|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčki 2010
6.8.2010 9:04:26   
gajka
meymey - jaiks, a tak heksnšus si fasala? Si ne znam predstavljat. Važno, da si zdaj že OK.

Naša današnja noč je bila tudi zakon! user posted image Ta mala je prvo rundo spala od 22h pa do 5h zjutraj! user posted image Najbrž je bila zmatrana od včeraj, ker je cel dan prebedela, spala samo 1 uro dopoldan v vozičku, potem pa še parkrat največ po 10 minut. Pa spet krči zvečer, spet malo bolje, ker sem se izogibala mleku, pa zvečer spet futranje kar z mojim mlekom po flaški... AD3 ji pa vseeno dajem, trenutno 2 kapljici na dan.

nikcaa - se mi smiliš glede diete. user posted image Jaz sem bila pri prvem mulčku samo 3 tedne na dieti brez mleka in jajc, pa se mi je skoraj zrolalo! Še margarine nisem smela navadne jest, samo tiste sojine zadeve , pa riževo in ovseno mleko (? ne vem, če res ovseno, vem samo da iz enega drugega žita, pa bolj rjavkaste barve je bilo), ki mi je bilo bolj užitno od sojinega... Cena te dietne hrane pa je itak obupna! user posted image No, dobra stran diete pa je bila, da sem šla v tistih 3 tednih 4 kg dol, ker tudi čokolad nisem smela jest! user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 6.8.2010 9:13:54 >

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 826
6.8.2010 9:40:36   
Zoja83
Živjo!
Jst se mleka skoz izogibam, pijem pa skoz riževo mleko-mi je postalo prav všeč, najboljš je Isola Premium, ki je še mal sladko, cene pa itak...na začetku je zarad tega blo manj krčev, zdej pa so spet v polnem zagonu user posted image  pa smo probali vse, pač sprijaznit se morš, da karkoli pomaga, pomaga za največ pet minut...
Naročili pa smo že drugo varuško user posted image  ta lidlova (podarjena) je v totalnem kur**, baterije non-stop crkujejo, dans ga mam kr na elektriko user posted image  včeraj mi je ta mali bog ve kako dolgo jokal user posted image  sem bla čist paf...če ne bi blo sestre zraven bi še jaz jokala, ko velika user posted image
lp

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 827
6.8.2010 10:21:17   
mkbk
Ahoj....

zoja -jst sm tud enkrat mislna, da mam vklopljen babyfon, pa ga nisem mela in sem malo slišala šele, ko sem šla neki mimo spalnice v kopalnico, se je drla na vse grlo že bohve kolk časa, mi je blo čist bad. user posted image

Drugače imam pa ta teden ta starejšega spet pri babici v prekmurju (Ni blo v planu, potem se je pa tašča ponudla, pa sem rekla zakaj pa ne, boljše kot da gre v vrtec, pa še kej zboli al pa Lari prinese, bo itak šel ko bo moral it...) in so to spet mini počitnice zame, no saj danes gremo pa še mi za njim na tist konec, da ne bo preveč mamice pogrešal. Ga pa morm pohvalt, kako je priden za na kahlico. Lara je pa itak čist priden dojenček...tko da sploh ne vem zakaj sem tok naživcirana kadar imam sam oba, ampak resno, včasih se mi pa zdi, da se mi bo kar odpelal user posted image

sem bila včeraj prvič pri G (pri 9 tednih šele) in je vse ok, za kontracepcijo mi je pa napisal recept za tabletke Qlaira (te naj bi bila menda ful kul - ne vem ker sem bila prej na metodi štetja dnevov, ki pa se glede na to, da imam sedaj doma malo Laro, očitno ni obnesla, tko da zdaj ne grem več tvegat!). Sicer bi zdaj palila tud metoda vzdržnosti, glede na to da nimava nobenega cajta sexat, jst pa zvečer samo padem dol...user posted image

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 828
6.8.2010 11:36:14   
Zoja83
glede na to da nimava nobenega cajta sexat, jst pa zvečer samo padem dol...

haha, jst isto... mi je včeraj moj rekel, da ga skrbi moj nizek libido user posted image  se še dans valjam po tleh od smeha user posted image

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 829
6.8.2010 14:11:12   
meymey

IZVIRNO SPOROČILO: Zoja83

glede na to da nimava nobenega cajta sexat, jst pa zvečer samo padem dol...

haha, jst isto... mi je včeraj moj rekel, da ga skrbi moj nizek libido user posted image  se še dans valjam po tleh od smeha user posted image

user posted image user posted image user posted image

Jaz pa sem mojmu naročila reden sex vsak dan, za boljšo proizvodnjo mleka user posted image .

