|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako kuhate?
28.5.2010 22:53:35   
direktna
če že peremo, sušimo...na tej strani, pa mi povejte še, kako kuhate tiste, ki živite v hiši z bodisi njegovimi sli s svojimi starši??
mi2 imava urejeno podstrešno stanovanje pri meni. ker vsi hodimo v službo kuhamo en teden jst, en teden mami v mamini kuhinji. (sicer imava svojo kuhinjo- a ta je le bolj za kavo, čaj... in kakšen prigrizek (poln hladilnik- posledično kakšen kg več! ...tako,da si tudi stroške delimo. vsak nekaj kupi - po potrebi. ...ker če kuham golaž mi je itak vseeno, ali za 2, ali za 4  osebe---in podobno.
neumno pa se mi zdi, da bi jst skuhala za 2, mami pa potem  spet za 2 , in bi jedla komaj ob 5-6h popoldne. enako ona.  meni je prav, mami pa tudi. skuham, kar imam. (to je včasih problem, ker zmanjka idej- nobeden pa ne teži, četudi bi samo jajca spekla!))user posted image

...da vidim, če smo ''povprečna slov. družina'' :)

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
28.5.2010 23:26:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu direktna)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako kuhate?
28.5.2010 23:41:11   
NevenkaP
Pri nas smo tri družine v hiši. Mi kuhamo sami, izjemoma nas povabi tast, kadar skuha kaj posebnega, od svakinje družina ima pa praktično redni abonma pri starših. Njim očitno to paše, če kaj financirajo zraven nimam pojma, niti nočem vedeti, jaz si pa ne predstavljam take naveze. Ne z mojimi ne z njegovimiuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.5.2010 1:34:30   
nananaja
mi pa kuhamo posebej, četudi je tast sam. takoj, ko sva zrihtala svojo kuhinjo, sva jo začela uporabljat, le ob priložnostih jemo skupaj. Skupaj redno pijemo kavo.
in zakaj? ker lahko kuhamo po svojem okusu in ob svojem času.

(odgovor članu direktna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.5.2010 3:53:41   
ronja
Hehe, eni vsak dan perete in menjate brisače, eni pa vsak dan kuhamo (sami, seveda), nam je pa to bolj pomembnouser posted image (eprav tudi midva delava vsak dan - kako pa?). Vsak po svoje ptiček pojeuser posted image .
Tudi če bi morala živet s starši, bi si zelo verjetno želela sama kuhat - da se nam ni treba prilagajat, kdaj kdo, pa da lahko jemo to, kar nam zapaše. Nam pač to veliko pomeni: da mi lahko ronja reče: vafle bi, mami, pa da ji jih lahko grem naredit, recimo. pa da si lubi zaželi lazanjo ali pa pico ali karkolipač in mu grem naredit... Pa da če meni zapaše nekaj ful zelenjavnega, lahko naredim 5 zelenjavnih prilog... Pa da noben z očmi ne zavija, če se "preseravamo" z raznimi kitajskimi recepti;) Ali pa če se spomnim doma delat raviole. Pa da se ni treba pričkat, da se zelenjava peče manj časa kot meso ali krompiruser posted image . Pa da zelenjava ni čisto razkuhana. Skratka, radi kuhamo samiuser posted image . Če smo kdaj dva dni zapored jedli kje drugje, sva vedno oba komaj čakala, da si bova pa doma nekaj po svoje naredila, čeprav obe mami dobro kuhata. Vendar drugače kot midva in nama je jasno da najino bolj všečuser posted image .

Kar se kosil pri starih starših tiče, včasih oni povabijo nas, včasih mi njih, to je to. Ko pridejo, se potrudim, da je po okusu obiskov, mi imamo tako in tako zelo pester razpon.

