RE: Ambulanta MB - 2. del (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Radenska_ -> RE: Ambulanta MB - 2. del (17.7.2013 6:38:51)

Jaz imam še dve vprašanji:

Komu moram reči za bolniško?
Ali povrnejo potne stroške in če - komu moram še za to reči :D

Jaz sem čist iz drugega konca slo, imam do maribora 2 uri vožnje. tako da logično da na dan pregleda ne morem it delat.

Pommaranca -> RE: Ambulanta MB - 2. del (17.7.2013 6:54:45)

tara 81 dr.Reljič je sam predlagal, da če se strinjava, bi vse preiskave opravili kar takoj (kar se krvi tiče). Ker pa sem imela vse izvide že od Reša (3x FSH in 1x AMH) mi tega ni bilo potrebno ponovno opravljati, ker so bili izvidi od marca. Tako, da ni bilo veze v katerem delu ciklusa sem. Nama je dal pa skupaj mislim da 6 napotnic; 2 za moža in ostale zame. Tako da sva odšla na drugo stran stavbe oz. kompleksa oddala kri in se vrnila do sestre, ki nama je dala napotke za 3.oktobra.

Sedaj 21. čakam [sm=hudicek1.gif] potem pa UZ, da me pregledajo [sm=smiley1.gif] Mi je pa zelo všeč, ker je dr. predlagal, da bodo možu obvezno vzeli seme, ki ga bodo zamrznili, ker pri njegovi diagnozi obstaja možnost, da še tistih nekaj semenčic izgine. Medtem ko je Reš dejal, da ima on že celo življenje tako stanje in bo tako ostalo do konca življenja. Hecno ane?

Srečno punce!

coala -> RE: Ambulanta MB - 2. del (17.7.2013 7:01:51)

Oj punce histeroskopija je za mano,kontracepcijske tudi že pridno jem me pa zanima kdaj bi morala jaz poklicat za moža,da ga naročim,zaradi semena .Nekje v tem času kontracepcije so mi rekli.A to pomeni,da bo dal seme in ga pol zamrznejo,a pol na dan punkcije on ne bo rabil dat al kako.

talika81 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (17.7.2013 7:38:55)

Radenska_, za bolniško rečeš tvojemu osebnemu zdravniku. zagotovo si dobila kak papir, ko si bila na razgovoru v MB in to neseš tja, da ti napiše bolniško za tisti dan, ko si bila v MB.

glede povračila potnih stroškov pa se obrni na zavod za zdravstveno varstvo, če se ne motim, in jih malo povprašaj, kako je s tem. ali pa povprašaj tudi o tem tvojega osebnega zdravnika.

tara.81 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (17.7.2013 13:02:06)

Radenska_...glede povračila potnih stroškov je tako da moraš do osebnega zdravnika, kjer ti da izpolnjen papir, po velikosti je tak kot napotnica, s tem papirjem greš v MB, kjer ti ga dopolnijo in potem izpolniš vlogo, ki jo najdeš na spletnih straneh ZZZS in z vsem tem se potem odpraviš na ZZZS in oddaš papirje. Denar se ponavadi dobi kar hitro, ne komplicirajo. Tako prakso sem imela pri Rešu. Mislim, da bo zdaj edino težava tudi pri meni, ker vračajo ponavadi potne stroške do najbližjega centra, ker je MB tudi zame oddaljen 200 km, bom verjetno dobila vrnjen samo del stroškov, to pomeni samo za pot do LJ. Upam, da sem ti kaj pomagala.

tara.81 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (17.7.2013 13:06:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Pommaranca

tara 81 dr.Reljič je sam predlagal, da če se strinjava, bi vse preiskave opravili kar takoj (kar se krvi tiče). Ker pa sem imela vse izvide že od Reša (3x FSH in 1x AMH) mi tega ni bilo potrebno ponovno opravljati, ker so bili izvidi od marca. Tako, da ni bilo veze v katerem delu ciklusa sem. Nama je dal pa skupaj mislim da 6 napotnic; 2 za moža in ostale zame. Tako da sva odšla na drugo stran stavbe oz. kompleksa oddala kri in se vrnila do sestre, ki nama je dala napotke za 3.oktobra.

