|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčki 2010
6.12.2010 20:18:37   
Sonček in poletje
Inika - sožalje user posted image

Zoja - havala bogu, da se je vse dobro končalo. Mene je tudi tega najbolj strah, da bi padla s tamalim v roki. Mam včasih kar prebilske in potem res previdno hodim. Ampak vsakemu se lahko zgodi trenutek nepazljivosti.

viroza - naš ima pa spet neke pike po obrazu pa suho kašlja, pa sem ga peljala do P se pokazat in je rekla, da je viroza. Mogoče malo nesramno, sam sem bila kar vesela, ker sem se bala, da je spet kaka alergija. Je pa že v izzvenevanju, tako da upam, da bo kmalu čisto zdrav.

GH - mi smo danes imeli 2 obroka, enga smo spustili, ker sva bila pri zdravniku in ni zneslo. Za kosilo je imel brstični ohrovt s kvinojo, za malico/večerjo pa kaki in ovsene komičke. Mu pa obakrat nisem dala joške čez, ker naš je full požeruhec in usta odpira, ko zmešan. Ima pa 5-7 obrokov, sploh zdej se čez noč več zbuja, ker ga muči kašelj in se bolj pocrklja in odžeja na joški. Čez dan je cca na 3,5 - 4,5 ure, ponoči pa zadnje dni tudi na 2,5 user posted image user posted image user posted image . Bomo tudi to prebrodili.

Kyia - naš je tudi en dan imel samo 4 obroke čez dan, pa mi je tudi blo malo čudno. Zdej mu pa delam manjše porcije pa večkrat je.

čeb Maja - se mi zdi, da imamo tudi mi malo probleme s kakanjem. Bolj trdo kaka, pa večkrat po malem. Če se pa glih začne na previjalni napenjat, mu pa nogice potisnem na trebušček in mu malo pomagam.

smotka - jaz bi tudi recept za lažje kakanje.

pijača - mi je rekla P naj mu zdaj kar ponujam, večkrat. Danes je spil 150 ml čaja user posted image . To je tudi kao povezano s kakanjem, če ne dobijo dovolj tekočine imajo bolj trd kakec.

Cukri so tile vaši dojenčki, Julija ma nasmešek lep za pojest user posted image .

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
6.12.2010 21:11:01   
ninkica
hojla

kakanje danes smo bili 4 krat pokakani.user posted image

Kiya čestitke za tak VELIK napredek v razvojuuser posted image

gh za kosilo je imela:polento s cvetačko in brokolijem
pop malica:kaki

??S čim mešate kaki al jim date samega??

nakupovanje jaz kupujem vso kozmetiko,kašice od Milupe,praške, čistila za osebno higieno vse v Millerju.
Kar se tiče vse kar potrebujemo imamo iz Mullerja.
Edino plenice imamo DM-ove,ker nam najbolj ustrezajo.Imam pa sedaj 1 paket Lumpijevih pa so nam tud dobre.

čaj naša ga spije od 100-140ml dnevno(instant zelišni čaj od Hippa)

lep večer

Očkov in mamin največji zakladek:
Leja 15.6.2010

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 2102
6.12.2010 21:40:18   
dvojčica6

IZVIRNO SPOROČILO: čeb Maja

Jaz ko vas tkole berem kako imate do ure in mililitre vse natančno me začne kar glava bolet... Pa nimam nič proti, da ne bo katera narobe razumela... Jaz imam potem kaos proti vam - ampak me se zdi, da imamo red (ampak ko tole berem vidim da ga glih nimamo v piko).
hvala enakouser posted image
Midva se dojiva (niti 1x še ni probal am) in nimam pojma kolk poje....
hvala enako
Če se cel dan dojiva potem je na 2 uri, zdej ko mu dam GH je pa potem 3 ure mir.
ojej..naša pa komi komi da jo prepričam da gre trikrat na dan na joškouser posted image user posted image user posted image
Kar se tiče pa količine GH - pa hmmm - večinoma kolikor dolgo usta odpira - ko ni več zanimanja za hrano neham. Če je zanimanje za hrano veliko - dajem in potem kdaj bruhne seveda
Tako je danes pojedel!!!! CEL kaki + 3/4 jabolka + 1/4 hruške + 1/4 banane za dopoldansko malico to je blo zihr 150ml.
waw nič čudnega da ma čez 9 kilovuser posted image user posted image user posted image sam je res že pravi jedec tvoj...