(odgovor članu direktna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.5.2010 6:11:10   
CUKRČEK
Mi živimo v skupni hiši z mojimi starši. Imamo ločeno gospodinjstvo. In smo dolgo kuhali vsak zase ( ko smo vsi hodili v službo). Potem sta pa šla starša v penzijo in se je mami ponudila, da lahko ona kuha in zdaj imamo že kuhano, ko pridemo domov. Luksuzuser posted image

Samo se pa onadva v roku enega leta selita drugam in bomo potem spet začeli sami kuhat.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu direktna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.5.2010 11:32:01   
tix
Živiva pri moževih starših. Najprej smo jedli skupaj in je vedno kuhala tašča, takoj ko sva si lahko uredila svojo kuhinjo sva začela kuhati posebaj, čeprav je tašča vedno doma, sedaj v bolniški sem tudi jaz. Ob posebnih priložnostih sva povabljena dol in obratno. Tako nam ustreza

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.5.2010 12:29:27   
Anonimen
Živimo v isti hiši z njegovimi starši, a imamo vse ločeno ... od centralne kurjave do kosila ... tako se mi zdi edino prav, saj smo svoja familija in če sta moja mami in oči prišla iz službe domou in vse sama skuhala\oprala\zlikala\pospravila, bova pa tut midva.
Ne morš na enih področjih pričakovat non-stop pomoč na drugih pa nedotakljivo samostojnost ... pomoje ne gre tako ...
Samo mimo grede ... se ODLIČNO zastopimo, saj imam zlato v.d. taščo in tasta user posted image

< Sporočilo je popravil Otika -- 29.5.2010 12:30:51 >

(odgovor članu tix)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
29.5.2010 12:40:05   
zlatolaska
živiva pri njegovih, kuhamo vsak zase...midva rada kuhava, rada imava dobre stvari, oni so dokaj izbirčni, dokler sva še sama si rada privoščiva bit celo dopoldne v postelji v nedeljo in začneva mislit na hrano šele ob 12ih al pa še kasneje - pač kot nama paše, včasih kuhava, včasih greva na pico in zato se to iz najine strani ne da izvesti da bi enkrat eden enkrat drugi kuhal...

pa še tašča vedno pravi pusti bom jest popspravla pa noče nobene pomoči, jaz imam pa pri tem slabo vest...midva sva družina zase in tudi prazniki ko smo do sedaj imeli skupne večerje (božič, novo leto...) bodo zdaj družinski prazniki - torej za našo družino

Aja pa še en razlog je...rada imam občutek, da imajo čim manj stvari za naprej metat user posted image

(odgovor članu direktna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.6.2010 9:12:30   
riba84

Pri njemu imama zrihtano zg. štuk. kadar jaz pridem" na obisk" VEDNO kuhama posebej.
Sem komaj čakala,da se uredi kuhinja, da bom lahka sama pacala kosila in večerje.

Pa me zadnjič tast vpraša kaj bom kuhala. sem mu povedala da nekaj zelenjavnega pa piščančje kotlete. Neboste verjeli. Ko je moj prišel domov sem dobila kuhano kosilo od spodaj, češ da naj jeva njuno kosilo, ki je bolj zdravo...user posted image user posted image user posted image NEBOSTE VERJELE KAKO SEM BILA RAZPIZ*DJENA!!!! Moj je pol dol nesu njeno kosilo in se zmenu da do tega naj več ne prihaja

(odgovor članu zlatolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.6.2010 9:23:53   
štrumfek
živiva pri njegovih (zg. štuk)  Za nas kuham sama. gremo včasih dol na kosilo (ponavadi ko je kak žar varjanta in moj peče). pa potem vse skupaj spodaj zrihtamo in pojemo..
drugaće se pa jaz se nebi nikol preselila k njemu, če nebi imela ločenih gospodinjstev... men to ogromno pomeni da skuham kadar hočem, komur hočem in karkoli hočem

(odgovor članu riba84)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.6.2010 9:30:23   
jakipaki83
Živimo pri njegovih v zgornjem nadstropju. In kljub temu hočemo ostati čim bolj neodvisni. Zato plačujemo svojen položnice, imamo lasten vhod in seveda kuhamo sami zase. Seveda pa gremo ob posebnih priložnostih na kosilo h tašči in tastu v spodnje nadstropje. Pa seveda tudi k mojim. Pa tudi oni k nama pridejo. Pač ob rojstnih dnevih npr. Jaz se nisem hotela preselit dokler nisva imela svoje kuhinje (in kopalnice user posted image ). Mi to, da sama kuham, pomeni res veliko. Poznam pa ljudi, ki se imajo super, ko jejo vsi skupaj. Pač 100 ljudi, 100 čudi. Važno, da si zrihtaš tako, kot tebi paše.

