|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nosečke po IVF/ICSI 3. del
3.11.2010 14:35:27   
špica84
Jaz sem tudi nesla papirje na csd.
Naša preljuba občina,pa daje samo socialno ogroženim dinarčke ob rojstvu.
Mojškra upam da si uredu

DRgač sva pa sestavila do konca posteljico jupiii

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 2851
3.11.2010 14:40:21   
Teta M
Betricija: imaš ZS
Špica: no slikico čakamo ....user posted image

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 2852
3.11.2010 14:49:28   
špica84
user posted image

sam je slikca čudna

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 2853
3.11.2010 15:11:01   
mojškra
EVO MENE

Poročilo

Imela CTG, in pregled. Otroček je nekje 2.900, glavice mu ni mogla zmeriti ker jo preveč tišči navzdol. Imela rahle krvavitve, ctg pa ni nič pokazal. Odprta sem 4 -4,5 cm. G je rekla, da smo pripravljeni roditi.

Tako je. Če se v dveh dneh samo ne sproži, grem v soboto na programiran porod- ojoj punce, zdaj pa gre zares.

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 2854
3.11.2010 15:32:12   
špica84
Še malo,mogoče boste pa skupaj z Urshy dihaleuser posted image user posted image

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 2855
3.11.2010 15:40:35   
mojškra
IZVIRNO SPOROČILO: špica84

Še malo,mogoče boste pa skupaj z Urshy dihaleuser posted image user posted image

ja mogoče

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 2856
3.11.2010 16:05:00   
Teta M
Špica: lepa posteljica, ko bo pa posteljnina in predvsem ko bo otroček notri, bo pa najlepša...user posted image
Mojškra: Bodi aktivna sedaj do sobote full, pa če ti ni problem user posted image s svojim,da se samo sproži....super bi bilo,če bi se samo začelo odvijati. V vsakem primeru, pa gre sedaj zares in še nekaj dni in boš vašega fanta držala v naročju....Me smo s tabo in v nizkem štartu da začnemo dihati.....user posted image

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 2857
3.11.2010 16:30:10   
jona klara
teta m- kak je pa postoek za urejanje na občini, kje dobiš to vlogo in kdaj jo neseš, po rojstvu? pa bravo za vašo občino takih je malo ali nič.Me zanima od katere občine pa dobiš, tam kjer je začasni ali stalni naslov matere ali otroka?

mojškra- vau, si presenetla, to gre pa res ZARES, še malo pa bo fantek v naročju.Bodi aktivna, ker bi bilo boljše, da maš svoje popadke, dihale bomo ta teden še kr zelo, za 2 kinderjajčki, pa čakamo fante, da se nam pokažejo, teža je pa tudi super.

špica- lepa posteljica

v album sem dala nove slikice od sobice, čeprav še ni čist končano in še bomo kaj prestavljali

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 2858
3.11.2010 16:38:08   
špica84
Dobiš od občine v kateri je otrok stalno prijavljen

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 2859
3.11.2010 16:38:36   
jona klara
špica- hvala

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 2860
3.11.2010 17:13:35   
Teta M
Jona: na netu najdeš obrazec in sicer na spletni strani občine kjer si prijavljena in kjer bo otrok prijavljen.Ali pa greš na občino po ta obrazec. Se pa to oddda po rojstvu otroka, ko imaš že rojstni list od otroka, mislim da imaš časa nekje  6.mesecev po rojstvu da to urediš.

Neposredna povezava do sporočila: 2861
3.11.2010 17:19:05   
S*
IZVIRNO SPOROČILO: mojškra

EVO MENE

Poročilo

Imela CTG, in pregled. Otroček je nekje 2.900, glavice mu ni mogla zmeriti ker jo preveč tišči navzdol. Imela rahle krvavitve, ctg pa ni nič pokazal. Odprta sem 4 -4,5 cm. G je rekla, da smo pripravljeni roditi.

Tako je. Če se v dveh dneh samo ne sproži, grem v soboto na programiran porod- ojoj punce, zdaj pa gre zares.