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 830
6.8.2010 18:15:15   
Zoja83
meymey si se spočila, pa lahk skoz seksaš user posted image  hecam se... nasl.teden pa morma spet v akcijo vozičkanja, če bo le lepo vreme user posted image

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 831
6.8.2010 18:40:13   
dvojčica6
evo mene! nobeden pogrešal?user posted image user posted image Smo mal pr moji mami pohajali - in ja, sem preživelauser posted image ni blo sploh tolk hudo - najboljš pa se je izkazalo da zna uspavat tamalo user posted image user posted image

za nazaj kaj bi pokomentirala - aja naraščaj user posted image user posted image user posted image hvala za tisti nasvet o ustnem aspiratorju!!! Dela čudeže pa tut tamala sploh pol ni tolk alergična na to kot je bla na unga prej

Zoja83 nizek libidouser posted image user posted image user posted image mene bi tut ukipalo... midva sva danes celo neki probala in žalžalžal mene še vedno boli tam spodajuser posted image user posted image user posted image user posted image Drgač pa tut js ne vem kdaj k pridem prow uničena zvečer...
meymey
... bogica naša...čimprej se pozdraviuser posted image

tolk zaenkrat - mam že alaram... prav mi je k sm brala za nazajuser posted image

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 832
7.8.2010 9:33:04   
Bonnie_RR
Dobro jutro!

Danes sem imela ful bolečo budnico o 8h, in sicer se mi je tamali, ki se je prišel malo pocartat na sredino (smo bili ko sardince, samo tamala je spala ko grofica user posted image ), ponesreči s komolcem naslonil na desno joško in mi jo skoraj zdručkal. Tako sem zavpila, da je bil dragi v sekundi pokonci in skakal okrog Vite, ker je mislil, da sem tamalo pomečkala. V glavnem, kr zašvicala sem od bolečine (še zdejle me na tip malo boli), tako da sem rajši kar vstala. Malemu je bilo pa ful hudo, ker me res ni zanalašč.

Drugače pa smo vredu. Tamala ima včasih kak "izpad", ko ji kaj ne paše (večinoma hoče v naročje ali pa je tako zaspana, da še sama ne ve, kaj bi sama s seboj), ampak nič hujšega. Ponoči še vedno spi celo noč (zdajle še vedno spi 2 rundo od hranjenja ob 6h), podnevi pa ful malo oz. skoraj nič. No, vsega tud ne moremo imeti, ne? user posted image user posted image

temenca... Sem zadnjič v Dm-u iskala ta šampon/peno, ampak je nisem našla (spraševala pa tud nisem). Kje ste to kupile?
Js sicer probavam z olivnim oljem, ampak gre bolj malo dol. Ni pa ful hudo. Mi gredo pa pacarija z oljem in potem mastni laski (ima ful dolge) precej na živce...

AD3... Pri prvem, ki ga nisem dojila, smo dajali kapljice postopoma do 5, se mi zdi. Zdaj pa dojim in sem dobila navodila, da naj dajemo 7 kapljic na dan in da postopno dajanje ni potrebno (naj ne bi bilo dokazano, da naj bi bila kakšna razlika). Tako ji že od začetka (z vmesnim tedenskim premorom) dajem 7 kapljic na dan - nekje dopoldne.

diete... Se mi kar smilite, tiste s kakšnimi omejitvami pri prehrani. user posted image

jok... Naša se zna včasih tako dreti, da me čist ob živce spravi. Pa sem drugače čist mirna, ampak tist ton zna biti pa tako annoying...user posted image
Na srečo pa ni tako hudo, da bi skoz jokala, ampak ima na dan kakšno urco (sva ugotovila, da je to VEDNO med 18. in 20. uro), ko ji nič ne paše, samo nosila bi se, pa še to samo pokonci ali na trebuščku in bog ne daj, da se vsedeš. Ali pa slučajno odložiš. Se tako užali, da ji kar solze po licih tečejo. user posted image

No, zdej se je pa prebudila naša punca...

Lep vikend!

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 833
7.8.2010 15:47:34   
ninkica
Hojla

dvojcica lepo,da si preživela pri svoji mamiuser posted image user posted image
meymey upam,da se je stanje izboljšalouser posted image
Mi smo to noč spali od 22.30 pa do 6.50user posted image user posted image Se takoj podpišem za take noči naprejuser posted image Je tudi drugače full pridna ponoči in upam,da tako tudi ostane(trkam)

temenca jih nimamo nič,mislim pa da se pena/šampon od Mustele dobi samo v lekarni.jaz bom šla kupt šampon za Lejine laske zato,ker sem imela vzorec in mi je full všeč.

D3 kapljice imamo mi in ji dajemo po 4 na dan in nima nobenih krčevuser posted image Je pa najbolj jih dat v dopoldnevu zato,ker če pridejo krčki da izginejo do popoldneva

BonnieRR mi imamo tudi take izpade joka,ko je zaspana in pa med 18h-20h tam nekje vmes in najraj spi na trebuščku in jo je v vozičku full težko uspavat.No saj bo mim pa se bo tud v vozičku navadla spat.

