|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  190 191 [192] 193 194   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: marčevke2011
22.11.2010 9:40:18   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: nina42

a ima še katera user posted image v medenični vstavi???

kako pa to zgleda? user posted image  Mislim, kako se občuti? user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 4776
22.11.2010 9:44:46   
nina42
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

Zmeraj ko grem gledat vozičke se mi pol tisto noč sanja o njih, oz. ne sanja, ampak preposto skos razmišljam o vozičkih, se sekiram in ne morem spat. Oz. še v spanju razmišljam...in se potem čist povožena zbudim zjutraj. Blaaaah user posted image

Drugače pa nimam problemov glede spanja, no razen ko vozičke sanjam user posted image

Jaz sem bila tudi čisto iz sebe preden smo nabavili voziček, zato sva že pred kakim mescem oba odločila, da je najboljše da ga kar kupimo, pa tudi če bi kje dobila cenejšega, da je zdaj mir okrog tegauser posted image user posted image user posted image Jaz sem pomirjena, moj si je pa tudi oddahnil od tečnarjenjauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 4777
22.11.2010 9:47:53   
nina42

glavo ima zgoraj pri rebrih, noge pa spodaj, obrnjen je z ritko dol... ko brca čutiš brcike čist spodaj

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 4778
22.11.2010 9:51:26   
5ra8

glavo ima zgoraj pri rebrih, noge pa spodaj, obrnjen je z ritko dol... ko brca čutiš brcike čist spodaj

aha...moj se še po moje obrača zaenkrat kokr čutim...ker enkrat me brca gor, enkrat dol, drugič levo, pa spe desno...res ma žur user posted image user posted image  včasih me pa zna tud prov v mehur brcnt...lump mali user posted image

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 4779
22.11.2010 9:55:46   
Klemy82
Hej, se še jst pofočkam.
Danes sem kul... luna spušča...btw, men sploh ni treba gledat na koledar, kdaj bo luna, moj začne 2 dni pred luno smrčat in smrči točno 2 dni pol pa neha.user posted image Drugače ne smrči, oz morda kdaj, če je prehlajen. Tako da... user posted image
Danes greva plačat kopalnico.. brrrrr, me kr stisne, ko pomislim, koliko keša gre takole...user posted image
Včeraj me je stisnil moj slavni nizek pritisk, očitno se je še vreme na hitro menjalo, ker sem sede skor pod mizo padla, tako se mi je vrtelo, do večera je bilo potem kul, danes pa je že bolje. Moj napoveduje Luno, jst pa dež, res sva super par!user posted image
Aja, nad izpitom sem pa skoraj čist obupala in se bom najbrž kr odjavila... preveč je vsega, poleg tega prof. nižje ocene od 8 ne da, raje vrže, snovi je pa tolk in hoče vse podrobno, da adijo! Bi rabila vsaj še kak teden...user posted image Ma če bom v takem tempu nadaljevala, ne bom nikoli prilezla do diplome, pa že tako se mi vleče vse skup da user posted image .
Heilie in ostale, ki vas matrajo v službi... ma danes je res za user posted image vse skup. eni delodajalci so res... ma ostaneš brez komentarja. Jaz sem že eno leto doma, raje ne bi o tem, kak pa kako so mene nategovali, delala sem jim pa vse pa cele dneve, sej, zato pa še zdaj ni diplome... pol na koncu pa brca v rit. No, še eno leto bom očitno doma, potem pa razmišljam, da se bo treba kar samozaposlit očitno, si vsaj samo od sebe odvisen in od svojega dela. Mah, bomo še vidli, kaj nam življenje prinese.
Evo, malo sončka za lepši dan:
user posted image

< Sporočilo je popravil Klemy82 -- 22.11.2010 9:57:48 >

Jst.

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 4780
22.11.2010 9:56:34   
SaMaa

aha...moj se še po moje obrača zaenkrat kokr čutim...ker enkrat me brca gor, enkrat dol, drugič levo, pa spe desno...res ma žur user posted image user posted image  včasih me pa zna tud prov v mehur brcnt...lump mali user posted image

Tudi moj lumpek se obrača na vso moč in preizkuša brcniti prav v vsak kot mojega telesa.

Heilie kot vem jaz so nosečke (tudi če imajo pogodbo za določen čas) zaščitene. Malo bo treba ZDR prebrati, ne vem na pamet in tudi nisem 100%.

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 4781
22.11.2010 9:56:55   
Klemy82

Ja, jst. Me brca direkt v mehur, al pa po levi strani spodaj.user posted image

Jst.

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 4782
22.11.2010 9:59:51   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa

Heilie kot vem jaz so nosečke (tudi če imajo pogodbo za določen čas) zaščitene. Malo bo treba ZDR prebrati, ne vem na pamet in tudi nisem 100%.

