Petyyyy
|
Dan nosečke Ker vem, da vam je dolgčas sem napisala roman , obljuba dela dolg [color=#000000 size=3]Nepričakovano mi je v 37. Tednu odtekla voda, zjutraj ko sem si kuhala kavo. Ker me je presenetilo sem bila malo panična, klicala sem mamo, ki se mi ni oglasila in nato sosedo, ki mi je svetovala naj pokličem rešilca. Rečeno - storjeno. Prišli so hitro in me odpeljali v P. Po birokracijskih zadevah me odpeljejo na CTG, kjer mi merijo popadke in srčni utrip. Popadkov ni, srčka pa tudi ne morejo posneti, saj ne najdejo lege otroka, kar me še dodatno razburi. Pregled še pri ginekologu ki bo potrdil ali mi je voda res odtekla in mnenje ali me bodo sprejeli. Ko me je pregledala je povedala da sem odprta 4 CM in da je MV popolnoma zmehčan, zato me bodo sprejeli v porodni blok, popadkov pa nikjer. V sprejemni pokličem še moža da bomo rodili, sestra pa mi prigovarja, da naj mu povem, da MORA najprej po potrdilo o vplačilu in šele nato v porodni blok, če želi biti z mano pri porodu. Osebje je bilo super,opravijo tako osovraženi klistir, nato tuširanje in glej ga zlomka pojavijo se tudi prvi popadki,čisto nežni. Po hodniku paradirava gor in dol ter čakava na porodno sobo. Moč popadkov se krepi in končno naju odpeljejo v porodno. Zopet opravijo G.pregled, me zmerijo in mi vstavijo kanilo ter dodajo vitamine. Imela sem ful prijazno babico Nado, ki je mojemu dala navodila in svarila, da naj me posluša če mu kaj rečem, drugače si lahko prisluži kako kletvico ali klofuto. Popadki se vrstijo in so vedno močnejši, osebje z možem na čelu vodijo debatni krožek, meni pa se zdi da mi bo vse pod pristiskom zletelo ven. Ko ne zdržim več, rečem babici da me tišči navzdol, odloči se da me takoj pogleda in na njenem izrazu sem takoj videla presenečenje. Obrne se k meni, me pogleda in reče »ob naslednjem popadku pritisni, saj že vidim glavico«. Čez slabih 10 minut sem zaslišala najlepši glas, prišel je Rok. Imela sem veliko srečo saj nisem bila ne rezana, niti sem se strgala.Pohvala gre seveda tudi babici Nadi,ki je porod vodila profesionalno. Rodila sem v dveh urah brez kakršnegakoli zapleta. Na C oddelku pa je bilo malce drugače, nekatere sestre so tako brezizrazne da ni za nikamor, pohvale pa moškemu delu osebja,ki me je prijetno presenetil, marsikatera sestra se lahko »skrije«. In zaradi nekaj izjem, je na slabem glasu celoten oddelek, sama želi poudariti ravno nasprotno. Naj bo moja zgodba vzpodbuda za vse bodoče otročnice, tudi me se moramo malo potruditi, da nam je lažje. Bolečina ni prijetna vendar popolnoma izzveni v trenutku, ko zaslišiš glas svojega angela. Naj dobro ostane v spominu, slabo pa naj se pozabi čim prej. Želim vam hiter porod, z malo bolečine in veliko sreče z malimi angeli. [color=#000000 size=3] [color=#000000 size=3]Midva se dobro rihtava, in kmalu imava prvi pregled. Kje se bomo pa sedaj družile?? [color=#000000 size=3] [color=#000000 size=3]Mojškra, čim prej se pozdravi.
|