|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Taščina vzgoja
31.5.2010 12:44:17   
ronja
Je pa fajn povedat tut otroku, da nekatere stvari so sprejemljive samo pri babicah in dedkih, doma pa ne.

Hecno, s tem pa jaz sploh nimam problemov. Pa zdaj ne vem, a zato, ker jim midva vse pustivauser posted image al sta malidve to takoj skapirali ali to šele pride (tavelika bo kmalu 3 leta)... Jaz mam v gl. obratne probleme: Ronja bi rada šla sama po stopnicah dol, jaz bi ji pustila, tašča jo hoče nest. Ronja bi rada skakala iz stopničke, jaz bi bila vesela, da vadi to na tako nizki stopnički, tašča tega ne more videt, jo mora nujno držat za rokico, da ne bo padla, potem pa Ronjo vse mine, itd...
Če je kregana, jo itak potolažim kjerkoli že to je, ker to ni fajn in rabiš, da te nekdo objame takrat. Sladkarije dobi tudi doma (ne glih v tej meri, ampak ji jih ne manjkauser posted image ),mogoče zato ni problem, ne vem. Sploh se ne spomnim nobenega takega primera...

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
31.5.2010 17:43:50   
picola1
Hm...pri nas je v nekaterih stvareh isto...sploh pri takih kot jih omenjaš ti...sam to za moje pojme paše pod overprotective vzgojo in je to itak bolj normalno za babice (da so preveč zaščitniške) kot pa za starše.
Sam jst sem mislila bolj na popuščanje pa na postavljanje mej-doma ne smemo pacat s hrano, pri babici lahko...doma ne smemo pisat po stenah, ne jemo sladkarij pred kosilom, ne plezamo po mizah, ne pljuvamo, ne govorimo grdo...itd itd. Govorim na splošno, kaj je velikokrat problem, kot berem tukaj na rr...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
31.5.2010 21:49:50   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

Zelo zanimiva tema.user posted image  No, jaz sem šele user posted image  in sem že začela z vzgojo babic in dedkov.user posted image  Ker bom znorela, če mi bodo skušali rušit vzgojo. Jim že zaj povem, da če bodo namerno rušili mojo vzgojo, da pač ne bodo videli vnuka brez mojega nadzora. Kaka užaljenost je to bila tako s strani njegovih staršev kot mojih.user posted image   Pa sem jih pomirila, da če bodo pridni ne bo problema, ko pa bodo prekoračili meje, bom pač postavila svoja pravila.user posted image  Bomo videli kako bo pol, ko bomo tako daleč.user posted image  
Mi je pa bila zanimiva taktika ene punce, ki sem jo spoznala : ona je pa prišla do te faze, da je svoji punčki rekla, da kaj se je pri babici naučila naj tam tudi ostane. Doma pa mora bit tako kot mami reče. In pravi, da zadeva funkcijonira.user posted image   

Po moje si na odlični poti, da boš imela probleme s tako imenovanim vmešavanjem starih staršev v vzgojo tvojega otroka......jih že zdaj "učiš" oz. jim želiš pokazati kdo je avtoriteta.....samo na tak način je po moje niti otroku ne boš mogla dokazati.....in ti bo pri dveh in treh letih metal hrano po tleh in se ti smejah v ksiht....ti pa boš še naprej ponavljala (otroku in starim staršem), da si ti avtoriteta in da edino ti vzagajaš tvojega otroka.....upošteval te pa ne bo ne otrok in ne stari starš......

in potem ostane tolažanje za tvoj lasten neuspeh, ker ti ni uspelo dolgomesečno vnaprejšnje načrtovanje dokazovanja kdo je avtoriteta....in nastala bo spet tema "taščina vzgoja".....

Brez veze si je vnaprej delati probleme tam kjer jih ni.....in če jih ni, jih iskati......

Nikoli pa mi ni bilo jasno to, kako lahko nekateri vedno druge krivite za rušenje avtoritete oz. za vaše lastne neuspehe......a so vaši otroci toliko pri starih starših in tako malo z vami, da se vaša starševska avtoriteta tako hitro poruši.....?

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 28
1.6.2010 12:06:40   
kalbo
A je sploh potreba po nevem kakšnem razpravljanju. Ko gre za moje otroke kompromisov ni, pa če se vsi na glavo postavijo, tako je in nič dugače. Pa da ne bo pomote, z otroki je treba sklepat kompromise (v določenih primerih jih tud tukaj ni), s tastarimi jih pa glede tega ne mislim.

Tud jest sem bil tiran, pa nevem kaj še vse.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...
Odraščanje ob babici in dedku za vnuke zel...
Če so stari starši prisotni pri odraščanju vnukov, ti odrastejo v pametnejše in bolj ljubeče osebe, so pokazale študije.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.