|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nosečke po IVF/ICSI 3. del
21.10.2010 14:28:31   
jona klara
betricija- joj saj ne morem verjeti, ja tile decemberčki presenečajo, pa samo, da bo vse ok.  Boš pa roza cotke prihranila za drugegauser posted image , verjamem pa, da si šokirana, ker se pač pripraviš na tisto kar rečejo in meni bi tudi bilo sedaj čudn, če bi mi rekli punčka bo, tako pač je.Sam, da je vse ostalo okej.Kako se pa kaj počutiš? jaz sem šla prej na dolg sprehod, sem sdaj čist utrujena,.

urshy- tisto med rebri me full boli, ko ležim, ko se obračam, ko hodim je bolje, na postelji je pa za znoret, kot, da sem bila na operaciji, verjetno pritiska na kak živec.Tebi so pa že šteti dneviuser posted image !Kako si?

mojškra- kdaj bomo dihali??

teta- kakoi si ti, bo vaš božiček tudi kaj presenetil, da ne bodo na koncu sami user posted image , kje si bo pa moj lubico našel?

špica- kaj počmneš na dolenskem?

upanje -user posted image user posted image user posted image za pikece in dobro opravljeno morfologijo.user posted image

mi pa sicer še kr limamo nalepke v otroško, z mojim sem se že skregala. ker pravi, da prevč zapravljam, da nimam mejeuser posted image user posted image , je pa res, da te hitro zanese v teh trgovinah, ko je vse tak cotkan.Imamo vodovodarja, da si uredimo peč oz termostat da bomo po svoje štimali, naročila sva drna vrata...pa spufal se bomo do decembrauser posted image user posted image

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 2601
21.10.2010 17:07:50   
mojškra
Kje pa je danes naša Urshy? Kaj lahko že dihamo?

Jaz upam, da še malce počakamo, naj gre zdaj Urshy, potem pa sva midve z Matejo. Bomo videli.

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 2602
21.10.2010 18:06:08   
Teta M
Evo še mene na raport user posted image

Jona: evo me, MŠ je bila danes zadnjič, pa potem še v službo, pa z eno kolegico sem se dobila ki je odprta že 3 cm, rok ima pa 27.10.,tako da smo v nizkem štartu...user posted image
Jaz komaj čakam torek in pregled, mala je že en teden bolj lenobica oz.drugače jo čutim, brcike bolj v notranjosti in ne toliko na površju trebuha.....drugo je vse ok, razen teh mojih sramnih kosti,ki bolijo kot hudičuser posted image ...Skratka komaj čakam torek, bom prosila za UZ,če mi ga slučajno ne bi imela namena delati,ga tudi plačam, samo da vem da je vse ok, pa zanima me kako je pupa obrnjena, pa seveda če je še pupa user posted image ....ste mi dale za misliti s tem spolom zdej, sploh Betricija

Urshy: ? kje si?
Mojškra: no super da tvoj fantiček vztraja...samo tako naprej...
Betricija: no upam da se bo naslednjič videl spol tako kot je treba,da boš spet pomirjena. Je pa nerodna situacija to....

< Sporočilo je popravil Teta M -- 21.10.2010 18:07:05 >

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 2603
21.10.2010 20:46:55   
FoxyLady
Lep pozdrav!

Naj vam še jz malo poročam,kot veste sem imela cuker test in sm prejšnji teden šla prvo na obremenitveni test 50g glukoze ker izvid ni bil tiptop sem v torek šla še na ogtt-100g glukoze in danes na žalost po napotnico za cukermana . tak da nč kej luštnega no.drugač pa je počutje oki razgrajamo 100 na uro najbol pa takrat ko jem.

vsem lep pozdrav

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 2604
22.10.2010 8:28:25   
mojškra
  FoxyLad-ja nič ti ne zavidam, tole s cukrom. Zdaj boš verjetno na dieti, pa merit si boš mogla sladkor, a ne? Ja nič luštno, nič.

Urshy- ti si pa meni malce sumljiva, da morda nisi že v Rimu?

Teta M
- ja tele kosti, mene tudi bolijo kot dva user posted image user posted image , pa je že bilo vmes dober, včeraj pa so me začele spet tako boleti. Ne vem kam se bom še razširilauser posted image user posted image user posted image , itak sem že dovolj lepo razširjena.

