Baldi -> avtosedez - kateri najboljsi??? (19.7.2005 11:08:45)
|
Selena, test, ki si ga ti gledala je bil narejen leta 2003. Če pogledaš najnovejše teste (link v mojem prvem postu), lahko iz teksta razbereš, zakaj so dobili sedeži od 9 - 36 slabe ocene. Navajam: "Vsi ti sedeži otroka ščitijo samo s tritočkovnim varnostnim pasom, ki je vgrajen v avtu, toda majhni otroci imajo tako majhna ramena, da sedeži ne morejo zagotavljati pravilnega poteka varnostnega pasu, saj so sedeži preširoki in ob trku varnosti pas ne more zagotoviti dobre zaščite. Vsi sedeži so namreč tako široki, da v njih lahko sedijo tudi 150 cm veliki otroci. Hkrati to tudi pomeni, da ti sedeži ne morejo zagotoviti dobre opore za glavo majhnih otrok." Kiddy life plus se od ostalih (iz skupine 9-36) razlikuje po tem, da je za otroke od 9-18kg zahtevana uporaba ščitnika udarcev. Poglej: http://www.ariel.si/slike/on_9_10/vpl_kiddy_reklama.gif Meni se zdi ta ščitnik "glomazen" in imam pomisleke, kako se otrok počuti v stolčku s ščitnikom. Najbolje bo, da ti to povedo uporabniki. Če se ne motim, je že kar nekaj časa nazaj(enkrat lansko leto), potekala debata o tem in so se nekateri uporabniki pritoževali, da se otrok počuti utesnjeno:zmeden2::zmeden2:. Jaz sem še vedno za Romer-ja:) LP:pujs:
|
|
|
|