Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 24.6.2010 18:08:41
|
|
|
|
BabyKitty
|
No še mojo izkušnjo s FS povem... Test v petek zvečer... čisto rahla senčka, sem že vrgla stran test pa vzdihovala... pa pomislim a ni blo tmle nekej... in grem gledat in res čisttoooo rahla senčka... ponovim test v petek zjutraj... si rečem bo jutranji urin, zdej bo pa pokazal pr čem smo... in je blo - in jst seveda spet čist razočarana... M še kr ni in ni blo... pa nardim v nedeljo zjutraj tistega FS plastičnega in se narišejo ... tko da je zgleda tale trakec res bol tko tko...
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 24.6.2010 18:15:22
|
|
|
|
mladika
|
Ja sej,dokler se ne ulije je upanje... in upamo da je res ne bo nadaljnih 9 mesecev
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 24.6.2010 18:36:28
|
|
|
|
anity_1
|
Pozdravljene, mlade mamice, nosečke ali samo tiste, ki si to še želite Tukaj sem nova. Naj povem, da sem tudi jaz takšna, ki si s partnerjem želiva bejbija. Danes vzamem zadnjo KT komaj čakam. Nato pa bova počakala še tri mesece, in potem začela delati na otročičku. Začela bom jemati tudi folno kislino (Vitamini B in folna kislina - kupjena v Hoferju - ima pa v sebi 3 × več vitaminov B in 3 × več folne kisline, kot je priporočen dnevni vnos). Brala sem, da skoraj ni možnosti, da bi zaradi tega nastala hipervitaminoza - tega me je malo strah. Kaj ste pa ve - ste jemale kakšne vitamine pred nosečnostjo? Ali veste, katere vitamine, minerale je dobro, da jih jemlje bodoča mamica?
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 24.6.2010 19:04:24
|
|
|
|
BabyKitty
|
anity_1 jemlji folno kislino, ampak ne pretiravaj... ker po mojih izkušnjah moramo jesti vse živo... in potem lahko samo tablete goltaš cele dneve... kar je pa pomoje slabše za tvoje telo, kot če bi jedla normalno... tako kot so naše mame, babice ipd... Jaz ti priporočam samo to, da ne čakaj tri mesece... ker to je izgubljen čas... nevem koliko veš o tem, ampak sama sem mislila, da bo to potem kr takoj k neham tabletke jest pa kr pa ni bilo... in pri večini ni takoj... Tako, da po mojem mnenju prej ko začneš bolje je ampak prve mesece pač jemlji malo za rezervo... ne pričkuj preveč Uf zdej sm čist neki pametna tuki ni bil to moj namen... samo nasvet nooo Aja pa povej prosim podatke, da te dodam na seznamček... če želiš seveda...
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 24.6.2010 19:21:51
|
|
|
|
anity_1
|
BabyKitty, hvala za nasvete - veš da vedno pridejo prav:) Drugače pa sem študentka in me čaka še eno leto študija. Zato bi rada, da bi dobili bejbija šele po juniju drugo leto.. Da bi tudi bolj ali manj zaključla izpite in takšne stvari. Res da se mogoče zdi čudno, da imam takšno željo, da bi imela dojenčka šele v juniju ali kasneje drugo leto.. Ker nekateri se kar trudijo in trudijo in ni , zdaj imam pa jaz neke želje. Ampak če bo bejbi takrat ali pa kasneje, vem, da bom zmogla, drugače pa niti ne vem.. Drugače pa ja, lahko me daš na seznam: anity_1, 22 let, Štajerska.. Super BabyKitty in ostale pa - ste jemale ali še jemljete kakšne tablete z vitamini pred nosečnostjo?
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 24.6.2010 19:27:06
|
|
|
|
BabyKitty
|
Jaz sem nekaj mesecev po prenehanju s KT jemala folno res vsak dan... vseeno katero... potem sem pa bol tako tako... vsak drugi dan, ali ko sem se pač spomnila... ker sva se trudila 14 mesecev in me je vse s temi tableti že minilo najbolj važno je, da ješ kakšen teden preden pričakuješ bom pa tudi sama kmalu zadnji letnik faksa... PDP imam decembra... tako, da bomo probal neki zmučkat
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 24.6.2010 20:00:33
|
|
|
|
zaljubljena23
|
lil no saj pravim, da možno je, ampak sama še nisem slišala za tole...samo za lažne črtice..Tako, da očitno bomo morali še tole vzeti v zakup sicer najbolj ziher je itak krvni, tudi CB lahko včasih zatajijo...Zato pa punce, ne hitet s testki, plusek bo počakal
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 24.6.2010 21:13:53
|
|
|
|
egleria
|
ah jaz nimam pa nobenih izkušenj s testki - razen z negativnimi. ko sem pa zares zanosila pa sem šla direkt h G in me je ona poslala v laboratorij na test.. tist je še najbolj zanesljiv jaz sem jemala en mesec samo folno kislino preden sva začela načrtovat (Tifol), potem pa nič več dokler nisem izvedela da sem noseča. potem sem pa jedla Elevit ena dva meseca, po porodu sem pa jemala centrum materna kadar sem se pač spomnila.
