|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
4.8.2010 7:44:23   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

So me pa to nosečnost presenečale vse nosečniške težave - v prvo "razen" nekajkrat grozečega splava na štartu nisem vedela za nič drugega kot "ta dobre" hormoneuser posted image - zdaj pa samo bruhala nisem, vse ostalo pa: od bolečin v trtici, špikanja, slabosti,zaspanosti, zamašenega nosu.... Je HB že skoraj vse minilo, malo mi je slabo še na trenutke, pa utrujena sem ko user posted image .

Se podpišem pod to, ker pri meni je čist isto. V prvi nosečnosti mi je smrdela določena hrana, pa zmatrana sem bla, zdej pa slabosti, utrujenost, poln nos, da ne govorim o bolečih prsih, vse mi smrdi (se mi mož ful smeji). Ampak tud to bo kmal mim in bomo sam uživale z našimi trebuhi.

Tud jst mam doma fantka in mam zdej zarad teh, potenciranih znakov občutek da bo punčka. Ampak pustmo se presenetit. user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
4.8.2010 7:54:56   
Teyla
Nina33 dobrodošola med februarkami. user posted image

Ful lepo za vse rezultate, res sem vesela, da gre vse kot po maslu (potrkam na les) za vse nas. Jaz delam samo še danes, potem pa imam en teden oddiha. Vprašanje kakšen oddih bo to, ekr greva z mojim v London za 5 dni in bova prehodila pol mesta. Na koncu bom rabila dopust, da se spočijem od dopusta.user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
4.8.2010 7:58:22   
Teyla

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.2.
user posted image meta21, 30, Grosuplje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image ,  P: 11.8.
user posted image d3lfink4, 24, Celje, 1. user posted image , user posted image user posted image dvojajčnauser posted image  user posted image , P: 6.8.
user posted image maurica, 26, Ljubljana, 1. user posted imageuser posted imageuser posted image , P: 4.8.
user posted image suzy29, 29,Laško, 4.user posted image , user posted image , user posted image , P: 19.8.

2.2.
user posted image bella, __, _______, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image Oxer, __, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image ,  P: ___
user posted image tanita, 20, Ljutomer, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , , P: ___

3.2.
user posted image sisi8, 32, Zgornja Savinjska dolina, 3. user posted image , user posted imageuser posted image , NS:___, P: ___
user posted image ninchi9, 25, Maribor, 1. user posted imageuser posted image , user posted image , P: 30.8.
user posted image rebeka84, 26, 2.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image  urshy*,26, Domžale, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P:____

4.2.
user posted image klara1, __, _______, 2. user posted image , user posted image ,user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image sassy22, 28, Ljubljana, 2. user posted image ,user posted image , user posted imageuser posted image ,
NS:___, P: ___
user posted image antoninap, 29, Kranj, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image nova_tukaj,
__, _______, 2. user posted image ,user posted image , NS:___, P: ___
user posted image alyiah, 25, Prlekija, 1user posted image user posted image , user posted image , NS:___, P: ___
user posted image Ribi Bibi, 30, Ljubljana, 2. ,user posted image , user posted image , NS:___, P: 10.8.

5.2.
user posted image tamina, 29, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , NS:___, P: ___
user posted image hayabusa, 30, 2.user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , P:___
user posted image jekica, 32, Miklavž, 3.user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sara1986, 24, Ljubljana, 1.user posted image ,user posted image , user posted image , P: 7.9.
user posted image Cukica, 27, Cerknica, 4. user posted image , user posted image , user posted image P:17.8., M:___

6.2.
user posted image Anonimna, __, _______, 2.user posted image ,user posted image , user posted image  , user posted image , NS:___, P:___
user posted image Teyla, 25, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: 25.8.

7.2.
user posted image Juxy, 35, Domžale, 3. user posted image ,user posted imageuser posted imageuser posted image , P:____
user posted image tincha21, 21, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: ___

8.2.
 user posted image Grozdek, 28, Maribor, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 25.8.

