|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ambulanta MB - 2. del
31.7.2012 18:31:41   
ninocka26
Tudi jaz sem bila plava, pač po nesreči zadeneš kakšno žilico pa pomodriš.

Stopko si daš tako kot Gonal, je injekcija že pripravljena, ti si jo samo vbrizgaš. Je čisto tanka igla in ni nobenega problema. V bolniški si od punkcije dalje. Dobiš, tam kjer okrevaš, list kjer piše, da priporočajo bolniško.

Jaz sem bila ves čas nosečnosti v bolniški, saj imam potrjeno hipertenzijo ter probleme z ledvicami in mi je komisija takoj odobrila bolniško do dnev nastopa porodniške.

Jaz sem šla na krvnega tudi če sem dobila M saj sem lahko tam dr. še kaj vprašala in se zmenila za naprej (kdaj približno pričakovati nov postopek, pa še svetovali so mi takrat glede moje hipertenzije, no naslednjič je bilo pa pozitivno). Meni je moja osebna zdravnica prekinila bolniško šele po koncu M, sem pač rabila malo časa, da sem se pobrala in ona je to razumela.

Jaz sem imela anastezijo (sem na živo probala pri Rešu, pa ni bilo fajn). Punkcija pa poteka tako, da prideš v I. nadstropje (če je punkcija za vikend greš v klet pa te potem sestre peljejo gor) in poiščeš na desni strani sobo kjer so sestre - tam sem jaz povedala, da sem za punkcijo in so mi pokazale sobo kjer se preoblečeš in počakaš. Ti greš v to sobo (jaz sem imela s seboj pižamo oz. spalno srajco, haljo in pa kaj za brati, saj se kar načakaš), partner je ta čas s teboj v I. nadstropju, potem ga pa sestra pošlje v klet, kjer mora oddelati svoje. Pote pride sestra in te odpelje na oddelek kjer ti bodo opravili punkcijo. Punkcija se opravlja po vrstnem redu, kot ste si dale stop injekcijo (jaz sem bila enkrat prva in drugič druga). Ko si na vrsti te odpeljejo v operacijsko sobo, kjer zlezeš na mizo in tam te uspavajo. Ko se zbudiš si že v sobi za okrevanje, kjer ti sestra pove, da če te preveč boli povej in ti bodo dali kaj proti bolečinam. V tej sobi odležiš dve uri, vmes pride dr., ki ti pove koliko celic si pridelala in kdaj boš imela transfer. Sestra ti da papir, kjer imaš vse to napisano in svetovan bolniški stalež. Po dveh urah vstaneš in greš domov.

To bi bilo to, če te pa še kaj zanima pa vprašaj.

(odgovor članu lucylu222)
Neposredna povezava do sporočila: 3576
31.7.2012 23:06:12   
lucylu222
Hvala Ninocka za izčrpen odgovor. Torej pižamo oziroma haljo imaš lahko svojo? To je super, ker v Celju more bit vse njihovo. Kaj pa šlafrok si imela svoj al ga sploh ne rabiš? Aja kaj pa copate? No pa zdaj ko je poletje tak ni problema, bom mela kr natikače obute. A kaj krvaviš po punkciji? Kakšne pa so bolečine? A ti priporočajo potem mirovanje al se lahk normalno giblješ? Koliko časa pa traja sama punkcija?
A maš lahk svoje osebne stvari zraven sebe (telefon mislim), da bom lahk potem svojga poklicala da bo prišel po mene?
Kaj si misla s tem da se načakaš, pred punkcijo ali kako? A nimaš nobene določene ure kdaj prideš na vrsto?
V katerem postopku je pa vama uspelo? A mogoče veš kaj je blo narobe v prejšnjih postopkih da vama ni uspelo?
Kateri dan si pa imela transfer v tem postopku ko vama je uspelo?