Zanima me kok časa se vaši user posted image dojijo? Leja nekaj dni je po nekje 7-8 minut potem pa vn vrže,kupčka podre in še za 2-3 minutke poje in ima očitno dost ker vn vržeuser posted image Zvečer pred spanjem pa se dojimo nekje 15-20min zato,ker se še zraven v spanju crklja.

Lepo preživite sobotouser posted image

< Sporočilo je popravil ninkica -- 7.8.2010 15:48:18 >

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 834
7.8.2010 22:56:30   
nikcaa
Oiii...

mi se vedno se borimo z dietooooouser posted image user posted image mi je prav grozaaaa...sam kaj cmoo.. rajt kod ta bi moj mali trpel..

drugace pa smo pridniii...pankamo celo nocko.. uciraj in danes pa je podiral rekorde... od 21.30 pa skoraj do 7.00.
da bi bil usak dan taksenuser posted image

< Sporočilo je popravil nikcaa -- 7.8.2010 23:00:03 >

(odgovor članu ninkica)
Neposredna povezava do sporočila: 835
7.8.2010 22:57:39   
nikcaa
o
IZVIRNO SPOROČILO: ninkica

Zanima me kok časa se vaši user posted image dojijo? Leja nekaj dni je po nekje 7-8 minut potem pa vn vrže,kupčka podre in še za 2-3 minutke poje in ima očitno dost ker vn vržeuser posted image Zvečer pred spanjem pa se dojimo nekje 15-20min zato,ker se še zraven v spanju crklja.

moj se full na hitro na je.. ker je kot da bi mu hotu kdo uzet ...pa bruha full.. redko kateri obrok je, da nebi polival... upam da se cim prej izboljsa stanje....

tako, zdej pa nincek nancek k mojemu soncku... spi na nasi posteljici... ga morem se dat v njegovo...

NOC

(odgovor članu ninkica)
Neposredna povezava do sporočila: 836
8.8.2010 7:29:33   
meymey
Tomi ima pa zadnji teden novo finto, ki me spravlja ob živce. Začel se je namreč jokat med dojenjem. To pomeni da znova traja zadeva neprimerno dlje. če samo hočem, da poje dovolj. Da ne govorim kako je postel neprimeren za transport in hranjenje v javnosti user posted image . Najbolj mi pa grejo na k... razni pametnjakiviči, ki takoj ugotovijo, da imam premalo mleka. In sem zadnjič poškropila kolegico s curkom mleka, ko je pametovala user posted image med najinim hranjenjem. Ker mleka imam zagotovo dovolj, še več ga bi bilo če bi mali malo dlje jedel.
Malo sem brala na netu in vidim, da se to kr dogaja... zdaj poskušam različne nasvete, ki sem jih našla in močno upam da ga res mine s tretjim mesece - vsepovsod piše, da kao s TRETJIM mesecem pa je VSE drugačeuser posted image ... nekak ne verjamem user posted image .

Aha pa še to, Tomi je že ena dva tedna tak smeškec, da se vsi topijo okoli njega. Tak da sem končno doživela svoj nasmeh user posted image . Sam na računu pa ni nič denarja dodatnega - pravijo ko se ti otrok prvič nasmehne, se ti vse poplača... user posted image sem šla gledat na TRR... zaenkrat še ni nakazila :P.

Sva pa v petek s prijateljico gledale moj otroški album. In se začne ona smejat in pravi: Adijo, sej to je Tomi! Meni se ravno ni zdelo, ker sem že ob rojstvu malo primerjala slikce pa ni bilo neke podobnosti. Ampak ko sem pa res pogledala in primerjala Tomija zdaj, sem ugotovila, da je mali res moja kopija user posted image . Pol sem vzela sliko iz albuma in nastavla na mizo. Ko je moj prišel domov, sem mu rekla naj pogleda sliko na mizi.. in on: A je to Tomi... neeee, kdo je to. Kdaj si slikala Tomija? user posted image V glavnem.. naše molitve so se uslišale, otrok je lep po mamici... sam bog nam pomagaj, če bo pameten po očetu!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nikcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 837
8.8.2010 7:34:10   
misar
dobro jutro

evo spet lep danuser posted image user posted image user posted image . zame sploh, ker sem naspanauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . hvala moj dragiuser posted image . včeraj sem bila taka koma, da sem šla spat ob 19.30huser posted image . sem rekla, da bom spala sam kakšno urco, toliko, da k sebi mal pridem, pa me je dragi pustil spat do pol enih zjutraj. trotek tako ni jedel več kot 5 ur, pa sploh ni težil. otroka sta sicer šla spat umazanauser posted image user posted image user posted image ampak je pa očitno oba obvladoval. bravo atiuser posted image user posted image user posted image najbolj je pa važno to ,da sem se jaz naspalauser posted image user posted image

dojenčki vam spijo celo noč???? kaj jim dajete šnops za pit??user posted image user posted image user posted image naš prvo rundo spi od cca 21.00h do 1h, drugo do cca 3-3.30, potem pa še ob cca 5h in okoli 6-6.30 že vstane. bila bi zelo vesela, če bi drugo rundo potegnil tam še ene 3 urce, to bi pa potem bil že luksuz.

