|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: marčevke2011
12.9.2010 11:38:03   
SaMaa
IZVIRNO SPOROČILO: inia

Punce dajte povedat kaj ve boste šle na morfologijo k svoji ginekologinji ali še kam drugam (te 3D variante in to). Ker me skoraj vsak vpraša kam bom šla pa na morfologijo. Prvič sem bila normalno pri svoji in nisem nikamor drugam hodila.

Sploh nisem pomislila, da bi šla na morfologijo drugam kot pa k soji G. Itak mi je že na NS dala datum (celo dva datuma za pregled). V čem bi bila fora, da hodiš druga na pregled?

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
12.9.2010 12:02:52   
tanjusi
Eno vprašanje za tiste ko že čutite metuljčke in tiste ki imate angelsound... kje čutite metuljčke, tam kjer najdete srčka z as ali tudi drugje ? Saj mogoče je vprašanje čudno , ampak me res zanima...

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
12.9.2010 12:13:05   
nina42
IZVIRNO SPOROČILO: inia

Punce dajte povedat kaj ve boste šle na morfologijo k svoji ginekologinji ali še kam drugam (te 3D variante in to). Ker me skoraj vsak vpraša kam bom šla pa na morfologijo. Prvič sem bila normalno pri svoji in nisem nikamor drugam hodila.

Jaz bom šla še posebej na 3D, morfologijo ti pa itak tvoj gin. naredi v okviru rednih pregledov, ali ne?

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
12.9.2010 12:24:32   
*Ninočka*
Lep sončen pozdrav vsem...

Jaz pa se danes kar malo pustim razvajat...mi drugi kuhajo kosilo (beri - tašča)user posted image .
Sama namreč delam še zadnje popravke v diplomi, v torek jo namreč oddan in potem upamo na najboljše.

Tanjusi, sem gledala tvoje slike. Krasen trebuščekuser posted image . Pri meni pa še za vraga nič kaj konkretnega. In danes je dopolnjen 14. teden. Me je kar malo strah. Kako pa pri drugih, se vam že vidi trebušček? Seveda smo si vse različne, ampak vseeno...

Glede tega Diantal gela. Sem zadnjič ujela pogovor dveh nosečnic pri ginekologu - in so ginekologi obema rekli, da je to le še ena marketinška poteza. Ker babice te menda tako skoz mažejo z nečim.

AS pa - joj, tudi jaz sem firbčna ko hudič. Ampak raje ne, bi verjetno vsakih 5 minut iskala srčka.user posted image

Sem se pa danes nasmejala iz srca - moj je trenutno...ne vem v kateri fazi. Včeraj/danes je do petih (!!!!) zjutraj na internetu gledal vozičke. Sama se namreč mislim posvetiti temu čez kakšen mesec, on pa ves živčen. Bogiuser posted image

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
12.9.2010 12:40:25   
maja1985
Jaz se tudi pustim razvajat .. sva že od včeraj pri tašči .... smo imeli včeraj piknik, ko smo dva rojstna dneva praznovali, danes imamo pa še piknik, ker je ostalo od včeraj še meso za spečt user posted image

Drugače pa sem ravno prišla čez eno diplomo ... zdaj grem malo do wcja pa nazaj, potem jo pregledam, potem kosilo, popoldne me čaka pa še druga diploma. Ah ja ... saj bo user posted image

Metuljčke jaz čutim po celem spodnjem delu trebuha ... ta naš mali lump se navadno zbudi okrog polnoči in ima potem zabavo ... pol ga pa moj pika čez trebuh in mali seveda nazaj user posted image

Na morfologijo bom šla kar k svoji ginekologinji. Glede epiduralne pa ne vem ... ker se še niti to nisem odločila, kam bom šla rodit ...

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu *Ninočka*)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
12.9.2010 12:46:09   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: nina42

Dobro jutro

Končno bi lahko malo dlje spala, pa sem morala že navsezgodaj na wc in se nisem več vračala v posteljo...
Saj malinovi listi so že fajn, ampak mislim, da bom potrebovala kaj močnejšega, epiduralno, ultivo...user posted image Joj, saj ne vem kako bom še enkrat to preživela, prvič se spomnim, da sem doživljala najhujše bolečine v celem življenju in se resnično več nisem pripravljena podajat skozi "naravni" porod. A je katera že imela epiduralno? Čeprav ta Ultiva se mi zdi manj invazivna?