Jupi, nov user posted image bo ta teden user posted image   user posted image   user posted image . Mojškra SREČNO!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 2862
3.11.2010 18:24:00   
S*
Obljuba dela dolg in ker moja princeska pridno spančka, vam opišem še mojo porodno zgodbo.

V petek 15.10 sem šla že pred 8h v Postojno na CTG ki ni pokazal nobenega dogajanja,k ker pa so me spremljali zaradi premajhnega ploda in premalo plodovnice, sem morala čakat še na Uz. Čakala sva kot kakšna norca in ker ni bilo nobenega zdravnika sem šla težit sestram, ampak ni nič pomagalo. Ob 11,30 pa si je DR. Jordanova le vzela čas da naredi UZ. Je bila nekam slabe volje, vse je naredila na hitro in samo zmajala z glavo, da ni več plodovnice, da dete ni nič zraslo in da je skrajni čas da rodim. V isti sapi pa je hitela razlagat da je petek in da grem lahko domov čez vikend in naj pridem v ponedeljek, da mi sprožijo porod. Midva sva se samo spogledala, ja kako naj grem domov, če pa nimam več plodovnice??? Potem me je še pregledala in ker nisem bila še nič odprta, ni bila prav nič vesela, ko sem rekla, da jaz bi pa raje rodila kar takoj in da ne bi čakala do ponedeljka.
Ker sva vstrajala je pristala da grem na oddelek in da mi bo dala svečko, ki sproži porod in da bomo potem videli kako naprej. Očitno pa je DR. dobro preračunala kdaj bo svečka prijela, da slučajno ne rodim ponoči ko bo ona dežurna in tako sva spet čakal kar do 18h, da si je gospa vzela čas in mi prišla dat to svečko.Mojega je poslala domov, češ da se bo začelo dogajat nekje čez 4-6h, potem pa da moram rodit najkasneje v 24h od prejema svečke. To je vse kar nam je povedala in potem jo do jutra nisem več videla.
Po 3h urah mi je sestra naredila CTG in kar sama pokomentirala, da nič ne dogaja in da naj grem spat. Ob 24h mi je naredila še en CTG in me spet poslala spat, ko sem jo vprašala če bo DR. še kaj prišla mimo, se je samo nasmehnila in rekla naj kar lepo počakam na vizito zjutraj.
Ob 1h ponoči so me prebudili popadki, ki so si sledili na 10minut, okrog dveh so bili že na 8 minut in začelo me je kar fajn bolet zato sem pozvonila sestri, ta pa je prišla in me nadrla, da kaj jo budim in da naj lepo spim, dokler popadki ne bodo na 2 min. Tako sem ostala sama, prestrašena in v bolečini. Ker so bile v sobi še 2 nosečki, sem šla hodit po hodniku in sem predihaval popadke med hojo. Okrog 4h sem imela popadke na 4 min in ker sem očitno dihala preveč naglas, je prišla sestra vsa nejevolna, da če pa že tako stokam, da me odpelje do porodne na CTG. Tam so imeli ravno en porod in tako sem na CTGju bila priklopljena kar celo uro. Potem je prišla babica in me pregledala in to tako grobo, da se mi je kri kar vlila. Ker nisem bila nič odprta,me je kljub popadkom poslala nazaj na ooddelek. Tam sem spet prosila, da pokličejo DR. Jordanovo in spet sem dobila odgovor naj počakam na vizito, ki pa bo komej okrog 10h ker je pač sobota. Meni je bilo slabo od bolečin in še bolj od straha, ker mi nobeden ni nič povedal in sem bila tam vsa sama in prestrašena. Okrog 7h sem poklicala moža, ki je kar ponorel in rekel da pride takoj v P in naj grem takoj k sestri in naj zatežim da me kdo pregleda.
Ko sem vstala iz postelje in poklicala sestro se mi je tako kri vlila in to je končno bil zadosten razlog da je šla zbudit zdravnico. Ta mi je naredila še en Uz in me pregledala, ker sem bila odprta samo 1cm, mi je rekla naj grem v porodno, da mi bojo po vsej verjetnost kar carski naredili, ker se pač ne odpiram in ker se dete noče spustiti v porodni kanal.

