|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: marčevke2011
19.7.2010 21:52:31   
jaznoseca
emilija2008 res nič ne čakaj, pojdi do zdravnika! V  primeru kakršnih koli krvavih izcedkov - tudi rjavi izdedki so kri!! pač starejša, se nosečnost označi za rizično oz. dobiš diagnozo grozeči splav. Pripada ti 14 dni bolniške oz. več, če o tem odloči tvoj g.

Občudujem vas vse, ki imate izcedki in ne greste na pregleduser posted image . Mene je prejšnji ss preveč prestrašil.... Sem bila čisto ok, do 9 tedna, potem malo rjavega izcedka, drugi dan nič, potem spet malo in ponoči ss. Pa sploh nisem šla niti do g. niti v bolnico.... Zato sem pa zdaj z živci čisto na koncu saj se mi izcedki ponavljajo user posted image . No, nazadnje mi je bilo rečeno, da se itak ne da nič naredit in da bi naj bilo bolj nevarno, če je kri rdeča.

Zgleda, da sem tiste sorte, ko bo vsaka nosečnost minevala v izcedkih, strahu in mirovanju user posted image .

delodajalci ja, tudi mene je pekla vest pri prvni nosečnosti, ko sem mela bolniško in sem zato hodila raje delat. Res je, da je bilo delo narejeno in sem lepo uvedla nadomeščanje in to ampak a mislite, da bi bilo kaj drugače, če me ne bi bilo?? Niti najmanj, samo moja trapasta vest je bila bolj mirna... No, drugič sem bila tiho in sem hodila delat tudi po ss...., zdaj sem pa doma in bom v prvi vrsti držala pesti, da pikica ostane in nas marca razveseli zdrava in kričava user posted image .

Drugače vam pa vsem pošiljam obilo pozitivne energije, nekaj hladne sapice za prihajajočo vročino in umirjene želodčke. Bodite lepo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 326
19.7.2010 22:04:43   
netopirček
vedno ko grem na wc s strahom pogledam dol... upam, da se vam vse odlično izteče! držim pesti! kaj se hodite kaj kopat v bazene? moja prijateljica je noseča in s tem nič ne komplicira, samo preobleče se takoj... mene pa je malo strah... kaj paničarim???user posted image  

Pomembne stvari naj nikoli ne bi bile pomembnejše od nepomembnih (Goethe)

(odgovor članu jaznoseca)
Neposredna povezava do sporočila: 327
19.7.2010 22:42:30   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: jaznoseca

Občudujem vas vse, ki imate izcedki in ne greste na pregleduser posted image . Mene je prejšnji ss preveč prestrašil.... Sem bila čisto ok, do 9 tedna, potem malo rjavega izcedka, drugi dan nič, potem spet malo in ponoči ss. Pa sploh nisem šla niti do g. niti v bolnico.... Zato sem pa zdaj z živci čisto na koncu saj se mi izcedki ponavljajo user posted image . No, nazadnje mi je bilo rečeno, da se itak ne da nič naredit in da bi naj bilo bolj nevarno, če je kri rdeča.

Ja, meni so zadnjič, ko sem letela na urgenco rekli, da splava ne morejo niti predvidet niti preprečit. Da oni te samo zato obdržijo, da ne izkrvaviš, preprečit pa ne morejo.

Ampak ne razmišljam o tem. Verjamem, da se mi to ne bo zgodilo. 
Verjetno zato, ker so se izcedki povsem umirili, imam samo beli tok.

Bi pa tudi jaz poudarila, da je rjavi izcedek = kri, česar marsikatera ne ve.

(odgovor članu jaznoseca)
Neposredna povezava do sporočila: 328
19.7.2010 22:44:18   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: netopirček

vedno ko grem na wc s strahom pogledam dol...
ja tudi jaz sem. grozen občutek. zdaj je končno boljšeuser posted image

upam, da se vam vse odlično izteče! držim pesti!
kaj se hodite kaj kopat v bazene? moja prijateljica je noseča in s tem nič ne komplicira, samo preobleče se takoj... mene pa je malo strah... kaj paničarim???user posted image  
jaz se normalno kopam, v domačemuser posted image