bubal a že drugi

hrana... misliš te kašice verjetno...sej so povsodm, js sm jih do zdej kupila v dmu, špar-u,mercatorju

joj alarm...

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2103
6.12.2010 22:59:57   
čeb Maja
sonček in poletje - a mu ovsene kosmiče skuhaš al namočiš al kako...? S kakanjem je tudi pri nas kr neki... Kr ene take orehe kaka... user posted image
Me pa zanima kako ti uspe, da imaš isto tako velikega fanta pa če ga dojiš je samo na 3,5 ure? Joj k bi blo tko pri nas... pa imam mleka za izvoz... Jaz če mam Žigata samo na dojenju, se hraniva tam na 2 - 2,5 ure user posted image

pitje čaja - joj naš nič noče... ga morm prav silit pa mu tačit tisto flašo. Sem mu pa probala dat danes kozarec in je malo več pil. Tko, da jutri grem po lonček za njega user posted image
Imam pa tut jaz kar instanta od Hippa.
voda - a mislte da naši mulčki že lahko pijejo vodo iz pipe (neprekuhano)?

ninikica
- jaz mu kaki zmešam s hruško ali banano, tut malo jabolka sem že dala vmes - danes sem mu pa vse te 4 stvari zmešala in je blo ful dobro.

dvojčica - ja naš čist preveč baše... bomo vidli če bo skoz tak ''požerušček'' - ponavadi se to potem vse obrne user posted image
Drugač pa kar se reda tiče - men je najbl fajn tko, da vidim, da je miren, vesel, zadovoljen. Imam rutino za vse samo se je pa res ne držim v piko - razen zvečer - tu sem pa tudi jaz ful striktna. Ampak ehhh don't worry be happy user posted image user posted image user posted image

Zato sem vprašala kje nakupujete, ker jaz tut vse v milerju kupujem in sem z vsem zelo zadovoljna. Sem imela ful slabo izkušnjo z Merkatorjem - kašica ki sem jo kupila je bila 3 mesece čez rok uporabe - tko da tja sploh več ne grem.

Neposredna povezava do sporočila: 2104
7.12.2010 8:08:52   
Kiya
Dobro jutro user posted image , kavica za zaspance user posted image

Mi smo imeli ob 2h budnico, pa je dobila malo čaja in dudo in je pridno zaspala nazaj user posted image

Mleko, kašice kupujem v Mullerju, v DM pa kupujem planice, kozmetiko (ker dam ponavadi na Bubchen hladilno mazilo -25%) pa zdej nazadnje sem vzela bone za pampers premium care (-15%). V drugih trgovinah sem pa do sedaj vzela le Plasmon piškote, ker jih nisem drugje zasledila.

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2105
7.12.2010 8:57:50   
meymey
Ne da se mi pisat, ampak moram pohvalit Julijo!!!!! CEL SRČEK je (itak, sej so vsi) - ampak kak napredek!!! Saj se sploh ne vidi da je veliko prezgodaj rojena! 