A mi še hočeš prosim opisat kako pa poteka transfer? Full ti hvala, sj vem da sm tečna s temi vprašanji, sam tak fajn je če greš na kaj takega pa si že kaj seznanjen...user posted image

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 3577
1.8.2012 23:01:02   
ninocka26
Pižamo in haljo imej s seboj, ker se tam lahko zgodi, da njim zmanjka. Jaz sem imela haljo s seboj, ker greš po hodniku do sobe za okrevanje in so na hodniku ljudje. Imela sem s seboj tudi copate oz. crocse.

Po punkciji krvaviš, samo ti oni dajo med noge rjuho. Ko sem jaz vstala nisem več krvavela, tako, da nisem nič rabila. Glede gibanja je pa tako, jaz sem npr. v prejšnjem postopku šla naslednji dan na sprehod, pa mi je bilo žal, saj sem imela dan potem res konkretne bolečine. Po punkciji je pametno počivati par dni, da se stanje umiri, še posebej če imaš hiperstimulacijo, ki se zna po transferju še poslabšati. Sama punkcija traja cca. 10 - 15 minut.

Jaz sem imela GSM vedno s seboj, pa mi ni nihče utrujal.

Uro glede punkcije imaš točno določeno, samo si tam toliko prej, da je pametno imeti kaj s seboj za prebrati (še posebej, ker boš živčna, da te malo zamoti). Jaz sem bila npr. v tem postopku za transfer sama in bi mi bilo res dolgčas za umret, če ne bi imela knjige s seboj.

Transfer ni pa nič hudega. Najprej imaš pogovor, kjer ti povedo koliko celic se je oplodilo, koliko ti jih bodo vstavili in če je kakšna za zamrznit. Nato greš spet v isto sobo, te odpeljejo v operacijsko, zlezeš na mizo, na ekranu vidiš svoje zarodke, potem ti pa vstavijo tako tanko cevko, skozi katero vstavijo zarodke. Nič ne boli, zgleda in čuti se kot navaden pregled pri G. Potem vstaneš in greš v sobo za okrevanje, kjer počivaš mislim da 1 uro.

Nama je uspelo v 3. postopku. Pri Rešu je bil čisti minus (transfer sem imela tretji dan), v MB je bil pa v drugem postopku sicer plus, samo se ni obdržalo (sem bila na tabletih za hipertenzijo). Po tem postopku sem se zavzela in si sama znižala pritisk, tako, da sem bila v 3. postopku brez in nama je uspelo. Transfer sem imela v MB vedno peti dan.

Srečno.

Neposredna povezava do sporočila: 3578
2.8.2012 7:13:36   
jagodka80
ninocka26, tvoje nasvete berem tudi sama, saj mi je potek v MB še popolnoma neznan. Imam pa še jaz eno vprašanje zate: glede na to, da si tudi ti bila, tako kot jaz, prej pri Rešu in veš, da je partner lahko ves čas (pri UZ, punkciji, transferju) zraven, me zanima, ali je v MB možno, da je zraven vsaj na UZ in na transferju.

Neposredna povezava do sporočila: 3579
2.8.2012 8:36:37   
talika81
jagodka80, kolikor se še jaz spomnim, partner ni smel biti zraven pri punkciji in tudi ne pri UZ-ju oziroma transferju. partner pride s tabo na dan punkcije, ker zjutraj da spermo in te potem počaka, da te spustijo domov po punkciji. enako pri transferju.

po punkciji ti tudi jaz priporočam, da vsaj tisti dan, ko si imela punkcijo, malo počivaš. da se vse skupaj malo umiri.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu jagodka80)
Neposredna povezava do sporočila: 3580
2.8.2012 9:04:06   
ninocka26
Jagodka tako je kot je Talika napisala. Partner ne sme biti zraven. Moj me je čakal v tisti sobi, kjer sem se preoblekla, saj sem bila edina, drugače pa čakajo v čakalnici.

