Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 28.6.2010 16:57:47
|
|
|
|
BabyKitty
|
Lun1ca jaz imam danes samo zagovor... in štos... pridem na faks ob 12ih o ene zapiske... grem domov, se vrnem ob 16ih na faks, ker sem bila takrat naročena pri profesorici, pa mi reče, da ne bo mogla pred 18.00 tko da grem čez pol ure spet na faks... se mi bo vsak čas zmešal... s tem, da komi stojim na nogah, ker sem tako utrujena in me vseee boli vroče je pa zunaj in na busu za pop****
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 28.6.2010 17:34:40
|
|
|
|
pinky86
|
uuu kok se imate še za učit...vam čisto nič ne zavidam držim pesti Sa5i ČESTITKE Drugače pa jaz pravim, da je zakonska postelja namenjena mamici in očiju, tamali ima pa pač svojo posteljico. Jaz si želim, da bi od začetka res spal v svoji posteljici potem pa, ko bo dovolj star pa hitro v svojo sobo ... upam, da nam bo uspelo, da ne bo mali preveč zahteven ali pa da ne bom jaz preveč "lena" in ga bom imela pri sebi zaradi dojenja hmmm
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 28.6.2010 18:46:52
|
|
|
|
donna22
|
IZVIRNO SPOROČILO: pinky86 uuu kok se imate še za učit...vam čisto nič ne zavidam držim pesti Sa5i ČESTITKE Drugače pa jaz pravim, da je zakonska postelja namenjena mamici in očiju, tamali ima pa pač svojo posteljico. Jaz si želim, da bi od začetka res spal v svoji posteljici potem pa, ko bo dovolj star pa hitro v svojo sobo ... upam, da nam bo uspelo, da ne bo mali preveč zahteven ali pa da ne bom jaz preveč "lena" in ga bom imela pri sebi zaradi dojenja hmmm Jaz sem tudi tako govorila, preden sem rodila, pa je potem naneslo tak, da če sem jo dala v posteljico, ni spala ne ona ne jaz. In ker sem bla čisto zanič in sem spanec res potrebovala, sem pač zagrabila to edino možnost z obema rokama V glavnem, potem sem ugotovila, da mi tako tudi čisto paše, to najino cartanje So stvari, ki govorijo za in proti. Mene npr. nikoli ni bilo strah, da bi jo poležala. Res je, da je potem težje odvadit oz. navadit na samostojno spanje ... po drugi strani pa baje npr. ljudstvai, v katerih spijo dojenčki in starši skupaj, izraza za nenadno smrt v posteljici sploh nimajo, ker pri njih tega praktično ni. Kot vsaka stvar ima tudi to svoje pluse in minuse ...
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 28.6.2010 18:53:02
|
|
|
|
egleria
|
ma js sem pa enkrat sebe in Patrika v spanju čez glavo pokrila.. ne vem kak mi je to ratalo ker tega še nikol nisem naredila- sreča da je glih takrat moj dragi prišel domov da naju je odkril. od takrat dalje ne morem več čist trdno zaspat če tamali spi pri meni. men tud paše cartanje sam ne pa njegovo brcanje.. pa on tk spi včasih da naju vsakega v svoj kot zrine sam je pa čez polovico postelje drugače pa js verjamem da je vsak otrok drugače, mamice prav tako in se je pač treba prilagodit drug drugemu. pa ne poslušat starih tetk ko ponavadi majo same butaste "nasvete" bolje rečeno vraže..
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 28.6.2010 19:30:03
|
|
|
|
witch
|
Najprej čestitke sa5i Špeli pa želim lepo otroštvo Jaz pa delam, pa še enkrat delam. Nimam časa za nič. Ko končam samo padem v posteljo in komaj čakam počitnice.
