|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Želim si, pa me je strah
19.6.2010 18:36:35   
šimca
Doma imam 13 mesecev staro punčko. Nosečnost je bila polna zapletov (krvavitve, diabetes, sum na zastoj rasti, preeklampsija, popadki v 25 tednu...). Hči se je rodila zdrava (ima samo rahlo znižan mišični tonus). Želim si še enega otroka, vendar je problem v tem, da se zelo bojim nosečnosti oziroma se bojim, da bi bilo zaradi zapletov z otrokom kaj narobe.  Hudo mi je tudi, ko pomislim, da me bo moja punčka čez nekaj let spraševala zakaj nima bratca ali sestrice, jaz pa ji bom rekla, da zato, ker je bila mamica preveč strahopetna. Se je katera soočila s takšnim strahom? Kako ste se odločile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Želim si, pa me je strah
19.6.2010 18:49:01   
Katy78
Tudi jaz sem imela preeklampsijo in sem rodila mesec in pol prezgodaj. K sreči je bilo z otrokom vse ok, le znižan mišični tonus je imel, tako kot pri  vas, pa je zdaj že zdavnaj vse ok.

Pri nama je šlo za minute, ko so izvedli urgentni CR, Pušenjak mi je rekel, da lahko bi umrl otrok (že v maternici, kar je najpogosteje pri tej vrsti preeklampsije), ali jaz ali pa celo oba. Tako da jaz sem si rekla, da imam zadosti enega čudovitega in zdravega otročka. Ja, lahko da me bo kdaj vprašal, zakaj nima bratca ali sestrice, ampak lahko pa se zgodi, da bi kdaj vprašal očija, zakaj nima niti bratca, niti sestrice, niti mamice.user posted image Meni je bilo rečeno, da je verjetnost ponovitve 50-50, poznam pa kar nekaj mamic, ki v drugi nosečnosti niso imele težav. Sicer je res, da te imajo potem v 2. nosečnosti bolj pod drobnogledom in zagotovo bi ukrepali prej, preden bi se meni ali nerojenemu otroku kaj zgodilo, ampak vseeno pa npr. prezgodnjega rojstva pri preeklampsiji ne morejo preprečiti, jaz pa dobro vem, kako je imeti otroka rojenega pod 30. tedni,saj smo bile z mamicami takih dojenčkov skupaj v porodnišnici in vem, kaj je večina od njih prestajala takrat in kaj nekatere od njih prestajajo še danes, ko niso več dojenčki. Tako da midva z možem sva se odločila, da je en čudovit in zdrav otrok dovolj. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 19.6.2010 18:50:21 >

(odgovor članu šimca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.6.2010 18:51:17   
ZARA
Moja frenda je imela dve blazno, ampak res blazno rizični nosečnosti. V drugo je celo rodila v 5 mesecu, ampak je tretja potekala popolnoma brez zapletov.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.6.2010 19:36:23   
Najaa
Moja druga nosečnost se je končala pa tragično, ampak se je zgodilo, da sem zanosila v tretje čisto nepričakovano. In sem se soočala s podobnimi strahovi. Sem pa bila vodena kot rizična nosečnica. Kljub temu sem rodila pred rokom in hčerka je bila nekaj časa na intenzivni negi.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
19.6.2010 21:47:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
20.6.2010 10:24:11   
sami0804
Vedno sem si želela več otrok,vsaj tri.

Pri prvi nosečnosti težavam ni bilo konca.Najprej krvavitev,kot posledica odmrtja dvojčka,potem povišan sladkor,posledično GD,placenta previa,nenehne bolečine v spodnjem delu trebuha,ki so se zmanjšale samo ob nenehnem ležanju.Kljub temu sem bila hospitalizirana v 35.tednu in rodila pri 37/2 s CR,istočasno pa sem začela močno krvavet iz žil,ki so tekle pod maternico in sem izgubila precej krvi,toliko,da so razmišljali celo o transfuziji.
Nočna mora se je nadaljevala,ker je moj otroček dobil pljučnico,imel je tudi  neopredeljeno aritmijo,ki je bila ,na srečo,verjetno posledica majhne luknjice v srčku,ki se do poroda še ni utegnila zarast,ampak po začetnih težavah,je bil moj sinko zelo zdrav otrok,kar je še danes.