Sedaj 21. čakam [sm=hudicek1.gif] potem pa UZ, da me pregledajo [sm=smiley1.gif] Mi je pa zelo všeč, ker je dr. predlagal, da bodo možu obvezno vzeli seme, ki ga bodo zamrznili, ker pri njegovi diagnozi obstaja možnost, da še tistih nekaj semenčic izgine. Medtem ko je Reš dejal, da ima on že celo življenje tako stanje in bo tako ostalo do konca življenja. Hecno ane?

Srečno punce!

Pri Rešu me praktično skoraj nič več ne preseneti. Tako sem vesela, da ga ne bom več videla, da ti ne znam povedat. Škoda besed zanj, ni vredno.

Meni je takrat vzel samo tiste začetne hormone, PRL in FSH, mislim da sem dala kri takrat 2. dan cikla ali celo 1., ker je bil pol vikend vmes in ko sem klicala Reša, je rekel, da je vseeno. Upam, da bova tudi midva šla hitro naprej in da bo postopek kmalu po novem letu.

novisvet -> RE: Ambulanta MB - 2. del (18.7.2013 16:35:08)

Jaz sem stara 30 let. Moj ginekolog je rekel da imam vse možno od pregrade, do neprehodnih jajcevodov, do zarastlin, pa bogve kaj še drugegega. Tak da s strahom čakam november, da vidimo kaj bodo rekli v mb.

Ali je imela od vas katera težave z kandido? Veliko sem prebrala tudi o tem. Zanimajo me vaši naveti.

Anonimen -> RE: Ambulanta MB - 2. del (25.7.2013 9:58:03)

Pozdravljene,

v ponedeljek imam v MB pogovor pred prenosom zamrznjenčkov, pa me zanima, ali je tista pisarna za posvet še vedno v kleti?

hvala

talika81 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (25.7.2013 10:48:35)

ne, za ta posvet moraš iti v prvo nadstropje, tja, kamor se gre, ko si v "rednem" postopku umetne.

Pommaranca -> RE: Ambulanta MB - 2. del (28.7.2013 18:32:38)

Pozdravljene,

v sredo sem naročena na UZ pred postopkom, da me sploh dr.Reljič pregleda, če je vse OK z mano, pa me zanima, ali delajo UZ ravno tako v kleti oz. kje ga drugje?

Hvala za odgovor in ne prevroč preostanek nedelje želim! [sm=pujs.gif]

Radenska_ -> RE: Ambulanta MB - 2. del (28.7.2013 19:56:53)

Meni je nazadnje dejala, da je UZ ravno tako v ambulanti za neplodnost.

luna85 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (29.7.2013 8:22:07)

Radenska-glede potnih stroškov->če maš od kraja stalnega bivališča pa do MB še kateri drug center za zdravljenje neplodnosti, potnih stroškov ne dobiš povrjenih (pa tut če si iz KP), ker krijejo potne stroške samo do najbližjega centra. dobiš pa vedno bolniški list, pa ti potem osebni zdravnik da bolniško-enako velja za partnerja, morš pa zmerej rečt, nikol ni samoumevno razn po punkciji in transferju.

Tara81, ne popolnoma nč navš dobila za povrnitev potnih stroškov. niti centa...dobila boš povrjeno samo za utrogestan.

lp

Radenska_ -> RE: Ambulanta MB - 2. del (23.8.2013 9:20:13)

A mi lahko katera pomaga - kličem v MB in jih nikakor ne dobim na telefon...avtomatsko tajnico imajo vklopljeno, potem se pa javi vratar in mi pravi naj pokličem na številko na katero sem že itak klicala.
Kaj se dogaja?

talika81 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (23.8.2013 9:22:42)

Radenska, lahko da so dopusti krivi. kaj pa če jim pišeš na mail? drugače pa ko sem jaz klicala, sem vedno klicala nekje po 11. uri, takrat sem jih ponavadi dobila. ali pa potem med 14. in 15. uro.