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.6.2010 13:01:44   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: jakipaki83

Živimo pri njegovih v zgornjem nadstropju. In kljub temu hočemo ostati čim bolj neodvisni. Zato plačujemo svojen položnice, imamo lasten vhod in seveda kuhamo sami zase. Seveda pa gremo ob posebnih priložnostih na kosilo h tašči in tastu v spodnje nadstropje. Pa seveda tudi k mojim. Pa tudi oni k nama pridejo. Pač ob rojstnih dnevih npr. Jaz se nisem hotela preselit dokler nisva imela svoje kuhinje (in kopalnice user posted image ). Mi to, da sama kuham, pomeni res veliko. Poznam pa ljudi, ki se imajo super, ko jejo vsi skupaj. Pač 100 ljudi, 100 čudi. Važno, da si zrihtaš tako, kot tebi paše.

evo pri nas je enako.

je tašča en čas kuhala sama ker nima službe, ampak je potem rekla, da bi ji bolj pasalo če si kuhamo sami in to tudi počnemo.

ko sem še imela predavanja na faxu po šihtu in izpite bi mi res včasih pasalo da ko pridem zvečer domov da je kaj kuhano. ampak ok....smo se znašli tudi tako.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.6.2010 13:53:50   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Hehe, eni vsak dan perete in menjate brisače, eni pa vsak dan kuhamo (sami, seveda), nam je pa to bolj pomembnouser posted image (eprav tudi midva delava vsak dan - kako pa?). Vsak po svoje ptiček pojeuser posted image .

Ha ha, zadela si žebljico na glavico. Ni čudno pol, da ostane čas za pranje treh strojev na dan, če ma kuhno sam za narezkeuser posted image

Meni na misel ne pride, da bi kuhal, jedel al karkoli delal pri tašči in obratno. Mi kuhamo vsak dan. Vikende več ali manj jaz, čez teden žena, zdaj, ko je doma na porodniški. Ko gre nazaj v službo, bo ureditev spet po starem. Začne kuhat tist, ki pride prej domov. Je pa vsak dan stroj posode za oprat, recimo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.6.2010 16:23:17   
Poka
Haha, da jaz mojega čakam, da začne kuhat, ko rpide domov, bi jedli glih naslednji dan za zajtrk. user posted image  Midva živiva sama sicer in sem najprej kuhala, ampak meni ni zneslo. namreč bolj zaradi pomivanja posode. Nimam pomivalnega. Imam pa delo od jutra do večera, če imam srečo zaključim s službo ob 22.00. Tako da, ko je kuhala pri nas doma stara mama, je bilo zakon. Zdaj nosim kosilo domov iz menze ali pa jeva zunaj.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.6.2010 16:30:47   
TomTaylor
Kuham sama (ob sočasnem pranju perila), pa med vikendi nam tast in tašča (živimo nad njima) uletavata z dobronamerno svežo govejo juho (kot, da jo nisem že glih sama na štedilnik dala), pa sladico (ker tista, ki se peče v pečici ne bo dost, alpa ne bo tolk dobra), pa še kkšen ostanek od njunega kosila, če bom jz slučajno skuhala premalo.
Zaenkrat takole furamo. Kako bo pa, ko grem nazaj v službo, pa ne upam vedet.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.6.2010 16:48:39   
*miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: riba84

...

Pa me zadnjič tast vpraša kaj bom kuhala. sem mu povedala da nekaj zelenjavnega pa piščančje kotlete. Neboste verjeli. Ko je moj prišel domov sem ...

slisi se njami. nisem se jedla. das recept?
user posted image
sorry

zivimo, perem-(o), pospravljam-(o) in kuham-(o) sami-(a).