Meni je babica med porodom govorila, da kak je to fajn, ko je naravni porod, da ona v sosednji sobi, ki ima ultivo si ves čas stiska dozeuser posted image  Sm si misla: "jaz bi si tud, če bi si kaj mela..."user posted image

Jaz bom probala brez, sploh zato, ker je blo kratko in ker pravijo, da je drugič še krajše. Če bo pa daljše, pa ne vem. Za mene je to tudi zgornja meja bolečine.

V Celju morš met tak srečo mnda, da sploh kaj dobiš. Ultiva ne vem - najbrž bi si jaz tud skoz stiskala. Epiduralne - tiste igle v hrbtenico me je pa strah.

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
12.9.2010 12:53:08   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: Poli_H
čaj iz malinovih listov imam za hišo maline, ki jih pridno vsak dan tud popacam. In kakšna je zgodba s tem čajem? OK, kužim, bi se naj hitreje odpirala. Kdaj ga začnemo piti? Kakšen recept za pripravo? Thanx za nasvete...

Preberi na internetu, vse sorte piše. Naj bi pač pomagal pri lažjem porodu, predvsem pri tem da skrajša prvo porodno dobo, da se hitreje odpreš. In to je, vsaj pomoje, najmučnejši del poroda.
Pit sem ga začela v 32. tednu, najprej eno skodelico na dan, pol pa dve al celo tri, pač kot domač čaj - posušiš liste, ko voda zavre jih skušaš, precediš in je to touser posted image

ultiva/epiduralna koliko berem je ta ultiva šele od maja na našem trgu? tako da ne vem če jih že ima veliko izkušnje s tem... Pa kak bi naj to šlo? Baje da si jo sama kupiš v lekarni, babica oz. dr. pa ti jo med porodom stisne not, z namenom, da te user posted image  ne raztrga tolko... Bolečine pa so še vedno tam ali ne? user posted image
Plus tega, ali je možna kombinacija? ultiva + epiduralna?
Jaz se kr nagibam k epiduralni... Od vseh mamic ki jih poznam je mogoče 1% takih, ki bi šle spet po naravni poti rojevat. Ostale pa za epiduralno v druge. Sej vem, milijone jih je že rojevalo brez epiduralne, ampak včasih ženske niso imele te izbire. To je pač luksuz današnjega časa, da imaš možnost izbire...
Ne ne, ultiva je že dolg na trgu. Tist kar je od maja, je Diantanal gel. Ultivo si reagiraš sama, epiduralna je pa pod njihovim nadzorom.
Naravni porod? Vem tudi za take, ki so rekle, da jih ni nič kaj bolelo. user posted image

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
12.9.2010 12:59:40   
tanjusi
Metuljčke jaz čutim po celem spodnjem delu trebuha ... ta naš mali lump se navadno zbudi okrog polnoči in ima potem zabavo ... pol ga pa moj pika čez trebuh in mali seveda nazaj

Saj zato vprašam če srčka poslušam ga navadno najdem vedno na istem mestu , metuljčki so pa v spodnjem delu trebuha...pa nisem bila čist sto procentna ...jih pa ni ogromno so pa :)

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 2733
12.9.2010 13:00:53   
_sanja_*
Drugače pa mi mamo danes za kosilo goveje zrezke v omaki in kruhove cmoke. Joj tolk sem lačna, zdaj mi pa tule diši, pa morm počakat še pol ureuser posted image  Zadnje čase bi sam kruhove cmoke jedlauser posted image

Argeto jaz jem, saj ne morem kaj posebej škodit, itak je pregledana. Zdrava pa že ni, jauser posted image

Na morfologijo grem jaz k svoji G.