Ko sem mojemu možu po kakem letu in pol omenila,da bi bil čas za drugega otroka,se je ,milo rečeno,zgrozil.Ni mu bilo jasno,kako si želim še enega,po vseh težavah in bolečinah v prvi nosečnosti.Vseeno sem imela močno upanje,da bo ta nosečnost drugačna...
Tudi druga nosečnost je bila na žalost rizična,vendar so bile težave drugačne,takšne,ki niso vplivale na naše družinsko življenje,če lahko tako rečem.Bila sem polna energije,počivat nisem rabila in lahko sem se polno posvečala mojemu prvemu otroku.V 35/6 tednu sem bila spet hospitalizirana in v 36/1 tednu s CR rodila punčko.Ko je prebrodila vse težave,zaradi katerih je morala predčasno na svet,je zdrava.

Tretjega otroka žal ne bo,saj se je v teh letih nabralo več razlogov proti,kot pa za.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.6.2010 10:38:30   
pelin
Moja prva nosečnost...eno samo bruhanje tja do šestega meseca....potem pa nadaljni trije meseci in porod kot po knjigi...
Druga nosečnost čisto brez vseh težav in komplikacij...porod pa grozljiv...z mano sicer vse ok, vendar otrok na nitki: ovita popkovnica, patološki ctg, obarvana plodovnica, zahiranost, rahla telesna prizadetost....po tednu dni pa še huda pljučnica user posted image .
Nikoli ne bom pozabila občutkov takoj po porodu...prvič evforično veselje, čudenje, da se je to krasno bitje rodilo nama,...skratka nepopisna  sreča. Drugič panični strah, skrb, nemočnost...
Dandanes imava čudovitega dečka in deklico... zdrava...vse skupaj se je pravljično izteklo , toda v nama je ostal tisti grozljiv občutek po drugem porodu, ki se ga še po vseh teh letih nisva znebila. Vedno sem si želela več otrok, pa me je strah spet poskusiti... Mož je zadovoljen z dvema in večkrat pravi, da sva lahko srečna, da sta te dva zdrava in zadovoljna...Po svoje ga razumem, podpiram, ...v meni pa še vedno tli želja po tretjem...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.6.2010 11:45:25   
klara2007
ko berem vaše izkušnje meje groza, po drugi vas pa občudujem iz srca, da ste bile močnein imele željo še po oztoku...
sama sem noseča drugič (22t). v prvi nisem imela težav razen rjavega izcedka in carskega reza zaradi medenične vstave, kar je pa nič proti vam. sedaj sem tudi brez problemov (hvala bogu), ampak sem rekla da morem napisat kako sem presenečena nad vami, ker ne vem čebi sama lahko preživela te težke izkušnje, če bi bile dane meni. res vsaka vam čast in veliko zdravja vsemuser posted image
hudo mi je ko berem žalostne zgodbe po drugi pa poslušam razne joke že samo zaradi tega ker so utrujene..
skratka držte se pa srečno

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.6.2010 13:39:15   
ronja
Naredi po svojem občutku: če si ti želiš, potem se splača it čez strah, če si ne želiš toliko, pa nič hudega, če otrok nima bratca ali sestrice, saj je veliko edincev.

Jaz sem mela dve ubitačni nosečnosti, obakrat bi lahko šli obe (in mala in jaz) po gobe (prvič mi tega nihče ni explicitno povedal, drugič pa so celo mi), obakrat sem bila v bolnici, obakrat večino časa nisem smela niti mogla delat ali karkoli drugega, ampak se je vse super končalo in imam dve kasni punčki, jaz pa tudi še veselo klofam po tipkah. In sem skoraj 100%, da bova imela še kakega otročka kdaj (če ga bova pač lahko imela, seveda, ampak zaenkrat nisva mela teh težav:). Mam še druge stvari za poštimat prej;)

Življenje ima svoje minuse, ampak ima več plusovuser posted image . So dnevi, ko smo žalostni, ker se nam dogajajo grozne stvari, ampak vseeno se splača živet. In če si želiš otroka, potem ga imej, saj veš: strah je znotraj votel, zunaj ga pa nič ni.

Pa da ne boš mislila, da so bile nosečnosti samo subjektivno grozne, da sem se samo slabo počutila ali kaj takega: prvič sem imela že zelo zgodaj ss, drugič sem bruhala 5x na dan, v 4. mesecu sem tehtala 52 kil (visoka 168), od vročine se mi je dobesedno bledlo, ker sem imela pljučnico in to pol leta, ker je niso pogruntali, potem so mi dali antibiotike, ki za user posted image niso dovoljeni, mi je bilo prav groza prebrat tisti tisk, pa hkrati mi je zdravnica povedala, da moram vzet, če hočem, da preživiva do poroda... Mala je potem zato, ker sem bila jaz tako shirana, zaostajala v rasti in imela sem več kot mesec prezgodaj popadke (redne, na 5 min.). Pa se je na koncu rodila celo "prepozno"user posted image .