To pa je najbrž res največja nagrada za skrbi in trud ob prezgodaj rojenem otročku. Da je vse OK in da tako lepo napreduje. Še enkrat čestitke od sedaj že kronično neprespane Meymey user posted image . (joj, če niso to zobki in ne bo minilo, si grem kr žile rezat.... danes je bilo premetavanje in jamranje od 00 do 3h, očitno se je dojil, ker sem se ob 6ih zbudila z malim ob sebi in odgrnjena user posted image )

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
7.12.2010 10:26:53   
miki23
ojla ena velika user posted image za vse. mi smo full slabo spali,tamali se je prehladil in vsakič k se mu je nosek zamašu je bil jok. pa za spucat je ratala cela znanost,k da bi ga z koze vn dajali uffffffff. ni kaj tud to spada zravn. drgač je pa pridn. včeri sm mu zelenjavno juho skuhala pa jo je jedu k nor :)
Kiya: Julija je že cela punca. lepa je...user posted image user posted image
aja pa meymey: jst isto se kar podpišem,če niso zobki mam jst kar solkanski most,žile rezat boli user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 2107
7.12.2010 12:10:58   
joli07
pozdravljene mamice,
sem nova vsiljivka. Upam,da še kakšno sprejmete medseuser posted image
Ker zunaj kar naprej pada in ne morem na sprehod user posted image , sem malo pobrskala po foromu in našla vas - junijčke 2010. Žal nisem vsega brala ( je preveč čtiva ) sem pa zasledila, da ste pri uvajanju goste hrane.
Mi jo uvajamo že skoraj 2 meseca ( zaradi refluksa ), delam pa seveda vse bolj počasi , ker ima še en kup drugih težav, tako da se mi nikamor ne mudi. Saj veste kako pravijo - počasi se daleč pride.
Lpuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2108
7.12.2010 12:48:31   
dvojčica6
joj včeri glih post pišem pa se začne mala dret...ne vem kaj ma zadnje čase, jo dam v postelčko, zaspi za 15min pol alarm, jo še enkrat uspavam, čez 15 min še en alarm in pol jo moram pa k sebi v postlo vzet drgač sploh ne neha jokat...tiste k spite z user posted image kako rešite to da zaspi brez vas al hodite z njimi spat???
dobrodošla vsiljivkauser posted image user posted image user posted image seveda sprejmemouser posted image

bogi prihajajoči zobki in prehlad in njihove mamice sevedauser posted image

meymey
lenobauser posted image user posted image user posted image

hrana
... js sicer najrajš v dm-u kupujem, čeprav ima špar kdaj cenejše stvari... v mercatorju sem samo slivo vzela od fruteka drgač pa sploh nimajo neke hude izbire... milerja pa na žalost še ni tle okoliuser posted image

današnji meni za madam:
zajtrk ...je že popacala mal kivija (js ga dam kar samega) povrh pa malo biokašice (darilo) banana+breskev
kosilo... bomo prvič dali meso...riž in malo piščančka...
večerja...bomo sporbali nočno sadno kašico s piškotom, ker meni tistih vodnih kašic noče jest... sem pa probala dve,od Hippa First Pap in od Babylove gresovo z vaniljio, oboje bljakuser posted image

lp

(odgovor članu joli07)
Neposredna povezava do sporočila: 2109
7.12.2010 15:07:07   
Sonček in poletje
čeb Maja - naš je pomoje prehranjen in malo štrajka. Danes npr. se je dojil 7:50, potem sva bluzila, se igrala, šla na sprehod kjer je zaspal, sem ga zbudila 12:45, da sem mu ob 13:00 dala kosilo. Sem mu pripravljala tudi malico pa jo je prespal. Ma ene hecne finte zadnje dni, ponoči se mi pa hrani na 3,5 - 4 ure. Ovsene kosmiče imam pa bio od Holle, pa isto samo zmešam z vodo al pa z mojim mlekom.

ninkica - jaz kaki mešam al z riževimi al pa z ovsenimi kosmiči, ga pa prej prekuham na pari.

nakupovanje - kosmiče sem kupla v BC, plenice v DM, kozmetiko pa v DM al pa Muller, če sem glih kje v bližini. Pripravljenih kašic pa mu zaenkrat sploh še nisem kupovala, ker me ja malo strah, da bi bil kaka reakcija.

