|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   avtosedez - kateri najboljsi???
17.7.2005 21:16:16   
modrooka
Punce,

potrebujem pomoc, ker bomo kmalu kupovali avtosedez (od 9 kg naprej) in bi rada slisala vasa mnenja, kateri je 'najboljsi'.

Hvala ze vnaprej!!!

modrooka
Neposredna povezava do sporočila: 1
17.7.2005 21:31:02   
Anonimen
Joj, jaz tudi... spet potrebujem ure in ure, da študiram sedeže, pa še nič pametnega nisem ugotovila.
Gledala sem Concorde pa mi ne gre v nos cena. Pa tista od Romerja niti. Ampak Concord je res fajn, vsaj na sliki. Mi imamo doma že en Chiccov sedež ampak v njem našemu sinčku glava pade naprej, ko zaspi. Ležeč naklon je enostavno premalo ležeč, čeprav ima 5 pozicij.
Zdaj me pa zanima, kako je z ostalimi sedeži. Tudi pri drugih glava pade naprej?

Potem pa me zanimajo še sedeži od 9 do 36 kg. Baje imajo tudi ti naklone do ležečega položaja. Ker če dam 50 jurjev za sedež, potem raje kupim kar tega. Ampak spet ne vem, kako bo z njegovo glavo. Je ta ležeča pozicija dovolj ležeča?

Na pooomoooč.
Pa ne mi napisat samo romerja kupi! :)-

(odgovor članu modrooka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
17.7.2005 21:41:12   
Jančika_
Glede naklona pri sedežih 9-36kg: imamo Kiddyja in tam ta naklon obstaja, vendar so pri našem avtu (Fabia) varnostni pasovi prekratki za to. Tako da ni z ležečim položajem nič.

Glava mu sicer tu in tam (redko) pade naprej, vendar ima Kiddy spredaj tisto zaščito in tako glavo prav lepo položi na rokice in na to zaščito. Sliko tega imam v albumu Zbrana dela 2.

Ima pa ta sedež eno pomanjkljivost, ki je po drugi strani prednost: dokler uporabljaš to zaščito spredaj (do 18 kg, se mi zdi), je otročka kar težko pripeti. Dobra stran: ni šans, da se sam odpne ali da si sname naramnice, kot sem zadnjič brala, da nekateri počnejo.

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.7.2005 21:42:26   
SaaS
Mogoče vama tole kaj pomaga pri izbiri.
http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=33&L2_ID=31
http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=33&L2_ID=124
http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=33&L2_ID=221
Kar se pa udobnosti tiče, bo pa morda še katera kaj povedala.

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.7.2005 21:58:47   
CatJa
Maxi cosi Priori XP. Je varen in udoben.

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.7.2005 22:39:16   
polona2
Maxi Cosi Priori XP9nebesa.

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.7.2005 22:42:01   
Anonimen
Glede na to, kar berem v teh testih, je omenjeni sedež pomanjkljiv ravno v varnosti.

(odgovor članu modrooka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
17.7.2005 22:48:00   
polona2
Prosim, daj link, da si preberem, do danes sem bila nemreč prepričana, da je to varen sedež, hvala!

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.7.2005 22:49:27   
polona2
Si mislila te teste, iz linkov zgoraj? Mislim, da so to le eni od mnogih:zmeden:?

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.7.2005 22:50:43   
Anonimen
Jih je napisala Saas zgoraj.

(odgovor članu modrooka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
17.7.2005 22:55:35   
CatJa
Teste, ki sem jih jaz gledala, je varnost pri Maxi Cosi Priori XP 0, kar je se zmeraj boljse kot - ki jih imajo vecina ostalih. V tem razredu je boljsi samo Romer Duo Plus. ;)
Je pa res, da bi naj bili sedezi predvsem varni.

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.7.2005 23:20:18   
modrooka
Punce,

najlepsa hvala za vaso pomoc!!!! :bravo::bravo::bravo:

Lahko noc!
:kuza:

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.7.2005 23:28:35   
lin
Maxi Cosi Priori XP:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.7.2005 23:29:47   
Baldi
Jaz navijam za Romer King TS (9-18kg) plus ali Romer duo plus ISOFIX (9-18kg) :

Najnovejši testi(2005) in ocene so objavljeni na naslednjih straneh:
http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=31&L2_ID=259
in
http://www.motorevija.si/datoteke/tabela-sedezi.gif

LP:pujs:

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.7.2005 23:59:10   
Baldi
Dodal bi še to, da pri avtosedežu Maxi Cosi Priori XP, ni nekih novosti, zato ga verjetno tudi ni v najnovejših testih. Pojavlja se le Maxi cosi priorifix (ISOFIX), ki pa je baje zelo drag in še ni dobavljiv na našem tržišču.

Pri novih Romerjih z oznako PLUS lahko povsem enostavno prestavljate ramenske pasove v 7 različnih višin. Pri Romerju king TS (brez oznake plus)in pa Maxi Cosi Priori XP, pa je potrebno vedno znova pretikati pasove.

PS: Za obe omenjeni znamki otroških avtosedežev je zastopnik za Slovenijo baby center. Fino je, če si jih ogledate v živo. Spletna trgovina sonček pa prav tako ponuja obe znamki avtosedežev in to znatno ceneje.

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.7.2005 4:55:48   
Lunca1
Römer King TS plus, sicer še nismo namontirali, ker še nima 9 kg. Razlog - ker je zelo dober na testih in se mi zdi da pri varnosti ne smeš šparat.