Potem sem bila spet 1h na CTgju, vmes je hvala bogu prišel tudi moj mož, brez katerega najbrž ne bi zmogla vsega tega. Potem je sledil klistir in okrog 9h sem končno prišla v porodno, s popadki na 3 minute in odprta 1cm. Babica ki je bila z mano je bila mrtvo hladna, niti predstavila se nam ni. Priklopila me je na CTG mi dala infuzijo in to je bilo to. Okrog 10h je prišel drugi DR. in ko sem mu povedala da naj bi imela CR se je samo posmejal in mi rekel, ja mi bomo kar naravno rodili. Nato me je pregledal in začel nekaj nalagat, da CTG ne kaže tako močnih popadkov kot jaz stočem in da mi zaenkrat ne bodo dali epiduralne, ker se ne odpiram. Čez 1h me je prišel spet pogledat in spet mu ni bilo všeč moje stokanje, zato je z roko v meni čakal na moj popadek, da on vidi če me v resnici tako boli user posted image . Vmes je komentiral, da očitno me pa res boli, ampak da sem ozka, pa da je dete še visoko. Jaz sem spet prosila za CR, pa je rekel da mi bo najprej mehur predru in da bom dobila epiduralno, potem pa se bo odločil kako naprej. Ko mi je predru mehur je videl, je bila plodovnica že zelena ampak kljub temu, da je videl da se je otrok očitno že pokakal ga to ni prepričalo da mora ukrepat. Naju pa je seveda grabila panika, ker sva že marsikaj slišala kako nevarno je, če se otrok pokaka že pred rojstvom. Popadki so potem šibali na 2min in boleli ko sam user posted image . Potem je prišla anesteziologinja in mi dala epiduralno. Moram rečt da je bila ona edina svetla točka mojega poroda, saj je bila zelo prijazna in je preživela z nama več časa kot babica in DR. skupaj. Tako so bolečine po več kot 10h malo prenehale, meni pa se je vseeno mešalo od skrbi. Ampak moj DR. ni bil nič zaskrbljen, je rekel da gre še na kosilo in da če se do takrat ne bom nič odprla, da bo pa razmislil o CR.

Ob 13,30 je prišel nazaj, me pregledal in ugotovil, da vse skupaj nič ne napreduje in ko je na CTGju videl, da otroku zelo pade utrip med popadki, se je končno odločil da gremo na carski. Potem je vse sledilo zelo hitro, ker sem že imela epiduralno sem šla kar v operacijsko in v akcijo. Anesteziska je bila ves čas ob meni in mi govorila kaj mi bodo delali in kaj bom čutila, prav tako je bil z menoj moj mož. Potem naj bi otroka končno vzeli ven, so vsi skočili k mojem trebuhu in mojega moža so na hitro poslali ven. Jaz sem se tako prestrašila, da sem začela kričati in ker me niso morali pomiriti so mi dali še lokalno narkozo iz katere sem se zbudila malo po 15h ko mi je moj dragi povedal da imava majceno punčko, s katero bo po vseh zapletih vseeno vse o.k. Sicer mi je povedal vse kaj se je zgodilo, vendar sem bila preveč omotičena da bi vse registrirala. Na intenzivni sem ležala skoraj 24h in čeprav je bil dežuren isti DR, ki mi je delal CR, se mu ni zdelo vredno, da bi prišel do mene in mi povedal kaj se je dogajalo in zakaj. Še dobro, da je bila ob meni anestezistka, da je šla v teh urah večkrat pogledat mojo punčko in mi poročala kako je z njo.

Šele drugi dan je do mene prišel pediater in mi razložil da je mala popila plodovnico in da kar nekaj časa ni zajokal, ker je bila zaspana zaradi moje narkoze. Na srečo pa so bila pljuča čista in je punčka samo iz preventive dobivala antibjotike in infuzijo.
Kaj je moj dragi prestajal pred operacijsko, ko je čakal da zasliši jok najinega tako težko pričakovanega otroka pa raje ne bi niti komentirala.

