tina104 -> prehrana (20.7.2005 14:42:52)
|
Ne jem bifteka in sirov s plesnijo, kave poskušam spiti čim manj. Če že mam željo enkrat ali dvakrat na teden si jo privoščim. Drugo jem vse. Sedaj proti koncu nosečnosti mi sploh paše več manjših obrokov - zgleda, da mi :duda: na želodec pritiska in potem jem 5 ali 6x na dan, pa vsakič malo. Npr. moj jedilnik: Zajtrk: jogurt, kruh, 1 sadež (npr. banana, hruška, jabolko, pomaranča, breskev, nektarina - te stvari najbolj pogosto). Včasih namesto jogurta mleko ali kislo mleko ali kefir. Če pijem mleko, potem mora biti na kruh kak namaz (marmelada, med, skutni namaz...). Malica - opoldanska in popoldanska - pri vsaki en sadež Kosilo: zeloo različno. Najbolj mi paše krompir na 101 način, malo se prisilim tudi z mesom, pa neka zelenjava zraven. Večerja: spet različno, odvisno, če je bilo kosilo majhno ali veliko, ampak npr. sardine, kruh, kaka zelenjava ali pa namesto sardin kako jajce ali pa sir. Včasih tudi samo kaka skuta z malo sadja ali jogurt. Skoraj vsak dan pa pojem še kako sladkarijo - včasih mi uspe v celem dnevu pojesti npr. samo dva keksa, včasih pojem pol litra sladoleda, samo potem ne rabim neke večerje in je kak mali jogurt čisto dovolj. V glavnem zelo različno poskušam jest. Zgornji jedilniki so primeri bolj zdravih, imam včasih tudi kak dan, ko se mi zlušta majoneza, pa same sladke stvari in tudi grešim - se pozna - (35. teden +13,5kg).
|
|
|
|