(odgovor članu netopirček)
Neposredna povezava do sporočila: 329
20.7.2010 8:31:06   
Anonimen
Jaz po dveh ss sem še sedaj pri skoraj polnih 8 . tednih čist panična, pa vsakič s strahom grem na vc prvi ss je bil vzrok propad postlice v 8.t. - še tri dni da pridem čez ta dan user posted image , drugič pa je bil plus pa rjavi izc. pa niti ne skoz pa je rekla g da je vse ok, no po enem tednu izc. pa konec... obakrat sem šla v bolnico pa se ni dalo kaj pomagat... ta drugič mi je še dabroston vzel stran , sem ga prej jedla .... tako da ss ne prepreči noben je pa bolje da greš v bolnico če je potrebno kakšno čiščenje ali kaj podobnega.
Punce a dabrostona pa niste dobile tiste ki imate izcedke ... to je podpora nosečnosti, ampak se ga trenutno zelo težko dobi. Upam da vas nisem preveč zamorila , ampak sem pač napisala svoje izkušnjeuser posted image
Pa še nekaj jaz sem ful ,, napihnjena ,, Me je snoč trebuh bolel da nisem mogla nič, polna vetrov.
Pa sem študirala da bi malo jagermajstra spila pa si nisem upala , sicer tega nikoli ne pijem ampak za olajšanje....
Kakšen predlog.....
user posted image

(odgovor članu _sanja_*)
  Neposredna povezava do sporočila: 330
20.7.2010 8:31:26   
emilija2008
jaznoseca,tvoja zgodba o ss mi je dala precej misliti. V prvi nosečnosti sem precej paničarila, pa sploh takih težav nisem imela. V začetku mi je bilo precej slabo in sem v začetku  delala le po 4 ure, ker enostavno nisem zdržala. Nato pa normalno do porodniške.  Sploh se nisem sekirala za službo in kako bo delo opravljeno. Zdaj pa me je kar nekaj strah, kot da bom cel vesoljni svet pustila v dreku... user posted image  Čeprav sploh nevem, če me bo služba po porodniški še čakala, ker so odnosi v firmi  precej skrhani.

netopirček -nič ne paničariš, isto je pri meni...

sanja - super, da se ti je umirilo, to si tudi jaz želim..user posted image

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 331
20.7.2010 9:58:09   
vasabo
Pozdravljene!

Tudi jaz se vam pridružujem, saj imam prav tako marca rok, kdaj točno mi bodo povedali na nuhalni, ki jo imam 19.8. Naj pa pomirim vse tiste, ki ste težko zanosile ali imela ss, da sem jaz imela en kup opreracij, do abrazij, mašenje matrničnih žil ko sm krvavela kr naprej, potem sem pa po enem letu ko sem bila popolnoma brez menstruacije zanosila. Po 6 tednih sem seveda krvavela, pa je k sreči bilo vse ok in sem tako rodila še teden dni čez rok. Zdaj sem pa drugič noseča, pa se nč več ne obremenjujem s to krvavitvijo, ker se mi zdi, da ko si psihično obremenjen s tem, se ti potem res kaj zgodi.

Sem pa tudi jaz med prvo nosečnostjo kar naprej na wc-ju preverjala če zopet krvavim, in tudi sedaj še kdaj pogledam če je vse ok tam spodi. Je pa tako, da kakor ti je namenjeno tako je. Žal ss ne morejo preprečiti in če bi že do tega prišlo, bi najprej pomislila, da morda mi pa le ni namenjen ta otrok. Škoda se je obremenjvati s tem, ker v času nosečnosti se ni pametno obremenjevati.

(odgovor članu emilija2008)
Neposredna povezava do sporočila: 332
20.7.2010 10:02:11   
Eva07
Heej punce !

Kar ne moremo bit sproščene pa nehat mislit na ss a? Jaz tudi kar naprej razmišljam o tem in me je tako grozno strah. Me že vsi mirijo, da pretiravam. No, saj menda res, ampak ne morem pozabiti nosečnosti, ki so se slabo končale.

Dajmo skupaj držat pesti za naše pikice, da nas razveselijo spomladi.

(odgovor članu emilija2008)
Neposredna povezava do sporočila: 333
20.7.2010 10:25:52   
cekinka
Ojla punce user posted image

Super...vedno več nas je   user posted image user posted image

A ve ste se že naročile na NS? Kdaj se boste in kje? Jaz ne vem kam bi se naročila...koga hvalijo?

(odgovor članu Eva07)
Neposredna povezava do sporočila: 334
20.7.2010 10:28:45   
naja17
Ojla...