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3581
2.8.2012 9:08:10   
luna85
ninocka hvala tudi v mojem imenu za vsa pojasnila. sicer šele konec septembra dobim navodila-tako da predvidevam da v oktobrskem ciklu začnem s KT. to še drži daje potrebno najprej 3mesce KT, pol šele ostala terapija? hvala.

Neposredna povezava do sporočila: 3582
2.8.2012 10:43:20   
jagodka80
Ninocka, talika, hvala za odgovore!

(odgovor članu luna85)
Neposredna povezava do sporočila: 3583
5.8.2012 18:10:06   
lucylu222
Ninocka tudi jaz se ti zahvaljujem za odgovore in tvoja pojasnila. Meni se ja zadeva čist zakomplicirala. V petek sm bla na UZ in je blo vse vredi, lepo so rastli folikliendometrij je bil 9, u glavnem za danes so načrtovali stop injekcijo. Dans pa grem tja in ugotovijo da je možnost hiperstimulacije, ker imam na vsakem jajčniku več kot 20 foliklov, torej skupaj več kot 40. A ima katera izkušnje s tem. Potem je reku dohtar dabi on kr prekinu z zdravili sam sm ratala kr solzna pa se je potem vseen odloču da vzamem injekcije sam da sm gonala dobila samo 75 enot. Jutr zjutri mi bodo vzeli kri in še enkrat naredili UZ. Kakšno možnost imam da mi vseeno naredijo punkcijo? Prosim nujno!!!!user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3584
5.8.2012 18:25:10   
andreja83
lucylu222 tud jst sem imela zdej v 2 postopku veliko možnost hiperstimulacije, prestrašena bila pa tud tolk. Men so tud rekli da bi kar najraje prekinli postopek, ampak ker mislim da je bila kri kar v redu, sicer se je mal slabšalo, ampak ni blo neke panike, so vseeno nadaljevali, sam kaj je bila razlika da men niso dali ta prave stop inekcije ampak neki drugega. Sam da zdej točno ne vem. V glavnem sem imela normalno punkcijo, dobili 20 celic, ampak so bili malo prestrašeni, ker sem imela povečane jajčnike. Sam kaj je najbolj glavno, nisem dobila hiperstimulacije, res da sem počivala, pila ogromno. Tk da teb res iskreno svetujem enako.

Pa tud kaj je še edino bilo, da prenosa nismo naredili, samo na 5. dan sva prišla na razgovor da sva izvedela koliko imava zarodkov za zamrznit. Tak da tega pa res niso naredili, ker potem bi bila res povečana možnost hiperstimulacije.

Zdej pa hodim v postopke z zamrzjenčki, ravno grejem 2 miškona :) tak da, upam da bi nama uspelo. :)

Sej bo, vse se bo porihtalo tako kot se mora, ti pošiljam veliko pikapok ( mi ne delajo smeški ) za srečo

Neposredna povezava do sporočila: 3585
5.8.2012 21:50:44   
lucylu222
Hvala andreja za spodbudne besede.Kolk so pa teb rekli da maš foliklov ko so ti hotli prekinat postopek? Kam pa hodiš, v katero ambulanto? Jaz sem v MB. Full me je strah kaj bo jutri. Za transfer sem se že tak sprijaznala da ga ne bo, punkcijo bi pa res rada imela da bi mela vsaj zamrznjenčke. Kaj si imela po punkciji kaj bolniške? Jaz ti full privoščim da ti rata.user posted image Kak pa to da greješ dvauser posted image Gledena vzdevek sklepam da si 83-letnica, a ne vstavljajo samo enega zarodka ženskam do 35. let?user posted image user posted image

(odgovor članu andreja83)
Neposredna povezava do sporočila: 3586
5.8.2012 22:06:01   
lucylu222
Aja pa še nekaj Andreja,kdaj si pa potem imela transfer po kolikem času?

