![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 6.1.2011 14:40:45
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Pikachu, hvala...Vidim, pa da tudi ti brzibnsko hitiš za menoj...Še 8 tednov do PDP-ja imaš... Talika, a ti še nisi šla v P?
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 6.1.2011 14:55:03
|
|
|
|
talika81
|
zaljubljena, ne še. še kar vztrajam 2v1. in mislim, da se zna zgoditi, da bom do roka ali pa še čez. čeprav je moja mami napovedla, da bom rodila malo pred rokom, jaz nimam velikega upanja. ampak nikoli ne veš, lahko da bom že zvečer potovala v Rim.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 6.1.2011 17:19:42
|
|
|
|
julija30
|
Pozdravček Danes opravila razgovor, podpisala papirje, ja in dobila zeleni list s številko 3. Je bila kar gneča. Laboratorij še prenavljajo in piše da naj bi bil odprt v začetku marca. Dr. nam je rekel, če bodo kakšne spremembe nas bodo poklicali. 10.3. imam prvi UZ, konec marca pa je načrtovana punkcija. Latka moj zadnji postopek (oz. ostanek postopka, saj prvi doma razgraja100 na uro) so bili zamrznjenčki v mesecu juniji 2010, ki pa žal niso preživeli odmrznitve (2). Drugače pa je to moj tretji postopek. Pa se bomo spet pikali. zojatisa predvidevam da UZ niso problem, glede delanja spermiogramov pa pokliči. Spelcy3 haval za čestitke. Tudi naša pupa obožuje dojenčke. Stvari si si dobro razlagala. Ko sva midva STARTALA so bile čakalne dobe dosti daljše kot sedaj. Glede na to, da bi jaz morala v postopek, ki ga štartam sedaj (femoden), v mesecu oktobru, so zaradi obnove vse skup prestavli torej za 3 do 4 mesece. Tako, da se bo kar malo za načakat. PRedvidevam, v kolikor se motim še bolje. Glede sodelovanja na forumu pa tako. Lahko rečem, svaka čast da obstaja. Tukaj izveš igromno informacij iz prve roke, najdeš ogromno sorodnih duš, in veš da s svojimi težavami nisi sam, drug drugega bodrimo, stiskamo pesti, skupaj lulamo na palčke, vriskamo ob črticah in jokamo ob slabih rezultatih. Vse to nas dela bolj močne. Še ima katera zeleni list št. 3? Danes je bilo kar nekaj paraov. Upam, da se katera javi?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 6.1.2011 17:43:53
|
|
|
|
mala06
|
Živijo Julija30! Midva še nisva tako daleč, me pa zanima, kdaj si bila dana na čakalno list? Midva sva od oktobra in me zanima, kdaj lahko pričakujem nadaljevanje svoje zgodbe
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 6.1.2011 18:38:58
|
|
|
|
julija30
|
Pozdravljena mala Glej jaz sem bila dana na čakalno listo po neuspeli odmrznivi - junija (vsaj tako je sestra v pisarni rekla: "Ko dobimo kartoteko z vrha - eno nadstropje više, vas takoj damo na čakalno listo). Konec decembra dobila pošto in danes bila na posvetu in kri sem dala, ker je že več kot leto od nazadnjega pregleda krvi, moj bi bil tudi mogo dati kri, pa ni imel napotnice (klicala prejšnji teden, pa prijazna sestra rekla, da ne rabi, ker bo kao danes zvedo vse,...bla, bla: nikoli več brez napotnice...