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 25.6.2010 11:05:58
|
|
|
|
pinky86
|
Babykitty, a veš da sem ga včeraj videla v živo - voziček - ma mogoče je res malo smešen, ker uno prvo kolo tko ven štrli, ampak sej ni tko hudo ;) Lupinica je bla gor, k je res najbl mini nastavek za voziček. Košara verjetno pokrije tist del, saj je taka velika. Drugače pa glavno da se dobro vozi. Za prostor v avtu pa nimava več problemov, ker sva prodala Puntota in kupila Laguno (ta star model), tko da lahko v prtljažnik spravim še pa še ;)) Jaz sem delala testek FS - listek (kupila sem res najcenejšega kar so jih mel haha ) Dva dni po izostanku menstre (zjutraj) pa mi je pokazal ful močni črtici in to skor takoj. Mislim, da ni toliko odvisno od znamke testka ampak od tega, koliko nosečniških hormonov imaš že v telesu. Enim nosečnicam se izločajo zelo počasi, moji kolegici npr. je zamujala, pa ji noben testek ni pokazal. Mislila je, da ni noseča, ker je ravno nehala jemat KT in da se ji pač ureja cikel. No, potem je pa še kar ni bilo pa je šla delat krvni test pa ni nič pokazal, pa h ginekologu na pregled pa ni še nič videla...no, pa je BILA noseča, ima zdaj že 10 mesecev starega fantka. Tko da vse je odvisno od stanja hormonov v vašem telesu.
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 25.6.2010 11:08:20
|
|
|
|
pinky86
|
Anity_1 - NE OBREMENJUJ SE S TEMI VITAMINI IN TABLETAMI. Jaz sem proti kemiji in jemljem res samo nujno (to je Tifol, ker je pač priporočljiv in železo, ker sem bila slabokrvna). POMEMBNO JE DA JEŠ RAZNOLIKO IN KVALITETNO HRANO. To pomeni čim več kuhaj iz sveže zelenjave, da res vse sama pripraviš, da ješ vsega po malem, pa mislim da bo vse ql. Jaz samo pomislim, kaj so pa včasih delale naše prababice, babice, mame...nič se niso obremenjave s tem, ker jih tudi noben ni bombandiral s temi neumnimi študijami, k jih reklamirajo farmacevtske družbe, da bi služile na naši paranoji, da bo kaj narobe, če tega pa tega ne bomo kupile in jedle. Ah, mene ne prepričajo. Pa tut tifol sem začela jemat en dan po tem, ko sem naredila test, ker nisem vedla kdaj se bo prijelo in da je ne bom jedla v nedogled...drugače se pa s folno kislino ne moreš predozirat, ker se višek izloči sam, za druge vitamine pa ni tako, vsaj za večino ne. Tudi obremenjevanje in strah pred vsemi mogočimi zapleti škodijo, ker si pod stresom, tko da premisli, kaj je zdaj boljše?!?