Dianatal gel... Men je škoda denarja. Prvič nisem bla šivana, sem pridno masirala presredek, najbrž je pomagalo. Bomo zdaj ubrali isto pot. Razn če ga dobim kje ceneje, kot pa za 100€, pa še dve tube baje rabiš?! Za 200€ pa lahko marskej za oba fantka dobim.

Punce, srečno jutri na NS in pregledih! Uživajte!

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
12.9.2010 15:27:19   
_sanja_*
Nina42, ti ki si zagovornica ambulantnega poroda... Pa gre ultiva skupaj s tem? Men je amb. porod še vedno prioriteta, se odpovem vsem protibolečinskim sredstvim v zameno zanjuser posted image  in res ne vem, če nima kaj vpliva, da sma potem oba preveč zaspana... Kaj misliš?

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
12.9.2010 15:33:31   
maja1985
*sanja* ti greš v Celje rodit?

Jeeeej, eno diplomo sem zlektorirarala, zdej pa še eno. Upam, da bo tale šla mal hitreje čez ...

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
12.9.2010 15:59:12   
inia
Metuljčke jaz čutim okoli popka in tudi, ko poslušam z AS slišim čisto pri popku. Sam ajz še vseeno nisem čisto prepričana če je to to. No saj na morfologijo bom tudi jaz šla k svoji v vsakem primeru. Potem bi šla še pa na 3D vseeno. In tam ti baje naredi tako kot nekakšno morfologijo.

Ja drugič naj bi bilo krajše. Sam pri meni upam, da bo zeloooooo krajše user posted image . Jaz že zdaj kompliciram glede tega poroda kaj šele bo, ko se bo približeval.

Maja1985, jaz grem v Celje rodit.

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 2737
12.9.2010 16:19:28   
Musty
Hello bejbe! user posted image Ko bi ve vedele, kolk sem vas pogresala. user posted image Ce ne bi mala zacenjala brcati, sploh ne bi vedela, da sem noseca, ker se mi tolk stvari dogaja. Zdej sem bila 5 dni v Moskvi, sluzbeno seveda, sem bla nonstop tolk zmatrana in fuc, naredili nismo pa nic. Sem bla kar mal jezna, ko sem prisla danes v sluzbo delat nadure.

Doma sva trenutno brez neta, ker je bil moj tolk pameten pa je neke kable premescal, ko jih je poskusal skrit, da je kr vse crknilo. user posted image Zdej sem si v sluzbi vzela cajt, si sla po eno kavico in vas prebrala za nazaj. Cveke! user posted image

Ej, Sanja, kaj je to za ena vrsta poroda-ambulantni porod?

Jst nisem nic razmisljala o epiduralni, sem ful prepricana, da zmorem brez vsega. Ma se mi zdi, da bom tam na licu mesta zahtevala vse mozno. user posted image Se mi pa res smilite vse tiste, ki ste dale cez vakuum in neskoncno dolge porode, ste res carice!

Da se povazim, midva sva dobila vozicek! Slikice bom dala pa v album, ce kero zanima.

Zdej grem pa se mal delat, se oglasim kasneje! Fajn bodite!

(odgovor članu inia)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
12.9.2010 18:02:03   
mama123
hello
jaz imam tudi pester vikend<za seboj,imeli smo zabavo 7letnikov RD tako da je bil živ žav pri hišiuser posted image user posted image ,sama spekla torto,bila je zelo dobra tako da nase kar pozabim da sem spoh nosečauser posted image

seveda komaj pa čakam NS še 1 tedenuser posted image

(odgovor članu Musty)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
12.9.2010 18:14:35   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: maja1985

*sanja* ti greš v Celje rodit?

Ja. Mogoče se pa srečamouser posted image

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 2740
12.9.2010 18:18:43   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: Musty
Ej, Sanja, kaj je to za ena vrsta poroda-ambulantni porod?

To pomeni, da v bolnici v bistvu samo rodiš. Potem tebe in otroka pregledajo in če je vse ok, gresta domov. Ponavadi že po 3 urah iz porodne, ampak jaz razmišljam o tem, da bi šla naslednje jutro.