(odgovor članu riba84)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.6.2010 18:46:53   
luan
Kuham sama (sem na porodniški, pa imam čas), pri tašči jemo mogoče enkrat na dva meseca pa še takrat imamo travme še dva tedna.

Ko bom šla v službo bo med tednom kuhal partner saj je dopoldne doma, jaz pa kuham za vikende, če seveda ne delam.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.6.2010 22:17:53   
direktna
...kot vidim, eni res ne znate brat (predvsem ronja in kalbo!!)

kuham cel teden za cca. 5 oseb, VSAK DAN!!tudi nedelja.- kar pomeni, da nimam kuhinje samo za narezke! se mi zdi pa logično,da kuham v eni  kuhinji, ne pa v dveh. (čeprau imam še letno kuhinjo v kleti) z mami se pač izmenjavamo oz. kako ima katera čas (se zgodi,da večkrat jaz kot ona!). in nam tako paše! ) kar pa še ne pomeni, da nimava svojega vhoda, kuhinje položnic...
in zakaj ne bi poenostavili, če je le možno! nisem pa vprašala za mnenje, ampak,da malo vidim, kako imate to urejeno drugje.

kalbo (še glede brisač, peric...bla, bla, bla...)... vidim, si ene 10 let za leseno žlico. tudi to mi uspe,kljub 12 urnemu delavniku in gospodinjstvu. user posted image  

to ni napad, to je  ''pojasnilo'' :))

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.6.2010 22:48:31   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: luan

pri tašči jemo mogoče enkrat na dva meseca pa še takrat imamo travme še dva tedna.

A to zarad okusa hrane al zarad vzdušja? user posted image

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.6.2010 23:57:28   
ronja
Ni čudno pol, da ostane čas za pranje treh strojev na dan, če ma kuhno sam za narezke

Sej ne morejo kuhat, ker potem ne bi po "frišnem" dišalo, sploh se un poceni pralni prašek ne bi več vohal na kuhinjskih krpahuser posted image .

Mal heca mora bituser posted image .

direktna, kakor komu paše. Vidve z mami kuhajta in se menjavajta, kakor vama paše, meni je to čisto ok (pa po moje kalbu tudiuser posted image ).

Jaz nisem superduper gospodinja ala Bree iz Razočaranih gospodinj. Se zgodi,da mi ne sfolga vse, kljub polovičnem delavniku. Jemo vedno. Perilo dostikrat počaka, itak perem samo med vikendi. Sesa lubi in to 1x na teden, tako da vzorno čisto pri nas ni. Je pa zabavnouser posted image .
Če se zgodi, da česa zmanjka, improviziram. Kadar sem ok (nisem bolana/noseča), ni problem, se vedno znajdemo. Kadar nisem ok, vskoči lubi reševat situacijouser posted image . Sicer mu je pa všeč, če sem "idejni vodja" kosil, vedno pa sva rada skup kuhala (on pravi, da je prep cheffuser posted image ) in zadnje čase nama je spet parkrat ratalo, hehe, jupi!

Včeraj bi recimo moral bit zeliščni kiš, pa ni bilo ne smetane ne dovolj jajc (sta bili smo 2, rabila bi 4), smo pač jedli samo piadine z ostanki omakic od nedelje in torto čez. POtem ni bilo kruha za kak sendvič naredi (lubi pa je mel danes teren), sem pač naredila slane mafine. Svet se sploh ni podrluser posted image . Kljub brisači, ki sva jo ziher že 2x uporabilauser posted image . Danes sem bila čisto boga (pač cvetni prah, pa astmatiki, pa dva mala otroka, taka zabavna kombinacijauser posted image ) in se kljub nabavljeni hrani vključno z jajci in smetano, nisem spravila nad kiš, ampak sem naredila jabolčne žličnike, pa še to je lubi pomagal jabolka lupit. Je pa res, da so bili domači in sveži in iz najine edine kuhinje, hehe.

