|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehrana
20.7.2005 10:59:59   
soncicaT
Prosim povejte, kakšen je kaj vaš jedilnik...plus kaki vitaminčki?

A je katera Pikovit?

Kakšno sadje?

Kaj si kuhate?

:racka:
Res me zanima, hvala...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   prehrana
20.7.2005 11:08:33   
marty5
Jaz jem kot ponavadi - izogibam se le kakšnim paštetam in surovemu mesu.

Ne jemljem nobenih posebnih vitaminov - razen folne kisline. Vsak dan si stisnem 2 pomaranči, gledam, da je na krožniku vsaj enkrat dnevno zelenjava, ostalo pa nič posebnega. Tudi eno :kava: na dan si privoščim - mi prav nič ne smrdi :)

Aja, izogibam se tudi sladoledu na kepice. Jem le zapakiranega.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
20.7.2005 11:20:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu soncicaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   prehrana
20.7.2005 11:26:48   
karin412
Jem vse, razen kar ne smemo. Zanimivo je, da mi ne paše nič čokoladnega in sladkega, kave tudi ne pijem, včasih pojem kako salamo. Sicer pa dosti sadja in zelenjave. Tudi kak požirek vina ali piva, vendar mi tudi ne paše tako kot prej.
Brala sem, da sintetičnih vitaminov ne smemo uživati. Lahko so kaki stranski učinki.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   prehrana
20.7.2005 13:02:49   
Talči
Jedla sem oz. jem vse razen:
- majoneze
- tiramisuja (ima v kremi surova jajca)
- bifteka
- salam (jem samo Poli klobaso, ker vem, da je obarjena)
- paštet (razen Argete, ker piše, da je kuhana)
- jajc pečenih na oko ali mehko kuhanih

Sicer pa čim več sadja in zelenjave (zelo dobro operi!), ribic, polnozrnatega kruha itd.

Veliko tudi pijem - vodo ali pa zelo razredčen malinovec ali sadni sok, tudi cedevito (po njej imam enkratno prebavo). Belo kavo max. eno na dan ali pa ledeno kavo. Sladoled po želji, tudi na kepice. Jaz ga skoraj vsak dan.

Vitamine in vse potrebne ostale snovi dobiš s pravilno prehrano. Jaz tu pa tam spijem kakšno šumečo tableto - kalcij ali magnezij. Mi včasih ful paše. Sicer pa imam v redu kri, tako da ne rabim nobenih dodatkov. Če bi potrebovala dodatke, te bi že zdravnik na to opozoril.

Upam, da sem ti pomagala.
LP
Talči

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   prehrana
20.7.2005 13:17:01   
Andy13
Pazim, da jem čimveč:
- sezonskega sadja, zdaj uživam v borovnicah, pred časom sem v češnjah
- zelenjave
- uravnotežene obroke
- več manjših obrokov (to mi zdui paše, ker potem nimam tistega občutka teže v želodcu)
- od četrtega meseca dalje mi spet paše kava, s katero si tudi urejam prebavo
- čimveč vode, da ne dehidriram
- jogurte in ostale mlečne izdelke (tudi sire)

Ko mi paše popijem tudi kaj gaziranega, sladkega (sladoled naravnost obožujem).
Skratka, ko si nečesa zaželim, to tudi pojem.

Nekaj so me začeli mučiti krči v nogah in sedaj zvečer vzamem eno šumečo magnezijevo tableto, zjutraj pa kalcijevo. Tifola - folne kisline ne uživam več (21. teden), je dobim dovolj s hrano.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   prehrana
20.7.2005 13:35:41   
Talči
Ja, sem pozabila napisat, da takih sirov s plesnijo in mladih sirov naj ne bi jedli.
Folno kislino pa jaz jem že celo nosečnost in jo bom do konca. Mi je moj G rekel, da ni obvezno, vendar se priporoča.
LP
Talči

