|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: marčevke2011
20.9.2010 8:53:51   
_sanja_*
Dobro jutrouser posted image

Kako ste? Mi krasnouser posted image

Naja in Akilene, srečno torej še tule... Vse bo okuser posted image

Povejte mi... a se je BeeBee kaj javila? A sem zgrešila? Al je res že tak dolgo dolgo ni?

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
20.9.2010 8:57:30   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_*

Povejte mi... a se je BeeBee kaj javila? A sem zgrešila? Al je res že tak dolgo dolgo ni?

Se je, enkrat umes je sporočila da je bila u bolnici 4 tedne in da je enega user posted image  zgubila, en pa je OK. Ne vem če si videla ta post. user posted image

Ampak od takrat pa spet nič. user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
20.9.2010 8:58:22   
_sanja_*
Aaaa, sem našla BeeBee. Sem zgrešila, da se je javila.

No, lepo, da je vsaj z enim user posted image  vse ok!user posted image

ps.: Ne, nisem videla tistga posta. Zdaj sem ga našla.

< Sporočilo je popravil _sanja_* -- 20.9.2010 8:59:11 >

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
20.9.2010 9:20:32   
libna
Evo, se javljam po dolgem času....

Vse ok, pregled dala skozi.beba velika 8 cm, naslednji pregled imam 13.10. Za morfologijo pa še ne vem. Bomo pa na naslednjem pregledu pogledali, kiaj imamo med nogamiuser posted image

Če se katera zanima za voziček-jst sem ga kupila od zananke na Mamini čvekalnici, pa mojmu dragemu ni všeč...3-kolesnika pa že ne!!! In sem se odločla, da ga prodam... zgleda takole...:

http://www.bolha.com/oglas1272451755/prodam-vozicek-chicco-s3

(odgovor članu discoamela)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
20.9.2010 9:44:58   
5ra8
jst sm pa toooooooooook veselaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa user posted image user posted image user posted image

ena moja zelo dobra priajteljica je tud noseča..in ma rok isto marca, kot jaz.
jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image  ne morem opisat mojih občutkov...zmeri smo se pogovarjale pa spodbujale glede otrok, danes pa se slučajno dobimo na chatu, in evo. jeeeeeeeeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

happy happy happy user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu libna)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
20.9.2010 10:07:56   
tanjusi
Pozdravljene !
Kaj vam naj rečem.... Jaz sem ok, malo sem že nervozna zaradi jutrišnje ac , ampak upam da bo vse ok user posted image ... upam da Akilene danes ok opravi.
Danes še grem k svoji zdravnici da mi pripravi za podaljšanje staleža ... malo bova pohiteli , ker gre potem na dopust...

Za ac pa res upam da bo vse ok... ker se ful veselimo , se pogovarjamo o bebici , o tem kako bi ji dali ime ... ne verajmem da bi se zdaj lahko poslovila od nje , od metuljčkov , od trebuščka ... od srčka , ki ga poslušam user posted image , res mi je kar malo žal da grem na ac , ampak ok , če bi že bilo krkoli narobe se vsaj vemo pripravit kaj nas čaka... AMPAK VEM DA BO VSE OK!!!

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
20.9.2010 11:59:54   
*piškotek*
Živjo punce

Moj vikend je minil predvsem v počitku, ker me je že v petek začelo grlo ful bolet, v soboto sem bla že skotr brez glasu, tako da sem res počivala in pila čajčke, da sem danes malo boljše. Groza je tkole, k kr ne smeš nobenih zdravil vzet... Ampak za male pikice se itak splača user posted image

Punce ampak jaz sem pa še zmer tok brez energije, totalno lena, čisto nič se mi ne da, in res delam samo tisto kar je nujno, kje da bi ša kaka peciva pekla in kaj podobnega user posted image  Upam da se mi tale energija vsaj mal povrne...

Izpadanje las pa muči tudi mene, tudi meni res močno izpadajo in tudi to upam da se kmal neha. V prvi nosečnosti mi niso tolk izpadal, edin pol po porodu mal...

