|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako kuhate?
2.6.2010 10:46:59   
direktna
...od 7-19, od 19-07, dva dni fraj... (ruski turnus)- če te že zanima. pa ne perem tolk (sma zaenkrat samo 2, tak da si lahk ''privoščim'' vedno svežo brisačo''. heheuser posted image

..vse ostalo pa: kakor komu paše ;) user posted image  

lp

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 26
2.6.2010 11:06:25   
kalbo
No, to ni 12 urni delovnikuser posted image . Je navadni 8 urni, samo malo prirejen. Sliš pa se a ne.

(odgovor članu direktna)
Neposredna povezava do sporočila: 27
2.6.2010 11:14:05   
*miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

...
...
...

PS: Tale post si fasala izključno zarad žlice.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 28
2.6.2010 11:16:35   
direktna
...kakor hočeš. (na to temo, pa lahko ti odpreš ''temo'', pa ti pojasnim!) user posted image

...zanimalo me je le, ''kako kuhate''(nič drugega, kalbo)

HVALA vsem uporabnicam in ''uporabnikom'' za odgovore.

lep deževen dan še naprej.

lp

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 29
2.6.2010 12:36:20   
legenda_m
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Direktna, ampak, glede na to, da sem 10 let za leseno žlico mi še ena računica ne gre v glavo.

12 ur si v službi. Za pot tja in nazaj porabiš vsaj eno uro. Da skuhaš za 5 ljudi porabiš vsaj še eno uro. Da to postrežeš in pojeste je tud ena ura hitro okrog. Pol moraš kuhinjo pospravit, pa recimo, da si zverzirana, damo to v tisto uro, ko ješ. Pol opereš vsaj dva stroja na dan, spet ena ura + peglanje ena ura. Pol seksaš 5 do 7 krat na teden in tuširaš se pred in po seksu, se pravi, da tud za seks porabiš vsaj eno uro na dan.

Ostane ti šest ur za spanje...vsa čast, kapo dol. Red bul je očitno tvoja omiljena pijača.

PS: Tale post si fasala izključno zarad žlice.

sori sam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 30
2.6.2010 13:29:27   
jakipaki83
Direktna, ker si pisali o vhodih in položnicah, vidim da si ciljala tudi name. Sicer  ne z leseno žlico, ampak vseeno user posted image Skratka, nikogar ne napadam. Vprašala si, kako imamo urejeno. Jaz sem pa odgovorila. Moja napaka, ker sem namesto suhega "kuhamo sami" malo opisala celotno situacijo. In BDW nisem videla, da bi te Ronja ali Calbo napadala. Tema pač ni smrtno resna in malo humorja ni še nikomur škodovalo. Ali pač?

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 31
2.6.2010 13:57:06   
Nenya
moji v.d. tašči lahko očitam marsikaj (in ona meni) ampak glede kuhanja smo bili pa hitro zmenjeni. Ko sva se preselila je rekla da bo prvi teden kuhala, da se ujamemo. Po tem smo pa sami, in jaz sem vesela da je tako, to nam omogoča svobodo - nekako tako kot opisuje Ronja. Če pa kdaj prinese govejo juhico (ki se je jaz ne podstopim praktično nikoli), kakšen kos mesa, ki jima je ostal ali kakšno jed (kot je zelje), ki je ne moreš skuhat za dva nimam pa nič proti - tega nesmatram kot vmešavanje. Glede tega kar v.d. tast in tašča menita o ustreznosti našega prehranjevanja mi pa popolnoma dol visi - človeka, za katera ni kosila brez krompirja (vsaj 5x na teden) in mesa (vsak dan) pač nista zame merodajna. HB se user posted image strinja z mano in sprjema moje kuhanje.

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 32
2.6.2010 14:28:20   
RAKICA2007
stanujemo skupaj s taščo-2 stanovanja... zaenkrat skupen vhod, a tudi to se bo rešilo (nekočuser posted image )

kuhamo sami, redkokdaj, če skuhamo večjo količino si kaj izmenjamo user posted image  npr. pasulj, golaž, govejo juho (no pa še to vsaka svojo ponavadi skuha)...