9.2.

10.2.
user posted image Lola_J, 23, Brežice, 2. user posted image ,user posted image ,user posted image , user posted image ,  P: 10.8.
user posted image marjetka, 28, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , NS: 4.8. P:____

11.2.
user posted image little*miss, 19, Ptuj, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , user posted image , NS: 4.8., P: ___

12.2.
user posted image prvicmami, __, ________, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: ____
user posted image ina5505, 40, _________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P: _____

13.2.
user posted image
Nina33,
33, Kranj, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.8.

14.2.
user posted image HoneybeeMaja, 31, Maribor, 1.user posted image , user posted image user posted imageuser posted image user posted image , NS:___, P: ____
user posted image trsica, 32 let, Kranj, 2. user posted image ,user posted imageuser posted image user posted imageuser posted image user posted image ,NS:___, P: _____

15.2.
user posted image huda83, __, ________, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P:_____
user posted image hel32, 34, Lovrenc, 3. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , NS:5.8., P: 23.8
user posted image šebela, 27 let, Ljubljana, 1. user posted image ,user posted image , NS:7.8., P:12.8.

16.2.
user posted image Jane77,
32, Krško, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS: 9.8., P:______
user posted image abv1,__ , _____, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , NS: 11.8.,P: ___

17.2.
user posted image Barva, 33, Kamnik, 1.user posted imageuser posted imageuser posted image , NS:, P:______

18.2.
user posted image
mateyci
, 28, Novo mesto, 1.user posted image , user posted image , NS: 9.8., P:___

19.2.
user posted image Registrirana
, 31, Štajerska, 2.user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , NS: 9.8.; P:30.8.

20.2.
user posted image mica13, 29, Posavje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS: 7.8., P: _____
user posted image Mišyka, 29, Škofja Loka, 2. user posted image , user posted imageuser posted imageuser posted image , NS: 12.8., P: 6.9.

21.2.
user posted image DIANE, 29, Ljubljana 3.user posted image , user posted image , user posted image , NS:4.8., P: ___.

22.2.
user posted image PilotGirl7, 30, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image , user posted image , NS: 6.8., P: 30.8.
user posted image IsabellaLana, 26, Novo mesto, 1. user posted image ,user posted image , user posted image , NS:16.8, P: 13.9.

23.2.
user posted image lil_, 23, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , NS: 12.8., P: _____
user posted image vipercat, 32, Trebnje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , NS: 7.8., P:_____

24.2.
user posted image babynitka, 25, _________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , NS:___, P:_____

25.2.
user posted image samsara04 , 27, Piran, 1.user posted image ,user posted image , user posted image , NS:___, P: _____
user posted image pinwheel
, __, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , NS:___, P: ___

26.2.

27.2.

28.2.

Z nami so bile:
N.M user posted image user posted image
srečica17 user posted image
user posted image

user posted image PA ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ user posted image :

Nosečnost po tednih:
1. tromesečje: http://www.noseca.com/5teden.html

2. tromesečje:
http://www.noseca.com/15teden.html
3. tromesečje: http://www.noseca.com/28teden.html

Materinska šola:

http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.html
http://www4.kclj.si/admin/organigram/00016f-000215.pdf

Kaj vzeti s sabo v porodnišnico: http://www.ringaraja.net/clanek/kaj-vzeti-s-seboj-v-porodnisnico_137.html
Paket za novorojenčka: http://www.novorojencek.com/
Porodniški dopust: http://www.ringaraja.net/clanek/porodniski-dopust_49.html
Informativni izračun višine "porodniške: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Urejanje dokumentov:
1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-papirjev-pred-porodniskim-dopustom.html
2. očetovski dopust:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-ocetovskega-dopusta.html
3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/kako-do-pomoci-ob-rojstvu-otroka.html
4. priznanje očetovstva:
http://www.csd-lj-siska.si/splosno/sporocila.asp?ID=1805928788
5. otroški dodatek:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp
6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/pravocasno-zdravstveno-zavarujte-novorojencka.html