Drugače pa punce, dobro opravite na pregledih!!!!! user posted image user posted image user posted image

------------------------------------
Če sončka ni, sonček bodi ti!
------------------------------------

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
20.9.2010 12:35:03   
naja17
Dan... Evo mene... Vesela... Z mojim bebijem je vse vredu, mi je delal UZ, sem bla ful vesela, sem bla že prpravlena, da ga bom mogla prosit za uz, ampak kje on je mene kuj na mizo, vse pokazal, hrbtenica se je ful dobro vidla... Uglavnem, mirna sem zdej....

Naslednji pregled in hkrati morfologija: 25.10.10

(odgovor članu *piškotek*)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
20.9.2010 12:39:12   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Dan... Evo mene... Vesela... Z mojim bebijem je vse vredu, mi je delal UZ, sem bla ful vesela, sem bla že prpravlena, da ga bom mogla prosit za uz, ampak kje on je mene kuj na mizo, vse pokazal, hrbtenica se je ful dobro vidla... Uglavnem, mirna sem zdej....

vesela zate. user posted image  Upam na isti rezultat v petek user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
20.9.2010 12:42:47   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

vesela zate. user posted image  Upam na isti rezultat v petek user posted image

Joj 5rca, sej veš zakaj me je blo tko fejst strah... Mi je odleglo... Sem se pa lih zdej z njo zgovarjala, močno upam, da bosta šla oba pozitivno naprej, ne glede na to, kako težko je....

V petek bo vse tko k mora bit, ni kej user posted image ...

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
20.9.2010 13:00:36   
_sanja_*
Najauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
20.9.2010 13:39:05   
tanjusi
naja super da je vse ok user posted image
Akilene pa mi je že javila da je opravila in da sedaj čaka da jo spustijo domov!

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
20.9.2010 13:47:45   
naja17
Hvala!

Sem dohtarju povedala zakaj sem tko prestrašena, da sem okrog sebe doživela že vse (preklampsijo, smrt 14 dni pred rokom, smrt 14 dni po rojstvu, spino bifido, vodenoglavost...), pa me je kr debelo pogledal in rekel "ja madona, kje pa vi živite user posted image "... Sej res grozno... No in ko zanalašč (zadnja grozna novica je bla spina bifida)se je tako lepo videla hrbtenica danes, kt da jo je hotel dojenček pokazat "lej, cela je, ne sikiraj se"...

Zdej se mi bo pa vleklo do morfologije...

tanjusi - če akilene še kej javi, tud ti nam dej... Pa jutri dobro opravi, mi pa že stiskamo pesti... 

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
20.9.2010 14:13:19   
_sanja_*

tanjusi - če akilene še kej javi, tud ti nam dej... Pa jutri dobro opravi, mi pa že stiskamo pesti... 

Točno tako! user posted image  Srečnouser posted image

V sredo mam pa jaz pregled, se tudi priporočam za kake pesti. Upam, da me čaka UZuser posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
20.9.2010 14:36:34   
emilija2008
Naja, o bog... koliko groznih stvari. user posted image user posted image   Bodi optimistična,da bo pri tebi vse tako  kot mora  bit. In če ni skrivnost, kaj je vzrok za spino bifido? Me je kar zaskrbelo, ker nisem nič kaj redno jedla te folne kisline. Kupila sem si Femibion 1,ampak sem 30 tablet pojedla v 2 mesecih, ker mi je bilo tolikokrat slabo, da jih enostavno nisem mogla pogoltniti oz. ne videti. Groza.user posted image  Zdaj ko ni več tako hudo, pa jemljem ta Centramed mami. Tudi te so velike, ampak nekako gre. Pa zopet pijem Donat - prej sem zaradi prebave, zdaj pa bolj zaradi vsebnosti magnezija.

Sanja, držim pesti, da bo vse ok!!! user posted image

A še katero boli križ v ledvenem delu?

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
20.9.2010 14:36:50   
SaMaa
Hej punce živjo,

kako gre?

Moja noč danes je bil kar pestra, saj sem kar 3x vstala, pa še trebuh me je nenormalno bolel. Groza user posted image  ali še kateri ponoči boli trebuh?