Žal, ni nobene zaščite, če si zaposlen za določen čas. Ko se izteče pogodba, ti je noben ni dolžan podaljšati, noseča ali ne noseča, žal.

Jst.

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4783
22.11.2010 10:00:27   
slama
Helo,
evo, pa je spet ponedeljek ... Že odštevam do vikenda user posted image
No, saj ni tako hudo. Mam lušno službo in se nimam za pritoževat.
Me pa vreme dela utrujeno, pa še zgaga me peče za znoret ...

5ra upam, da "težavo" z vozičkom čim prej rešiš. A si kaj novega videla v soboto?

naja no, ti pa maš na seznamu vozičkov enga manj za gledat user posted image , tudi to je napredek.

položaj tudi pri meni je bil otroček na zadnjem pregledu z nogami navzdol, žal pa še vedno brce čitim tam nizko spodaj. Upam, da se še obrne na glavo, ker me je malo groza, ko pomislim, da gre z nogami naprej ...

porodnišnica jaz grem v lj V prvo je bila pozitivna izkušnja. Upam, da bo tudi tokrat tako ...

tanjusi me veseli, da je vse ok. Čim manj skrbi ti želim.

kile no, jaz sem na +9 user posted image  iz 59 sem skočila na 68 ... sej, če še vsak mesec dobim 2kg, bo na koncu + 17 in je tko kot v prvo ... Se tolažim, da mam vsaj1kg v dojkah, pa ene 3 kg v stegnih in riti, za boljše ravnotežje user posted image

pa pa

ps Zdaj bom naredila copy paste ... user posted image

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 4784
22.11.2010 10:17:41   
Heilie
Klemy 82 hvala za sončkaaa...ga rabim danes user posted image

Ja samo meni poteče pogodba, mi je ne bojo odpovedali user posted image

Ne vem pa kakšna je razlika, če mi poteče pred porodniško in kakšna, če mi aprila (kar je tudi možnost, da dobim še za 3 mesece), ko bom že med porodniško. user posted image Ker baje je potem razlika v tem koliko prodniške dobiš.

Kar se pa lege tiče...nazadnje je rekel, da moja bebica leži z glavo dol. Jaz čutim une prave brcike okrog popka, včasih levo, včasih desno...najbrž se rita sem in tja. Spodaj pa čutim občasno kaj rahlega, pomojem to z rokami maha al pa celo z glavo se kam zabiva user posted image

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4785
22.11.2010 10:22:10   
Klemy82
Heilie, ja, je razlika, ali boš na dan nastopa porodniške zaposlena ali ne boš, se porodniška drugače obračunava. Za kaj več si poglej na podforumu Finančne dileme starševstva pa na Družinska zakonodaja, je bilo že ziljon napisano na to temo. VSekakor upam, da se bo zate vse ok izteklo.

Jst.

(odgovor članu Heilie)
Neposredna povezava do sporočila: 4786
22.11.2010 10:46:51   
SaMaa
Klemy82 hvala za pojasnila user posted image  sem vseeno upala, da je nosečka kaj zaščitena. Jaz imam na srečo pogodbo za nedoločen čas.

Ali katera kaj ve, kje bi se dalo kupiti pisane terta plenice? Sem malo gledala po netu in sem najdla samo tole http://www.posteljnine.si/si/produkti/tetra_plenice_z_vzorci/57/

pa mi je za 12kom 25 EUR kar mal velik. Še katera ve za kakšno trgovino, kjer bi to prodajali?

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4787
22.11.2010 11:01:41   
5ra8

Ali katera kaj ve, kje bi se dalo kupiti pisane terta plenice? Sem malo gledala po netu in sem najdla samo tole http://www.posteljnine.si/si/produkti/tetra_plenice_z_vzorci/57/

pa mi je za 12kom 25 EUR kar mal velik. Še katera ve za kakšno trgovino, kjer bi to prodajali?

o tem smo se ze menile par strani nazaj user posted image . Ima jih hofer od časa do časa ko majo kakšno akcijo. Vem, da jih je moja prjatlca zdej v Avstriji vidla v hoferju.
V soboto sem jih vidla v LJ v pikapolonici....ampak je bil samo en motiv gor, tko mal večji...ostalo vse belo....mi niso ble všeč... mam raje da je več malih motivčkov čez celo pleničko. user posted image  

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4788
22.11.2010 11:07:25   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: slama

5ra upam, da "težavo" z vozičkom čim prej rešiš. A si kaj novega videla v soboto?

naja no, ti pa maš na seznamu vozičkov enga manj za gledat user posted image , tudi to je napredek.