Tretjič sem imela ogromen odstop posteljice, rano 7 cm dolgo in 2 cm široko v maternici, bolelo ko user posted image , nisem smela dvignit niti kakega piskra, kaj šele svoje starejše punčke,  (takrat je bila 1 leto stara, ko se je to zgodilo, potem še pol leta tako...), nisem smela niti mogla nič, za vsako bedarijo sem dobila popadke, vse je bolelo ko hudič, crknjena sem bila ko žival, pol leta brez seksa, športa, vmes še sum na sladkorno, pa seveda prilagojena hrana (nič sladkarij, še to veselje so mi vzeliuser posted image )... Tudi tokrat mi je bilo slabo,samo da malo manj, sem bruhala na začetku samo 2x na dan, kasneje pa celo ne vsak danuser posted image . Imela sem čisto prave porodne zelo boleče popadke več skoraj 2 meseca prezgodaj, take da so me celo odprli in sem bila cel mesec pred porodom 2 cm odprta, pa na koncu rodila samo 14 dni prezgodajuser posted image . Mala je bila večino časa zelo majhna, pa se je potem rodila čisto normalno velikauser posted image .

In ja, se strinjam s tabo: tudi jaz se ne veselim same user posted image (ni me pa strah, ker pač še nisem user posted image ), ko se bova pač odločila zanjo (zdaj bi se rada malo sestavila prej pa spočila, da bom fit&fun, vsaj pred nosečnostjo, da bom mela malo zaloge, hehe), ampak so končni rezultati vredni vsega truda. Je pa res, da za nič drugega, razen za otroke ne bi tega šla delat... Ker meni so nosečnosti res ubitačno grozne. Ampak što ne ubije, jačauser posted image . Bi pa z veseljem vsakega, ki omeni nosečnost kot "blaženo stanje" na gobecuser posted image . Se zadržim in jim samo povem, da ni nujno tako krasno, hehe.

Mi pa moja g. ni prepovedala naslednje nosečnosti, samo rekla je, da naj računam, da mi ne bo nič dovolila, ker je pač možnost ponovitve zapletov... Tako da moram prej v službi porihtat zadeve, predno kaj naštimava.

Skratka: nisi sama v tem, da so ti nosečnosti grozne, ampak ne smemo pustit negativnim čustvom, da nam krojijo življenje - naj to delajo pozitivna: torej v tvojem primeru je to želja, ne pa strahuser posted image . Vso srečo, saj me boš verjetno preklinjala tistih 9 mesecev, ampak 10. pa ne večuser posted image .

Pa navsezadnje: noseča si 9 mesecev, prvih 14 dni navadno še ni kriza, niti ne veš... POtem imaš pa otroka za celo živeljenje - fajn računica, a ne? Ampak jaz sem itak vedno optimist in se mi zdi, da se bo vedno lepo izšlo... Pa še materinski nagon pri meni je hudičevo močen in dokler se mi rodijo zdravi otroci, vse težave od prej pozabim oz. se mi zdi vse vredno...

(odgovor članu šimca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.6.2010 19:29:23   
šimca
Ronja v bistvu se ne bojim nosečnosti oziroma nevšečnosti, ki jih prinese nosečnost. To bi že preživela. Strah me je, da bi rodila prekmalu  (preeklampsija, sladkorna) in da bi zaradi tega moj otrok utrpel kakšne možganske poškodbe, s čimer so me strašili že v prvi nosečnosti (grozil mi je porod v 25 tednu nosečnosti). Je pa res, da mi nihče ne more garantirati, da bo moja nosečnost potekala normalno, prav tako kot tudi tistim ne, ki že v prejšnjih nosečnostih niso imele težav. Vedno obstaja en riziko, je pa sigurno pri meni večji, kot pri mamicah, ki predhodno niso imele težav. Ne vem še, kako naj se odločim, kakorkoli pa se bom upam, da mi ne bo kasneje žal. Ampak res je, vsak dan sprejemamo bolj ali manj pomembne odločitve, tudi to bom sprejela.
Hvala vsem za odgovore.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.6.2010 14:24:52   
barni
Tudi sama imam za seboj 2 nosečnosti, 2 poroda a le enega otroka pri sebi. Partner je absolutno proti, da bi imel še enega otroka, jaz omahujem. Ravno tako kot ti; ali mi bo kdaj očitala, da nima bratca ali sestrice (sicer ima sestrico, to sem jih tudi povedala, samo je žal ni tukaj)?