In to je to. Ni ravno prijetna zgodba in vem,da bi se lahko drugače končala. Po slabih 3 tednih sem skoraj že vse pozabila, sploh ko vzamem v naročje najino princesko. Za vedno pa mi bo ostalo vprašanje, zakaj se naši zdravniki igrajo bogove in postavijo na kocko življenje še nerojenega otroka???

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 2863
3.11.2010 18:49:37   
Teta M
S*: grozno,kakšno slabo izkušnjo imaš za sabo. Res ti želim,da čimprej pozabiš na vse to, čeprav verjetno nikoli ne boš mogla čisto pozabiti. Pa ne morem verjeti,da se je to dogajalo v Postojni,ki jo tako zelo opevajo zaradi lepega odnosa osebja do pacientk, pa epiduralne,itd..itd....To nam je vsem v dokaz, da nikjer ni tako popolno, pa v razmislek da bodo verjetno čez nekaj let ženske hodile rojevat v družbi odvetnikov,ki bodo znali takoj zdrdrati naše pravice,ki se jih verjetno same niti ne zavedamo in ne upamo potem zahtevati določenih zadev,ker ne vemo da imamo pravico do njih.....Poznam zgodbo iz Lj.porodnišnice, ampak ženska se ni pustila, vztrajala je pri svojem,takrat so o njej vsi govorili kako neznosna pacientka je bila,dobesedno da je zmešana, sedaj pa celo babice priznajo,da je bil to edini način, s katerim je dosegla svoje.In na srečo se je vse lepo izteklo, ampak samo zaradi njenega teženja in vztrajanja pri določenih zadevah. No kot si napisala, bistvo je da vsak trenutek sedaj lahko občuduješ vajino čebelico in da preteklost ni več pomembna,treba se je prepustiti vsem tem čudovitim občutkom materinstva in očetovstva,tako bodo tudi zbledeli slabi spomini.

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 2864
3.11.2010 18:49:58   
jona klara
S*- joj huda zgodba, me je kr zmrazilo, solze so tudi pritekla.Boščika kaj si- sta prestajala, to ni res, pa v Postojni, ki naj bi bila oh in sploh, na koncu pa ko na kaki vasi v bolnici, pa najhuje, da si bila v teh bolečinah, strahu sama, ko bi vsaj lahko bil mož zraven.No sem se pa zagotovo odločila, da v Postojno ne grem, ki je tudi bila v igri.Pa saj niso resni tile dr.ji pa tako jamrajo in se sami sebi smilijo, pa kakšno etiko so podpisali, tu pa dobesedno na kocko postavljajo življenje majcenega bitja, to ni normalno, za prjaviti, me je kr prestrašlo, kaj nas čaka.No pa najbolj pomembno je, da je s punčko vse  okej, da je zdrava, močna, lepa, vajina in sedaj bote v varnem zavetju skupaj in po tako težko pričakovani poti boste te dragocene trenutke še bolj cenili in se imeli radi.Upam, da se tudi ti počutiš bolje.Pa skušaj pozabiti kolikor sploh lahko, verjetno te pa drugič ne vidijo več tam.

< Sporočilo je popravil jona klara -- 3.11.2010 18:52:07 >

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 2865
3.11.2010 19:04:43   
špica84
Jona kam pa imaš potem v planu it rodt a SG al boš kar v CE.

Neposredna povezava do sporočila: 2866
3.11.2010 19:29:49   
jona klara
špica- ne vem šeuser posted image user posted image user posted image user posted image mogoče lj sicer ce, slov. gradec ne grem...ali pa kr domauser posted image user posted image user posted image se hecam.PA TI?

