiralo,da je speljalo samo od sebe vse.Če bi se karkoli kompliciralo,sem še vedno imela na voljo CR.Ampak najin angelček je vedela,da si mami želi roditi po naravni poti,je pa res da je čakala do zadnje minuteuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1759
19.1.2011 19:55:30   
mojškra
Teta M- jaz tudi dajem čajčka že od rojstva, ampak ga pripravim sama, in sicer prekuham kumino in janež, približno na 100 ml vode tri kumine in tri janeže, včasih dam tudi manj vode, nekateri dajo noter tudi glavo kamilice, jaz tega ne dam, ker mene zmeraj želodec boli po kamilicah, v bustvu sem alergična na njih, pa ne upam.

Lepo bodite, cartajte se.

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 1760
20.1.2011 10:05:38   
mojškra
DOBRO JUTRO

Evo mi smo spali še kar pridno, upam da se to tako nadaljuje. Drugače se pa hoče zjutraj kar nekaj cartljati na joški in leži zraven mene, in bog ne daj da mu zizl ven padeuser posted image user posted image , ga takoj poišče in se razburaja, če ga takoj ne najdeuser posted image user posted image . Ti naši bebiki zlati, ful so lepi kot tale pesmica in slikice

http://www.youtube.com/watch?v=LXuuV36QQcw&NR=1

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1761
20.1.2011 12:05:44   
Urshy78
dan user posted image jaz sem še zmeraj pri mami in bom kar ostala do jutri, mi čisto nič ne manjka user posted image user posted image

po injekcijo sem se odločila da ne grem. sem pa videla da imam tudi malo pogrizeno nogo ampak ni hujšega.

včeraj sva bila s T na UZ kolkov, je vse ok. so se pa zdravnice smejale, se je minutko ful jokal. naslednjo minutko pa se že smejal in kazal jezik user posted image

ponoči je bil priden, če upoštevam zadnje dni. ga je zmanjkalo ob pol osmih zvečer, potem se zbudil ob pol enih, naslednjo rundo ob pol štirih. ko sem ga vzela k sebi sem videla da je čisto moker, ga zgleda nisem dovolj dobro previla in ga je bilo treba čisto slečti. se mi je spet smejal in me debelo gledal user posted image no potem je pa zaspal do šestih, potem sva pa zaspala skupaj do pol osmih tako da sem se kar spočila.

moja mami je šla zdele na sprehod z njim, jaz grem pa k zobarju, jupi..not user posted image user posted image upam da me dons porihta, da bom mela nekaj časa mir..evo šibam, vas kasneje kaj pokomentiram še..papa

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
20.1.2011 16:37:18   
Teta M
Mi smo tudi ponoči kar dobro spali, razen tiste ene ure od 22h do 23h ko nas že standardno krčki dajejo..
Danes smo se prvič kopali in naša I je zelo uživala, tudi glasu ni spustila,samo opazovala je. Na splošno se zelo rada tudi previja,takrat je tudi tiho,razen če seveda ni lačna. Drugače pa smo danes nadoknadili izgubljenih 240g v P, tako da smo na porodni teži 3670g. Je patronažna rekla da je to normalno,da se v 14 dneh pridobi izgubljene grame. Sem vesela,ker sploh nimam občutka koliko poje,ko se samo dojiva...Komaj čakam na obisk pri pediatru,ki ga imamo 9.2.

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
20.1.2011 18:12:44   
Urshy78
Petyyy, jaz sem se tudi odločila, da ne grem več na sprehod v vozičkom in s psom, se ne splača tvegati.

Jona, saj veš kakšne so mame user posted image meni hvala bogu nič ne pametuje, no, včasih mi da kakšen nasvet, ki je dobronameren. je pa trenutno edina oseba poleg mojega, ki ji lahko zaupam otroka, če imam kakšne opravke.
je šla pa mami pred enim mesecem v penzijo, kar je super zame, drugače ne vem pri komu bi sploh lahko pustila tamaučka.
jaz tudi T kar velikokrat pustim samega v košari če imam kaj za postoriti in opažam se čedalje bolj zna sam zamotiti. zdaj so ga začele zanimati že igračke, tako da res lahko že veliko naredim doma.