Naš ta velik je ful vesel, ker imajo zdaj počitnice, in pravi, da upa, da se bratec rodi v tem času. Imam pa kar nekaj lažnih popadkov, ki glih tolko bolijo, da ne rabim predihavati. Vsakokrat ko me zagrabi, čakam kaj bo, ali bo prenehalo ali se bo stopnjevalo. Ful bi šla k mami na štajersko, pa ne vem. V bistvu vožnja pospešuje porod. Pa če bi me zagrabilo, po moje ne bi bilo nič narobe, saj je že dovolj zrel, da pride pokukat na svet, bi bil pa veseli štajercuser posted image user posted image user posted image .

Res me ful mika, da bi šla malce na deželo, ker tole v LJ me že čisto ubija in sem čisto že nervozna.

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 2605
22.10.2010 10:49:49   
jona klara
jutro!

mojškra- mislim, da ne bi bilo nič narobe, če greš k mami, samo, ni dobro, da bi sama vozila, sicer bo pa štajerc, saj smo dobri ljudje, pa tudi P imamouser posted image user posted image user posted image .Se mi zdi, da če te Lj dela nervozno, da je bolje, da greš na drugo lokacijo, saj boš šla tako bolj sproščena roditi.Kar je zelo pom,embno, pa kak sprehod v naravo ti bo koristil.

urshy- kje si? a bomo že dihale????tudi meni si sumljiva

S- čakamo te, kako ste?

betricija- kaj pa pravi tvoj na nov spol?  A imata veliko za punčke cotk?

foxyladi-
to pa res ni luštnouser posted image user posted image bo verjetno potrebna dieta, ampak samo, da bo vse okej potem,

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 2606
22.10.2010 10:52:59   
mojškra
Jona Klara- ja valjda, štajerci smo zakonuser posted image user posted image user posted image . Kaj se pa sprehodov tiče, pa niti ne smem hoditi preveč, saj zato. Verjetno bom res šla jutri malo na štajersko gledat kaj delajo.

Urshy-jaz že diham zate

Neposredna povezava do sporočila: 2607
22.10.2010 11:02:13   
majalina
Pozdravljena dekleta!

Tudi sama sem srečka nosečka, za kar je veselje neizmerno. sicer je vse skupaj še zelo sveže in se še ne upam preveč veseliti. mislim pa, da bo magični datum nekje okoli 19.06.2011 (vsaj tako pravijo koledarčki ma internetu :-) )

Me pa nekaj zanima, do kdaj ste v začetku nosečnosti jemale utrogestan? meni so predpisali dve škatli, po forumih pa berem, da ga je baje priporočljivo jemati do 12. tedna... klicala sem na ginekološko in so mi rekli naj vzamem te do konca in je to to. mi lahko še ve poveste svoje izkušnje oz. mnenja?

zakaj se utrogestan sploh jemlje?

vnaprej hvala za vaše odgovore :-)

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 2608
22.10.2010 11:16:41   
mojškra
IZVIRNO SPOROČILO: majalina

Pozdravljena dekleta!

Tudi sama sem srečka nosečka, za kar je veselje neizmerno. sicer je vse skupaj še zelo sveže in se še ne upam preveč veseliti. mislim pa, da bo magični datum nekje okoli 19.06.2011 (vsaj tako pravijo koledarčki ma internetu :-) )

Me pa nekaj zanima, do kdaj ste v začetku nosečnosti jemale utrogestan? meni so predpisali dve škatli, po forumih pa berem, da ga je baje priporočljivo jemati do 12. tedna... klicala sem na ginekološko in so mi rekli naj vzamem te do konca in je to to. mi lahko še ve poveste svoje izkušnje oz. mnenja?

zakaj se utrogestan sploh jemlje?

vnaprej hvala za vaše odgovore :-)

Iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image . Jaz sem utrogestan jemala, dokler ga nisem porabila. Potem pa sem dobila Dabroston.

Prometrium, Utrogestan in Dabroston vsi služijo za podporo rumenemu telescu in nadomeščajo funkcijo posteljice do 12 tedna nosečnosti. V nekaterih primerih bi naj preprečili splav, zato jih (za vsak slučaj) predpisujejo kar vsem v postopkih OBMP."

(odgovor članu majalina)
Neposredna povezava do sporočila: 2609
22.10.2010 11:27:59   
majalina
hvala mojškra,

a dabroston so ti potem predpisali na prvem pregledu?

jaz sem mislila jemati tako, da si tablete razporedim do prvega ultrazvoka.... torej namesto 3x2, 3x1 na dan... je to ok?

