Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Mi je jasno, da ste nekatere prvič mame, poleg tega pa še zbombardirane z raznimi "dobronamernimi" nasveti tetk in babic in nafilane z informacijami iz knjig in z interneta, ampak... resno - too much komplicirate! Naj dam otroku tako ali drugačno mleko? Ja, daj, če ni alergičen nanj, če mu je všeč in če si ga lahko privoščiš. Naj olupim sadje? Daj, če ti ni težko in če otrok še ne more žvečiti olupka, drugače pa olupek jabolka menda ni strupen. Do kdaj naj "faširam" sadje in zelenjavo? Sveta preproščina - dokler otrok ne more jesti celega! Kaj je lahko narobe, če mu dam fast-food? Nič, če ni zastrupljen, samo kakšen gram bo pridobil, pa še to ni nujno. Bo zbolel, če bo spil malo gazirane pijače? A ve zbolite? Kolikokrat sladoled? Tolikokrat, kolikorkrat želite. Ne ubija. A lahko to-in-ono je pred enim letom starosti? Ja ne vem - poskusite, če bo šlo. Nekateri pri 8ih mesecih glodajo rob pizze, drugi pa še pri 2h letih ne pogoltnejo jabolka. A to paše k onemu? Naj ga umijem prej ali potem ali vmes? Kolikokrat na dan naj je? Tolikokrat, kolikor je lačen! A če vam tukaj napišemo, da naj je 5x, ga boste pustile, da kriči od lakote, ker on bi pa jedel 6x? Al' mu boste 5. obrok vsilile, da bo bruhal, ker on bi pač pojedel samo 4? Mamice drage... dajte no, malo, zaupati svojemu instinktu (zagotovo ga imate). Če se vam nekaj zdi prav, potem je to najverjetneje tudi prav. Preprosta kmečka logika, materinski nagon ali pa, kakor želite temu reči. Kaj vas briga, če je vaša babica dojila vašo mamo do 3.leta - a to pomeni, da morate tudi ve svoje hčerke? A je pomembno, če sosedova Micka svojemu sinu umiva zobe 5x dnevno? Vi mu jih pa pač 3x, ker vaš otrok je samo 3x dnevno. In tako dalje, in tako dalje... Resno. Razumem skrb, pa neznanje, neizkušebnost in vse ostalo, ampak nekatere pa res pretiravate. Pa brez zamere, no. Eh, če boste pa zamerile, boste pa še odmerile. Zame je to post dobesedno da nekomu soliš pamet. Vsak dela kot mu paše. če pa napišeš svoje izkušnje pa tudi prav. Moja je tud jedla dokaj hitro vse, pri 10 mesecih se je pasulja najedla. Svinjino je tud že jedla. Pa nikoli nisem nobeni napisala, kar daj, nič mu ne bo. Torej, povzetek tvojega posta je po mojem izključno pisanje kako ti delaš. Zdej pa naj si ga razlaga vsaka mama kakor si ga hoče. Zavedaj se, da so otroci z alergijami, nočejo jest, mame hočejo vse skupaj uvest bolj počasi kot ti, ki voziš lastne otroke od 10 meseca starosti v hitre prehrane....vidiš, na vsako tvojo napisano besedo se lahko obesim, pa se ne bom. Briga me kaj delaš, sama že veš kaj je prav.
|