Mah nič novega, pa še tiste babe u BC so ble tok nezainteresirane da bi nam kej razložile, dvakrat sem jo šla klicat, mislim no...pride razloži pa gre...sem mislila da bo saj zraven bla pa še kaj povedala....neee, pol sem šla še enkrat iskat. Glih tako kot da bom tam pustila 20 eur in ne 600 user posted image

Pa še potem smo gledale z Najo in Rožico mutsy-a 4 riderja, to je tist k se kolesa obračajo? Joj mi je bil neroden user posted image user posted image user posted image

Potem sem šla še na rudnik v pikapolonico, gledat Jane Slalom. 2009 model - komplet za 659 eur, 2010 model, komplet znižan iz 880 na 769 user posted image  drago user posted image

potem sem šla še do prjatlce in minilo je mojih 8 ur čvekanja in šetanja po lj user posted image  Sem pa mislila da se bom dolgočasila slučajno.

Aja pa še ni mi uspelo it u Leclerca user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 4789
22.11.2010 11:13:53   
Akilene
Pisane pleničke imajo tudi v Ikei:

user posted image  http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00129908  ali
user posted image  http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/90131515

Meni so všeč...

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 4790
22.11.2010 11:18:36   
SaMaa
IZVIRNO SPOROČILO: Akilene

Pisane pleničke imajo tudi v Ikei:

user posted image  http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00129908  ali
user posted image  http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/90131515

Meni so všeč...

Kako sem pa tole lahko v soboto zgrešila ???? user posted image  user posted image  Drugače so ful lepe, bo treba nekaj očitno v Slo kupit.

o tem smo se ze menile par strani nazaj user posted image . Ima jih hofer od časa do časa ko majo kakšno akcijo. Vem, da jih je moja prjatlca zdej v Avstriji vidla v hoferju.
V soboto sem jih vidla v LJ v pikapolonici....ampak je bil samo en motiv gor, tko mal večji...ostalo vse belo....mi niso ble všeč... mam raje da je več malih motivčkov čez celo pleničko. user posted image   

Sem že šla na en obhod v Hofer, pa niso imeli nič planičk. Bo treba kakšno akcijo počakat. Sem pa kupila žabice, za 1,5 EUR.  Te v Pikapolonici z enim motivom pa tudi meni niso všeč.

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 4791
22.11.2010 11:29:48   
*Ninočka*

Jz sem jih kupila v Ikei. Super so.

Glede pogodb
- če sem prav razumela o čem teče tema...ker delam preko podjemne pogodbe sem okoli izračuna porodniške naredila celo študijo, V glavnem, variante:

a.) Na dan porodniške si brezposlena - za porodniško ti vzamejo 12 mesecev 55% slovenske plače in mislim, da znese nekje 281,38 €

b.) Na dan porodniške si brezposelna, pa vendar si bila zaposlena zadnja 3 leta. Tako dobiš zraven teh 55% še dva procenta za vsak mesec zaposlitve. Torej npr. v porodniško greš brezposelna pa vendar imaš v zadnjih treh letih delovne dobe 15 mesecev. Izračun: 55% + 30% = 85%. Znese nekje 340€

c.) na dan porodniške imaš službo. Izračun - povprečje plače zadnjih 12 mesecev.

Tako da, če boš na dan porodniške brezposelna in si imela v zadnjih 12 mesecev fajn plačo oz. recimo, da si samo zadnje tri mesece brezposelna, je fino najti nekoga, ki te npr. par dni pred nastopom porodniške zaposli. On ima s tabo stroške nekje 12€ na dan (kar mu lahko povrneš ti), obračun tvoje porodniške pa bo tako zajemal povrpečje dohodkov zadnjih 12 mesecev.

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4792
22.11.2010 11:30:47   
*Ninočka*
Kaj je zdaj to???? Ma ja, sej se gre prebrat....

(odgovor članu *Ninočka*)
Neposredna povezava do sporočila: 4793
22.11.2010 11:43:41   
Klemy82
Ninočka, sicer sem čist na hitro prebrala, ampak mislim, da si kr prav naračunala tole, ja. Vsekakor se splača, da te nekdo zaposli par dni pred porodniško, vsak eur se pozna. Izračun lahko narediš tudi tule.
No, jaz bom kar lepo morala shajat samo s starševskim dodatkom 195 eur... jbg, vseeno bolje od nič, kolikor imam dohodkov zdaj.

Jst.

(odgovor članu *Ninočka*)
Neposredna povezava do sporočila: 4794
22.11.2010 11:52:19   
naja17

Naja, kje si? user posted image   

Evo me user posted image ... Sem mela pregled in vidla bebo user posted image .... Napredna beba, pdp pa vseeno ostaja isti. Beba obrnjena z glavo dol, to sem tud začutla v soboto pred čvekom oz. zašlatala user posted image . Uglavnem beba super fajn, mama pač z mal probelmatično ledvico in slabo krvjo (dobila sirup), verjetno z naslednjim pregledom šibnem na bolniško user posted image ....