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 2610
22.10.2010 11:50:11   
betricija
dan
majalina iskrene čestitke za nosečnost. seveda se bo vse lepo izteklo. res si skoz na trnih, če pogledam sebe sem še zmeraj, pa naj bi bila nekako že na varni strani, če se slučajno otrok že sedaj rodi. jaz sem jemala Prometrium do 17t, ker sem do 16t krvavela.do 10t sem ga jemala vaginalno, potem pa ker se krvavitve niso ustavile oralno. pomembno je edino, da jemlješ redno na 8 ur.jaz sem imela uro ob 5.30, 13.30 in 21.30.v 15t ko so krvavitve začele počasi pojenjat, sem jemala 2x na dan, potem pa čez en teden še 1xna dan-zvečer. meni so vsi rekli, naj postopoma ukinjam te tablete in da naj bi preprečevale splav..isto kot utrogestan ali dabroston, ki naj se ga ne bi več dobil... ampak, srečno. če ne bo kakih zapletov, jemlji do 12t kak teden prej postopoma zmanjšuj, najprej 3 dni po 2tableti, nato še 3dni 1 tableto..srečno

jona- v bistvu nisva presenečena za spol. nama je čisto vseeno.sicer mi sedaj ni več jasno kaj dogaja, sem pa malo presenečena.na NS je takoj rekla da bo punčka, čeprav je 3d tako čudno dol pokazal spol. samo tisti 3d je tako zanič slika da ne bom jaz sedaj bolj pametna od dr. oblekc nimam veliko za punčko, razen kar sem dobila darilo od znancev iz avstrije, ki je popolnoma vse v roza barvi. je pa tisti komplet tako majhen 50/56, da sploh ne vem če ga bo otrok lahko kdaj oblekel.bova pa šla v avstrijo novembra. morda imajo kaj več izbire pri barvi. tukaj je res samo roza in modra. pa njegovim staršem ne bova nič povedala, da bo morda fant, ker bodo potem samo še o fantu sanjali in bo ponoven šok, če bo punčka. se še kar niso sprijaznili, da bo punca.bodo pa potem res imeli veliko zapovedat če bo fant...pustimo se presenetit...samo da bo zdravo in da se bo drlo na ves glas.podnev ne ponoč :)

kje pa je res naša urshy, a se tudi na telefon ne oglasi? joj, mogoče pa že diha ali pestuje svojo bejbico..želim ti veliko veliko sreče, dtaga urshy

mojškra, glede na to da si odprta, naj res ne bi preveč pohajkovala z avtom, vendar mislim,da če te tvoj pelje do mame na štajersko in se pri tem izogiba vseh lukenj na cesti, ki jih je čedalje več, ne bo problema. itak, maribor ima enako kvalitetno porodnišnico kot lj. mogoče še bolje. nas so včeraj v MŠ na predavanju o EA pošteno prestrašili...da ima EA take in drugačne posledice. ma ko jih šiša, mislim,da nimajo volje izvajat EA, potem pa prestrašijo še tisto peščico ljudi ki jih pride poslušat. v glavnem pojdi, pa lepo počivaj, da ne boš lih okna pomivala, pa neumnosti zganjala...saj veš, svež zrak naredi svoje. smog v ljubljani je pa itak na podnu.srečno

teta m a ti si bila na fizioterapiji ko ste imeli ob 9h zjutraj? kaj ste se pametnega naučili? ker meni se čisto nič ne da poslušat teh predavanj.

tako, tukaj je tak lep sonček, pa tolk mrzlo zunaj. je še kar nekaj slane v senčnih delih polj.

imejte se

(odgovor članu majalina)
Neposredna povezava do sporočila: 2611
22.10.2010 12:31:05   
majalina
hvala betricija,

kar mi ni jasno je kje dobim utrogestan? a mi ga bodo dali na naslednjem pregledu?

saj mi na ginekoloski (kjer sem bila v postopku ivf) pravijo, da naj porabim te dve skatli do konca in je to to.

dekleta, hvala za nasvete in odgovore na vsa vprasanja. super ste!!!