IZVIRNO SPOROČILO: Bonnie_RR

AD3... Pri prvem, ki ga nisem dojila, smo dajali kapljice postopoma do 5, se mi zdi. Zdaj pa dojim in sem dobila navodila, da naj dajemo 7 kapljic na dan in da postopno dajanje ni potrebno (naj ne bi bilo dokazano, da naj bi bila kakšna razlika). Tako ji že od začetka (z vmesnim tedenskim premorom) dajem 7 kapljic na dan - nekje dopoldne.

še ne dajem- se mi jih ne ljubi it iskat in glede na to, da marsikje dajejo samo D3 predvidevam, da poleti pa le dobi dovolj sončka, da se tvori vitamin D. ne začnem dajat pred septembrom.znanstveno je dokazano, da če se izpostavlja koža (roke, obraz) samo 15 minut dnevno soncu to povsem zadovolji potrebam po tvorjenju D vitaminauser posted image . saj ga ne dajem na direktno sonce ampak vseeno posije kak žarek v voziček + saj ni nonstop notri. aja pa pri nas v Celju pravijo, da se da 7 kapljic dojenim otrokom

temenca- Mustela
- bonnie v lekarni ga dobiš

popoldansko spanje:naš trotek pa zdaj čez dan noče nikjer drugje spat kot v vozičkuuser posted image . v vozičku je sposoben spat čist cel dan- z vmesnim dojenjem. doma pa ni šans, da zaspi. tko, da imam izgovor, da sem skoz na terenuuser posted image user posted image user posted image user posted image zvečer pa po kopanju gre še mal na zizo, ga odložim še budnega v košek in že spi. no vsaj zvečer ni težav. sam čez dan je sposoben bit tud 4 ure (in več) pokonci,   pa sam tečen je, pa na rokah skoz, pa ne in ne zaspat. kaka ideja?

dojenje: naš se doji le nekaj minutk. glede na to, da se je v 6. tednih zredil cela dva kilograma to povsem zadostuje. večina dojenčkov se naje v takšnem času kot ga navajaš ninkica.

evo zdajle imam pa že oba pamžka pokonci.

moram pohvalit frčafelco, da je danes celo noč bila suha, brez pleničke. saj je plenička ponavadi suha že kak mesec, sam očitno je včeraj moj dragi pozabil pleničko dat gor,je spala brez in bila suha do jutra. bravo punca in bravo ati, da si si upal naredit tisto, kar si jaz nisemuser posted image user posted image

lepo nedeljo vsem

čebelica Lana in trotek Nejc

Neposredna povezava do sporočila: 838
8.8.2010 9:39:45   
Maxica
Dobro jutro. Mi smo imeli včeraj praznovanje rojstnega dne našega najstarejšega lepotca in smo se imeli prav fino. Naša Hana je tolk en priden dojenček, nič zahtevna, važno, da ona je in da se certa v naročju, pa je. In danes je potem spala prvo rundo do pol šestih user posted image , očitno se je naužila svežega zraka. V četrtek smo se zapeljali do Arboretuma do igral, je bilo tudi super. Dvakrat je pojedla in spančkala, ma pridna je res. user posted image
Dojenje - kakor kdaj. Kdaj bi cucljala tudi pol ure skupaj, včasih se pa naje v parih minutkah, pa takrat se res vidi, kako intenzivno vleče. Pravijo, da pri dojenju je treba vse ure stran vreči in samo otroka poslušati. user posted image
Meymey - pri nas sta oba otroka imela pri treh mesecih eno tako "krizo" in čisto drugače začela jesti, ful grdo sta se dojila, da sem že začela paniko zganjati, ampak sem potem ugotovila, da začnejo takrat ful hitreje, intenzivneje vleči in dobijo v krajšem času dovolj, tako da očitno sta bila sita in sta se bunila, jaz pa sem mislila, da sploh nočeta jesti. user posted image Hehe, si pa faca, nasmeški pa TRR, ko bi bilo res, bi bila jaz že orng bogata, naša Hana je en sam smeško. user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 839
8.8.2010 18:05:57   
Sonček in poletje
Oi!

Dojenje - naš se tudi vedno manj časa doji. Ampak glede na to, da meni teče na vse strani in da imamo res močnega fanta, me ne skrbi, da se ne bi najedel.