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 33
2.6.2010 14:37:49   
TomTaylor
svašta.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 34
2.6.2010 14:43:16   
zmajaz
Midva tudi živiva pri njegovih v ločenem stanovanju. Kuhamo in jemo skupaj, večinoma je pa tako, da med tednom kuham jaz, med vikendom pa ona, ker ona pride domov iz službe komaj ob pol štirih, jaz pa delam doma. Poleg tega še 3x na teden ni tasta na kosilu, tako da bi bilo res čudno, da bi kuhali vsak zase oz. da bi tašča prišla domov iz službe in bi morala iti kuhat kosilo za 2 ali 3x na teden celo samo zase. Itak ni nobene razlike v času priprave, če kuhaš za 2 + 2 mala otroka (ju tu skoraj ne štejem, ko tako malo pojesta še) ali 4 odrasle + 2 otroka. Meni pa tudi odgovarja, da sem med vikendom prosta, kar se kuhanja tiče. user posted image  Včasih tudi med tednom tašča popoldan kaj skuha za naslednji dan (kak golaž, kašo, segedin ipd.) in jaz potem samo pogrejem, tu in tam se pa celo tast loti kuhanja, tako da se mi zdi, da se kar odlično kombiniramo in nam vsem odgovarja tako. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu direktna)
Neposredna povezava do sporočila: 35
2.6.2010 14:46:37   
Kimmi
Živimo sami, kuhamo pa včasih sami, dostikrat pa tašča skuha kaj več in nam da. Sploh v nedeljo dobimo obvezno velik lonec goveje juhe, ki ga imamo potem ob ponedeljek. Včasih pa tudi moja mami skuha kaj in nam prinese predno gre zjutraj v službo, ker jo pot vodi ravno mimo nas.

No to se je začelo, ko sem prišla iz porodnišnice pa sta sami najavili, da nam bosta na začetku onidve kuhali, likali in prali... No likam, perem in pospravljam sedaj samauser posted image , kosilo pa če je kaj takega vedno naredita še za nas... mene ne moti, mi včasih še prav pride, edino kar je da namata usklajenih urnikov in včasih obe isti dan naredita kosilo za vse, potem ko pa ima mali ta sitne dneve in bi mi res prav prišlo da mi kdo skuha, pa ne duha in sluhauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
2.6.2010 15:09:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
2.6.2010 15:09:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu direktna)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
3.6.2010 7:40:37   
barni
Ma ni šans, da bi kuhali skupaj. Ravno to je bil eden izmed razlgovo, da sem tako silila na svoje. stalno to prilagajanje glede kosila, pa kdaj pridete domov, pa kaj bomo jedli, pa če se je kaj zavleklo je bil že očitek, da kuhajo, potem pane pojemo...BZ.

SKupna kosila so opcija samo, če mi pazijo otroka in ko pridemo ponj, potem še kaj pojeva ali pa celo takrat rečeva, da ne bova, ker sva že v službi. Kuhamo si čisto po svoje, tudi zato, ker sem prej, ko smo kuhali skupaj in še nisva bila na svojem zaradi načina kuhanja pridelala cca. 5 kg.
Mi pač kuhamo "lahko" hrano, ki pa starejšim ne gre v salst oziroma jim je brez okusa. Tako da sploh ni možno, da bi kuhali skupaj.

Če dajo kako govejo juho 1x na mesec se ne pritožujem, da bi se pa vabili na kosila ali celo skupaj kuhali (pa sta oba v penziji in imata čas) pa ni šans. Raje sem lačna, prav res. Moj mir je resnično neprecenljiv. Ko pridem iz službe imam rada mir, ne pa nekih obveznih pogovorov in hrane, ki mi morda ne paše.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
3.6.2010 11:02:10   
ronja
kuhamo en teden jst, en teden mami v

Ampak kakorkoli obračaš, matematika izpred lesene žlice še vedno pravi, da je to samo polovica od vsak danuser posted image . Mogoče bojo nekoč računali drugače, sevedauser posted image . Ampak od starih Grkov do zdaj pa je ta osnovna matematika nekako enaka...

Se pa strinjam z metuljem, tista "sva dva" vse pojasniuser posted image . me zanima, kako se bo računica spremenila potem, ko bo +1user posted image .