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 2612
22.10.2010 12:39:06   
mojškra
IZVIRNO SPOROČILO: majalina

hvala betricija,

kar mi ni jasno je kje dobim utrogestan? a mi ga bodo dali na naslednjem pregledu?

saj mi na ginekoloski (kjer sem bila v postopku ivf) pravijo, da naj porabim te dve skatli do konca in je to to.

dekleta, hvala za nasvete in odgovore na vsa vprasanja. super ste!!!

Jaz bi na tvojem mestu jemala tako kot so ti predpisali. Potem ti pa bodo predpisali nove doze. Zdaj se točno ne spomnim več do kdaj sem jemala utrogestan, samo vem, da sem porabila tisto do konca, potem pa sem nadaljevala z dabrostonom-imela sem tudi krvavitve.

(odgovor članu majalina)
Neposredna povezava do sporočila: 2613
22.10.2010 12:41:48   
mojškra
Betricija- ja saj vem, da vožnja lahko povzroči porod, saj na avtocesti ni veliko lukenj???? Šli mi vsi na izi k mami, tam pa bi se itak cartljala pri mamici, saj doma tudi nimam več mira, verjemi. Danes sem kar nekaj pospravljala po bajti, ne morem več samo ležati. Zdržali pa smo 3 tedne, in to je ful napredek. Zdaj bom dopolnila 37. teden nosečnosti in ful je to super. No bom videla, kako bo moj rekel. Itak bo rekel :"Ni govora!"user posted image user posted image

(odgovor članu majalina)
Neposredna povezava do sporočila: 2614
22.10.2010 12:49:51   
jona klara
majalina-user posted image user posted image user posted image user posted image čestitam zauser posted image !!uttogestan jemlji vsaj do prvega uz na lj kliniki, potem je rekel meni dr. da nima več funkcije, lahko pa podaljšaš nič ne škodi, kupiti se da v austriji prbl. 12 eur cena za škatlo in če dobiš bel recet se ga da dobiti baje v kranju in mariboru, malo se pozanimaj.

betricija- joj kako se je shladilo, mene spet grlo matrauser posted image user posted image user posted image , pa na tone pojem sadja imunost pa na psu.Glede spola, res ni pomembno, samo, da ima vse kar rabi za norm. življenje, pa da počaka v jakuyiju do decembra, pol bo pa vajin srčeke karkoli bouser posted image user posted image user posted image , ne se sekirat za njegove starše, pa bnič jim ne razlagi, ni lepo, da ti misliš da nosiš deklico, olni pa dajo vedeti, da si želijo nekaj drugega, to je lagko boleče za vaju.Samo vajina stvar je in vajin zlati otročiček, karkoli bo,,,sicer poa te prve cotke hitro prerase, pol pa boma skupi kupovale spet....user posted image user posted image user posted image

urshi- tudi jaz diham in mislim nate, srečno ti želim!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 2615
22.10.2010 12:50:05   
betricija
majalina
porabi do konca tako kot ti je napisala mojškra. sem pa slišala, da noro šparajo z utrogestanom in ga ne dajo več na recept...če je tores? vem, da bi moji sestri zmanjkalo utrogestana, če bi bil test pozitiven. jaz sem ji potem dala prometrium, ker sem imela še nekaj škatel. do sedaj so ga priporočal do 12t, sedaj pa baje pravijo, da to nima veze.če se prime in hoče obdržat se bo zarodek obdržal. Pušenjak pa pravi, da naj bi se ga jemalo do 12t, potem opustiti, da pa plodu nič ne škoduje, če bi ga jemala celo nosečnost. ne vem pa, če ti ga bodo dali na zelen recept, mislim, da je za plačat...še enkrat srečno in ne obremenjuj se preveč s tabletami.posluši doktorje.

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 2616
22.10.2010 12:51:13   
jona klara
mojškra- pol tae pa naj tvoj razvaja, masira, kuha, crklja, fantek te bo pa kr naenkrat presenetil ali v lj ali na štajerskemuser posted image user posted image

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 2617
22.10.2010 12:53:55   
betricija
jona hvala za lepe besede. tale tvoje grlo je pa skoz na tapeti, kaj? daj ti kakšno žlico meda probi na tešče polizat, tako, da se ti med popolnoma stopi v ustah in ga potem lepo počasi dol pogoltniš. saj nimaš težav s sladkorjem a ne? jaz sem kupila kar tisti med za otroke od medexa, ki vsebuje še cvetni prah, matični mleček....meni je med pomagal. no morda tudi na kilaži za 0.5kg, pa se ne sekiram.zakaj bi bolel, če lahko pomagaš.