Joli07 - dobrodošla

uvajanje GH - dejte mi malo povedat, kako ve to počnete. Ve jim kar dajete vse po spisku, vsak dan kaj drugega, ali 3 dni eno živilo 3 dni drugo in spremljate, če so slučajno kake reakcije??? Ker mene po pravici povedano že malo preseda 3 dni eno živilo 3 dni drugo... Se ne premaknemo nikamor in sem kar malo žalostna, ker mu še ne morem dati tako raznolike hrane. In pol se mi zdi, da bogi revček natepava eno in isto hrano.

Neposredna povezava do sporočila: 2110
7.12.2010 17:49:42   
dvojčica6
IZVIRNO SPOROČILO: Sonček in poletje

uvajanje GH - dejte mi malo povedat, kako ve to počnete. Ve jim kar dajete vse po spisku, vsak dan kaj drugega, ali 3 dni eno živilo 3 dni drugo in spremljate, če so slučajno kake reakcije??? Ker mene po pravici povedano že malo preseda 3 dni eno živilo 3 dni drugo... Se ne premaknemo nikamor in sem kar malo žalostna, ker mu še ne morem dati tako raznolike hrane. In pol se mi zdi, da bogi revček natepava eno in isto hrano.

js ji ponavadi dva dni dajem eno zelenjavo... npr: riž+korenček dva dni za kosilo, pol riž+bučke... da ne kuham res samo dveh koleščk korenčka user posted image zdej ko je že sprobala večino stvari pa ji kuham čimveč to kar mamo mi na jedilniku tisti dan...Vedno naredim miks ker ji ni všeč samo riž al pa samo ajdova kaša, mora bit še kej zelenjave zraven

Neposredna povezava do sporočila: 2111
7.12.2010 18:00:05   
Kiya
Uvajanje GH zdej uvajam sadje in menjam na 3 dni, je pa res da za začetno sadje se priporoča le jabolko, hruško, banano in pa midve sva danes imeli kaki, samo surov, ker mi je rekla sestra pri pediatru da naj bi se sadje dajalo surovo. Reakcije pa zaenkrat ni bilo nobene user posted image
Katero sadje ste pa še ve probavale? Ena je pisala o kiviju, a ni bila nič dodatno rita vneta?

Joli07 dobrodošla user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2112
7.12.2010 18:30:50   
čeb Maja
jaz sem pa ta rdečo user posted image user posted image user posted image dobilaaaa user posted image Sej ne vem al nej jokam al nej bom vesela, da vse normalno še dela tam spodaj po takem porodu kakršnega sem imela.

sonček in poletje - men še ni ratalo, da bi ga držala 4 ure brez hrane. Pa v končni fazi mu že tko paše - kakor vem tudi tvoj ni podhranjen user posted image user posted image user posted image
uvajanje hrane - jaz mu dam na dan 1 novo živilo in če ni nič potem kr dajem. Če se bo pa kaj kje pokazalo bom pa potem sicirala. Sicer na začetku sem pazila, zdaj delam pa kar tako. je pa res, da nimam nobenih slabih izkušenj z alčergijami - niti jaz, niti moj in !trkam trkam trkam! zaenkrat tudi Žiga ne...

Današnji meni:
malica: jabolko (sveže naribano) + 1/4 hruške iz kompota
kosilo: zelenjevna juha (cvetača, bučke, korenček) z teletino - danes sem mu dala prvič mesek in je ful papcal

kaki - jaz ga dajem tudi surovega, pa mogoče informacija, ki sem jo jaz zdej slišala, da kaki ZAPIRA. naš jih pa ful je, jaz se pa sprašujem zakaj tolk trdo kaka...