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.7.2005 8:10:36   
SaaS
Romer King TS ima Baby center trenutno v akciji in je znižan s 50.000 na 36.000 sit. Vsaj za pogledat mogoče...

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.7.2005 8:17:34   
SaaS
Midva upurabljava zaenkrat še lupinico. Zanima pa me kaj pomeni VEDNO ZNOVA pretikati pasove? Vsakič, ko ga daš v avto ali na vsake pol leta, ko mali zraste in je treba zvišati zadevo? Če je to zadnje potem se mi res ne zdi ne vem kakšen problem..."vedno znova".

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.7.2005 8:49:19   
viv_
Roemer King - pas sem do sedaj prestavila enkrat, sedež imam pa že eno leto.

lp

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.7.2005 9:02:48   
Baldi
O Romerjih je potekala debata par strani nazaj. Tu je link:
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=47182&idk=100&stran=1

Priznam, mogoče malo neroden izraz "vedno znova". pretikati pasove. Naj povem, kaj sem imel v mislih. Predvsem v zimskem času je potrebno večkrat prilagoditi višino ramenskega pasu, ker je otrok v avtu večkrat različno oblečen. Na krajši vožnjah (neogret avto) ga mi damo kar v kombinezon, na daljših vožnjah(ogret avto) pa je manj oblečen. Drugače prilagajaš višino skladno z "rastjo" otroka. Če imaš na voljo več stopenj za nastavljanje višine , je večja možnost, da bo otrok varneje pripet. Je pa tako, da zadeve uporabljaš takrat, ko so enostavne za uporabo (to velja za Romerje z oznako PLUS), v nasprotnem primeru se hitro zadovoljiš in ti je vseeno.

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.7.2005 9:20:50   
lacoste7
Mi imamo pa RAMATTI Venus comfort in je ful udoben, nekaj takega kot MAXI COSI. Cena je 24.900,00., mislim da kar ugodnjejša.

Teste si lahko pogledate na www.ramatti.pl, kupite pa ga lahko na www.comfortbaby.com

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
19.7.2005 0:29:21   
spacey
Mi tudi že počasi gledamo za avtosedež, saj ima naš mali velikan že skoraj 8kg in bo kaj hitro potrebno zamenjat lupinico. Sem pa opazila na teh testih iz. tabelah, da so najbolj varni avtosedeži, tisti ki so le za določeno skupino .. torej 0-13 kg, 9-18 kg in 15-36 kg. Se pravi, tisti ki so v skupini 0-18 oz. 25 kg 9-36 kg, niso toliko varni kot tisti ki so razdeljeni v dve skupini. Sem malo zakomplicirala, ampak upam, da ste vseeno razumeli bistvo. :ups: :)

Mi gledamo Roemer ali pa hm :zmeden2: sej ne vem kateri bi še lahko konkuriral.

Lp

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
19.7.2005 7:13:08   
Anonimen
Spacey, razen Kiddy life plus, ki je od 9-36 kg in kljub temu ocenjen odlično.
Mimogrede, Concord je ocenjen obupno. Pa ga prodajajo in promovirajo tako kot Romerje. Pa Maxi cosi tudi.

Pa še nasvet. Sedeža nikar ne menjaj prehitro. Mi smo ga tudi, ker je imel otrok okoli 9 kg tam nekje okoli 4. meseca pa sem potem šla nazaj po lupinico. Še zdaj bi bil lahko komot v lupinici (sedeži, obrnjeni v nasprotni smeri vožnje so najbolj varni) ampak tuli, ker mu je dolgčas. Fizično bi pa še komot zmogel pa varno je tako tudi veliko bolj.

(odgovor članu modrooka)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
19.7.2005 11:08:45   
Baldi
Selena, test, ki si ga ti gledala je bil narejen leta 2003. Če pogledaš najnovejše teste (link v mojem prvem postu), lahko iz teksta razbereš, zakaj so dobili sedeži od 9 - 36 slabe ocene. Navajam: "Vsi ti sedeži otroka ščitijo samo s tritočkovnim varnostnim pasom, ki je vgrajen v avtu, toda majhni otroci imajo tako majhna ramena, da sedeži ne morejo zagotavljati pravilnega poteka varnostnega pasu, saj so sedeži preširoki in ob trku varnosti pas ne more zagotoviti dobre zaščite. Vsi sedeži so namreč tako široki, da v njih lahko sedijo tudi 150 cm veliki otroci. Hkrati to tudi pomeni, da ti sedeži ne morejo zagotoviti dobre opore za glavo majhnih otrok."

Kiddy life plus se od ostalih (iz skupine 9-36) razlikuje po tem, da je za otroke od 9-18kg zahtevana uporaba ščitnika udarcev. Poglej:
http://www.ariel.si/slike/on_9_10/vpl_kiddy_reklama.gif

Meni se zdi ta ščitnik "glomazen" in imam pomisleke, kako se otrok počuti v stolčku s ščitnikom. Najbolje bo, da ti to povedo uporabniki. Če se ne motim, je že kar nekaj časa nazaj(enkrat lansko leto), potekala debata o tem in so se nekateri uporabniki pritoževali, da se otrok počuti utesnjeno:zmeden2::zmeden2:.

Jaz sem še vedno za Romer-ja:)

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.7.2005 11:23:42   
Baldi
Evo, našel sem.
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=21514&idk=100&stran=1

Kot vedno se mnenja uporabnikov krešejo. Pritoževala se je pa malika. Lansko leto je bil kiddy life plus zelo popularen, vendar mene še vedno...zaradi zgoraj naštetih razlogov...ne prepriča :)

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?