Neposredna povezava do sporočila: 3587
6.8.2012 6:41:24   
andreja83
Zdravo,

oprosti verjetn malo prepozno ti odgovarjam, ampak vseeno.
Na UZ so vedno rekli, da tam nekje 20 na vsakem sigurno, ker vsakega tud niso šteli, ker jih je bilo res ogromno. No potem pa so jih spunktirali 20, ostali pa so verjetno bili majhni. Od tega pa se nama je oplodilo 12 zarodkov.
Glede nadaljevanja postopka, pa jst mislim da sem lahko šla po 2 menstruaciji. Tak najprej UZ pa stimuliran postopek z estrofemom. Bolniška ti normalno pripada. Za vstavitev, niso še nikol rekli kaj, res pa je da v 1. ivf postopku sva imela samo 4 zarodke in na tretji dan, so me poklicali da naj pridema, in takrat so tudi sami rekli da če bi vstavli 2. Tak da v 2. postopku pa sva imela zamrzjenčke, tu pa tak zamrznejo po 2 skupaj, edino ta prve 4 so zamrznili na 5. dan, pa vsakega posamično, dan kasneje pa še ostale po 2 skupaj. Tak da midva sva rekla, tud če ne bi bili zdej tile po 2 skupi, bi se tak odločla, želiva si otroka, če bi se pa oba vgnezdila, bi bila pa sreča še toliko bolj večja. :)
Spet sem se ti tak na dolgo se razpisala :)

Kolk imaš pa ti let, pa že imaš kakšnega srčka doma, al bi bil to vajin prvi?

No poročaj kasneje kako si danes opravila!

Neposredna povezava do sporočila: 3588
6.8.2012 18:57:15   
lucylu222
Pozdravljene. No danes sem dala kri in bila na UZ zaradi možnosti za hiperstimulacijo. Smo se odločli da bomo prekinli s terapijo, ker bi lahko resno ogrozilo moje zdravje in celo življenje. user posted image user posted image U glavnem foliklov je po več kot 20 na vsaki strani, kri ni vredu in si zdravniki ne upajo tvegati. Full mi je žal kr se mi zdi da že tak daš neki skos potem pa nič, oziroma se vmes ustavi. Bom pa baje drugič dobila drugo terapijo. A je imela katera kaj podobnega? Po kolikšnrm času ste šle potem ponovno v postopek? Sem v MB.

Neposredna povezava do sporočila: 3589
6.8.2012 19:43:17   
latka
lucylu222, žal mi je, da te je ta izkušnja doletela, vem kako težko ti je, saj sem sama imela ravno enak slučaj oktobra 2010, pred punkcijo so mi prekinili postopek zaradi grozeče hude hiperstimulacije, jaz sem tudi imela prek 20 foliklov na vsakem jajčniku, izvidi krvi so bili zelo kritični, zato niso tvegali,saj bi mi voda zelo napihnila trebuh in vsaj 3 tedne bi morala ležati v bolnici in ker doma že imam enega sončka, si tega nisem želela, ne mislim si ogroziti življenja. Bilo mi je zelo hudo, ker je bil to moj prvi postopek, bila sem srečna, da bom dobila končno stop injekcijo, namesto tega pa smo prekinili postopek!user posted image Imela sem pa dolgi postopek, torej Diphereline + Gonal 150 enot. Na naslednji postopek sem pa morala čakati 6 mesecev, so mi pa dali kratek postopek, brez Diphereline, samo Gonal 75 enot + Centrotide.

Neposredna povezava do sporočila: 3590
6.8.2012 20:49:07   
lucylu222
Latka hvala da sočustvuješ z mano. Res ni prijetno da se ti zo zgodi. Js sm tud mela diphereline+150 enot gonala. Pa zakaj si šele po 6.mescih sla v postopek? Men so rekli 2-3 mesce da se mi telo mal sčisti. Pa zdaj sem dobila 1 teden bolniške in še en teden dipherelina.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3591
6.8.2012 21:06:48   
andreja83
Lucylu222 men je tud grozno žal :(, sem bila sama na tem istem, sam zgleda da pr men je bila kri še kolker tejk v redu da so nadaljevali. Je bilo pa mene tudi grozno strah. Sam potem je res boljše da se prekine, kot pa da si bi resno ogrozila svoje življenje. Sreča je pa tudi ta, da se ti postopek ne šteje zraven, vsaj nekaj a ne? Mogoče pa vama zdej uspe naravno zanosit, ene pravijo da je tudi več šans. No vsekakor držim pesti zate, da bi vama uspelo.