dvojcica
- zaspi sam, sicer grem ene 2x k njemu pa ga mal pobožam pa na bok obrnem, ampak zaspi sam. Sva pa to nekaj časa se kr matrala, ampak zdej nekako gre. je pa mogoče pri meni to problem, ker zaspi samo če jaz pridem. Če pride oči, se začne takoj smejat in ni šans da bi spal.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2113
7.12.2010 19:51:55   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: Sonček in poletje

Ola!
Samo tole pokomentiram ... mogoče kasneje še kaj, če bo čas (beri: če bo dragi zaspal user posted image )
Jaz samo toliko pazim, da res uvajam samo eno živilo na dan (če je slučajno reakcija, da vem, od česa je). Pa ne je takrat lih samo tistega, mu zmešam v kaj, kar je že jedel. Naprimer, danes je jedel hruško in banano (dop. malica), za kosilo brokoli in korenček (ker je bil dragi sam z njim, jaz sem imela namen še riževe kosmiče dodat), za večerjo pa dobi zadnje dni od Milupe riževo kašico z jabolčnim krispijem user posted image danes mu hruška ni lih pasala (ga je nekaj matralo, pa je zelo mogoče, da od hruške), tako da mu jo jutri siguno ne bom več dala. Jutri bo dopoldne kaki z riževimi kosmiči (sem danes kupila vanilija kakije), kosilo bom pa še videla, kaj bo user posted image
Tudi pri prvem nisem uvajala po en dan vsakega živila ... nisem ravno blazno discipliniran osebek in mi tak strog režim ne paše user posted image je pa res, da ni imel prvi nobenih težav s hrano, Lucijan pa tud lepo sprejema, kar mu dam. Ko bom uvajala kakšno bolj alergeno hrano (kivi, citrusi, paradižnik ...), bom pač malo bolj pazljiva na reakcije.
Ma, se mi zdi, da je ponavadi boljše ne komplicirat pa čimmanj poslušat raznorazne "strokovnjake", sploh, ker se še med sabo ne znajo zmenit ...

No, pa sem napisala cel roman user posted image se beremo user posted image

Ni nam dolgčas :)

Neposredna povezava do sporočila: 2114
7.12.2010 22:32:02   
Sonček in poletje
Oj.

Sprašujem ravno zato okoli tega uvajanja, ker nam je alergologinja povedala, da otrok ob prvem vnosu na novo živilo nikoli ne reagira, ker telo še ne pozna novega živila, pri vsakem nadaljnem vnosu pa se lahko pojavi reakcija. No meni se po domače povedano že malo fučka... Itak ima skozi neke pike in če bi gledala na to, pol bi se lahko kar samo dojila. Nikol pa ni imel take reakcije, kot jo je imel, ko sem jaz zaužila lešnike. Edino po špinači je bruhal ko zmešan, zato mu je ne dajem več. Pa tko se mi zdi, da če je sadje in zelenjava neoporečno pol ne bi smelo biti problema. Ker tale seznam, ko imam glede alergenih živil je kar obsežen.

čeb Maja - ne ne ni podhranjen user posted image . Včeraj je domača tehtnica pokazala 10,2 kg, v ponedeljek imamo pa itak posvetovalnico in zvemo uradne mere. Pa še P je v ponedeljek rekla, da je kar pri sebi user posted image . Vsaj to mi ni treba skrbet.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2115
7.12.2010 23:05:15   
nikcaa
eko mene... nekako se ne morem spraviti k racunalniku oz. ne da se mi...
no bom pa zdaj le kej napisala...

kosilo: danes sm mu dala prvic grah + krompircek.. in je bil full navdusenuser posted image
kolk obrokov jim ze vi dajate?

hrana-kupujem v mullerju al pa sparu...

kiya- prava lepoticka je tvoja pupika

čaj- tud mi imamo borbe s cajem... ceprav kdaj pa spije deci na eks.. kdaj pa ni sans.
kolk spijejo vasi cajcka?

