Encijan
|
No, pa sem vas našla , se bolj redko oglašam in tudi preberem vas malo z zamudo. Se pozna, da imamo poleg našega januarčka še eno živahno malčico, ki bi bila zadnje časa samo zunaj, pa če je sonce ali pa dež. Sploh dežnik je zadnje čase aktualen in luže... No, naš januarček je vse bolj "mobilen", po nekajkrat na dan se prevali s hrbta na trebuh, pa tudi drugače se premika, ima ene svoje fore, z rito se dvigne gor in potem drugje pade dol, tako da me je že kar malo strah, če ga pustim spati v taveliki postelji. Ponočli lepo spi, čeprav se zadnje čase malo večkrat zbudi, tako da se malo več dojiva, ampak ponavadi brez problema zaspi nazaj, tako da se naspim. Zjutraj po umivanju rad še malo potegne, tudi čez dan še večkrat zaspi, enkrat malo dlje, drugače pa po pol urce po dojenju recimo, ali pa v avtu. Se čez dan kar nabere nekaj ur, precej več spi kot je prvorojenka, ampak saj sta si tudi drugače čisto različna, Blaža skoraj ne rabim nosit za uspavanje, Špelo pa sva prenosila še in še, tudi dolgo... Sem dolžna še podatke za tabelco, pri dveh mesecih je imel 4800g in 57cm, pri dobrih treh pa 5600g in 59cm. Sva bila pa zaradi pikic in trdovratnih temenc pri dermatologu in sva dobila kremo in posebno hladilno mazilo, pa spet imamo nek dermatitis, še niso čisto ziher kateri, imava čez 1 mesec kontrolo, pa bomo videli. Koža je bila v par dneh OK, samo je problem, ker se pikice ponavljajo. No, saj se bo sčasoma umirilo, vsaj pri prvi se je. Od tretjega meseca naprej gre pri nas teža bolj počasi gor, a je še vedno lepo okrogel in ponavadi dobre volje, zato o GH šele razmišljamo, začeli pa bomo, ko bo čas. Se mi pa zi, da ga dlesni občasno že bolijo, saj včasih kar ne more sesati in zavrača dojko, pa joka zraven. A že ima kateri od vaših zobke? Jaz sem pri prvi že pri dveh mesecih pomislila nanje, ker se je tako zelo slinila, a je prvi zobek pokukal šele pri dobre pol leta, tako da je vse skupaj zelo relativno. Vožnjo naš pobalinček tudi lepo prenaša, samo da je sit, sva bila v LJ že sama (dobrih 100km v eno stran), pa je pot tja prespal, nazaj grede pa se je zabaval z igračkami z loka in ni nič kaj sitnaril. Problem je edino, če pred vožnjo ful dolgo spi, potem mu postane dolgčas in sem se morala dvakrat presesti nazaj med oba otroka, da sem ga zabavala. To se nam je zgodilo obakrat, ko smo bili pri mojih na obisku, zato zdaj gledamo na to, da pravi čas oddidemo in spi lepo v avtu. Ko se boste naslednjič srečale, se vam pa morda pridruživa, zdaj ko sem videla, da tudi sama zmoreva tako dolgo pot - no, če se dobimo kje na Štajerskem, bom pa še bolj vesela. Super, da ste se imele lepo... Encijan
|