< Sporočilo je popravil Teyla -- 4.8.2010 8:00:40 >

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
4.8.2010 8:37:01   
ninchi9
SKUPAJ NAS JE 53... Če se kteri ljubi, naj pripiše spodaj pod seznamom.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
4.8.2010 9:15:53   
antoninap
IZVIRNO SPOROČILO: IsabellaLana

Punce, meni so rekli, da sem toksoplazmozo že prebolela, pa me zanima, ali sem lahko zdej vsaj malo bolj brez skrbi? Sadje in zelenjavo perem kot zmešana, meso pa prov obsedeno pazim, da bo dovolj pečeno.

Tudi mene je po prvem odvzemu krvi klicala sestra in dejala, da so izvidi pokazali, da sem že prebolela toksoplazmozo. V roku 14 dni moram dati še enkrat kri, da se prepričajo, potem mi pa baje do konca nosečnosti kri ne bo več treba dati, vsaj nekaj takega je omenila.

Sklepam, da sem jo staknila/prebolela kot najstnica, ko smo imeli doma mačka.

Kar se tiče vitaminov/prehranskih dodatkov, sem jaz še vedno na CentraMed Mami tabletah, posebej jem še omega3 tablete in kalcij.

Meni se pod popkom črta še ne dela, dlake pa rastejo kot nore. Kot temnolaska sem že prej imela z njimi kar precej dela, zdaj pa sploh user posted image

< Sporočilo je popravil antoninap -- 4.8.2010 9:16:59 >

(odgovor članu IsabellaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
4.8.2010 9:17:14   
jekica
Če ste toksoplazmozo že prebolele se več ne rabite pazit, ni več nobene bojazni. Večji problem je pri tistih, ki jih še nismo prebolele. Me moramo pa pazit pri omivanju solat....
Tudi jaz sem imela pri prvi nosečnosti težave z železom, pa sem celo nosečnost jemala Elevit in od petega meseca naprej še tablete za železo (po njih mi je bilo ful slabouser posted image , tako da sem prenesla samo tiste, ki sem si jih sama plačalauser posted image ). Upam, da zdaj ne bo tudi tako. Tokrat še Elevit ne morem jest, ker mi je tak slabo.

(odgovor članu IsabellaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
4.8.2010 9:25:18   
antoninap
Aja, pa midva sva strašem povedala že pred časom. Moji mami sva podarila ropotuljico, pa ni bila presenečena, ker je že sumila, saj me vidi skoraj vsak dan in je pogruntala, da se nekaj dogaja. Njegovim staršem sva pa zavila copatke, pa sta mama in sestra takoj pogruntali, oče je pa rabil kaj nekaj časa. Je rekel, da mu na začetku sploh ni bilo jasno, zakaj bi njegova žena rabila copatke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jekica)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
4.8.2010 9:46:02   
Mišyka
Eno čist X vprašanje... A v mojem albumu vidite slikico iz UZ al sem mogoče kej narobe označila, da jo lahko vidijo samo prijatelji?

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
4.8.2010 10:34:59   
sara1986
Se vidi slikica user posted image user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
4.8.2010 11:38:49   
samsara04
Hej,

pa sem včeraj tudi jaz videla, da imam eno pikico, veliko 3 cm user posted image Glede na to, sem nekje v 10. tednu, pa mi ginekolog kljub temu ni spreminjal dneva PDP-ja. Drugače pa so ostali izvidi ok, nuhalno pa sem si uspela zrihtati bliže, v Izoli in sicer 16.8. Naslednji pregled pa imam 31.8.