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 28.6.2010 20:44:21
|
|
|
|
BabyKitty
|
egleria pomoje je to res odvisno od osebe... sama spim z mojim najdražjim ponoči objeta v žlički in se oba premikava, pa se nikoli ne zbudim in pomoje se tudi zaradi otročka ne bi... sicer se mi zdi pa tista posteljica super rešitev... otroček je pri tebi ampak tehnično ne v isti posteljici potem pa še en mali košek, ko hočta bit mamica pa oči mal sama, da ga daš v dnevno pa da lahko spi tudi kje drugje podnevi, da ga imaš bolj na očeh... nekaj podobnega imam v mislih: http://www.mothercare.com/Mothercare-White-Pleat-Moses-Basket/dp/B001K9VIYW/sr=1-7/qid=1277750367/ref=sr_1_7/280-5019546-8264160?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44361031&mcb=core pinky86 vidiš.. jaz pa mislim, da otrok na začetku rabi bližino staršev, da se tako počuti bolj varnega in nenazadnje ljubljenega... vez mati-otrok je ful močna, še posebej prve mesece in se mi zdi, da otroka za nekaj prikrajšaš, če ga prehitro "odrineš" od sebe... sej to je blo zdej mal posplošen, ampak sej razumeš kaj hočm rečt... sem pa jst tako zelo čustveno bitje in mogoče to dojemam malo preresno witch sm na istem... danes sem se skoraj sesedla na faksu... pa kaj čmo... treba pregurat še teh par dni
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 28.6.2010 20:49:05
|
|
|
|
Eva19
|
hej! Evo nas z dopusta za čez vikend, tamala je uživala sto na uro, v šotoru spala brez problema, tko da že komi čakam ko gremo za 14 dni al tri tedne bo res uživancija. Vidm da se pogovarjate o spanju. No midva sva bla oba proti da tamala spi v najini postelji, prvi teden je bla pri nama, potem sem jo mela pa v posteljici en mesec, zraven moje-se je ograjica spustila, no ker je pa tamala tko pridna da že od začetka spi cele noči, sva jo pa kmalu prestavila v svojo sobo in je čist zadovoljna. zjutri ko se zbudi nič ne zajoka ampak najprej še ene pol urce čeblja mami in oči imata pa tud svoj mir je pa res da mi ponoči ne je in se ne zbuja, tko da ni treba nč skakat sem in tja. Tud čez dan jo dajem spat v posteljico, razn kadar sva zuni, ker veliko bolš spi,kot kje drugje, pa še na en ritem jo navajam, da gre vsak dan ob približno isti uri spat in da je sposobna sama v posteljci zaspat brez uspavanja. pa zaenkrat kar gre
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 28.6.2010 22:22:30
|
|
|
|
nincy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty pinky86 vidiš.. jaz pa mislim, da otrok na začetku rabi bližino staršev, da se tako počuti bolj varnega in nenazadnje ljubljenega... vez mati-otrok je ful močna, še posebej prve mesece in se mi zdi, da otroka za nekaj prikrajšaš, če ga prehitro "odrineš" od sebe... sej to je blo zdej mal posplošen, ampak sej razumeš kaj hočm rečt... sem pa jst tako zelo čustveno bitje in mogoče to dojemam malo preresno se podpišem pod to naš je več kot 1 mesec spal pri nama..zdaj spi v svoji posteljici..imam posteljico čist zraven moje.če nebi bilo tako toplo bi vrjetno še zmiri pri nama spal,ampak tako pa sva se oba ful kuhala namreč mali se je čist stisnu k meni.tudi če sem ga mal stran dala se je tolk časa premikal dokler ni do mene prišel..sem se počutla kot da imam še zmeraj trebuh,le da je mali že zunaj
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 8:50:20
|
|
|
|
egleria
|
košek je tudi zelo pametna zadevica če ga imaš kam dat. js ga nimam. je zlo majhno stanovanje tk da ga mam na očeh tud v spalnici sej js sem tud hotla posteljico takšno da bi se dala ograja dol, pa je blop rečeno da se da, potem sem pa ugotovila da se ne da.. poleg tega pa mam zdaj tak dvignjeno dno da ga lažje ven vzamem in to je višje od najine postelje. smo nekaj dni spali pri mojih pa sem malega dala v prenosno posteljico - ta nima dvignjenega dna in sem si skoraj križ zlomla tk da punce tud na to glejte ko kupujete posteljice - da se da dvignat dno..