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 6.1.2011 20:15:03
|
|
|
|
latka
|
Julija30, a to pomeni, da bomo mi še kasneje prišli na vrsto za naslednji postopek? Meni so konec oktobra prekinili postopek zaradi hiperstimulacije, pa mi je takrat dr.Koresova rekla, da lahko na naslednji postopek računam konec febr. oz. v začetku marca, a glede na to, da si ti že imela razgovor in si začela postopek, bo verjetno pri meni to še kasneje!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 7.1.2011 8:55:52
|
|
|
|
db
|
njanovejša informacija da laboratorij dela nemoteno za zamrznjenčke,tako da gremo v akcijo punce
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 7.1.2011 9:46:38
|
|
|
|
pikovit
|
IZVIRNO SPOROČILO: db njanovejša informacija da laboratorij dela nemoteno za zamrznjenčke,tako da gremo v akcijo punce akcija punce
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 7.1.2011 9:48:19
|
|
|
|
pikovit
|
No tako punce moje,sedaj me pa zanimajo informacije o cenah postopkov v MB.Ali katera ve točne zneske postopka,zdravil.Se vam že v naprej zahvaljujem
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 7.1.2011 11:26:16
|
|
|
|
mala06
|
Živijo punce! Očitno se bom še malo načakala in ne bom prišla tako hitro na vrsto kot sem mislila. Bomo videli, kako se bodo stvari odvijale! Želim vam prelep dan!!!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 7.1.2011 12:11:42
|
|
|
|
mala06
|
Živijo! Za info, če vas zanima, sem klicala v Mb in vprašala, kdaj lahko pričakujem pošto in rekli so mi, da nekje najkasneje do konec marca, v postopek bom pa šla nekje maja ali junija tako, da dolgo bo še to čakanje. Sem mislila, da bo kaj prej, pa očitno nič ne bo. LP
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 7.1.2011 12:38:24
|
|
|
|
talika81
|
punce, ne obupat prehitro. boste videle, kako hitro bo maj ali pa junij tukaj, še prej pa marec. kot bi mignil, boste v postopku in v veselem pričakovanju. tako da optimistično naprej. in tudi to imejte v mislih, da prenavljajo laboratorij za nas vse, da bi bili potem postopki še bolj uspešni. sej pol, ko bo laboratorij zalaufal, bodo zadeve stekle dosti hitrej. tako da se mogoče tudi zgodi, da pridete še prej na vrsto, kot so pa vam rekli.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 7.1.2011 15:09:28
|
|
|
|
mala06
|
saj ni druge kot, da čakamo in vem, da je ta prenova laboratorija samo plus za nas ampak, to čakanje ubija. Ko že misliš, da se bodo stvari premaknile, je vedno nekaj, kar zaustavi stvari. Vsaj v mojem primeru je tako. Meseci in leta pa bežijo. Danes zgleda da ni moj dan, vse me jezi in vse gre narobe . Bom kar vreme krivila za to Uživajte in se javim, ko bo kaj novega!!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 7.1.2011 15:39:22
|
|
|
|
talika81
|
mala06, tudi zate bo kmalu posijalo sonce. bodi brez skrbi. slej ko prej. in če ti res gre danes vse narobe, bo v naslednjih dneh vse dogajanje šlo v tvojo korist. verjamem pa, da čakanje ubija. oziroma vem, kako je to. sva bila midva na istem kot vidva. ampak verjemi, da čas tako hitro beži, da sploh ne veš, kdaj je mesec naokrog.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 8.1.2011 8:23:15
|
|
|
|
mateja_goljev
|
pikovit: Ojla, zanima te za MB, jaz sem pogledala račun ki ga dobiš ko je zaključen postopek z trasferjem in je okoli 2600 EUR, poleg tega moraš kupovati še utrogestan, ki pa stane okoli 9 EUR. Mi je pa v prejšnjem postopku povedala ena punca iz Srbije, da je dala za celoten postopek okoli 2700. Kar se pa tiče razgovora oziroma prvega posveta, sm šla jest samoplačniško, kot da bi šla po drugo mnenje in ker nisem imela napotnice, zaradi njene veljavnosti v LJ, sem za pregled in posvet, kako in kaj plačala ušivih 13 EUR. Tko da, pojdi se pozanimat, ti tam vse razložijo. Drugače pa punce, rastemo in se oblimo, 25.1 imam prvi pregled pri svoji ginekologinji. Potem pa že kmalu NS. Komaj čakam da vidim najina cukrčka. Držte se punce in srečno...