Spanje - 2 noči že bolj pridno spi. Sem ga pa obe noči pokrila s kovtrčkom, namesto z dekico. Mogoče to kaj pomaga.

Trenutno ga zabavata nona in nono in zgleda, da zelo uživa user posted image . Je pa res vedno bolj priden. Joka skoraj ne, čez dan spi bolj malo, skos se igra - ali gleda igračke na vrtiljaku, ali se igra v igralnem otoku, ali pase kravice na mamici, ali poležava na nogah od atija - se ne pritožujem. Spi pa čez dan cca 3 - 4 ure max. Nahranim ga pa čisto različno. Včasih traja 3,5 ure, da hoče naslednjo rundo, včasih pa samo eno uro.

Se mi pa zdi, da so ti krajši intervali povezani s tem, da on pove, da ima dovolj džumbusa in da bi se rad nekam umaknil, ker ponavadi takrat sploh ne vleče na polno ampak se bolj crklja in pol zaspi.

So pa res zelo brihtni tile otročki, vsaj moj user posted image .

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 840
8.8.2010 20:48:06   
nikita*
ojla,

za nami je en krasen vikend, polen smeha in dobrih ljudi. Naš palček je priden, vendar čez dan manj spi.

Mustela: kupila peno, smo sprobali in res je full dobra user posted image user posted image user posted image . Temenc je že manj user posted image .

Avto: s se vaši user posted image radi vozijo v avtuuser posted image Pri nas je to cel projekt. Ne gremo toliko daleč, da ne bi jokal. Potem pa tresenje lupinice, tudi avto smo že ustavili. Razen, če gre v avto takrat k je zaspan, je pa nekaj časa mir, vendar včasih tudi joka. Kaj ve narediteuser posted image Meni je to čisto novo, ker mična se je in se še vedno rada vozi v avtu. Smo pa veliko v avtu, ker imamo vse sorodnike in prijatelje v drugih krajih,...upam da jok v avtu minuser posted image user posted image .

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 841
9.8.2010 7:52:49   
ninkica
Jutro
Ena user posted image za vse.
Noč je bila super,od 21.30-4.15user posted image potem pa še do 6.30 zdej je  zaspala nazaj jaz sem pa vstala zato,ker moram še neki stvari za faks narest.

Vikend smo preživeli lepo,učeraj smo bili pri mojih in moram rečt,da Leja ni bila še nikoli tako pridna kot je bila včeraj ker ponavadi je zvečer bolj pridna in spala je čez dan od 11-13h potem pa od 14-17h in ko smo se najedle zrihtale je še mojmu user posted image  v naročju zaspala in do 21h je skoz dremala,..Pridna zelouser posted image user posted image

misar moja svakinja prav kaj dajem v mleko,da Leja spi celo noč in ćez dan tolikouser posted image user posted image Sicer šnopsa ji be dajem je pa res da včasih mal piva spijemuser posted image

pomankanje mleka Sem zadnjič jamrala,da imam občutek,da mi ga zmankuje in sem začela pit prav belo kavo(projo)in moram rečt,da je stanje bistveno boljše in da imam mleka dovolj.
Leja je slabih 10 minut in ma očitno dovolj ,vleče pa zelo močno.Je pa v slabih 6 tednih dobila 1810g imamo pa v četrtek ponovno tehtanje.user posted image

nikita Leja se zelo rada vozi v avtu in skor zmeri zaspi med vožnjo pa tud če se vozmo samo nekaj minut jo zmanka.user posted image

temenca jih še nimamo in upam,da jih tudi ne dobimo.

meymey pri nas na TRR ni tud nič kaj nakazano,je pa Leja pravi dobrovoljček se skoz smeji in pogovarjauser posted image

Lep dan

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 842
9.8.2010 8:45:46   
gajka
Dobro jutro! Vikend je za nami. Sobota obupna, zasluge nosi naš ta večji mulček s svojim PMSom, nedelja OK, začetek današnjega dneva pa spet obupen, spet glavni akter ta večji mulček... user posted image Sem ponosna mama mulčka, ki pri svojih komaj kaj več kot 2 letih nonstop pridno recitira "pida matejna" user posted image (slišal enkrat samkrat iz ust mojega brata), najraje se to dere v javnosti... Septembra gre prvič v vrtec in se ne bom prav nič čudila, če bom že prvi teden klicana na izredne govorilne ure! user posted image
Ta mala je zdaj, ko se izogibam mleka, zvečer precej boljša glede krčev. Ima jih sicer še, ampak so videti precej blažji. user posted image AD3 ji še vedno dajem, kljub krčem, sva pa trenutno na 3 kapljicah.