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 9:15:36
|
|
|
|
BabyKitty
|
Jutro/dan punce Men se je pa sanjal, da sm svojga otročka učila hodt pa puzzle (tamale) sva sestavljala, pri 6ih mesecih to bo genij egleria potem se strinjaš, da mora bit posteljica taka bolj multifunkcijska da se da vse živo delat z njo sam k je tok mejhna izbira pr ns povsod majo sam te od lip poljčane razn mother care... sam tm je pa drago
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 10:37:44
|
|
|
|
BabyKitty
|
anity_1 ne it gledat te posteljice v živo v BTC v Mothercare, ker te bo minilo, da bi imela katerokoli drugo potem včeraj je padla ena 9ka... ampak to je bolj kaplja v morje... ker izpitov še zdaleč ni konec z vsako 6ko bom več kot zadovoljna
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 10:59:50
|
|
|
|
Eva19
|
ja, sej vem da mava velko srečo joj, jst pa nism noseča ampak se vsen tko zmatrano počutm tamala mi je lih zaspala, jaz bi mogla pa pospravt, še stvari z morja, pa nimam volje wuuu, jutr mam društveno vožnjo končno. punce, kam greste kej na morje drugač? evo eno slikico naše pikice
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 11:01:07
|
|
|
|
Lun1ca
|
BabbyKitty boga, da so te tak matrali. Ampak čestitke za 9ko Jah jaz sem tut vsakega narejenega izpita vesela, pa magari je samo 6. Nikoli se mi ni šlo za povprečje.. Ampak ta mesec pa se mi zdi da sem že sama sebe prekosila s temi ocenimi in narejenimi izpiti. Ko namreč jaz nism bla zdrava če nism vsak drug izpit padla No zdaj sm pa v 1 tednu kr 3 že nardila. No za včerajšnjega še ne vem rezultatov sicer, ampak vem da sm nardila, ker mi je pa dobro šlo. Posteljica ta je pa res lepa.. za zjokat lepa... Cene pa sploh ne bom komentirala Kar se pa spanja dojenčka tiče. Je moj tut reko da boma tak zrihtala da bo mel postlco v spalnici polek naju. Da boma mi2 pač še tudi najino ogromno oz. preogromno posteljo zamenjala za kaj bolj normalnega in da bo prostor še za bebikino posteljico. Pa sem jaz rekla, da to še boma pošteno premislila, če bo tamali zravn naju spal. Ker kak bo možno gre v svojo sobo Če se vstanem zdaj ponoči ko morm it mehur spraznit, se bom pa še pol vstala, da bom šla zizo vun vrčt Skratka da bo oči mel mir in lahko mirno spal, ker mora zjutraj zgodaj vstajat za šiht. Sem pa razmišljala o kakem fotelju kjer bi se blo možno tudi malo zleknit, za polek posteljice Vez med otrokom in mamo se pa nardi že itak v buščeku pa tut čez dan Ne bomo se preveč razvajal.. Čeprav ja, to zdaj pravim.. kak bo pa pol pa bomo vidli ko bomo tak daleč.
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 11:39:45
|
|
|
|
BabyKitty
|
Lun1ca cena te posteljice v Sloveniji je 900 EUR si pa zelo pridna, da si vse naredila... jaz sem samo polovico Eva19 kok mam lušno punčko ...sej mal lena si pa lahko glede morja pa... letos zame najverjetneje nič... mogoče konec avgusta last minute v Grčijo, ker na Hrvaško pač ne hodim... ampak bomo videli, kako bo z nosečnostjo... če bo vse ok...