Jaz se bom na NS naročila vrjetno v Dravlje k enemu od njih, enkrat drugi teden, zdej čakam najprej prvi uradni pregled user posted image .

(odgovor članu cekinka)
Neposredna povezava do sporočila: 335
20.7.2010 10:47:50   
discoamela
ciao punce!!! dobrodošle vse nove!!!
Jaz sem bila malo na morju, pa nič dobrega vam nimam za povedat! Nasprotno... sem se prejšnji teden zgleda prehladila in ponoči me je zbudila bolečina tam doli, ko sem se obrisala pa šok...KRI! Takoj sem se spomnila na vas, ki imate podobne težave in ko prebiram vaše poste si vsakič mislim, joj kako mora to bit hudo, pa je še hujše ko to doživiš!!! V glavnem sem bila šokirana, pritisk je padel na 90/60...se mi je tako zavrtelo da sem skoraj skupaj padla, še dobro, da je bil moj oče buden in sem mu rekla da bom padla skupaj, pa mi je dal malo sladke vode, zmočil krpo in mi jo dal na čelo ... ma cela panika... sem šla k dežurnemu, pa se je tam kot po čudežu vse ustavilo... "ni videt nobene krvavitve" je rekel...ma zdaj ne, pred 1 h pa je bilo, pa še kako..sveža kri! Dal me je na UZ, nič takega ni bilo videt in me je poslal domov. Dobro, do naslednjega večera se je vse počasi umirjalo, kri je bila vedno bolj temna in naposled se je ustavilo. TO je bilo v petek/soboto. Vse ok, počivam jaz 3-4 dni doma, včeraj sem dopoldan začela čistit, pospravljat po hiši - vse ok.. Zvečer grem še enkrat "na minus" preden zaspim, da me ne bi mehur zbudil sredi noči in spet kri!!!user posted image user posted image In to še več kot takrat!!! joooooooooooooooj....tako sem prestrašena, jezna, žalostna, vse hkrati!!! Ne vem zakaj se mi to dogaja, nič takega nisem počela, niti prehladit se nisem imela kje, sem dosti počivala... mah.. ne vem zdaj ali poklicat G ali ne... do petka dela, pol gre za 3 tedne na dopust.. grem počivat v posteljo in upam da bo šlo mimo.. kaj pa čem drugo?!
Držim pesti vsem, da se vam te krvavitve ustavijo in nikoli več ne pojavijo!!! Kako je to hudo... user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 336
20.7.2010 11:01:38   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: discoamela

ne vem zdaj ali poklicat G ali ne...

Pokliči!!! Oziroma kar tja pojdi... Jaz niti pod razno nisem imela takih krvavitev, male rjave izcedke, pa mi je sestra rekla, da seveda naj pridem, kokr češ, ka pa misliš... Idi takoj zdaj tja!

(odgovor članu discoamela)
Neposredna povezava do sporočila: 337
20.7.2010 11:41:29   
Eva07
Discoamela pojdi takoj na pregled, pa ne da te hočem prestrašiti. Bolje iti kot kasneje si očitati, kaj bi pa bilo če bi ipd. Držim pesti, da bo vse ok.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 338
20.7.2010 12:05:00   
slama
Živjo punce,
upam, da se vsem čim prej končajo težave s krvavimi izcedki in krvavitvami.
Tako kot ste že nekatere napisale. Stvari se dogajajo z razlogom.
Mislite na lepe stvari. Mislite na pikice v vaših bušijih.
Vem, da je govoriti eno in narediti drugo.

Discoamela, čim prej pojdi do g.

Na NS se bom naročila k Strahovi v Domžalah.
Sem bila prvič pri njej in je bila do odhoda tudi moja g. in sem bila zelo zadovoljna.
Na pregled se bom pa naročila po prvem pregledu, ki ga imam 13.8.

Drugače so se moje slabosti umirile, so se pa začele prebavnje motnje.
Še vedno hodim pogosto lulat. Danes ponoči 4x. !!!!
Upam, da se nisem kaj prehladila.

Pa še zanimiva zgodbica. Še predno sem naredila test, mi je hčerkica nekaj dni prej prinesla knjigico z naslovom Rada bi bratca - kratka zgodbica. Za to knjigico se do takrat sploh ni zmenila. Jo začne listat (kartonnski listi) in se ustavi na strani z dojenčkom in začne s prstkom kazat na dojenčka. To je počela vse do dneva (meni ali možu), dokler nisem naredila testa in videla +. Zdaj knjigica spet sameva na polici.