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 25.6.2010 12:10:58
|
|
|
|
sa5i
|
Hej! Ve katera kje se kaj Donna skriva? Pa ostale kako ste? Jaz tretji dan po roku še zmeraj 2 v1 mi je kar smešno že kaj pa lahko sploh storim no. glede tablet pa bi jaz rekla, da se zna zgoditi, da zanosiš ravno prvi mesec ko jih ne jemlješ, nalsednji pa je je že bolj vprašljiv. drugače pa sama več v žeivljenju ne i imela KT ker kaj je to storilo z mojim ciklusim meni je G predpisala primulut nor za sprožitev M ker je 3mesece ni bilo in potem sem jo dobila naslednje mesec pa očitno edina O in zanosila če se spomniš BabyKitty, sem še tebe o sluzi vprašala, ker sem jo edino takrat imela . s temi folnimi kislinami pa nevem kaj naj rečem preden je uspelo sej jo jemala, kar nekaj mesecev, potem tako dolgo ni bilo pluseka, da sem jih kar nehala, ker se mi ni zdelo več važno se s tem filat. ko sem dejansko znosila pa jih nisem mogla, ker sem vse izbruhala, tako, da se da preživeti brez, nabolj važno je, da ješ sadje zelenjavo tega pa je zdaj res dosti. ja torej dobrodošla nova pa naj čimprej uspe, šola pa gre tudi ob nosečnosti verjami, še malo lažje, če mene vprašaš, sem vse izpite kar vnaprej delala, no rodila pa vseeno še nisem. nič bodite fajn pa pišite kaj, da bo kaj za prebrati
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 25.6.2010 12:40:56
|
|
|
|
anity_1
|
Hvala vam vsem za nasvete se zdaj malo sprašujem, da bi bilo mogoče boljše, da še potem dva meseca jem tablete in potem poskušam zanosit - ker sem namreč tut večkrat slišala, da takoj po prenehanju jemanja KT lahko zelo hitro zanosiš.. Ampak mislim, da je vseeno boljše, da se telo malo "očisti", da se sluznica odebeli, da se bo lahko bejbi kje vgnezdil Glede jemanja vitamonov pa tega pa je tako, da imam kar dokaj slab imunski sistem - ker sem kar hitro prehlajena.. Zato mislim, da bi mogoče najprej zdaj v teh treh mesecih jemala supradyn, da si malo okrepim imunost, v knjižnici pa sem si že rezervirala knjigo Zdravilna moč sadja in zelenjave. Ker nekako sadja in zelenjave ne jem preveč, pa bi blo fajn, da se malo podučim na tem področju in začnem bolj segat po naravi.. Veste mogoče tudi vi za kako knjigo, ki bi mi koristla pred nosečnostjo, ne samo na področju prehrane? Lep sončen dan vam želim
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 25.6.2010 12:50:31
|
|
|
|
lil_
|
k je lih debata o sadju in zelenjavi...jst ne spravm nic vase...prej sm lahko zivela od sadja in zelenjave...zdej jih pa vidt ne morm kasne so vase izkusnje? je vm pasalo? al ste se mogle silt? ceprov se jst posilm zlo tezko, k mi je pol slabo
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 25.6.2010 13:44:10
|
|
|
|
pinky86
|
Jaz lahko zaenkrat še vse jem in imam isti okus in apetit kot pred Nič mi ne "smrdi" kot nekatere pravijo, da se lahko pojavi. lil_ če ti je slabo potem je verjetno bolje da ne ješ,kaj pa vem...a ti je prav po vsem svežem slabo?! Moja kolegica ima žolčne kamne in je noseča in zdj ima dieto in ne sme nič svežega jest - boga Jaz pravim, da jej kar ti paše...sam če ti pa nič ne paše, to je pa zoprno potem. Meni je slabo samo če ne jem hah če imam prazen želodec, tko da bi mogla skos kej s sabo nosit. Aja, na nuhalni mi je prestavila rok na 1.1.2011 - to bo še veselo anity_1 hmmm knjige...jaz berem knjige od Jesperja Julla - o vzgoji - to itak, ker sem v tem poklicu, pa tudi doma mi bo prav prišlo. Za druge pa nisem imela časa, ker sem mogla ful študijske literature letos prebrat...bom zdaj poleti nadoknadila ;)
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 25.6.2010 14:23:36
|
|
|
|
lil_
|
nimam nobene zelje po cem. v tem casu, sem si ponavadi zelela cesenj, jagod, fig,...mnjami...zdej pa ze samo k pomislm mi rata kr slabo par dni nazaj sm probala lubenico, ki jo mam drugace zelo rada, pa mi ni bilo cisto nic za njo. problem je k mi nc kej dost ne pase. mam tut ogromne probleme kaj sploh skuhat...zjutri si recm da bom skuhala kar kol, pa sploh nimam nobene zelje. pol probam skuhat tist k sm mela vcasih rada...in pac pojem ker morm. obozujem bucke, jih vcerej nardim in pol sm jih pojedla, ker so ble pac prpravlene. drugac, da bi mi blo slabo mi ni, mam pa grozne krce...ne skos, mogoce 5x na dan...ampak takrat pa toook zaboli mas pa zanimiv PDP
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 25.6.2010 15:12:53
|
|
|
|
anity_1
|
Sment, lil_, to pa res verjetno ni fajn, da ti nič ne paše.. Meni je najbolj problem, kako se spravit jest jabolko, ampak ko jo jem, je pa dobra pinky86 - kdaj je po navadi na vrsti nuhalna, ko si noseč? Se mi zdi, da je kar hitro.. Prej ste enkrat tudi govorile o testih.. Jaz sem že nekajkrat imela CB, ker so bili vsi znaki za nosečnost, kljub KT.. Ampak ni bilo . Sem pa vseeno poskusla. Mislim pa, da je ta CB res fajn.. Jaz imam še ogromno vprašanj v zvezi z nosečnostjo.. Ampak bom že počasi vse spraševala.. Da ne bom vse naenkrat Prosila bi edino vse mamice študentke, ali pa študentke nosečke - kakšna je zdaj zakonodaja? Kaj vse si moraš urejat? Pa kaj študentkam mamicam pripada? Kako pa je glede porodniške?
