ninocka26
|
Pižamo in haljo imej s seboj, ker se tam lahko zgodi, da njim zmanjka. Jaz sem imela haljo s seboj, ker greš po hodniku do sobe za okrevanje in so na hodniku ljudje. Imela sem s seboj tudi copate oz. crocse. Po punkciji krvaviš, samo ti oni dajo med noge rjuho. Ko sem jaz vstala nisem več krvavela, tako, da nisem nič rabila. Glede gibanja je pa tako, jaz sem npr. v prejšnjem postopku šla naslednji dan na sprehod, pa mi je bilo žal, saj sem imela dan potem res konkretne bolečine. Po punkciji je pametno počivati par dni, da se stanje umiri, še posebej če imaš hiperstimulacijo, ki se zna po transferju še poslabšati. Sama punkcija traja cca. 10 - 15 minut. Jaz sem imela GSM vedno s seboj, pa mi ni nihče utrujal. Uro glede punkcije imaš točno določeno, samo si tam toliko prej, da je pametno imeti kaj s seboj za prebrati (še posebej, ker boš živčna, da te malo zamoti). Jaz sem bila npr. v tem postopku za transfer sama in bi mi bilo res dolgčas za umret, če ne bi imela knjige s seboj. Transfer ni pa nič hudega. Najprej imaš pogovor, kjer ti povedo koliko celic se je oplodilo, koliko ti jih bodo vstavili in če je kakšna za zamrznit. Nato greš spet v isto sobo, te odpeljejo v operacijsko, zlezeš na mizo, na ekranu vidiš svoje zarodke, potem ti pa vstavijo tako tanko cevko, skozi katero vstavijo zarodke. Nič ne boli, zgleda in čuti se kot navaden pregled pri G. Potem vstaneš in greš v sobo za okrevanje, kjer počivaš mislim da 1 uro. Nama je uspelo v 3. postopku. Pri Rešu je bil čisti minus (transfer sem imela tretji dan), v MB je bil pa v drugem postopku sicer plus, samo se ni obdržalo (sem bila na tabletih za hipertenzijo). Po tem postopku sem se zavzela in si sama znižala pritisk, tako, da sem bila v 3. postopku brez in nama je uspelo. Transfer sem imela v MB vedno peti dan. Srečno.
|