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 2867
3.11.2010 19:34:09   
špica84
Jaz sem še vedno za opcijo brežice.Sam sem danes zvedla od ene kolegice,ki je tudi nosečka,da EA dela samo eden anestezialog.Tko da moraš met full srečo da na njega naletiš,pa še to da ni slučajno v op

Neposredna povezava do sporočila: 2868
3.11.2010 19:43:50   
upanje81
Jona klara in špica84 lepe slikce, lepo ste tole zrihtale.
S* grozno kaj si mogla dat čez, sam na koncu je res najbolj važno, da je z otročkom vse ok in se vse skup pozabi. Je pa žalostno, da se delajo dobesedno norca dokler ne gre za nohte.

Zdaj sem malo gledala seznam kaj vse potrebujemo za novorojenčka, pa me sam zanima tele mako in tetra majčke a je to nujno al se lahko kar sam bodije od začetka uporablja?

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 2869
3.11.2010 19:45:30   
betricija
čer
sem končno prišla domov.
S* grozno izkušnjo si napisala, sem se malo zamislila nad vsem, pa tako so hvalili postonjsko porodnišnico. a glavno je da se je vse srečno končalo. sedaj cartite svojo princesko in uživajte vsak trenutek z njo.

jona, sory sem čisto pozabila vprašat kako si. vidim, da si praznike preživela v P in tudi tvoja izkušnja ni bila prijetna. sicer pa sem skoraj prepričana, da je v vsaki porodnišnici kaka štala. btw; ena zdravnica Cevc še dela tam?

špica upam, da zrihtaš v brežiški P, da dobiš EA. kaj pa če je ne bo? bo kar CR?

teta m, nič dobila zs..smrk

a urshy kaj dogaja?

mojškra če ne prej, bom v soboto dihala s tabo.končno se dogaja. priden fantič, da je zdržal toliko časa.

jaz pa jutri pregled. pa mi je vseen, a naredi UZ al ne. samo, da pove, da sem ok in da se vidimo čez 14dni.

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 2870
3.11.2010 19:53:37   
špica84
Če ga ne dobim tega dr.,bi sicer najraj vidla da probam naravno.Ampak nevem kok bom sposobna.Tako da verjetno res potem cr

Hvala upanje

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 2871
3.11.2010 20:33:34   
jona klara
betricija- ne poznam te zdravnice, ki si jo omenila, prvič slišim.kako si ti? dobro opravi jutri na pregledu.Joj kak cajt beži, če ne prej se pa zagotovo vidiva pol z dojenčki,

upanje- tudi kake tvoje slikice bi bila vesela, da vidim kako zgleda nosečka z user posted image user posted image , me res zanima.Glede mako majčk, mislim da ni nujno, jaz jih imam, je pa lahko samo bodi na preklop.

špica- zakaj pa boš imela cr?

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 2872
3.11.2010 20:38:58   
pikachu
s Joj kaka zgodba, pa ti naši zdravniki so za... Po takih zgodbah se mi kar koža naježi. Hvala bogu da je z punčko vse ok. Zdaj se pa le lepo cartajte saj si zelo zaslužite.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
22.02.2011 smo postali družina, saj sma v naročje dobila najin dolgo pričakovan zakladek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Neposredna povezava do sporočila: 2873
3.11.2010 20:46:45   
mojškra
S*- tale zgodba me je zelo pretresla, kaj si mogla prestati. In čisto ti verjamem. S pacienti delajo kot s podložniki, grozno. Hvala bogu, da se je tvoja zgodba srečno končala, zato pa punce, težite, težite, težite...to je naše telo, so naši otroci, in če jih mi ne zaščitimo kdo jih lahko, pa še takrat se zgodijo tragedije. Hvala, da si delila svoje občutke z nami, in upam, da ti jih boš skušala čimbolj zatreti in da bodo čimmanjkrat prišli na plan. Ne vem sploh kaj naj ti napišem, kaj naj ti rečem, ker sem ostala dobesedno brez besed.

Neposredna povezava do sporočila: 2874
4.11.2010 8:16:37   
Fargesia
mojškra, tok sem bila jaz odprta, ko sem šla v porodno!user posted image

S* user posted image user posted image user posted image

urshy, si vidla, da si dobila paket za dojenčka?user posted image

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 2875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.