TetaM, res super porodna zgodba. a šivi so te fejst bolel? mene so, sploh ker sem veliko hodila po stopnicah v stanovanju. zdaj so ti pa sigurno že odpadli a ne.
kje pa imata pediatra? midva ga imava tudi 9.2. user posted image

Mojškra, T se je tudi zjutraj razburjal, ker ni takoj našel zize user posted image user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
20.1.2011 18:45:21   
Teta M
Urshy:ma šivi so me tisto sredo ko sem rodila boleli, pa na uni tvoji balzini sem sedela ene 2 dni, v soboto ko sem šla domov, pa kot da jih ne bi več imela....a veš da mi še niso odpadli...Po kolikem času pa so tebi odpadli? Sej midva imava tudi full šteng, ampak HB ni nobene panike glede bolečin...Pa koliko časa si imela čiščo?
Pediatra pa imamo v Grosuplju, dr.Kos....pravijo da je ok...bomo videli...

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1765
20.1.2011 20:08:09   
betricija
mi smo tudi iz posvetovalnice...jejhata tale pediater v kamniku...ravno na najslabšega smo nabasal...pa še smrdel je kot bi bil nabasan...pa on nas bo spreljal na vse posvetovalnice.

na hitro je pregledal Saro, rekel, da hitro raste in se redi. smo 4530g in 54,5cm. odpustna je bila 3390g in 50cm. samo a so vaše otroke tudi tehtali s tetra plenico in bodijem??ker to natehta še 140g, sem doma preverila.
no pregledal jo je usta, pa malo potipal po popku in okoli ledvic, rekel, da bodo mozoljčki izginili, pa znamenja tudi, kolki so zaenkrat ok, stopala naj še naprej delamo vaje, da je to čisto normalno da so malo kriva, da se otrok zbudi na hrbtu ali trebuhu ni nič narobe, jezen je bil, ker še ne jemljemo d3 kapljice (jezen na patronažno, ki nam je rekla, da lahko počakam s kapljicamo do posvetovalnice) in to je to...
dali so nam naslednji pregled za kolke in posvetovalnico, takrat bo cepljenje. navijajo tudi da bi se odločili za cepljenje proti rotavirusu..je pa ena ampula 75€ in potrebne so dve dozi..a ve boste svoje otroke peljale cepit? sploh tiste, ki ste prvorodke??

toliko...

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
20.1.2011 20:08:32   
betricija
aja, pa še malo slikic smo dali v album

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
20.1.2011 20:50:09   
špica84
Betricija mala S je tak cukerček

Mi pa jutri odrinemo na dolensko,komaj čakam.Imam en kup obiskov za čez vikend napovedanih.Pride prababica vnučko pogledat,Upam da bo prvo daljšo pot z avtkom ok prenesla.

Razmišljam kako speljat tisti dan,ko imam pregled pri ginekologu.Najraje bi malo seboj vzela,ker pri tašči je lih neb rada pustila.Moj pa ne more službe zamenjat,ker je takšna blesava ura

Neposredna povezava do sporočila: 1768
20.1.2011 20:56:36   
Petyyyy
Ejejej, mi2 mava tudi 9.2. posvetovalnico in prvo cepljenje, upam da ne bo prehudo.user posted image
Teta M a bio gaia pomaga za krčke?
R je bil danes celo popoldne katastrofa- nic pravuser posted image . Kdaj vam otročki pokažejo novitete in osvojena nova znanjauser posted image , naš zvečeruser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1769
20.1.2011 21:34:37   
jona klara
hello, tudi mi danes iz posvetovalnice.Naš G  velik 56,5 cm, teža 5040, ko smo šli iz P je imel 3200, 50 cm, tako, da so rekli, da je lepo napredoval in se vidimo marca.Na vse se je lepo odzival, bil pohvaljen, edino, da naj še naprej ga dajem najprej na dojko potem pa mlečno formulo.

betricija- bravo za pregleduser posted image user posted image user posted image user posted image jaz mislim, da ga bom cepila proti rotavirusom.Sicer pa upam, da nismo tam staknili kakiga virusa.
ž
urshy- super za oregled in pregled kolkov, da je vse ok.Verjemem, da jih je T šarmiral, saj on to res zna.Ti pa kar uživaj pri mami.