(odgovor članu ninkica)
Neposredna povezava do sporočila: 843
9.8.2010 11:31:25   
meymey
Gajka - user posted image sori, sej vem da si slabe volje zaradi nagajivosti tamalega, sam meni se zdi to taaak sladko! Verjamem pa, da ne bom tako navdušena, ko bo Tomi začel... in Tomi BO začel, ker tudi jaz velikokrat spustim kako kletvico user posted image . Tudi zdaj mi je tako hudo, ko se pogovarjam s kako mamico in mi uide kaka piz**, pa mali zraven... se sicer trudim, ne posvečat preveč pažnje na to, da mali ne zašteka, da ni kul beseda in se vedno opravičim, samo... bo treba bit res boljši vzor otrokom user posted image .

No še poročilo o spanju - naše sedem in pol urno spanje seveda ni trajalo prav dolgo... smo spet na 5ih urah oz danes se je skoz nekaj zbujal in jamral, sam spal je na koncu spet od 21h do 4ih zjutraj, sam moje spanje ni bilo baš kvalitetno user posted image . Bomo videli. Je pa res, da ima Tomi sedaj največji približek krčem. Spi in naenkrat zakriči, ko ga pomirim spet spi do naslednjega krika. To je bilo zdaj 2 dneva. Danes zgleda da bo bolje. Tudi dojiva se malo bolje, je manj joka na joški, se pa zdaj 2 dni ni nič zredil, se pa ne sekiram, ker mislim, da bomo spet dosegli magičnih 1kg na mesec, kar je zame čisto ok.

Lep dan vam želim...

Ajaaaaaaaaa! Še ena novica.... moj nadomestek je dal odpoved (a se čudi keater - se še spomnite mojih delovnih dni?!?) in me kliče tajnica da bi se rad direktor dobil z mano na sestanku. Ker sem zahtevala, da mi pove ZAKAJ, mi ga je prevezala in povedal mi je, da bi rad da pridem nazaj delat oktobra user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Bom rekla da pridem za 4 ure dela od doma in res hudo ceno... bom vidla kaj bo rekel. Meni itak da ni it za delat, sam če mi plačajo dovolj da plačam varstvo za malega in da sem doma, mi je tudi ok user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 844
9.8.2010 11:41:05   
Bonnie_RR
Hellou.user posted image

Na hitrco se javim. Mala spi, js pa grem tud kej pametnega naredit v tem času - najboljše bi bilo kej za faks. user posted image

Tud nam je vikend bliskovito minil. Včeraj je šel tavečji še malo na počitnice za par dni, v nedeljo gremo pa tako na morje malo uživat. Upam. user posted image

šampon/pena za temenca... Hvala.user posted image Grem danes ali pa jutri v lekarno po to zadevščino.

trajanje hranjenja... Tud Vita se vedno krajši čas doji, v tem času pa tako vleče, da jo samo gledam in se čudim...user posted image

vožnja z avtom... Na srečo tud tamala nima problemov z vožnjo in večinoma kar zaspi. Če pa že ne zaspi, pa gleda naokoli. Včasih tud kaj joče ob dajanju v avto, ampak po nekaj metrih vožnje vedno preneha in se umiri. S tavečjim je bilo enako.

tavečji in obnašanje... Še vedno je Vita njegova "ljubica"user posted image in jo ima res ful rad, se je pa začelo kazat malo zamere do mene, če lahko tako rečem. Bo treba malo spremenit stvari in dajat Vito malo več atiju, ker kljub trudu, da ne bi bil nihče za nič prikrajšan, mali očitno doživlja pomanjkanje moje pozornosti. To se kaže pa v odgovarjanju in nagajanju. user posted image

TRR in poplačilo... Haha.user posted image Tud pri nas ni nič padlo na račun, čeprav nas razvaja s pogostimi nasmeški in pogovarjanjem v dojenščini...user posted image

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 9.8.2010 11:44:46 >

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 845
9.8.2010 13:04:40   
dvojčica6
Glih na hitro ker smo tolk okoli da nimam cajta pisat babe... pridne ste da vam znese...

Naša mala se sicer smejčk ma večinoma zna tako kričat, da sem jo krstila za operno pevko... največje probleme ma za zaspat ne vem zakaj se mora vedno dreti do konca da zaspiuser posted image user posted image user posted image In zraven moram delat šššššššššššš in jo zibat da jo zmanjka.... mislimuser posted image user posted image user posted image user posted image Edino ponoči še kar hitro zaspi...

misar... naša je mela neki cajta tut na tri ure, zdej je pa ratala pridna - spi tam 5 ur v kosu, pole futr in pol nardi še tri ure... Tako da sem super zadovoljna če bo tako nadaljevala... pa sploh ne vem, mislim, da je začela bolj spat v kosu, ko smo jo meli več zuni pa ko smo uvedli večerno kopanje...

gajka izbrano besedjeuser posted image ... že ve na katero besedo reagiramo tastariuser posted image

