Kimmi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Mi je jasno, da ste nekatere prvič mame, poleg tega pa še zbombardirane z raznimi "dobronamernimi" nasveti tetk in babic in nafilane z informacijami iz knjig in z interneta, ampak... resno - too much komplicirate! Ravno zato, kar si zgoraj napisala... preveč informacij... Vsaka mama (no večina), bi rada otroku najboljše, in potem se ob vsej literaturi in nasvetih enostavno izgubijo/mo, saj so si tako nasprotujoča. Saj ne rečem, tudi meni se pojavljajo dvomi takšni od drugačni, in ko pogledam za nazaj, se res vprašam, zakaj zavraga sem komplicirala in se spraševala kaj in kako, če mi je sedaj, (ko smo npr. dali to čez) kristalno jasno... Ampak ko greš brati npr. razne simtome najdeš v svojem otroku malo morje podobnih znakov, ki nakazujejo na to ali ono bolezen - in je že tu panika, njikjer ne piše ta in ta simptom je čisto normalen, ampak povsod izkušnje in navodila nekaterih, ki so imele isti simptom, zadeva pa je bila smrtno resna, in potem postanemo vse pametnejše od naših pediatrov in vseh.... Čisto banalen primer - otrok joka, ne veš zakaj, malo bereš in najdeš - aha en je jokal ker je imel tako grozno vnetje ušes ampak se nikoli ni prijel za uho ali kako drugače nakazal da ga boli... in še 1000 drugih vzrokov, in potem niti ne pomisliš, da otrok pač joče, ker enostavno ni njegov dan, ali pa ker ga moti pretesno oblačilo, mraz, vročina itd..., internet da danes preveč informacij, in res mlado neizkušeno mamico spravlja v dvome... Bom rekla, moji so že vedeli zakaj so mojemu strogo zabičali naj mi ne dovoli po porodu brskati po internetu ... res včasih par klikov naredi iz zdravega in živahtnega otroka - tako bolnega da res ne veš kaj in kako. Ne vem moj primer npr. na začetku, ko je mali začel dobivati solzice se mu je en uček malo zlepil, parkrat sem mu ga umila z fiziološko pa se je zadeva umirila, ampak ko sem šla pa brati kaj in kako, sem pa mojemu že oznanila da se mu mašijo solzevodi in da bo mogel na čiščenje.... , danes ne vem zakaj sem paniko delala, takrat pa....
|