(odgovor članu Petyyyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1770
21.1.2011 8:50:24   
mojškra
OJLA

Urshy-super za kolke in fajn, da si šla po inekcijo-bolje preventiva kot ....saj veš.

Betricija
- jaz bom dala cepit proti rotavirusu. Žal moram povedati zakaj in nočem nikogar strašiti. Pred dvema letoma je moj sošolec dobil dvojčiči. Obe sta staknili rotavirus, žal je ena pupika umrla. Ne morem vam povedati kako grozno je to bilo. Mamici se je zmešalo in še danes...ne morem povedati.

Prav tako je moj tavelik sin, ko je bil majhen, staknil vse kar je bilo mogoče (kljub dojenju), in je bil velikokrat v bolnici na infuziji zaradi dehidracije, toliko o slabih izkušnjah. Je pa res, da lahko pa otroček stakne drug virus, ki tudi povzroča drisko, bruhanje ....
Jaz ga bom cepila.

Jona Klar
a-koliko dojiš in koliko dodajaš? Jaz moram zvečer dati flaško. Včeraj pa sem mogla tudi čez dan-ti šment, meni kar zmanjka mleka kakšen dan.

Neposredna povezava do sporočila: 1771
21.1.2011 10:04:09   
Reby
Dan, samo malo se bom vmešala, ker vidim, da je govora o cepljenju proti rotavirusu.
betricija - mi smo ga dali cepiti, ker poznam veliko podobnih zgodbic kot mojškra. Niti nisem razmišljala, da ga ne bi dala. Naš T je že drugi dan vrtca pritresel domov rota virus in posledica je bila, da je on samo enkrat bruhal in tako prenesel virus na naju z možem in sva bruhala in driskala 2 dni skupaj. Sva bila že čisto dehidrirana. Niti žličke vode nisem smela popiti, vse je šlo ven. Si ne predstavljam, da bi T bil takšen. Direkt v bolnico in na infuzijo.

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1772
21.1.2011 11:41:13   
špica84
Jaz bom svojo dala cepit.Je preveč vsega,pa še v zdravstvu delam.Bog nedej da ji kasneje domov kaj prinesem.

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1773
21.1.2011 12:12:57   
Urshy78
TetaM, super da te šivi več ne bolijo. jaz sem čutila bolečine sigurno 14 dni, sem parkrat morala vzeti tableto proti bolečinam. res pa je da nisem po porodu čisto nič počivala.
čišča je pri meni trajala približno 4 tedne. se je vmes že vse ustavilo, potem sem šla na daljši sprehod, se je pa spet krvavitev malo povečala.

Betricija, upam, da te pediater le ni tako slab kot pišeš, drugače ga raje zamenjaj.
T vedno tehtajo s pleničko, pa je čisto nagec, brez bodija, potem pa odštejejo razliko. slikce bom pogledala ko pridem domov.

cepljenje glede rotavirusa. do zdaj sem bila odločena da ga ne bom cepila, po tem ko sem pa tole prebrala pa mislim da ga bom dala kar cepiti, je riziko prevelik.

Petyyy, T ima tudi cepljenje. se bom po moje kar stran obrnila ko ga bodo pikniki, mu bo ful hudo ko bo jokal user posted image

Jona, priden G, da tako lepo napreduje na teži, kar tako naprej user posted image user posted image

moj štratek pa spet pančka, malo prej sva bili z mami na sprehodu, ampak ful piha zunaj tako da sva šle po 15 min kar domov.

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
21.1.2011 13:51:17   
S*
Tudi mi smo imeli včeraj posvetovalnico. K ima 4700g in 56cm, bili smo tudi cepljeni HB brez reakcije, no vsaj zaenkrat. Za rota virus pa se nismo odločili, če bo šla v vrtec jo bomo takrat, je pa baje drugačno cepivo kot za dojenče.

TetaM lepa porodna zgodba user posted image   user posted image   user posted image

Petyyy vi imate pa pozno cepljenje, mi smo ga imeli že včeraj

Jona vi pa imate korenjaka user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?