Recimo: prvič sem rodila ob 16h, ob 21h sem prišla v sobo, naslednje jutro bi pa šla domov, če bi se odločila za ambulatni porod. No, ampak prvič mi to ni padlo na pamet - si ne bi upala, zdaj v drugo pa razmišljam o tem. Ampak seveda je glavni pogoj, da ni zapletov, da sva oba ok, otrok mora bit dobro pregledan s strani pediatrov.

Nimam pa pojma kako je pri vas? Verjetno je to nekaj bolj običajnega in niste tri dni v bolnici kot pri nas.

< Sporočilo je popravil _sanja_* -- 12.9.2010 18:20:40 >

(odgovor članu Musty)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
12.9.2010 19:40:35   
nina42
IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_*

Nina42, ti ki si zagovornica ambulantnega poroda... Pa gre ultiva skupaj s tem? Men je amb. porod še vedno prioriteta, se odpovem vsem protibolečinskim sredstvim v zameno zanjuser posted image  in res ne vem, če nima kaj vpliva, da sma potem oba preveč zaspana... Kaj misliš?

Ej ne vem, jaz si predstavljam, da če bi bila od Ultive recimo preveč zaspana ali pa kaj podobnega, da bi si zmanjšala doziranje ali pa čist ukinila, saj si daješ po potrebi. Bo treba še v materinski točno vprašat vse te podrobnosti. Epiduralna se mi zdi malo bolj tvegana, če te čisto omrtviči, da nič ne čutiš, pa potem še z vakumom rodiš na koncu... ne vem... verjetno je to bolj redki primer, ampak če se ravno meni zgodi mi to nič ne pomaga... Še dobro, da še imam 7 mesecev časa za razmislit in prečekirat vse opcije user posted image

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
12.9.2010 19:50:35   
maja1985
Jaz pa najverjetneje ne grem v Celje rodit ... sem slišala ene par takih zgodb, ki so me odvrnile od tega. Pa še takrat, ko sem imela splav, so se mi zelo zamerili ... tako, da še ne vem ...

Evo, sem zdele celo stanovanje pospravila, zlikala, zdejle novo rundo obesim, pomila po tleh. Sploh ne vem, od kot mi tok energije user posted image

Aljaž 15. 12. 2004
PDP 2. 3. 2011

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
12.9.2010 21:35:30   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: nina42
Ej ne vem, jaz si predstavljam, da če bi bila od Ultive recimo preveč zaspana ali pa kaj podobnega, da bi si zmanjšala doziranje ali pa čist ukinila, saj si daješ po potrebi. Bo treba še v materinski točno vprašat vse te podrobnosti. Epiduralna se mi zdi malo bolj tvegana, če te čisto omrtviči, da nič ne čutiš, pa potem še z vakumom rodiš na koncu... ne vem... verjetno je to bolj redki primer, ampak če se ravno meni zgodi mi to nič ne pomaga... Še dobro, da še imam 7 mesecev časa za razmislit in prečekirat vse opcije user posted image

Kakih 7, saj pa ni več 7, še 6 ne celihuser posted image  Oz. če si bolj na koncu, potem jeuser posted image

Jaz bom tudi zbrala ultivo, če bom kaj. Z EA ne upam tvegat.

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 2744
12.9.2010 21:39:13   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: maja1985

Jaz pa najverjetneje ne grem v Celje rodit ... sem slišala ene par takih zgodb, ki so me odvrnile od tega. Pa še takrat, ko sem imela splav, so se mi zelo zamerili ... tako, da še ne vem ...

Aja, nisem vedla da prvič nisi rodila v Celju. Kje pa si?

Meni je blo ok, sicer ne ne vem kaj, ampak dobre in slabe zgodbe so vsepovsod.

Najbolj me je motlo to, da sem bla skoraj 1,5 ure SAMA na CTG s popadki 1-3 min. Sama pomeni popolnoma sama. Brez partnerja, babice, ginekologa, še čistilke ni blo naokol. Kje je bla babica ne vem, sem misla da bom umrla.
Ampak se je potem v porodni izkazala.

(odgovor članu maja1985)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
13.9.2010 7:59:07   
_tina
Dobro jutro!