dvojčica6- jst mojega sploh se nism pogruntalo, oz. se ga sploh ne da.. enkrat zaspi sam, enkat treba josko, enkrat v posteljici, enkrat na nasi postelji.. in se to.. sploh nima vec ure za it spat.. prej je vedno hodil okoli 20.00 zdej pa kot je.. enkrat ob 20.00 enkrat ob 22.00. ma ga nic ne silim.. itak je full pridkn.. pa se full sam igra.. tako da ga kr putim..

jst sm se pa spet v solo prijavla. zacnem februarja... sam jst nism tako pridkna kot viuser posted image .. ki se z diplomo ukvarjate.. jst mam se maturo za koncatuser posted image .. ker sm fejst zabluzila... pa sm sklenila da jo morem naredit zaradi Arneta, ker nocem da bi imel trdo mamico s samo OŠuser posted image

joli07- dobrodoslauser posted image

kaki- jst mu ga tud kr pogosto dajem, pa nism opazla da bi bilo nase kakanje kej drugace

nic... mislim da sm use povedla.. jutri grem pa ze zgodaj k nasim.. ker mam tatija za peljat k zdravniku, ker ga je zbodlo v hrbtu, pa je brez avta, pol pa bom kr gor ostala.. ker mi je full lepo ker ima Arne druzbo. ze zdaj je videt kako se imata radauser posted image se najbolj pa ima Arne rad Jonatana (moj necak +6let) ker cim ga vidi kr ponori.. vriska, se smeji,.. pol se cartkata.. lupckata in se nic ne buni.. bolj se ko ga jst lupckam user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2116
8.12.2010 7:41:41   
meymey
Najprej moram pošteno zakleeeeeeeeeeeeeeeeeeeet! What the........ TRUCK! user posted image

Predvčerajšnjim je moj omenil, da ga žgečka v grlu... včeraj pa se začne mali zbujat zvečer na 20 min... ugotovila da ima zabasan nos. Od 12h do treh sem 2x pucala, ene 5x vlivala raztopino, miljonkrat "dojila". Pol pa  ko sem bila že čisto obupana (dvignjeno vzglavje ni pomagalo), sem ga dala v avtosedež in tega v njegovo posteljo.. in voila... spali smo do 4 in pol še do pol petih. Pol je bla sam še stvar tega, da preživim do 5ih, ko začne dežurstvo moj. V glavnem.............................aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
A pol gremo bungee jumping iz solkanskega mosta brez bungeeja?????? Kdaj pridem? user posted image

(odgovor članu nikcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2117
8.12.2010 8:23:52   
Honey26
Dobro jutro...

eno velko "kahlo" user posted image za vse, pa če jo nucate al pa ne user posted image .

Pridno tipkate. user posted image Jest sem te dni čist okupirana s peko piškotov. Kaj pa češ drugega delat v tem sivem, turobnem, deževnem vremenu. Bljak. Sej grem tud ven, ampak je prav depresivno.

Bah, še ena neprespana noč. Ampak bo zgleda zdej malo bolje. Sem ji zvečer dala Hippovo good night kašico. Tisto ki jo sam pripraviš. Jabolko in riž. In je res malo dlje spala kot ponavadi, se zbudila, a vragec mali ni hotel jest in zaspat nazaj. Je celo proceduro ponovila še dvakrat. Jedla je šele proti jutru. No, mogoče pa bo po parih nočeh zgruntala da se ji ni treba zbujat. Bomo vidli.

flaška: noče, pa če se postavim na trepalnice. Pa tako lepo je pila. Noče zdej ne iz flašk ki jih je mela do sedaj, ne iz novih (drugačen cucelj), ne iz kozarčkov (tistih z nastavkom za pit). Pa ok pač ne bo v varstvu ponoči, mogoče bomo to rešili s temi good night kašicami, ampak bolj me zanima kako ji zdej dajat tekočino?? Čaj in vodo. Vodo ima zelo rada, samo ji morm dajat po žlički. To pa traaaaaaja. Se mi smili da se ne more normalno odžejat. Aja pila bi pa iz costele direkt. Se trest začne ko vidi flašo.user posted image

sedenje: še ne. Brez opore. Drugače se pa skoz "vleče" v sedeč položaj.