Po prvem porodu sem mislila, da ne bom nikoli zbrala poguma za drugo nosečnost. Ne po vsem kar sem preživela med in po nosečnosti. Pa je želja premgala strah. PRedvsem zato, ker sem si želela otroka, ki ga bom lahko objemala in imela pri sebi in ne samo misel nanj in vsakič oči polne solza in strto srce.

Zdaj imam zdravega otroka in nikakor mi ni za iti še čez eno rizično nosečnost, misel na ponovni prezgodnji porod mi povzroči slabost in posledice, ki jih lahko ima otrok...ne bi o tem. Zato se verjetno ne bom odločila za še enega otroka, čeprav me bo vedno malo glodalo. Najbolj zaradi hčerke, ker ne vem a je prav, da bo tukaj ostala edinka ali ne. KEr vem, da bi načeloma lahko bila noseča, samo preveč me je strah, ker preveč vem...žal.

(odgovor članu šimca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.6.2010 14:37:46   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Tudi sama imam za seboj 2 nosečnosti, 2 poroda a le enega otroka pri sebi. Partner je absolutno proti, da bi imel še enega otroka, jaz omahujem. Ravno tako kot ti; ali mi bo kdaj očitala, da nima bratca ali sestrice (sicer ima sestrico, to sem jih tudi povedala, samo je žal ni tukaj)?

Po prvem porodu sem mislila, da ne bom nikoli zbrala poguma za drugo nosečnost. Ne po vsem kar sem preživela med in po nosečnosti. Pa je želja premgala strah. PRedvsem zato, ker sem si želela otroka, ki ga bom lahko objemala in imela pri sebi in ne samo misel nanj in vsakič oči polne solza in strto srce.

Zdaj imam zdravega otroka in nikakor mi ni za iti še čez eno rizično nosečnost, misel na ponovni prezgodnji porod mi povzroči slabost in posledice, ki jih lahko ima otrok...ne bi o tem. Zato se verjetno ne bom odločila za še enega otroka, čeprav me bo vedno malo glodalo. Najbolj zaradi hčerke, ker ne vem a je prav, da bo tukaj ostala edinka ali ne. KEr vem, da bi načeloma lahko bila noseča, samo preveč me je strah, ker preveč vem...žal.

Točno to, ker predobro vem, kaj vse se lahko zgodi, ker sem videla na lastne oči, kaj prestajajo dojenčki (in njihovce mamice), rojeni pod 30. tedni, raje ne tvegam. Vem, da nisem dovolj močna, da bi vse to dala skozi in tudi težko bi prenesla, da bi bil prvi otrok zaradi novonastale situacije prikrajšan, kar pa 100% bi bil.

Ma, težke so te odločitve. Vsak se mora odločiti tako, da bo zanj dobro in prav. Ljudje smo si različni in ne prenesemo/zmoremo vsi enakih stvari. In kot je ena zgoraj napisala: ne gre za samo nosečnost in težave, ki se pojavijo. Tudi jaz sem od začetka ves čas po malem krvavela, ampak to ni bilo nič takega. Če bi mi nekdo garantiral, da bom v naslednji nosečnosti zdržala vsaj do 33. tedna, tako kot zdaj, potem sem takoj za, pa tudi če bi morala celih 9 mesecev ležati. To je računica, kot je napisala ronja. Ampak da pa rodim pred 30. tednom, tukaj pa ni nobene računice sploh.

Jaz par mesecev po rojstvu sploh nisem pomislila na še enega otroka, potem, ko pa sem malo "pozabila", sem pa začela razmišljat, da bi bilo fajn imeti še enega. Pa me je mož hitro na realna tla postavil in je imel seveda prav. Imava zdravea otroka in imamo se fajn, zakaj bi to srečo postavljala na kocko?

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.6.2010 21:49:42   
hedviga
Šimca (in ostale...)...moja nosečnost je bila pa Hb ok. Naša hudo živahna mulca sem nosila 37 tednov v (Ronja, ne me lih na gobec user posted image  ) blaženem stanju. Ma bilo je lepo res, zdaj vidim, takrat me je seveda non stop glodalo a bom dvojčka prinesla  na ta svet ali bosta prehitra kar niti ne bi bilo nepričakovano.
Ampak...na tvojem mestu?? Ma, ne vem. Bi, ne bi...Ne vem. Edino kar lahko rečemje da, če se odločiš za ti držim pesti in navijam do konca. Enako ostalim.
Pri nas smo verjetno zaključili. Dve je lepa številka, polno dela in veselja in vredno je bilo truda da smo ju dobili, v ponovni IVf pa ne greva več. Tudi stane nekaj sivih las...

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?