Kdaj komu povedati? Fantu še isto minuto, ko mi je oz. sta mi 2 testa pokazala pozitivno...namreč tisto jutro sem se zbudila okoli 5h, naredila test (in nato še enega) ter se vsa tresoča vrnila v posteljo ter nato padla v jok in seveda zbudila mojega. Jok ni izviral iz žalosti, temveč presenečenja. Moj prvi ginekolog mi je namreč rekel, da bom zelo težko zanosila. Tast in tašča sta izvedela še isti dan, prav tako moj oče in mama, sestra in najboljša kolegica. Ker živim daleč stran od staršev in sorodnikov, bodo slednji izvedeli takrat, ko se mi bo že kaj videlo. Bo kar dovolj, da me vidi ena teta in novico bo izvedela cela vas in vso sorodstvo...

Lep dan in čimmanj slabosti vam želim!

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
4.8.2010 12:29:09   
suzy29
Ninchi9= Meni je tudi G. že pred 1. mesecem svetovala, da naj začnem zaradi bolečin v spodnjem delu trebuha jesti šumečke Magnesol. Za prve mi je napisala recept, tako, da mi jih ni bilo potrebno plačati. Druge sem si pa kupila sama in za njih plačala 4,30€ (kar pa tudi mislim da ni pretirana cena, kajne?). Pomaga pa fullll - vsaj men. Jemljem pa vsak dan po 1 šumečko, če pa kam potujem oz. predvidevam, da bom daljši čas pokonci, pa vzamem še eno.

IsabellaLana=Meni je tudi pri pregledu pokazal, da sem že pred nosečnostjo prebolela toxoplazmozo. Če si jo tudi ti, se ti ni potrebno več bati, da bi jo dobila. ko jo enkrta preboliš, je to to.

Kak faj, da nas je že toliko. Je bil pa april/maj zares zelo plodenuser posted image .

(odgovor članu samsara04)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
4.8.2010 12:34:15   
DIANE
Dan,

danes sem šla dat vodo no nisem je mogla dati kej takiga se mi še ni zgodil tk da ponovi vajo jutri. Moje stanje mogoče se malo izboljšuje juhuhu slabosti  so vendar več stvari lahko jem. Čeprav sm včeraj 2x pr školki slonela.

Nč da mal pojamram komej čakam da je ura 4 po drugi me je pa tk strah kaj bo na nuhalni. Imam kr ene filme da srček ne bo bil pa take...
Držte pesti, da bo vse kul.

Drgč imam pa še v petek pregled pri G.

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
4.8.2010 12:43:16   
sara1986
Ej  ne sekiraj se, isto tako sem se jaz bala - seveda brez pomena... Pomembno je, da človek razmišlja pozitivno. user posted image user posted image   zvečer se pa oglasi..

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
4.8.2010 14:05:39   
lil_
sm mela vceri prvi uradni pregled...z user posted image user posted image je vse vredu. G mi je nardila tut UZ, tko k sm upala in sta veselo mahala in brcala, kok jih je blo fajn vidt. tut prvic k sm bla na UZ, k je rekla, da sta bol majhna, je zdej rekla da sta cist dovolj velika. PDP ostaja takrat, ko ga mam na seznamu. ceprov sva vceri po velikosti dobile en datum, racunalniski program je izracunov druzga, po zadnji menstruaciji je pa spet tretji in so vsi v roku 3 dni, tko da je G rekla da nebova nic spreminjale. sploh, ker sta dvojcka in je datum tako in tako okviren. mi bojo pa PDP povedal na nuhalni. ampak sej pravm, vse se vrti v roku treh dni. kar se pa tice moje doze zdravil za scitnico, me je G pomirila da nic ne vpliva, oziroma je vpliv zdravil na user posted image user posted image zelo majhen, oziroma ga sploh ni. bol je problem, moje delovanje scitnice na user posted image user posted image , ceprov je rekla, da je bols, da se je zdej pokazala sprememba, kokr pa proti koncu nosecnosti. tko da upamo se vedno na najboljse. G je tut rekla, da bom na nuhalni zvedla vse, ce bi slucajno blo kej narobe in ce je moja scitnica kej vplivala nanju. tko da sm zdej zaenkrat pomirjena.