D3 - nam je pa rekla samo dve kapljici dnevno... zgleda da se od P do P razlikujejo

mleko in pomanjkanje..... mene zadnje čase skrbi da zarad mleka tolk joka moja mala... sam pleničke ma v redu polulane pa pokakana je tut zadost... ne vem... kako veš če ti zmanjkuje mleka... Mi mamo nasledno posvetovalnico šele 2.9.

ihhhh... kej bi še napisala... aja, dejte mi povedat, kako vi uspavate male? Lahk da js delam kaj narobe... se mi zdi, da vedno zamudim tisti cajt k bi rada zaspala in je pol tečna kot 100 user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 846
9.8.2010 13:13:56   
innes4
no pa se spet mal oglašam :)

zadnjič sm kupila AM in mu zdaj vsak večer namesto dojenja dam AM in ko poje celo flaško (cca.150ml) mal poležava še na najini postelji, potem ga še budnega dava v posteljico in mali sam zaspančka user posted image je pa eno noč postavil svoj osebni rekord-5ur v kosu...uh mami se je naspala user posted image

sm pa ugotovila, da je največji problem pri Timu, da se na joški ne naje dovolj, ker zmeraj zaspi ko je in zato ni nikoli dovolj sit in posledično zmeraj po malem siten...pa moram si kar priznat, da mam mleka za mojga lačnega fanta premalo user posted image ker mal prej je jedu iz obeh jošk, pa poj je pojedu še moj načrpan mlek 60ml, pa ko je blo konc, je začel kar jokat user posted image in mu je moj naredu še AM pa je pojedu še tega 30ml...tko da očitno mam mleka res premal za njegove potrebe....no zdej pa sledi vprašanje user posted image a mislite, da si lahko še povečam količino mleka, da ga bom lahko samo dojila in če ja, kako???

user posted image pa še eno vprašanje...tiste ki dodajate AM, a po dojenju nardite še AM, al si svoje mleko spumpate, pa ga v flaši zmešanga z AM daste?

bom vesela vsakega nasveta kaj nej nardim, oz.kako nej se lotim zadeve hranjenja, da bo za Tima najbolš user posted image

ah tale hranjenje mi skos ene probleme dela user posted image no sej teža mu vredu napreduje, sam k je pa skos nezadovoljen vidt...ko mu pa nardim še AM, pa kr zaspi od sitosti, pa se poj zbudi ves zadovoljen in srečen....

drugač pa moj Tim raste ko goba po dežju user posted image user posted image , skorej vsak dan dam stran kkšn body k ga je prerastu, tko da se njegovih 5,5kg kar mal porazgubi in noben prav ne verjame, da ma 5,5kg user posted image komaj čakam začetek septembra, da ga spet mal zmerjo, k sama ga bl težko tko natančno...a majo vaši tut pr 3 mescih UZ kolkov? Midva mava 7.9. datum...

no pa da še mal pokomentiram...

trajanje hranjenja
...pr nas kar dolg, ker zraven še spi...ko je pa fejst lačen, pa tut kar golta, tko da je hitr fertik

vožnja v avtu...takoj zaspi..ko je v avtu ni nič druzga pomembnega kot to, da se on ziblje v njegovi lupinici in lahko pančka..še če kolca, v avtu ziher neha,..ker drugač mu pomaga samo mlekec, da neha user posted image

pa še eno vprašanjeuser posted image , za tiste ki mate doma že kakšnega večjega user posted image ...kdaj ste začele dodajat GH?
Vse moje prijateljice k majo že starejše otročke, so začele dodajat že pr 3,5mescih...pa v mojem albumu vidim, da mi je moja mami dajala pr 3 mescih že medolino, sok in sadje, pri 4.mescih sm pa jedla že meso, zelenjavo, pire,...pr 5.mescih pa za umesne obroke tut kruh, kekse, smokije...user posted image user posted image moja mami je čist nora, an user posted image user posted image user posted image

evo pa še slikca mojga korenjaka ko pase kravice user posted image
user posted image

29.5.2010 je zame začel sijati sonček Tim***
21.5.2011 pa sem postala žena***
Vse lepe stvari se mi dogajajo maja <3<3

Neposredna povezava do sporočila: 847
9.8.2010 13:34:05   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: innes4
pa še eno vprašanjeuser posted image , za tiste ki mate doma že kakšnega večjega user posted image ...kdaj ste začele dodajat GH?
Vse moje prijateljice k majo že starejše otročke, so začele dodajat že pr 3,5mescih...pa v mojem albumu vidim, da mi je moja mami dajala pr 3 mescih že medolino, sok in sadje, pri 4.mescih sm pa jedla že meso, zelenjavo, pire,...pr 5.mescih pa za umesne obroke tut kruh, kekse, smokije...user posted image user posted image moja mami je čist nora, an user posted image user posted image user posted image