kašice: kupila ene dve do sedaj. V DM-u. (Holle ali Alnatura). Tam tudi kupujem kozmetiko in ostalo robo ki jo nucajo naši mali pamži. Mullerja v Ce nimamo. Bi mi pa prav prišel. user posted image

hranjenje:

Dopoldne (sadje): Jablko + hruška + pirini kosmiči
Popoldne (zelenjava): Bučka + korenje
Zvečer (mlečna): Hipp good night. Jabolko in riž.

Lep dan vsem. Čeprav je tak siv.

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 2118
8.12.2010 8:33:16   
Zoja83
meymey in neprespane mamice user posted image  za spremembo virtualna user posted image  (čedalje slabš ti gre) user posted image
nikcaa pridna za šolo user posted image  otrok ti je pa itak največja motivacija-you go, girl! user posted image
čaj naš ne pije nič, nič,nič.. bolj silim, slabš je user posted image
joli07 dobrodošla user posted image
kiya kaka gospodična lepa user posted image
kaki sm dala enkrat kuhanega z banano in jabolko-zmazal ko velik
uvajanje dajem po filingu, ni pri nas nobenih alergij (trkam), pa dajem kakor se mi zdi...nikoli pa več novih živil na dan
nakupovanje po večini dm (mamo babybonus) in mueller...
čeb maja za vodo pa mene tud zanima, kdaj navadno...se mi ne da skoz prekuhavat, pa pol moj dostkrar termovko pozabi zapret, pa se shladi...
lp

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 2119
8.12.2010 8:55:49   
mamimo
Ojla!

Zoja83 hvala za kavo. Jo rabim. Noč kot običajno - katastrofa.

Uvajanje: jaz novo živilo dajem 3 dni; sicer bi ga moral še dlje (7 dni). Kot je napisala Sonček in poletje - telo ne reagira takoj; je treba več dražljajev, da se imunski sistem odzove z alergijo (če se). Enoličnost preprečujem tako, da novo živilo mešam z ostalimi, ki sem jih že uspešno uvedla.

Kaki: jaz mu dam surovega, in sicer vanilija kaki - ga kar naribam. Zmešam ga pa z jabolkom. Alergija na kaki je zelo redka, zato ga mirno lahko date.

Nakupi: jaz za malega (plenice, kozmetika, kašice), veliko pa tudi za nas (kozmetika, praški, mehčalci...) kupujem v Muellerju.

Tekočina: punce ne se tolk sekirat. Če ima otrok dovolj polulanih in pokakanih plenic, mu nič ne manjka. Če bo žejen, bo že pil.

Voda: prekuhavala naj bi se do 6 meseca, nato ni več treba.

Mali kliče...

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 2120
8.12.2010 8:57:51   
misar
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  pozabila kopirat backspace pa itak ne nuca

v glavnem sem napisala na dolgo in široko, da smo en klinc spali, da imamo čez dan okoli 5 obrokov od tega eden sadno/zerlenjavno/ žitni, ki še ni čist samostojen. ostalo ima pa enoličen jedilnik- joška user posted image  da se ponoči zbiuja na dve uri...se pravi imamo dnevno skupaj od 7 do 10 obrokov. se sam men zdi to veliko??? bom poskušala čez dan mal ojačat prehrano pa mogoče še en obrok ufurat vmes.

pa napisala sem še, da trotek že samostojno sedi od 10 sekund pa do 3 minut, odvisnokoliko je kaj na levi oz. desni zanimivo.