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 25.6.2010 15:26:06
|
|
|
|
donna22
|
IZVIRNO SPOROČILO: sa5i Hej! Ve katera kje se kaj Donna skriva? Pa ostale kako ste? Jaz tretji dan po roku še zmeraj 2 v1 mi je kar smešno že kaj pa lahko sploh storim no. glede tablet pa bi jaz rekla, da se zna zgoditi, da zanosiš ravno prvi mesec ko jih ne jemlješ, nalsednji pa je je že bolj vprašljiv. drugače pa sama več v žeivljenju ne i imela KT ker kaj je to storilo z mojim ciklusim meni je G predpisala primulut nor za sprožitev M ker je 3mesece ni bilo in potem sem jo dobila naslednje mesec pa očitno edina O in zanosila če se spomniš BabyKitty, sem še tebe o sluzi vprašala, ker sem jo edino takrat imela . s temi folnimi kislinami pa nevem kaj naj rečem preden je uspelo sej jo jemala, kar nekaj mesecev, potem tako dolgo ni bilo pluseka, da sem jih kar nehala, ker se mi ni zdelo več važno se s tem filat. ko sem dejansko znosila pa jih nisem mogla, ker sem vse izbruhala, tako, da se da preživeti brez, nabolj važno je, da ješ sadje zelenjavo tega pa je zdaj res dosti. ja torej dobrodošla nova pa naj čimprej uspe, šola pa gre tudi ob nosečnosti verjami, še malo lažje, če mene vprašaš, sem vse izpite kar vnaprej delala, no rodila pa vseeno še nisem. nič bodite fajn pa pišite kaj, da bo kaj za prebrati Tu sem Tvoja pupa pa še kar čaka ... Da ne bo na koncu na isti dan imela rd kot moja Samo to bi pa res bilo že krepko čez rok.
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 25.6.2010 22:39:00
|
|
|
|
egleria
|
punce ne se obremenjevat če vam katera hrana ne paše. otroček si vzame od vas kar rabi, zdrava prehrana velja pa predvsem v dobro nosečnice, da ji ne zmanjka zalog vitaminčkov - posledično je lahko slaba kri ali pa kaj takšnega. potem ko bo konec prve polovice nosečnosti boste tak jedle vse po vrsti kar vam bo prišlo pod roke jaz sem študentka imam pa: starševsko nadomestilo (namesto porodniške) ki znaša okoli 192€, otroški dodatek ki je odvisen tudi od prihodka otrokovega očeta (če živita skupaj), štipendija če partner nima plače ki bi zadoščala za vse tri člane družinice (na člana more bit tam okoli 300€, nisem 100%). najbolje da se pozanimaš na CSD-ju, pripada ti tudi kot čisto vsem mamicam paket za novorojenčka. na faxu pa ti pripada še dodatno šolsko leto (če to izkoristiš ti štipendije ne ukinejo za leto ponavljanja), pa deset bonov na mesec več kot drugače.. glede opravljanja izpitov pas čisto odvisno od faxa, profesorjev itd..