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   prehrana
20.7.2005 14:42:52   
tina104
Ne jem bifteka in sirov s plesnijo, kave poskušam spiti čim manj. Če že mam željo enkrat ali dvakrat na teden si jo privoščim. Drugo jem vse. Sedaj proti koncu nosečnosti mi sploh paše več manjših obrokov - zgleda, da mi :duda: na želodec pritiska in potem jem 5 ali 6x na dan, pa vsakič malo.
Npr. moj jedilnik:
Zajtrk: jogurt, kruh, 1 sadež (npr. banana, hruška, jabolko, pomaranča, breskev, nektarina - te stvari najbolj pogosto). Včasih namesto jogurta mleko ali kislo mleko ali kefir. Če pijem mleko, potem mora biti na kruh kak namaz (marmelada, med, skutni namaz...).
Malica - opoldanska in popoldanska - pri vsaki en sadež
Kosilo: zeloo različno. Najbolj mi paše krompir na 101 način, malo se prisilim tudi z mesom, pa neka zelenjava zraven.
Večerja: spet različno, odvisno, če je bilo kosilo majhno ali veliko, ampak npr. sardine, kruh, kaka zelenjava ali pa namesto sardin kako jajce ali pa sir. Včasih tudi samo kaka skuta z malo sadja ali jogurt.
Skoraj vsak dan pa pojem še kako sladkarijo - včasih mi uspe v celem dnevu pojesti npr. samo dva keksa, včasih pojem pol litra sladoleda, samo potem ne rabim neke večerje in je kak mali jogurt čisto dovolj.
V glavnem zelo različno poskušam jest. Zgornji jedilniki so primeri bolj zdravih, imam včasih tudi kak dan, ko se mi zlušta majoneza, pa same sladke stvari in tudi grešim - se pozna - (35. teden +13,5kg).

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   prehrana
20.7.2005 14:45:05   
tina104
Aja pa glede dodatkov: na začetku sem jedla Tifol, sedaj ne več. G mi je dala železove tablete, ker sem imela sedaj znižano železo, drugače pa pojem tudi kako kalcijevo in magnezijevo tableto, da me ne dajejo krči. Pomaga. Ko sem bila prehlajena, sem pila C-vitamin tablete.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   prehrana
20.7.2005 15:46:19   
sarazan
Glede na mojo izobrazbo vam lahko povem, da vitaminčki, ki jih dobite s hrano in zelenjavo resnično izpeljejo svojo vlogo v vašem telesu. Vsi ostali pripravki, ki jih pa kupite v trgovinah, so zame mešanje megle. Zakaj?
Za pravilno biokemijsko delovanje vitaminov so nujno potrebni kofaktorji (spremljajoče spojine). V kemijsko sintetiziranih vitaminih teh kofaktorjev ni! Jih je preveč, da bi jih dodajali ali jih celo vse poznali.

Torej uživanje raznih šumečih tablet in podobno je zgolj pridobivanje zadostne količine tekočine (ker tabletko le raztopite v vodi).
Mogoče opazite, da imate spremenjeno barvo urina (bolj temno) ali pa drug vonj urina ali potu? Vitamini, ki jih telo ne porabi, se izločilo ravno na tak način.
Za minerale (kalcij, magnezij, železo,...) kaj takega ne morem trditi, ker nimam ustreznega znanja.

Vsekakor pa je moje pravilo, da zmerna in pestra hrana zadosti vsem potrebam, ki jih nosečnica ima. Mogoče le potreba po železu zahteva dodatke k prehrani, saj imamo nosečnice proti koncu kar nekaj litrov krvi več kot na začetku. Železo pa je del rdečih krvničk.

Punce! Sadje in zelenjava na mizi, pa bo.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   prehrana
20.7.2005 15:53:48   
sarazan
Aha, pa še nekaj.
Folna kislina (eden od B vitaminov)je farmacevtski izdelek in zadosti zahtevam, da jo telo sprejme. Tabletka vsebuje snovi, ki jih vaš otrok potrebuje, da se mu bodo pravilno razmnoževale celice.
Dnevno naj bi zaužili 800mg folne k. (2 tabletki). Nekaj pa pridobimo s hrano, tako da bi morala biti 1 tabletka na dan dovolj.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   prehrana
20.7.2005 15:54:25   
sarazan
Aha, pa še nekaj.
Folna kislina (eden od B vitaminov)je farmacevtski izdelek in zadosti zahtevam, da jo telo sprejme. Tabletka vsebuje snovi, ki jih vaš otrok potrebuje, da se mu bodo pravilno razmnoževale celice.
Dnevno naj bi zaužili 800mg folne k. (2 tabletki). Nekaj pa pridobimo s hrano, tako da bi morala biti 1 tabletka na dan dovolj.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   prehrana
20.7.2005 15:54:26   
sarazan
Aha, pa še nekaj.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   prehrana
20.7.2005 15:55:04   
sarazan
Aha, pa še nekaj.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   prehrana
20.7.2005 15:56:27   
sarazan
Mojemu racunalniku se je kar neki zmesal (ali pa meni), da sem tolikokrat poslala isto sporocilo.

Sorry...

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?