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 8.1.2011 14:32:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Znesek, ki se plača za Utrogestan se dobi povrnjen s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 9.1.2011 10:46:47
|
|
|
|
~Biba~
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Znesek, ki se plača za Utrogestan se dobi povrnjen s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Vem, da se je dobil povrnjen znesek, ki ga plačaš za klomifen kupljen v avstriji. Ob tem moraš predložiti račun, in potrdilo lekarne, da klomifena ni za dobit v sloveniji. Sicer pa so za klomifen to zdaj ukinii; in sploh ne pišejo več recepta zanj. Samo zanima me- Na podlagi česa pa ti vrnejo plačan znesek za Utrogestan?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 9.1.2011 10:49:03
|
|
|
|
~Biba~
|
zaljubljena iskrene čestitke ob rojstvu...ste že ujeli ritem? Vsake toliko malo pokukam semle..drugače pa čakam na (da je le ne bi bilo ) in na 3 IUI v Mb. Vsem želim kar se da mirno čakanje...na postopek, na porod, na prvo prespano noč...ipd.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 9.1.2011 13:04:00
|
|
|
|
Roži_
|
IZVIRNO SPOROČILO: ~Biba~ IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Znesek, ki se plača za Utrogestan se dobi povrnjen s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Vem, da se je dobil povrnjen znesek, ki ga plačaš za klomifen kupljen v avstriji. Ob tem moraš predložiti račun, in potrdilo lekarne, da klomifena ni za dobit v sloveniji. Sicer pa so za klomifen to zdaj ukinii; in sploh ne pišejo več recepta zanj. Samo zanima me- Na podlagi česa pa ti vrnejo plačan znesek za Utrogestan? Bel recept, ki dobiš od G., fotokopiraj, lahko ti tudi v lekarni, so prijazni , pol original račun, obrazec moraš izpolnit, ki ga najdeš na ZZZS, vam prilepim link, kje najdete...spodaj je Wordov dokument, odpri in si sprintaj, vse skupaj nesi na ZZZS in ti povrenejo stroške zdravil. Samo da boste vedle- do 3 mescev nazaj povrnejo, vse kar je več, žal ne, tak je zakon! Meni so vse povrnili http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/B7BAB83C4BD26B73C125753D002AB94A Lep dan!
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 10.1.2011 20:12:23
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Biba hvala...Smo kar pridni..Papcamo na 4 urce, ponoči spimo tudi dlje, včasih...Krčki smo nekako ublažili, nam pa nagaja prebava..Vglavnem imamo res pridnega otroka, spimo, jemo in malo se oglasimo
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 10.1.2011 20:34:46
|
|
|
|
športnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikovit No tako punce moje,sedaj me pa zanimajo informacije o cenah postopkov v MB.Ali katera ve točne zneske postopka,zdravil.Se vam že v naprej zahvaljujem ojla, jaz sem že dvakrat dobila obvestilo o računu za cca 2.600 EUR. nekaj od tega plača zavarovalnica, nekaj pa ZZZS.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 11.1.2011 7:05:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, točno tako.. tudi moj račun je bil okrog 2500, če se ne motim.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 11.1.2011 14:08:03
|
|
|
|
Matejčika
|
Kaj pa povračilo potnih stroškov? Do tega smo opravičeni vsi? Koliko znaša km? Da vidim če se mi sploh splača dat vlogo not. Imam 30km v eno stran. V kakšnem roku pa moram te papirje oddat? Postopek sem imela avgusta in septembra, pa še kr odlašam s tem.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 11.1.2011 17:05:31
|
|
|
|
miklarom
|
evo mi danes opravili pregled in je vse super mi je pa sedaj izračunal G. točen datum PDP - JA in ga imam 25.8. NUHALNO IMAMO PA 14.2. VMES PA IMAM ŠE EN KUP PREISKAV OD KRVI, URINA SLADKORJA IN KAJ VEM KAJ ŠE VSE , tudi meni so danes napisali za komisijo potrdilo za bolniško in to do konca oz. do porodniške
1.2.2004 job 18.55 je v 21.tednu odšel med angelčke naš Tim, 21.9.2009,v 24. tednu ob 3.23 med angelčke odšla najina Taja, sedaj pa se jima je 30.3.2011 v 19.tednu ob 22.45 še njuna sestrica. Življenje je kruto in ni pravično, mamica več ne more in zdrži
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 11.1.2011 17:23:13
|
|
|
|
Matejčika
|
IZVIRNO SPOROČILO: miklarom evo mi danes opravili pregled in je vse super mi je pa sedaj izračunal G. točen datum PDP - JA in ga imam 25.8. NUHALNO IMAMO PA 14.2. VMES PA IMAM ŠE EN KUP PREISKAV OD KRVI, URINA SLADKORJA IN KAJ VEM KAJ ŠE VSE , tudi meni so danes napisali za komisijo potrdilo za bolniško in to do konca oz. do porodniške suuupeeer!!!!
|
Najbolj brane vsebine v rubriki7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.