Neposredna povezava do sporočila: 3592
6.8.2012 21:14:46   
lucylu222
Hvala Andreja...ja sestra mi je rekla ko sm rekla da čez koliko časa bom šla v postopek, mi je rekla da sploh ne bom rabla kr ona čuti da bom js prej zanosla, ker si baje drug mesec po hiperstimulaciji zelo ploden. Sj sm ji rekla iz vaših ust v božja ušesa. Sj bomo vidli kak bo pa kaj se bo zgodilo. Upam da čimprej minejo ti 3-meseci.

Neposredna povezava do sporočila: 3593
6.8.2012 21:23:25   
andreja83
Sej bo lucylu al da boš naravno zanosla, kar ti privoščim resnično iz srca, al pa ti bo res hitro minilo tole čakanje na nov postopek. Zdej so se sicer malo skrajšale čakalne liste, ampak vam bo uspelo, jst verjamem v to.
Enkrat bo za vse nas posijal tisti žarek sončka in se nam izpolnila želja. Boš vidla!! :)

Neposredna povezava do sporočila: 3594
6.8.2012 22:28:26   
ninocka26
Lucy žal mi je, da se ti je postopek tako zaključil. Jaz s tem nimam izkušenj, do sedaj sem pridelala največ 13 celic. Je pa bolje, da ti postopek prekinejo, kot pa da se igrajo s tvojim zdravjem ali celo življenjem. Z mano je bila na punkciji ena punca, ki je pridelala tudi krepko čez 20 celic, ko pa sem prišla na ET sem jo srečala in je bila reva že od punkcije naprej v bolnici, saj je imela tako hudo hiperstimulacijo, da si je niso upali spustiti domov. Tudi ET-ja ji niso delali. Mogoče pa res uspe naravno, nikoli ne veš. Držim pesti za vse vas in navijam, da boste kmalu nosečke!

Neposredna povezava do sporočila: 3595
9.8.2012 13:30:22   
mala06
Živijo punce!

Jaz vas še kar spremljam in držim pesti za stare in nove borke, da vam čim prej uspe priti do tako željenega cilja in to je user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3596
9.8.2012 14:56:29   
Meti7
Za vse, ki nam je v letu 2012 uspelo sem odprla na Facebook-u skupino/čvekalnico IVF/ICSI srečke 2012. Vabljene, da se pridružite :D

LP
Meti

Klikni: https://www.facebook.com/groups/267752903339715/

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 3597
13.8.2012 9:20:27   
zaljubljena23
Hej..Hej...

Še se me spomniteuser posted image sem po dolgem času prišla malo pokukat sem in vidim, da se jekar veliko dogajalo tukaj

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

Neposredna povezava do sporočila: 3598
16.8.2012 23:27:30   
skarabej
Hej punce!

Upam,da ste vse OK - user posted image in neuser posted image . Vesper se še kaj javi tukaj??

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 3599
17.8.2012 8:47:27   
andreja83
Žal nama tudi tokrat ni uspelo :( se tolažima s tem, da enkrat ni ga hudirja, da nama ne bi ratalo!!

Me pa zanima če je kateri uspelo z zamrzjenčki?

Lep pozdrav

(odgovor članu skarabej)
Neposredna povezava do sporočila: 3600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Trije znaki, ki kažejo, da je ženska plodna
Ko je ženska v, tako imenovanih, plodnih dneh, njeno telo to pokaže tudi na zunaj, z drobnimi signali, ki se jih lahko n...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.