miklarom -> RE: Nosečke po IVF/ICSI 3. del (1.3.2011 13:45:21)
|
IZVIRNO SPOROČILO: punsha Nisem ravno na tekočem (ne še), kako je z vsako posebej...berem, da greš miklarom na cerklažo. Gotovo zaradi kakih težav od prej... Kako to izgleda, koliko časa moraš tam ostati? V katerem tednu se jo dela? Ja, en kup vprašanj. Meni jo je tudi G obljubil za to nosečnost (zaradi prejšnje, ko sem se začela odpirat in potem prezgodaj rodila). Sedaj me pa skrbi...vstavili so mi 2 [sm=duda.gif] [sm=duda.gif] , pa če je bila že prejšnja nosečnost rizična (HB se dobro končala), kako bo pa pri dveh. Ima katera kake izkušnje? Ja na cerklažo grem zaradi prejšnjih težav in že zaradi same varnosti, da tokrat pridemo do konca. T o zgleda tako, da ti znotraj naredijo par šivov na MV , da se ne bi odpirala prezgodaj, delajo pa to pod narkozo cca 15- minut. Kako dolgo pa ostaneš notri, je pa čisto odvisno od vsake bolnice, je pa nekje približno 3-4 dni, odvisno od samega počutja in če je vse vredu. Dela se jo pa nekje od nuhalne , to je 12.tedna pa do 18.tedna, lahko tudi kasneje če je potreba samo je pa spet odvisno od bolnice, vem samo da v LJ jo po 18.tednu ne delajo,vsaj tako so meni rekli, drugje pa to delajo skos če je nujno potrebno. Meni so glih zaradi cerklaže vstavili samo enega, ker je bolj varno in cerklaža lažje zdrži enega kot pa dva otročka, zato sma tudi pristala da nama vstavijo samo enega. V katerem tednu si se pa ti začela odpirati n zakaj, kaj je bil vzrok , in koliko časa po tem si rodila in v kilikem tednu.
|
|
|
|