Sanja sploh si ne predstavljem, da bi bila v porodni sama... Groza! pri meni je bila babica ves čas, dvakrat v sedmih urah  je šla za 2 minuti ven. joj, upam, da bo naslednjič tudi tako.
a to, da greš naslednji dan po porodu domov, se da v vseh porodnišnicah? prvič slišim... jaz bi kar šla, seveda če bi se v redu počutila in bila sposobna skrbeti za malo princesko. se pa spomnim mamic (ko sem imela prakso v porodnišnici), da so hotele še kakšen dan ostati, ker je za njih v porodnišnici poskrbljeno, doma pa je treba že kaj narediti... no, jaz sem raje doma in tega ne razumem čisto...

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 2746
13.9.2010 8:00:03   
Akilene
Dobro jutro!
Lep, sončen vikend je za nami, sedaj pa v nov teden. Oooo ve se že pogovarjate o porodu?! Niti pomisliti se ne upam tako daleč, saj me danes teden čaka amniocenteza, potem pa že, če bo OK (verjamem, da bo).
Lep teden vsem!

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 2747
13.9.2010 8:42:06   
Heilie
Dobro jutro punce!

Vidim, da ste imele lep vikend. Moj je bil zelo pester, poln igralnih uric user posted image Sem se prav nauživala.

Imam eno vprašanje. V četrtek na pregledu je bil urin ok, danes zjutraj me pa nekaj hoče peči pri/po lulanju. Pomojem  je vse bolj v glavi kot kaj resnega, ampak vseen bi malo preventivno, da ne dobim kakšnega vnetja, začela piti kakšen čaj. Vem, da lahko pijem brusnico, jem tudi suhe brusnice. Zanima pa me, če lahko pijem tudi urološki čaj galex user posted image
http://www.lekarnar.com/izdelki/uroloski-caj-cajna-mesanica

Kakor gledam ga pušenjak ne odsvetuje. Samo vseeno ne vem ali lahko ali ne. Čeprav ne vem kako bi nekaj rož lahko škodilo?

(odgovor članu Akilene)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
13.9.2010 9:18:44   
5ra8
jutro čveke

Evo mene nazaj z morčka. Je pasalo, čeprav je blo kratko.

Evo ena slikca z Nerezin, da vam mal lušte naredim.

user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu Heilie)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
13.9.2010 10:45:52   
daissy
Živjo!

No po dolgem času sem zopet malce pogledala, kako ste kaj srečke nosečke...

Pri meni hude slabosti počasi izginjajo, no slabo mi je še kar precej, samo bruham ne več toliko.user posted image Sem že  nekje v 14 tednu, drugače vse ok, nuhalno smo opravili...guba 1.4mm in tveganje 1:3300 ali nekaj takega, kar je zelo super, tako da se nismo odločili za še kakšne druge teste. Ker sem tudi  pri prvih dveh otrocih naredila le nuhalno...in je bilo vse ok. Držimo pesti, da bo tudi v tretje tako!!!user posted image
Morfologijo imam 14.10.. Ponoči me večkrat tišči na vodo, kar mi gre malce na jet.. ker se potem stalno nekaj zbujam in vstajam.
PDP imam 7.3.2010, spola še ne vemo. V sredo se zopet vračam v službo, ker sem bila zdaj 1,5 meseca doma zaradi slabosti in posledične izčrpanosti. Sicer meni bi  pasalo biti še malo doma, a so na komisiji kr sami določili, da mi bolniško zaključijo, čeprav mi je ginekologija še priporočila počivanje....zdej bi se mogla sama pritožit....če bi kaj pomagalo?, ampak se ne bom, ukvarjala še s temi birokratskimi posli....se mi pa zdi tak način zelo nehuman. user posted image Baje je to zdej zadnje čase kr stalna praksa, da režejo bolniške nosečnicam zaradi slabosti in slabega počutja...user posted image Očitno je vse vsako leto huje.

Ima morda še katera kakšne izkušnje okoli bolniškega staleža?
Upam, da se kdaj tudi spoznamo, da se bomo sprehajali po pomladnem sončku v družbi. Jaz sem iz LJ.

Uživajte v nosečnosti. user posted image

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......