Punce imejte se lepo in čuvajte svoje zakladke.

(odgovor članu Eva07)
Neposredna povezava do sporočila: 339
20.7.2010 12:39:25   
Anonimen
Naslednji teden imam pregled pri moji g in najbrž se bova takrat dogovorili za ns, ker jo opravlaj ona...Čisto prepočasi mi grejo dnevi , komaj čakam da bo ene 13 t za mano da malo lažje zadiham...
Discoamela pojdi na urgenco in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zate, pa javi kako boš opravila
user posted image

(odgovor članu slama)
  Neposredna povezava do sporočila: 340
20.7.2010 12:45:10   
2.2.
ekola pa sem le prišla do računalnika.....
ene ste prav res boge upam in želim da se bo vse dobro končalo...-pa itak da bo vse tako kot mora bit a ne
hmmmm jaz sem kar vredu edino včeraj zvečer ko sem se ulegla me je zopet tako začelo špikat v jajčnikih in v službi(popoldne delam) me je v okolici popka tako bolelo no neki krči. ma jaz upam da je vseeno vse v redu. komaj čakam drug teden da vidimo pri čem smo.

punce držite se in se še slišimo.

kaj pa ostale , ki ste imele danes pregled? kako ste obavile?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 341
20.7.2010 12:52:45   
vasabo
Discoamela kr pojdi h ginekologu, men se je tud to prvič zgodilo, sem tko krvavela, kot da me koljejo, pa je trajal kr kakšne 4 dni, pa sem dobila ene tablete za zaustavitev, sam se zdej ne spomnem kak se jim je reklo. Drugač pa pravjo da je to lahko zaradi prilagoditve ploda na postelco. jaz sem bila po teh krvavitvah pol do poroda v bolniški, me niso dal več delat.

Mislim, da imamo vse kr podobne probleme, s tem lulanjem, jaz hodim na wc kot da bi na litre in litre spila, pa mal mi je včasih slabo, ampak bo za zdržat, sam da ne bi blo spet tiste vročine.

Kar se nuhalne tiče, jih velik hodi h dr.Strahovi v Domžale, jaz sem bila prvič, pa sem se tud zdej naročila, čeprav nisem imela najboljših izkušenj z njo, sem se pa naročila h eni ki Strahovo nadomešča, ki je baje tud ful v redu.

Lepo se mejte in pazite nase in na naše sončke.

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 342
20.7.2010 14:27:32   
_sanja_*
Jaz grem na NS k dr. Strahoviuser posted image  Sem se ravno prejle naročila. Ima gužvo, tako da kar pokličite.
Tudi prvič sem bila tam, sem zadovoljnauser posted image

Moj tamali danes spet misli, da čez dan ni treba nič spatuser posted image  Jaz pa čisto brez energije skačem od njega pa do štedilnika...

(odgovor članu vasabo)
Neposredna povezava do sporočila: 343
20.7.2010 16:09:33   
netopirček
že na nuhalno se naročate???
jaz še nimam niti termina za prvi pregled user posted image , ki naj bi bil nekje konec meseca (rok 9. 3.)
imate kak recept proti slabost, danes samo prepečenec jem... bruhuhu

Pomembne stvari naj nikoli ne bi bile pomembnejše od nepomembnih (Goethe)

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 344
20.7.2010 16:18:38   
cekinka
Med 11 in 13 tednom se ima nuhalno ne? Moram si preračunati kdaj bo to...pa bom pol jutri nekam poklicala.

Netopirček...poskusi ingver. Jaz sem si kupila v DM-u take ingverjeve palčke, posute s sladkorjem. Pravijo, da pomagajo.

(odgovor članu netopirček)
Neposredna povezava do sporočila: 345
20.7.2010 16:23:45   
Anonimen
Jaz sem si kupila v DM-u take ingverjeve palčke, posute s sladkorjem. Pravijo, da pomagajo.

user posted image user posted image
user posted image za mene user posted image , ti pa probaj pa poročajuser posted image
user posted image

(odgovor članu cekinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 346
20.7.2010 18:40:36   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: cekinka

Med 11 in 13 tednom se ima nuhalno ne? Moram si preračunati kdaj bo to...pa bom pol jutri nekam poklicala.
Ne vem, kako je drugje, ampak pri Strahovi ni treba nič računat. Poveš datum zadnje M, pa ti ona da datum NS.