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 26.6.2010 9:04:49
|
|
|
|
pinky86
|
auch krči mene ni k sreči še nič špikalo huh lil_ a potem kar bolj počivaš al kako?! Ja ful smotano, da ti nič ne paše jest...potem si zaenkrat izgubila apetit, sam je pa vseeno fajn, da JEŠ ;)) vsaj tisto, kar ti mogoče mičkeno bolj diši. Jaz sem se mogla mal silit v 2. mesecu, ko me je skos tiščalo v želodcu, pa tko mal mi je blo skos slabo, da sem se čist čudn počutilla Nuhalna je tam nekje med 11. in 14. tednom - odvisno kdaj te naroči. Jaz sem bila noseča 12T 1D ;) Ja če tko pogledaš je kar hitro, ubistvu prvi tak bolj podroben pregled (seveda plačljiv - to bodo enkrat mogl uzakonit, da bo pripadal vsem!!), čeprav meni kot nosečnici se mi je pa kar vleklo...al sem pa sam tok neučakana, kar se tega tiče...sam na UZ je edina priložnost, ko lahko vidim svojo pikico/pikca in sem potem pomirjena, da je vse OK ;)) Ja, PDP je res prav posrečen...čeprav je itak malo možnosti, da se bo rodil ravno ta dan...bi bilo pa fino, zaradi vrtca in šole, če bi bil rojen januarja, ker bo potem vedno med starejšimi v skupini...sam če se bo pa odločil prit ven že decembra, pa tut prav ;)) Ojej, zdaj sem pomislila, da se mu bo mešalo od daril --> DECEMBER pa še RD jao
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 26.6.2010 13:21:14
|
|
|
|
mladika
|
Da vam še tu javim,da se je teta tečka dans odločla pridit s krči vred tko da kaj čemo,gremo dalje...čeprav mi že pojenjajo moči za nove boje in mam občutek da ne bom nikoli dočakala ,uaj naravno ne...
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 26.6.2010 17:04:54
|
|
|
|
bobica
|
pozdravljene! pa se vem še jst pridružim.... tud midva delava na ....stara bom 24 let...
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 26.6.2010 17:09:31
|
|
|
|
anity_1
|
pinky86 verjamem ja, da že komaj čakaš, da vidiš svojega bejbija, vsaj na UZ mladika škoda res upam, da boš čimprej zagledala .. Kateri krog pa je že pri tebi? o super bobica nas bo še več takih.. meni ful veliko pomeni, da si tukaj pomagamo z odgovori na vprašanja, ki nam niso jasna, ali pa samo da čvekamo.. saj veš, punce smo
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 26.6.2010 18:26:40
|
|
|
|
mladika
|
midva "tečeva" že 9 krog!! čist preveč če mene vprašaš,sam če pomislim da se nektere še dlje trudijo...ufff,pol mam občutek da sem šele na začetku Tako da punce moje use ki si želite otročka in ste pripravljene nanj(no koker si na lahko pripravljen,pomojem 100% nikol,dokler ga u roke ne dobiš ) ne odlašat,ker nihče ne ve kolk časa se boste/bomo matrale da uspe!!Sam moje mnenje...
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 26.6.2010 20:19:20
|
|
|
|
bobica
|
vidim da nas je kar polno ja....imam pa tud jst občutek da nama ne bo glih v prvo ratalo...imam neredne ....včasih tud na dva meseca ali več.... zadnjo ]sm imela 25.5. zdej pa imam problem da imam že dva tedna napihnjene prsa.. vsi modrci skor premajhni... pa špikalo me je v jajčnikih... a so lahko to znaki ? test sm nardila ma ni blo nič...al je še prezgodaj..
|
|
|
|
RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2 26.6.2010 21:38:11
|
|
|
|
BabyKitty
|
bobica dobrodošla glede testa pa... odvisno kako imaš M... ampak ti iz osebnih izkušenj povem, da ni šans, da veš pred M ali so to znaki ali ne... Lahko je vse... meni se zdi, da takat ko sem dejansko zagledala sploh nisem imela znakov... ubistvu jih še do danes nimam edino kar je bilo so bile boleče prsi... ampak tako kot skoraj vedno pred M... šele kakšne 2 tedna po plusku so začele biti zelooo boleče in so še zdej... so se pa tudi že skoraj takoj povečale za skoraj 2 številki, sem kot krava mlekarica ampak sadje pri lokalnem šipcu pa najboljše dobim vglavnem bobica ne obremenjuj se z znaki, ker so brez veze... preveč varljivi... sama sem imela vedno vse pa je še kar prišla na žalost tisti magičen test na koncu pove svoje... mladika samo ne obupovat... ravno danes sva se z mojim pogovarjala kako je bilo... kako po enem letu truda nisem več verjela, da nama bo ratalo... pa se jokala na avtobusu ko sem videla mamico z otročkom, ker sem mislila, da ne bom mogla met svojega... in ko sem dobila napotnico za neplodnostno in kako sem "prestavila" pregled in kako sem potem malo pred pregledom zagledala ... nevem a sm ti že zatežila s tem, ampak a si probala maco? pinky86 moj malček pa ne bo imel sreče, razen če se bo odločil malo prej pridt (prosim boga ) ker imam PDP na miklavžev večer
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Patris Health®: Podpora za bodoče staršePatris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.