vceri me je fant pelu k G in med potjo sem v trebuscu zacutna neki cudnega, res nemorm rect kaj. lahko user posted image user posted image lahko pa je blo cist kej druzga, ker se mi zdi za otrocke prehmal...no nima veze. no in se primem, za trebuscka, pa fant prav, kaj pa je...pa mu povem o smesnem obcutku...pa prav...mogoce se pa lupckata...pa sva se celo pot smejala. ko sm mela pa UZ, sta pa lezala en na drugem...pridem v cakalnico...in recem fantu, da mozno, da je mev prov, ker sta lezala en na drugm, sm mu pokazala slikce in nama je slo se cev dan na smehuser posted image

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
4.8.2010 14:13:08   
little*miss
Dan souser posted image

Jaz sem iz nuhalne in je vse ok. Plod je velik 6,5 cm, videla in slišala sem bitje srčka, izvedeli pa smo da bomo imeli fantka. Ko mi je sestra kri vzela, je videla da sem slabokrvna in moram celo nosečnost jemat tablete z železom. Drugo pa je vse bp.

Torej, za seznam:
pričakujemo user posted image
naslednji pregled 1.9.

Še vam dam filmček kratki, žal nevem izbrisat imena, sicer pa je tak narobe napisano-se je en i prikradel user posted image

http://www.youtube.com/watch?v=obCf0RUlD-8

če bote imele (pre)več časa še lahko od tega uporabnika ostale videe pogledate, jaz sem že čisto pozabla da so gor user posted image Je pa gor Tia, ko je bila manjša in se je prvič nasmejala od srca user posted image

Zdaj pa grem, uživajte

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
4.8.2010 14:20:20   
Anonimen
little*miss Kaj si spol izvedela pri NS ali pri G?

(odgovor članu little*miss)
  Neposredna povezava do sporočila: 1191
4.8.2010 14:21:34   
Anonimen
A pri NS se mi je zdelo, da pri G, se še ne da videti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1192
4.8.2010 14:56:02   
alyiah
Živijo!

Tudi jaz se malo oglašam. Včeraj sem imela pregled in sem totalno razočarana nad mojim ginekologom. Sem upala, da mi bo delal UZ, ampak...Me je vaginalno pregledal in rekel, da se lahko oblečem. Pa sem vprašala, če Uz-ja ne bo delal. Potem pa odgovori tako nesramno: Zakaj pa? Saj so vam ga delali v 7. tednu. Naslednji je pri 20. tednu. Lahko pa greste samoplačniško. In sem se spakirala pa šla. Zdaj sem pa čist v bedu... Ker so se mi vsi znaki kar naenkrat končali, trebuščka tudi ni od nikoder, zdaj sploh ne vem, če srček še bije in če sem sploh še noseča. Razočaranje pa je še toliko večje, ker sem se odločila, da na nuhalno ne grem, ker itak ni 100%. Zdaj pa naj čakam do 20. tedna??? To je še 7 tednov. user posted image Pa danes se mi je pojavil kar močan izcedek, močno mlečne barve in se mi zdi, da ima rahel vonj. A je lahko to nevarno?
Glede dlak...Tudi meni se dozdeva, da jih je več kot prej. Me je že fant hecal glede tega.