Netopirček...poskusi ingver. Jaz sem si kupila v DM-u take ingverjeve palčke, posute s sladkorjem. Pravijo, da pomagajo.
Ja, za ingver sem tudi jaz že slišala. Probala še pa nisem. Povej, če pomagajouser posted image
Bolj kot se bliža večer, bolj mi je slabo. Vsak dan isto. Zjutraj še lahko kaj naredim, zvečer pa ni nič od mene več.

Discoamela, kako si??

(odgovor članu cekinka)
Neposredna povezava do sporočila: 347
20.7.2010 20:33:41   
discoamela
ojla...ma, en čas se je umirilo..sem počivala ves dan...zdaj pred ene 15min sem pa spet obrisala kapljico, ma bolj temno.. ne vem ne vem... G pa ni, sem klicala in so že na dopustu!!! user posted image  ma je možno da so od 19.7. do 16.8. na dopustu?! ne vem, jaz sem jo razumela da dela še ta teden... nadomešča jo itak ena druga, tako da bom ju3 poklicala tja in vidla kaj in kako... ni nič hujšega zaenkrat, mi je pa res čudno... se čisto ustavi za par ur, celo bel izcedek dobim in sem že vesela, pol pa prikaplja nazaj...user posted image  pa 2 nosečnosti sem dala skozi in nikoli nobenega izcedka...
sem klicala dežurno, pa mi je sestra rekla, da velikokrat narava naredi tako kot je prav in oni z ustavljanjem tega procesa največkrat naredijo več škode kot koristi...user posted image  slaba tolažba, ni ji ratalo.. čeprav teoretično štekam kaj je želela povedat... in da te tablete ne ustavijo splava, če se je začel, bi me vzeli samo na opazovanje, da ne izkrvavim in v kolikor splavim, da pregledajo če se je vse samo sčistilo... joooooj... same take slišim danes...

ma sej bo... držte pesti

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 348
20.7.2010 22:44:24   
_ella_
Oj punce se vam tudi jaz pridružim rok imam 26.3. plusek sem pa včeraj vidla. Doma imam 1 leto in 10 dni staro hčero. Na pregled se še naročam.

Glede krvavitev pa jaz isto razmišljam kot je ona sestra razlagala po telefonu. Zdrav plod se ohrani , če je pa plod bolan poškodovan ali ima kake genetske napake imam pa raje da gre čim prej.  Ne obremenjujem se s krvavitvijo, moje misli so pozitivne in take so bile tudi prvo nosečnost skozi od prvega dne do poroda. >In vse skupaj sem s lahkoto speljala. Torej pozitivno misliti, ostalo bo pa naredila narava kakor je prav.

(odgovor članu discoamela)
Neposredna povezava do sporočila: 349
21.7.2010 9:34:28   
_sanja_*
Discoamela... Mislim nate. Jaz sem šla ob sveži krvi kar v Ce v bolnico, ker moja G ni delala. Tako da če bo krvi veliko, G pa ne, pojdi v bolnico, saj te morajo vzet. To je nujni primer. Mi je pa sestra rekla isto kot tebi - da če pride do splava, ga ne morejo ustavit, obdržijo te zato, da ne izkrvaviš;  po drugi strani je pa rekla, da naj me ne skrbi, da jih ogromno krvavi in da pri večini je vse vredu. Tako da, glavo gor, nič še ni izgubljeno! user posted image

_ella_ ... Lahko je bit pozitiven, dokler ne zagledaš krvi. Ko jo pa enkrat zagledaš, je pa precej drugače.
Jaz sem v prvi nosečnosti v P  zaradi krvavitev pristala v 22. tednu, takrat so mi jasno povedali, da mi ploda nihče ne more rešit, če se rodi. No, pa se ni, rodil se je na 38t6d. Potem sem si obljubila, da v drugo ne bom brezveze paničarila, ampak bom zaupala lastni intuiciji (ker sem absolutna optimistka po naravi). No, ampak ko enkrat zagledaš kri, je drugače. Takrat si ne moreš pomagat, da te ne bi skrbelo.

Moja zadnja M je bila 31.5., pa to ni bila M, ampak je bil v bistvu SS. In ker je bil v 5t ni bilo treba nič čakat in sem že noseča 8t. Ti pa dajo take stvari mislit, da se to lahko zgodi vsem, kljub večnemu optimizmu.

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?