Drugače pa komaj čakam, da grem iz službe ven na sonček. user posted image

Lep dan še naprej.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
20.9.2010 14:46:51   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: emilija2008

Naja, o bog... koliko groznih stvari. user posted image user posted image   Bodi optimistična,da bo pri tebi vse tako  kot mora  bit. In če ni skrivnost, kaj je vzrok za spino bifido? Me je kar zaskrbelo, ker nisem nič kaj redno jedla te folne kisline. Kupila sem si Femibion 1,ampak sem 30 tablet pojedla v 2 mesecih, ker mi je bilo tolikokrat slabo, da jih enostavno nisem mogla pogoltniti oz. ne videti. Groza.user posted image  Zdaj ko ni več tako hudo, pa jemljem ta Centramed mami. Tudi te so velike, ampak nekako gre. Pa zopet pijem Donat - prej sem zaradi prebave, zdaj pa bolj zaradi vsebnosti magnezija.

Vzrok za Spino bifido je baje tudi v pomankanju železa oz. folne kisline. Zato potem, ta ki dozivi Spino bifido, dobi 10_x_ vecjo dozo folne, kot jo me jemljemo normalno.

Evo kopiram nekaj iz strani od Bayerja (Elevit)

Spina bifida

Spina bifida je prirojena napaka, ki nastane, če se del enega ali več vretenc ne razvije popolnoma. Tako ostane del hrbtnega mozga nezavarovan. Napaka se lahko pojavi kjerkoli na hrbtenici, najpogostejša pa je v njenem spodnjem delu. Kako huda je, je odvisno od tega, koliko živčnega tkiva ostane nezavarovanega.

Manjše število ljudi ima hujšo obliko bolezni spina bifida occulta. Pri teh je razcep hrbtenice večji ali pa gre za napako v rasti dveh ali več vretenc. Na koži se lahko pojavijo vidni znaki, kot so pega ali naevus (kožno znamenje), jamica ali sinus (votlina) ali poraščeno znamenje. Če so ta nad zadnjico ali na sredini (centralno), obstaja sum na bolezen spina bifida occulta. Kadar pa sta jamica ali votlina pod zadnjico, pa se največkrat izkaže, da ne gre za to bolezen.

Spina bifida occulta je povezana z naslednjimi težavami: deformacija stopala, slabotnost in zmanjšana sposobnost čutenja nog, spremembe delovanja rok, okužbe mehurja, inkontinenca in črevesne težave. Vzrok za te težave je pripetost hrbtenjače na hrbtenico. Pri otrocih, ki najprej ne kažejo nobenih znakov obolenja, se lahko pojavijo težave v obdobju hitrega odraščanja. Živci hrbtenjače se tedaj napnejo in znaki bolezni se postopoma poslabšajo.

< Sporočilo je popravil 5ra8 -- 20.9.2010 14:48:16 >

(odgovor članu emilija2008)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
20.9.2010 15:08:02   
SaMaa

Hvala!

Sem dohtarju povedala zakaj sem tko prestrašena, da sem okrog sebe doživela že vse (preklampsijo, smrt 14 dni pred rokom, smrt 14 dni po rojstvu, spino bifido, vodenoglavost...), pa me je kr debelo pogledal in rekel "ja madona, kje pa vi živite user posted image "... Sej res grozno... No in ko zanalašč (zadnja grozna novica je bla spina bifida)se je tako lepo videla hrbtenica danes, kt da jo je hotel dojenček pokazat "lej, cela je, ne sikiraj se"...

Naja a to si bila že na prvem pregledu (rednem) po NS?

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
20.9.2010 15:36:52   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: emilija2008

No za spino bifido ti je odgovorila že 5ra8... Kar se folne tiče, je Pušenjak rekel, da je nuja za jemanje do 6. tedna, ko se hrbtenica razvija... Jaz to sem, prenehala sem pa v 13. tednu. Sedaj pa bom kake dodatne vitaminčke jedla. Je pa tko, spina bifida je genetska napaka, pač do nje pride in ne vejo točnega razloga in za to ni nihče in nič krivo! Lej naše mame niso jedle folne, tud vejo ne kaj to je, tak da tu se ne sikiraj!