Lepo mi bodite souser posted image . Dijo

Some people wait a lifetime for a moment like this....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
4.8.2010 15:08:43   
cukica
alyiah kar se tiče izcedka naj te ne bo strah,pri vaginalnem pregledu ga mam tud jaz in sedaj mam tud bel tok,to je čist vse o.k.,kar se tiče pa odnosa tvoje g  pa katastrofa,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu alyiah)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
4.8.2010 15:29:07   
little*miss
pilotgirl
ns mi je naredil moj ginekolog user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
4.8.2010 15:30:16   
Anonimen
Obup je tale G, meni je rekla moja, da se na vsakem pregledu dela, pokaže na ekrančku in sprinta. Očitno je res tako različno od G do G. Drugače pa alyiah NS ti svetujem neglede na to, da tudi če ne bo ok, da ga boš obdržala, ampak zato, da že takoj vodijo, če imaš višje razmerje, ker se te potem vodi kot patološka nosečnost in sledijo razvoju ploda veliko bolj resno. Sem pa izvedela, da te merske napake pri UZ so zelo visoke okoli 10%, pri krepkejših nosečkah pa kar 25%. Pa nikjer tega ne povedo, da bi se manj sekirale user posted image

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 4.8.2010 15:35:32 >

(odgovor članu cukica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1196
4.8.2010 15:37:18   
Anonimen
Tabelica, kdaj moramo imeti preglede pri G in koliko:
1. pregled (8. - 12. teden)
2. pregled (16. teden)
3. pregled (20. - 22. teden)
4. pregled (24. - 26. teden)
5. pregled (28. - 30. teden)
6. pregled (32. - 34. teden)
7-10. pregledi (po 36. tednu)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1197
4.8.2010 15:37:30   
trsica
alyiah, kolikor vem, ti na nosečnost (brez težav) pripadata le dva UZ. prvi za ugotavljanje nosečnosti in drugi v 20. tednu. kakšnega potem še kakšen G izsili tako, da napiše kao, da je nujno. sicer pa ne. zavarovalnica žal ne plača tega.
meni je v prvi nosečnosti v zadnjem mesecu napisala, da ne more ugotoviti ali se je obrnil ali ne (pa še jaz sem vedela, da se je), samo zato, da sem lahko imela še en UZ.

(odgovor članu alyiah)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
4.8.2010 15:43:37   
Mišyka
UZ naj bi ti pripadal 3x v celi nosečnosti. Prvi, potem okrog 20. tedna in še eden proti koncu nosečnosti. Vmes pa lahko greš samoplačniško na NS in 3D.
alyiah, tale odgovor tvojega G je res kr neki, kot da ti nebi mogu na lepši način odgovorit... Tko da bi jst rekla, da itak greš zdej na NS, potem pa nekako že zdržiš do morfologije v 20.tednu. Ko pa čutiš brce oz. premike pa je itak lažje, ker vsaj čutiš, da je živ in naj bi blo ok.

Jst bi tud mogla čakat do zdej, 11. tedna, na prvi UZ, ker so bli dopusti, bla bla bla. Potem sem šla pa kr samoplačniško, ker nisem mogla zdržat. Pa mislim da je takrat, ko sem šla jst samoplačinško on še delal, samo tako zgodej (v 7.tednu) pa oni UZ očino še ne delajo al so meli pa še gužvo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
4.8.2010 15:47:39   
alyiah
Jaz sem pa nekje prebrala, da ti pripadajo trije (prvi za ugotavljanje nosečnosti, drugi v 20. tednu in tretji v 30. tednu). Ampak je bil ta moj g na začetku tak fajn, da sem pričakovala, da bo bolj človeški in prijazen. Zato sem tudi pričakovala večjo zavzetost in posledično tudi uz. Pa sem  se zgleda zmotila.
Ok, glede izcedka sem zdaj malo pomirjena. Hvala punce.
A za samoplačniški uz katera ve, koliko stane? Ali je to tudi odvisno od g in od zdravstvenih domov oz. bolnišnic? Ker kar ne vem, če bom zdržala do 20. tedna. Še posebej, če trebušček ne bo rastel. Za NS pa sem že itak prepozna, ker sem že 13t in 4d user posted image .

Some people wait a lifetime for a moment like this....

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?