sem še nekaj bluzila, pa mi ni za vse obnavljat ;)

lep dan vsem

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 2121
8.12.2010 9:27:12   
Kiya
Prekuhavanje vode sem ravno prejšnji teden googlala in so zelo različna mnenja, eni pravijo do enega leta, drugi do 6m, tako da ni nobenega pravila. Jaz še prekuhavam in potem malo ohladim in imam v termovki. Bom pa čedalje več te vode rabila,  tko da bo treba ali večjo termovko imeti ali pa bolj pogosto prekuhavati :P

Naša ima najraje Hippovo good night kašico, jabolko in riž
danes pa bo spet za kosilo kaki, ker sem ji ga včeraj le pol dala :)

Pa pregled imava pri pediatru in bo dobila spet pikico, samo ne vem ali 3.dozo cepiva ali pa zaščito proti RSV, ker so naju naknadno klicali, da morava priti prej kot sva bili prvotno naročeni.

Joj pa spet je dež user posted image , za jutri pa napovedan sneg

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 2122
8.12.2010 9:51:21   
mamimo
spet jaz

misar[quote]se pravi imamo dnevno skupaj od 7 do 10 obrokov. se sam men zdi to veliko??? bom poskušala čez dan mal ojačat prehrano pa mogoče še en obrok ufurat vmes. [/quote]

been there, done that user posted image . Ampak ni šans, da mu kaj uturim. Ga skušam napitat ko pujska, da se ne bi ponoči toliko dojil, pa ne gre. Če ni ful lačen, GH še povohat noče.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2123
8.12.2010 10:49:16   
annie
Ojla!

Danes pa je prav pomladni dan-11 stopinj -tole ni več normalno, a jutri pa napovedan sneg user posted image Sva mislile pičit malo ven, ampak zaenkrat dežuje user posted image ...meymey, smo bili mi na istem, je bila Klara te dni ful prehlajena oz. je imela nosek totalno zabasan user posted image Posledično se mi je 2 noči zbujala na 1 uro, ker je težko dihala, pa še sedaj ni čisto ok-smo te dni ponucali ene 4 litre fiziološke , pa sesalec je nonstop brnel-čez dan in ponoči user posted image - še dobro, da imamo razumljive sosede user posted image

GH, smo v nedeljo, na njeni 5m začeli. Najprej z bučkami, sedaj pa se krompir kuha. Ni pa nekako najbolj navdušena, ampak bo že, saj je šele začetek...sem pa ji sedaj 3 dni dajala bučke, sedaj ravno za njo kuham krompir, katerega  bom enako 3 dni dajala itn.vse ostalo....

Obroki, še vedno dojenje, dojenje in še enkrat dojenje 7-8x/dnevno, pa ponoči hm, niti ne štejem, ene 2x ziher, ker ima all inclusiveuser posted image ...je še daleč do tega, da bomo kakšen obrok nadomestlli...

flaška: ni šans, da bi pila z nje, ji tudi čaj dajem po žlički, ostalo tekočino pa dobi z dojenjem..

aa, je že alarm...lepo bodite

< Sporočilo je popravil annie -- 8.12.2010 10:50:15 >

(odgovor članu mamimo)
Neposredna povezava do sporočila: 2124
8.12.2010 12:34:58   
gajka
Jaz sem pa včeraj mašinco zalaufala na Zarini glavi. Sem nekaj ta vrhnjih laskov postrigla, ker je imela prav smešne dolge laske po vrhu in so me kar malo motili. In ne, je sicer pravi pleško v primerjavi s Klaro od annieuser posted image
Mogoče nam danes uspe celo prvo nemlečno kašico spravit v usta. Vsaj v planu imam, če bo le Zara hotela sodelovat! user posted image
Uf, berem o tehleh naših težkokategornikih... Kakšne kile, kakšne mere! user posted image user posted image user posted image Pa naša je očitno pravo pišče v primerjavi z njimi, pa ni ravno podhranjena! user posted image

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 2125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.