(odgovor članu emilija2008)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
20.9.2010 15:45:01   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa

Hvala!

Naja a to si bila že na prvem pregledu (rednem) po NS?

Sem bla že na drugem rednem po NS. Čez 5 tednov pa morfologija...

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
20.9.2010 17:51:38   
mama123
hallo-jaz uspešno opravilaNS dala kri za Dht in tako da je vse ok,sem bila zelo zadovoljna-kako dolgo se čaka izvid za DHt?
drugače veliko smo7.93

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
20.9.2010 19:55:09   
SaMaa
Naja17 že na drugem pregledu si bila po NS?? Jaz imam prvega po NS šele 5.10., ali za tako pogoste preglede obstaja kakšen razlog ali tako pač je? user posted image

Punce za vas imam še nekaj vprašanj: v sredo se mi obeta 15kg surovega govejega mesa, ki ga bo potrebno zapakrati v vrečke. Ponavadi sem prav jaz tista, ki je srkala zrak iz vrečke in ga zapakirala za v skrinjo. Kako je s tem početjem v nosečnosti? Ali se lahko "dotikam" surovega mesa in srkam zrak? Kakšna je možnost za okužbo s toksoplazmozo?

(odgovor članu mama123)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
20.9.2010 20:34:25   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa

Naja17 že na drugem pregledu si bila po NS?? Jaz imam prvega po NS šele 5.10., ali za tako pogoste preglede obstaja kakšen razlog ali tako pač je? user posted image

Punce za vas imam še nekaj vprašanj: v sredo se mi obeta 15kg surovega govejega mesa, ki ga bo potrebno zapakrati v vrečke. Ponavadi sem prav jaz tista, ki je srkala zrak iz vrečke in ga zapakirala za v skrinjo. Kako je s tem početjem v nosečnosti? Ali se lahko "dotikam" surovega mesa in srkam zrak? Kakšna je možnost za okužbo s toksoplazmozo?

Ni posebnega razloga, pregledi so pač na cca. 4 tedne. A ni tko normalno user posted image  Pač po  pregledu sem mela čez 3t NS, pol pa naslednji, torej 4t, pregled, pa zdej spet, sicer je tretji teden, sam mojga G drug teden ni. No, čez 5t pe morfologija...

Meso - ne bi smel nič, po moji logiki, samo dobro roke operi... Saj kak pa kuhate user posted image

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
20.9.2010 20:42:26   
_tina
Oj!

jaz sem pa tako bolana, da me je včeraj tud koža bolela. grozno se počutim. najhuje pa je, da je tako tudi z mojo malo Lano, ki zdaj potrebuje še več pozornosti, jaz pa čist gotova... no, sej zdej je že malo boljše.
v službi sem bila po enem mesecu in pol dva dni zdej pa spet na bolniškiuser posted image sodelavka me sigurno ne marajo več, ker morajo namesto mene delat pa še takrat, ko bi bile lahko frej... ampak tako je.

SaMaa jaz imem zdej preglede na vsake 4 tedne ampak kot sem rekla tud če jih ne bi imela, ker od tega nimam nič.

Naja okrog tebe se pa res čudne stvari dogajajo... groza. nič čudnega, da te je potem strah. ampak vseeno bodi pozitivna.

aja, pozabila sem povedat, da sem začutila user posted image . kako lepouser posted image

to je to. grem nazaj ležat.

pa pa

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
20.9.2010 20:48:11   
SaMaa

Meso - ne bi smel nič, po moji logiki, samo dobro roke operi... Saj kak pa kuhate user posted image

Poanta je v tem, da zrak iz vrečke posrkam preko ust ... pa ko daš npr meso v vrečko, se meso tudi  tam na začetku dotakne vrečke, ki se jo jaz potem dotikam z usti... to je pa skoraj tako, kot bi se surovega mesa dotikala z usti....user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......