Fej, taka ženska, niti poštenega kosila (beri goveja juhca, obvezno meso,...) ne naredi, niti brisač ne menja vsak danuser posted image (saj jih niti nimamo dovolj, niti jih nimamo kam dat toliko)user posted image ... Ampak nam je pa všeč tako. Vidiš, vsak po svojeuser posted image .

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.6.2010 7:31:30   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: direktna

...kot vidim, eni res ne znate brat (predvsem ronja in kalbo!!)

kuham cel teden za cca. 5 oseb, VSAK DAN!!tudi nedelja.- kar pomeni, da nimam kuhinje samo za narezke! se mi zdi pa logično,da kuham v eni  kuhinji, ne pa v dveh. (čeprau imam še letno kuhinjo v kleti) z mami se pač izmenjavamo oz. kako ima katera čas (se zgodi,da večkrat jaz kot ona!). in nam tako paše! ) kar pa še ne pomeni, da nimava svojega vhoda, kuhinje položnic...
in zakaj ne bi poenostavili, če je le možno! nisem pa vprašala za mnenje, ampak,da malo vidim, kako imate to urejeno drugje.

kalbo (še glede brisač, peric...bla, bla, bla...)... vidim, si ene 10 let za leseno žlico. tudi to mi uspe,kljub 12 urnemu delavniku in gospodinjstvu. user posted image  

to ni napad, to je  ''''pojasnilo'''' :))

Sam da si ti pred rosfrej žlicouser posted image .  Dvanajsturni delavnik je od sedmih do sedmih. Kdaj pol jeste vas pet, ob osmih? Ne pretiravat, to lahko nabijaš človeku, k ne ve kaj je kuhalnica, pralni stroj, pomivalc, men ne moreš.

Midva tud kuhava za 5 oseb, od nas petih ima ena še prilagojen jedilnik, ker še ni stara eno leto, pralni stroj šiba vsak dan, poln otroških cunj, pa dostikrat eden od naju zlaga v pomivalca ob deset_ih zvečer. Pa je žena na porodniški, jet mam pa 8 uren delavnik.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 2.6.2010 7:43:03 >

(odgovor članu direktna)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.6.2010 9:07:52   
misar
ne kuham sploh user posted image

dragi ima kosilo v službi (jaz tudi, ko nisem na porodniškiuser posted image ) in prihaja domov šele ob 19h zvečer. tamala ima kosilo v varstvu. zvečer skupaj pojemo kako lahko večerjo (mala je nora na kake mlečne stvari: mlečni riž, gris, keksolino, čokolino, včasih kak kos kruha s poliko/ hrenovko, palačinke...) midva pa kakor nama paše. zdaj poleti ponavadi kakšno dobro solatkico pripravim.

aja živimo pa sami. kuhamo samo za vikende, če nismo povabljeni k tašči ali moji mami user posted image

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 23
2.6.2010 9:52:34   
kalbo
Direktna, ampak, glede na to, da sem 10 let za leseno žlico mi še ena računica ne gre v glavo.

12 ur si v službi. Za pot tja in nazaj porabiš vsaj eno uro. Da skuhaš za 5 ljudi porabiš vsaj še eno uro. Da to postrežeš in pojeste je tud ena ura hitro okrog. Pol moraš kuhinjo pospravit, pa recimo, da si zverzirana, damo to v tisto uro, ko ješ. Pol opereš vsaj dva stroja na dan, spet ena ura + peglanje ena ura. Pol seksaš 5 do 7 krat na teden in tuširaš se pred in po seksu, se pravi, da tud za seks porabiš vsaj eno uro na dan.

Ostane ti šest ur za spanje...vsa čast, kapo dol. Red bul je očitno tvoja omiljena pijača.

PS: Tale post si fasala izključno zarad žlice.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.6.2010 10:12:31   
Colt
Hehe Kalbo, dobr ja tale zadnji post. Sem pa preičakoval da te bo ''lesena žlica'' malce zbodla. Ja, direktna je res fenomen...prava supeRR ženska. user posted image Samo še na vodi se mora malce naučit šparat user posted image

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?