ajsek -> RE: Zakaj toliko komplicirate? (19.6.2010 12:15:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: njamka IZVIRNO SPOROČILO: ajsek IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa druga je nejesca dveletnica, se trudim, da kaj poje, Ne zamerit, ampak pomoje tu delaš napako. Za dojenčka čisto razumem, da mu posebej pripravljaš prve obroke GH. Ampak taka potuha, da nekomu stalno kuhaš posebej, ker je samo 5 stvari, pa ni ok ne z vidika vzgoje in ne z vidika zdrave prehrane. Naj dela kar hoče,važno da otrok ni lačen in da njena hči ni imela samo borih 7 kil kot od miške tamala.Kar pa tud nekaj šteje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] S tem se pa ne strinjam. Število kil sploh ni bistveno, ker so si otroci po konstituciji in količini hrane, ki jo njihov organizem potrebuje, zelo različni. Lahko ima punčka 7 kil, pa to ne pomeni nič drugega kot to, da je drobne konstitucije. Moja sestra je že od nekdaj zobotrebec, podtikali so ji anoreksijo, v resnici se je pa enostavno nič ne prime, pa poje bistveno več od mene. In teorija, da se je treba na pol pretrgat, samo da bo otrok čimveč pojedel, je za moje pojme preživeta. A kdo pozna kakšnega otroka, ki je v zadnjih letih v zahodnem svetu utrpel podhranjenost (zlorabe otrok in bolezni tu izključene)? Zanimivo je tudi to, da praviloma otroci, ki doma od mesa jedo izključno piščančja nabodala, zmažejo cel krožnik golaža, ko pridejo na obisk k teti. Prvič zato, ker jim je nekoliko nerodno tam sitnarit, poleg tega pa tam ni alternative.
|
|
|
|