(odgovor članu direktna)
Neposredna povezava do sporočila: 40
3.6.2010 11:37:47   
ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: barni

Ma ni šans, da bi kuhali skupaj. Ravno to je bil eden izmed razlgovo, da sem tako silila na svoje. stalno to prilagajanje glede kosila, pa kdaj pridete domov, pa kaj bomo jedli, pa če se je kaj zavleklo je bil že očitek, da kuhajo, potem pane pojemo...BZ.

Točno to bi mene ugonobilo pri takem simbiotičnem načinu življenja.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 41
3.6.2010 13:16:28   
pekmez
Meni pa bi ugajalo,da bi mi kdo kuhal,ni važno kaj,samo,sa se poje.user posted image

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 42
3.6.2010 20:20:59   
direktna
@ronja: komi čakam, da bo +1  user posted image  

@pekmez> enako ;)

vsem ostalim pa: hvala, da ste delile z mano - z nami vsemi tu  eno takšno  veliko ''malenkost'', kot je kuhanje. Ni to resna tema- je pa vsakdanja. ...(od vseh ostalih tem, ki jih berem na tem forumu--naj bi bila ta ''tema'' za ''sprostitev'', - na izi, ne pa za jezo in zgražanje nekaterih. Ljudje smo pač različni - z različnimi navadami in prav je, da se jih vse spoštuje.

lp

(odgovor članu pekmez)
Neposredna povezava do sporočila: 43
3.6.2010 22:13:29   
TomTaylor
Na DIPO spadajo "občutljive" teme. Sproščanje pa drugam.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu direktna)
Neposredna povezava do sporočila: 44
4.6.2010 8:02:22   
Anonimen
Kuhamo vsak dan, mož si skuha v službi, pa tudi če bi živeli v isti hiši s starši, si ne predstavljam, da bi en dan kuhal eden, drugič drugi za vse. Saj dokler ni otrok, verjetno gre. Potem pa hitiš sem in tja in to pa ono in tretje in že za 4 skuhat je težko najti čas, še kdo zraven vsakodnevno pa bi mi bila dodatna obveznost. Plus sem mnenja, da sva midva in najine punce svoja družina. Prej sem 20 let živela v eni družini, odkar sva midva skupaj, pa sva ustvarila novo skupnost.

Direktna, res ne vem, kje v Ronjinem in Kalbovem opisu njihovega vsakdanjika najdeš jezo in zgražanje. SPloh Ronja je pa res ena taka poosebljena nirvana.

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
4.6.2010 11:47:17   
direktna
@ankica: ....nisem na nobenega aplicirala...mišljenje je bilo splošno.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
4.6.2010 11:52:53   
ronja
...kot vidim, eni res ne znate brat (predvsem ronja in kalbo!!)

Zelo specifična splošnost, to bo verjetno potem po rostfraj žlici... tako kot tista matematika, da en teden prvi, en teden drugi pomeni isto kot vsak dan prvi.user posted image Ni kej, direktna, res sva za leseno žlicouser posted image .

Ti želim, da čim prej zagledaš user posted image , se ti prioritete precej zamenjajo, brisače padejo nekam na dno, se mi zdi, to je vse, kar smo ti hoteli povedatuser posted image .

(odgovor članu direktna)
Neposredna povezava do sporočila: 47
8.6.2010 18:14:23   
Izabelina
ampak sem naredila jabolčne žličnike

sliš se ful dobr... kšn recept?

Lahko tut na zs, da ne bo smetena tema... prosim, huala user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 48
8.6.2010 18:33:31   
ronja
Za ta recept so me vprašale že na Kuhajmo skupaj, Kaj boste danes kuhali (ena od tem, ki so stalno na vrh) in sem ga že tam napisala - poglej, na strani 13, se mi zdi, evo, tu:
http://www.ringaraja.net/forum/m_4808415/mpage_13/key_/tm.htm

< Sporočilo je popravil ronja -- 8.6.2010 18:35:44 >

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 49
14.6.2010 22:06:17   
Izabelina
hvala!!! bom sprobala ob prvi priliki!

sicr sm zdej vidla da so to vodni vrabci k jih vi jeste s sladko omako (jabouki) mi pa ponavad al s sirom al pa samo z drobtinami... sam bom useen probala...

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 14.6.2010 22:10:24 >

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?