Načeloma naj bi se po novem uvajalo GH šele po 6. mesecu. To pa zaradi čedalje večjega števila alergij, ki so posledica prevelike obremenitve organizma z vsega boga nenaravnimi zadevami (v hrani in zraku). Pri ta večjem mulčku sem začela z GH pri 5,5 mesecih, ker je začel pri 4,5 mesecih zavračat dojenje (vzrok nikoli odkrit), tudi AM ni hotel, posledično je v celem mesecu šel gor samo za 100g, pa sem mu začela v svoje načrpano mleko dajat riževo kašico (samo pri 1 obroku), potem se je tudi dojit spet začel normalno. Pri 6m pa smo začeli še z zelenjavo in kasneje s sadjem. Priporočam pa res najprej zelenjavo in potem sadje, ker načeloma otroci sadje hitreje sprejmejo, ker je sladko, zelenjavo pa imajo manj radi, zato je bolje, če se najprej navadijo na zelenjavo. Naš mulo se še danes nad nobeno zelenjavo ne zmrduje.

(odgovor članu innes4)
Neposredna povezava do sporočila: 848
9.8.2010 14:26:23   
honey*
innes4-mi smo tut na AM zvečer in zadnje 3 dni tudi čez dan občasno. Pri nas je blo tko, da je mala non-stop hotla bit na meni in je jokala če sem jo sam mal odmaknila... Mam tut jaz premal za njene potrebe... Tko da zvečer jo podojim+dodatek 120ml aptamila... Čez dan se pa še lovim kdaj in koliko... Dons npr. je ob 10. sem jo podojila iz obeh, potem je pojedla 90ml AM in spi še vedno... to je že 3 ure in poluser posted image ker prej ni nikoli več kot urco in pol. Mleka se pri meni očitno ne da povečati... pogosto pristavljanje-pri meni ne pali ker je bla tut na 15min pri men... pijem ogromno (da se mi klomfa voda v želodcu, prou slišim jouser posted image ), čaj za dojenje pijem, pijem pivo (slednje mi je še všeč), jem polentouser posted image ... ne gre! Probaj ti kaj od tega, nekaterim deluje... Jaz sem nardila use da bi lahko dojila, pač ne gre. Dokler bo šlo dojenje+dodajanje bom tko, ko pač ne bo šlo ne bo. Pomembno je da je otrok sit, če je sit bo dobro spal in če bo oboje izpolnjeno bo otrok srečen in bo mama srečna, in bo use ok.
Javi kako ti gre in če še kaj pogruntaš pametnega, bi tut meni prou prišlo glede na to da sva na podobni situaciji...

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 849
9.8.2010 14:36:45   
mamimo
Ojla!

Današnja noč je bila najslabša do sedaj user posted image Priznam, mi je kar težko brati, ko razlagate, koliko vaši user posted image spijo ponoči... Ampak vsak ima pač svoj ritem, a ne?

Pa da malo pokomentiram:

innes4: zalogo svojega mleka lahko povečaš tako, da malega čim večkrat dojiš. V nekaj dneh bi morala imeti več mleka. Seveda pa ne pozabi veliko piti. Ne sekiraj se prehitro; otroci se včasih hočejo dojiti tudi kar tako, ker se hočejo pocrkljati pri mamici in ne zato, ker so lačni. Ko ga odstaviš in zajoka, ne pomeni nujno, da je lačen, ampak, da mu je pasalo se stiskati k tebi, pa si mu to vzela. AM pa lahko nato poje tudi če ni ravno lačen, se pač prenažira. Svetujem si, da si najameš tehtnico in ga redno tehtaš, pa boš najbolje vedela, ali je mleka res premalo. Pa še to: količina načrpanega mleka ni pokazatelj tega, koliko mleka je dejansko v prsih. Pomiri se, tehtaj malega, čim večkrat ga podoji in bo šlo.

Vožnja v avtu:
mali je v avtu zelo priden, včasih malo pojokca, a ni hujšega. Tavečji pa se je tja do 2. leta v avtu vsakič drl kot zmešan; nikamor nismo mogli. Vedno smo šli zato na pot takrat, ko je bil utrujen, da je nato zaspal. In ko se je prebudil, je bilo spet dretje. Grozljivka. Še zdaj se ne vozi rad; ves čas sprašuje, če bomo kmalu tam.

Gosta hrana: ja, uvajati naj bi se začela po 6. mesecu, pri otrocih na AM pa po 4. mesecu. Začne se z zelenjavo, nato nadaljuje s sadjem, nato mesom, itd. Kruh oz. žita z glutenom šele kasneje, enako ribe in še nekaj stvari. Nekaj jedi pa se ne daje celo do enega leta (kravje mleko, beljak, med...) Odločilna je tudi pripravljenost otroka: otrok mora že sedeti, hrano zna sprejeti (ne pa z jezičkom poriniti ven), itd.

No, dost pametovanja.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?