Za seznam: np čez 3 tedne, torej 13.12.10

IZVIRNO SPOROČILO: slama

Mah nič novega, pa še tiste babe u BC so ble tok nezainteresirane da bi nam kej razložile, dvakrat sem jo šla klicat, mislim no...pride razloži pa gre...sem mislila da bo saj zraven bla pa še kaj povedala....neee, pol sem šla še enkrat iskat. Glih tako kot da bom tam pustila 20 eur in ne 600 user posted image

Pa še potem smo gledale z Najo in Rožico mutsy-a 4 riderja, to je tist k se kolesa obračajo? Joj mi je bil neroden user posted image user posted image user posted image

Urban rider je bil 5ra... Prodajalke pa katastrofa, jest k delam z ljudmi sem na take kr alergična user posted image ....

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 4795
22.11.2010 12:11:01   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Urban rider je bil 5ra... Prodajalke pa katastrofa, jest k delam z ljudmi sem na take kr alergična user posted image .... 

ma en rajder je bil, k ga nism znala vozit user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 4796
22.11.2010 12:25:04   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

ma en rajder je bil, k ga nism znala vozit user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja no, kr zaletavale smo se s tistim user posted image

Uglavnem, prlepla vam bom odgovor od ene znanke k je fizioterapevtka in mi je odgovorila na mail.

Pri nakupu vozička bi bila jaz pozorna na:
-          Košara mora imeti trdo, predvsem pa ravno dno. Sama obroba nima kakšnega posebnega pomena.
-          Štirikolesnik je bolj stabilen od trikolesnika. Dobro je, če so gume za napihnit in ne polne.
-          Predvsem pa je velikega pomena kasneje sedež. Naj bi se dvignil pod kot 90 stopinj. Otroka se čez ramena ne privezuje, samo čez medenico. Tako, da damo otroka sedeti v voziček šele, ko se sam usede in stabilno sedi. Sedež mora biti raven in trden. Ravno tu je negativna stran trikolesnikov, ker nimajo ravnega trdnega dna in še sedeža  ne dobiš v kot 90 (otroci tako v vozičku na pol sedijo oz. ležijo).
-          Lupinica za v avto naj bo predvsem varna in naj bo namenjena le transportu v avtu, kajti otroka vedno odlagamo na ravno podlago (približno prve tri mesece v posteljico ali zibko, kasneje pa na tla- blazina ali sestavljanka iz pene). Na ravno in trdo podlago otroka polagamo zato, da lahko težo odrine od podlage in gre v gibanje. Če je podlaga mehka, to ne more. Tako, da ni nobene potrebe, da bi kupovala kakršnekoli ležalke ali stolčke.
-          Od predlaganih vozičkov, se mi zdi najbolj v redu pod 1. izbiro. Samo ne me držati za besedo, ker se ta športni del dobro ne vidi.
-          Sama imam podoben voziček, le da se imenuje ABC design. Splača se vama it pogledat v Avstrijo v trgovino Toys, kjer imajo zelo veliko izbiro in je cenovno precej bolj ugodno kot pri nas.

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 4797
22.11.2010 12:38:15   
Heilie
naja17 hvala, da si delila to...je v veliko pomoč pri nakupu vozička user posted image  user posted image

Drugače pa gledam te vozičke zdaj ABC design, pa so ful lepi, pa tud dragi niso tok. user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 4798
22.11.2010 13:11:15   
tinkapobalinka
Evo da še jaz pristavim piskrček...

Me vseli, da ste se načvekale; meni je malo daleč do prestolnice...

Pa super za vse uspešne preglede in zdrave bebice...
morowi, krasen blog si nam dalauser posted image

Jaz bom voziček kupovala pri nas... Zaenkrat so v ožjem izboru štirikolesniki, s sprednjimi vrtljivimi kolesi  - npr. Mutsy 4Rider. 5ra(, a to si sprobala tistega, ni ima enako velika sprednja in zadnja kolesa in se na sredini obrača - v bistvu pod vozičkom?? Ker 4Rider ima fiksno ogrodje in se samo sprednja kolesa lepo vrtijo. Vodljiv je z eno roko, kar mi je zelo pomembno. Tisti drugi pa je res zelo neroden...

Drugače pa razmišljate o hrambi matičnih celic??? Jaz se bom po vsej verjetnosti odločila ZA, ampak za hrambo v javni banki...

Se še beremo...

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 4799
22.11.2010 13:19:04   
tinkapobalinka
naja17, se FUL strinjam s tem, kar ti je napisala kolegica glede vozičkauser posted image

Jaz imam še naslednje na seznamu:
- da obstaja možnost, da otrok gleda ali mene ali okolico (torej v obe smeri)
- ročaj nastavljiv po višini (jaz sem bolj pri malimi, moj pa je malo večjiuser posted image )

(odgovor članu tinkapobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  190 191 [192] 193 194   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  190 191 [192] 193 194   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?