Radenska_ -> RE: Ambulanta MB - 2. del (23.8.2013 9:25:49)

Ojla!

ja sem pisala na mejl, res bi se mogla danes naročit namreč...In dobit datum...
Bom kasneje še poskusila. Izgleda pa tako kot da bi imeli direktno preusmeritev na najbolj splošno številko UKCja.

Radenska_ -> RE: Ambulanta MB - 2. del (23.8.2013 10:33:10)

Ja, ful imajo gužvo. Sem jih potem le dobila. :)

Pommaranca -> RE: Ambulanta MB - 2. del (23.8.2013 11:17:52)

Vidim, da je tema poleti bolj malo obiskana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Nekaj me pa vseeno zanima, datum imava 3.10. Dobila sva majčken kartonček na katerem piše, da bodo zamrznili seme in da bova dobila navodila za OBMP. Sestra nama je rekla, da se bomo takrat dogovorili za začetek postopka in da bova letos že na vrsti. Preiskave imava opravljene. Sedaj pa me zanima, ali bom prej dobila še kaj pošte iz MB? Namreč, bolj se bliža datum, bolj sem skeptična, da bova res že tako kmalu na vrsti, ker sva bila do sedaj samo 2x v MB. Prvi razgovor in potem 12 dan UZ. To je pa tudi vse. Za nama pa so 3 neuspešni postopki pri Rešu. Ali je možno, da bom tako hitro na vrsti za postopek?

talika81 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (23.8.2013 12:20:51)

pommaranča, mislim, da je to to. na razgovoru boš dobila list z navodili in okvirnimi datumi. tako da mislim, da boste letos res na vrsti. tudi menim, da nove pošte ne bosta dobila.

radenska, samo da si jih dobila. moraš biti kar vztrajen včasih, da jih dokličeš. včasih verjetno res jar na splošno številko UKC preusmerijo telefone, če jim non stop zvonijo.

coala -> RE: Ambulanta MB - 2. del (29.8.2013 19:16:38)

oj punce,men pa zanima kdaj ste si dajale injekcije zjutraj ali zvečer?

Pommaranca -> RE: Ambulanta MB - 2. del (29.8.2013 20:02:19)

coala, bila 3x pri Rešu, vsakič zjutraj ob 5:30h. Rekel je, da je potrebno injekcije dajati vsakič isto uro. Zakaj bi si jih zvečer? Zvečer je samo stopka.

talika81 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (30.8.2013 7:34:22)

jaz sem si jih dajala popoldne (ob 18. uri) - ker mi je tako najbolj ustrezalo. stopka pa ja, je zvečer. je pa si jih je res treba dajati vedno ob isti uri.

Radenska_ -> RE: Ambulanta MB - 2. del (30.8.2013 8:28:01)

Jaz si jih dajem zjturaj pred službo, mi je tako najboljše.
meni je sestra rekla vseeno kdaj, sam oda je ob istem času.

aspera -> RE: Ambulanta MB - 2. del (30.8.2013 16:04:16)

Radenska, kako kaže, a si že imela kakšen UZ?

Radenska_ -> RE: Ambulanta MB - 2. del (30.8.2013 17:25:43)

aspera, ne.
v ponedeljek imam (gteden dni po prvi injekciji...) poročam o rezutatu :)

pikapolonica 85 -> RE: Ambulanta MB - 2. del (30.8.2013 20:07:39)

sem nova tukaj in sem prav veela, da obstaja ta stran, da si lahko izmenjamo izkušnje. Tudi mi 2 hodiva v MB k prof.dr.Rejliču,13.9.bo 1 leto odkar sva prvič bila tam in po vseh preiskavah sva imela včeraj razgovor za postopek. Tako da se je skoraj po 1 letu kooončno premaknilo in greva pri naslednji [sm=hudicek1.gif] v boj s Klomifenom v IUI postopek. Gre mogoče katera oktobra (imam [sm=hudicek1.gif] na 28-40 dni in če sem jo imela 27.8.pomeni da je verjetno septembra ne bom imela[sm=smiley13.gif]) za IUI postopek?

Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>