Neposredna povezava do sporočila: 2618
22.10.2010 13:24:21   
jona klara
betricija- hvala tudi  tebiuser posted image user posted image user posted image lepo se imej, bom poskusila

Neposredna povezava do sporočila: 2619
22.10.2010 13:26:25   
majalina
dekleta, hvala! zlate ste! drzim pesti za vse!

komaj cakam na prvi ultrazvok, ki bo 3.novembra :-)

lep vikend vam zelim!!!

Neposredna povezava do sporočila: 2620
22.10.2010 13:54:05   
Urshy78
o, čvekice, ste bile pa pridne user posted image vas kasneje preberem.
se samo toliko javljam, da sem še v enem kosu user posted image
pri nama se dela na polno, polni kufer imam že te svinjarije in prahu user posted image
včeri je moj belil dnevno sobo, danes je prišel spolirat in polakirat parket, nisem mogla it 3 ure v dnevno sobo, zato se tudi javiti nisem mogla, ker sem imela računalnik v dnevni. lak je pa na vodni osnovi in res čisto nič ni srmdelo.
smo imeli pa sonček že od sedmih zjutraj user posted image
no, malo prej sem pospravljala zunaj, zdaj pa notri, brišem prah, pometam itd...skratka ni mi dolgčas user posted image

je pa danes rodila ena znanka, je imela rok na isti dan kot jaz, tako da sem že kar malo živčna. pa še jutri je polna luna...bomo videli user posted image
če oz ko se bo začelo dogajati, bom eni izmed vaš javila preko sms, da boste na tekočem user posted image

zdaj pa hitim delat dalje user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu majalina)
Neposredna povezava do sporočila: 2621
22.10.2010 14:20:32   
jona klara
urshy- user posted image user posted image user posted image user posted image pridna, da si se nem javila, da vemo kako je s tabo.Imeli boste pa kar preveč lepo hiško, dojenček bo presrečen med vamauser posted image user posted image

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2622
22.10.2010 14:43:16   
mojškra
IZVIRNO SPOROČILO: jona klara

mojškra- pol tae pa naj tvoj razvaja, masira, kuha, crklja, fantek te bo pa kr naenkrat presenetil ali v lj ali na štajerskemuser posted image user posted image

Ja seveda, masira pa to user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Kje pa najdem takšnega ki vse to počneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Jaz sem se odločila, da grem na štajersko se naužiti svežega lufta. Škodit ne morem otročku, saj je dovolj velik in težek, lahko edino prej rodim, kar pa mislim da ne bom, saj sem vzdržala že 3 tedne, bom pa še par dni do CTG.  Se javim iz štajerske jutri (če me že danes kaj ne preseneti)

Neposredna povezava do sporočila: 2623
22.10.2010 14:44:33   
mojškra
IZVIRNO SPOROČILO: Urshy78

o, čvekice, ste bile pa pridne user posted image vas kasneje preberem.
se samo toliko javljam, da sem še v enem kosu user posted image
pri nama se dela na polno, polni kufer imam že te svinjarije in prahu user posted image
včeri je moj belil dnevno sobo, danes je prišel spolirat in polakirat parket, nisem mogla it 3 ure v dnevno sobo, zato se tudi javiti nisem mogla, ker sem imela računalnik v dnevni. lak je pa na vodni osnovi in res čisto nič ni srmdelo.
smo imeli pa sonček že od sedmih zjutraj user posted image
no, malo prej sem pospravljala zunaj, zdaj pa notri, brišem prah, pometam itd...skratka ni mi dolgčas user posted image

je pa danes rodila ena znanka, je imela rok na isti dan kot jaz, tako da sem že kar malo živčna. pa še jutri je polna luna...bomo videli user posted image
če oz ko se bo začelo dogajati, bom eni izmed vaš javila preko sms, da boste na tekočem user posted image

zdaj pa hitim delat dalje user posted image

No Urshy lepo da si se oglasila, kajti smo se že z dihanjem zelooo namatrale, si bila kar precej sumljiva. Zdaj pa tako kot smo se zmenile, ti prva, potem je Mateja, ker ima CR, potem grem jaz, itd....bom držala noge skupaj, ampak verjetno na štajerskem.

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2624
22.10.2010 15:52:00   
jona klara
mojškra- lepo se imej!!!user posted image user posted image

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 2625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.