< Sporočilo je popravil BabyKitty -- 29.6.2010 11:40:09 >
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 15:17:20
|
|
|
|
AinR
|
joj, vse ste že tolk v nakupih za ...sm vam kar malo nevoščljiva meni je tolk fajn te stvari gledat...ampak če bom že sedaj vse preštudirala potem ne bom imela kaj v delat
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 15:34:48
|
|
|
|
zaljubljena23
|
eva, iiiiiiiiiiii.... lun1ca, u ti si pa pridna z izpiti..le tako naprej...Jaz mam še samo zagovor diplome, ki sem ga tudi končno dočakala..Hja še samo 6 dni BabyKitty, čestitke za 9-ko
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 15:36:33
|
|
|
|
nincy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty egleria potem se strinjaš, da mora bit posteljica taka bolj multifunkcijska da se da vse živo delat z njo sam k je tok mejhna izbira pr ns povsod majo sam te od lip poljčane razn mother care... sam tm je pa drago jaz imam tako in sem ful zadovolna..strani se da naštimat na 3 različne položaje,dno ima tut 3 različne položaje,pa še draga ni,dobi pa se jo še v beli. http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=198641
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 18:53:59
|
|
|
|
pinky86
|
Babykitty...meni je zelo pomembna tudi vez in odnos med mano in mojim parnerjem in ko bo v najin svet vstopil nov član se bo naš vsakdan spremenil..otroček bo od naju zahteval in potreboval pozornost ves čas in kdaj, če ne ponoči oz. zvečer bova imela čas, da se posvetiva tudi en drugemu (tako kot otroku, se moraš hkratno posvečati tudi parnerskemu odnosu, če ne gre vse skupaj lahko kmalu samo še navzdol). Otroček bo seveda deležen najine ljubezni in pozornosti ves čas, samo ko bomo pa spali bomo pa spali ločeno - saj takrat ne bo kar "pozabil", da ga imava zelo rada. To dvoje se mi sploh ne izključuje. Mislm napisala si tko, k da ga bova zaprla v eno hladno sobo, čisto na drugo stran hodnika in naj spi Itak bo (oz. nekatere že), vsaka izmed nas, ki smo tukaj, vzgajala otroka po svojih najboljših močeh in prepričanju, da dela za otroka dobro. Jaz samo pomislim, kako se doslednost pri določenih stvareh obrestuje na dolgi rok. Če boste iskrene in sprejemajoče do otroka verjemite, da bo dobil vse kar potrebuje, tudi če je treba reči: "Ne, spal boš v svoji posteljici."
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 18:58:14
|
|
|
|
pinky86
|
aja, posteljico imava tudi midva ogledano IKEA rules! http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00115751 Čist enostavna, zraven bova kupila še obloge iz blaga za na ograjco in bo čist luštna
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 19:12:35
|
|
|
|
MoZza7
|
Hey punce! No tudi jaz kdaj malo pokukam za kako pohištvo itn., da si malo preračunam kolko je treba našparat :D sem pred kratkim najdla par zanimivih strani ko maš cele sobice, ki so po moje kar precej ugodnejše od naših v Sloveniji. Naprimer enako kot jo prodajajo v Lip Poljčane je za 400€ cenejša (zgleda je neka akcija): http://www.babyonlineshop.de/shopart/3001300007.htm. No, tu pa še link kjer so povezave do drugih strani: http://www.schardt.com/db/schardt/index.nsf/fachhaendler_d?openform&haendler. Upam da sem s tem mogoče lahko kaj pomagala, meni se ne zdijo te sobice tako napačne. So ene tudi zelo drage, nekaj jih je pa kar ugodnih...
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 19:34:12
|
|
|
|
AinR
|
IZVIRNO SPOROČILO: pinky86 aja, posteljico imava tudi midva ogledano IKEA rules! http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00115751 Čist enostavna, zraven bova kupila še obloge iz blaga za na ograjco in bo čist luštna jst mam tud tole v ožjem izboru
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 20:39:01
|
|
|
|
nincy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: AinR IZVIRNO SPOROČILO: pinky86 aja, posteljico imava tudi midva ogledano IKEA rules! http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00115751 Čist enostavna, zraven bova kupila še obloge iz blaga za na ograjco in bo čist luštna jst mam tud tole v ožjem izboru sam ene vem da so imela mal probleme s temi iz ikene ker imajo neke posebne mere
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 21:25:14
|
|
|
|
pinky86
|
ja sej čist možno...saj bova verjetno kar vso posteljnino tam kupila, tko da bo vse notri pasalo Sam a ni smotano to, da ne morejo enih univerzalnih mer delat za vse enako - tut pri drugih stvareh ?!?! Zdaj ima že vsaka stvar svoje "unikatne" dele, da si prav prisiljen kupit grrrr
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 29.6.2010 21:28:06
|
|
|
|
pinky86
|
AinR super sta izbrala Moj stric ima zdaj enako, za svojo najmlajšo (imam sestrično staro 8 mesecev ) in jim prav fino služi. Tamala spi notri ko bubica, no pa že tko res pridno spančka že od začetka.
|
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?