|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Znorela bom....
25.5.2010 11:57:21   
Julija08
Mojemu sinčku (20m) smo pred cca. 3 tedni ukinili dudo (jo je sam vrgel v koš) in od takrat je zvečer cela štala za spat. Pa ne da bi jokal, redko se sploh spomne na dudo...ampak ga razganja od energije ko ga položim v posteljo. On bi pel, pa skakal, lažat itak noče, pa prste mi v nos rinil, pa joško, pa lubčka.....uspavanje traja tudi do 2 ure...
Je pa mogoče problem tudi v tem, da ga še dojim, pa pri nama v postelji spi. Razmišljala sem tudi, da je mogoče narobe to, ker mu v zadnjem času zavrtim tudi kako risanko pred spanjem...al pa, da imamo žaluzije na oknih in ko greva spat je še ful svetlo in sonce sije noter...

hellllllp!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Znorela bom....
25.5.2010 12:01:57   
maktub
ja nas je tko delal ko je bil že preveč zaspan....a ura za spat je vedno ista....

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.5.2010 12:21:52   
kristinaj
otroka pred spanjem je treba umiriti in zvečer dat spat v temen prostor... vedno ga dajej spat ob isti uri, če gre prepozno ga je zelo težko uspavat, ker bi delali vse možno...

pred spanjem ga preobleči v pižamco, nahrani ga, malo ga pocrtaj, skozi okno dejta lahko noč (ne vem kaj vidite, mi damo lučkam, avtom, dimniku, drevju, travci, ... ), jaz potem našega dam v naročje in mu na hitro zapojem pesmico, v sklopu katere mu povem, da bo stisnil, muco, zaprl oči in šel ninat.. in ga položim v posteljico in grem ven... kakšenkrat se še premika, si kej "pove", ponavadi se pa samo na trebuh obrne in obnemore..

spat ga dam nekje med 20 in 20,30... star je 19m...

naš ima še dudo in nisem še razmišljala da bi jo ukinila....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.5.2010 12:43:50   
Anonimen
otroka pred spanjem je treba umiriti in zvečer dat spat v temen prostor... vedno ga dajej spat ob isti uri, če gre prepozno ga je zelo težko uspavat, ker bi delali vse možno...

pred spanjem ga preobleči v pižamco, nahrani ga, malo ga pocrtaj, skozi okno dejta lahko noč (ne vem kaj vidite, mi damo lučkam, avtom, dimniku, drevju, travci, ... ), jaz potem našega dam v naročje in mu na hitro zapojem pesmico, v sklopu katere mu povem, da bo stisnil, muco, zaprl oči in šel ninat.. in ga položim v posteljico in grem ven... kakšenkrat se še premika, si kej "pove", ponavadi se pa samo na trebuh obrne in obnemore..

Se podpišem.

MIslim, pa da je že dovolj velik, da razume. da je noč in da je potrebno zaspati. Ker si napisala, da ga še dojiš, ti svetujem, da tako nadaljuješ, vendar potem otroka v posteljo in nič več pogovarjanja. potrpežljivost in red...to mora bit.

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.5.2010 13:12:07   
ledenaa
če hoče skakati ga primeš in poležeš pa magari to narediš 1000 v 5 minutah.ko bi pel govori pssss in tako naprej

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.5.2010 13:15:12   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: zasavka

MIslim, pa da je že dovolj velik, da razume. da je noč in da je potrebno zaspati.

deca niso butasta....in vidijo, da je zunaj svetlouser posted image  ti pa ga poskušaš prepričati, da je noč...user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.5.2010 13:20:43   
Nina00
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: zasavka

MIslim, pa da je že dovolj velik, da razume. da je noč in da je potrebno zaspati.

deca niso butasta....in vidijo, da je zunaj svetlouser posted image  ti pa ga poskušaš prepričati, da je noč...user posted image
Jaz vedno uporabljam izraz, da je čas za spat. Ravno zato, ker potem pa dobiš nazaj, da še ni noč user posted image

Je pa tudi naš najbolj naspidiran in veliko težje zaspi, ko je že preveč utrujen.

< Sporočilo je popravil Nina00 -- 25.5.2010 13:21:19 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.5.2010 13:22:04   
Julija08
spat ga dam okoli 20h. Ob cca 19h se greva počasi zrihtat in potem spat, ampak to je res noro. Bom pa probala še nekaj dat čez okno, da bo bolj temno.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.5.2010 21:43:16   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Julija08

Bom pa probala še nekaj dat čez okno, da bo bolj temno.

Pri nas je to zelo delovalo (eno temno deko sem dala gor), tako da sva dala naknadno montirati roleto na okno otroške sobe. V hiši smo dali rolete na vsa okna. Na dopust sem pa enkrat vzela črne vreče za smeti in termoband in sem šipe enostavno zablindirala, ker sta otroka leto poprej v istem apartmaju vstajala pred peto in zaspala po deseti, ker je bilo presvetlo. No, tisto leto smo potem spaliuser posted image .

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.5.2010 21:29:42   
nananaja
Pri nas gresta pa v posteljo, ko je treba, potem pa zarad mene lahko tam same bereta knjige, pojeta... v temi, luči se ugasnejo. V primeru, da sta popolne malo več ali bolj pozno spale, se katere sliši še kake pol ure preden zaspi, navadno pa traja nekaj minut. Je pa res, da večernega crklanja ob flaški ni v sobi. Stari sta 2,5 let in 1 leto in 5 mesecev.

< Sporočilo je popravil nananaja -- 26.5.2010 21:30:33 >

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
27.5.2010 9:14:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
29.5.2010 19:50:49   
koala.cek
pri nas to opravimo bolj na hitro. brez kakršnega dolgotrajnega poslavljanja. mali dobi flašo, jo poje, včasih še kakšno minuto skače po postelji, potem pa zaspi. ne prakticiramo nobenega božanja, petja, crkljanja,....

pri velikemu pa povemo pravljico, pa on pove eno pravljico, lubčka in lahko noč. včasih se pogovarja v postelji, poje, .... karkoli....ampak je v postelji. drugič pa zaspi takoj. čisto odvisno koliko je spal opoldne v vrtcu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.6.2010 14:04:42   
Lana25
Sem še ena mamica s podobno težavo.

Moja deklica (stara 20 mesecev) zelo težko zaspi. Tudi po uro in pol traja, da končno zapre oči, tako pri popoldanskem počitku kot zvečer. Sama sem včasih že čisto obupana. Pa poslušam vse dobronamerne nasvete, pa na koncu razočarano ugotovim, da ne pomaga nič.

Pa si vzamem čas za njo (čez dan in tudi ponoči sve vedno skupaj), držim se rutine (hranjenje, kopanje, spanje), ritma (odhaja ob enakem času spat in tudi zbudim jo vedno ob istem času), imave ritual (zatemnim prostor, dam ji gor tiho glasbo, se vležem zraven nje, ji zapojem pesmico, jo božam, držim za roko, ima tudi svojega medvedka pa dudico), ... čez dan jo probam imet čim več zunaj, pa da je aktivna, pa na koncu, ko bi res že rabila počitek tudi jaz, ne zaspi in ne zaspi. Včasih jo vzamem gor pa jo še nosim, da bi ja zaspala pa ne gre. Zaspi ob 22 ali še pozneje in vstane ob 7 zjutraj. Čez dan spi od ure in pol do dve uri. Pa ne vem, če res ne potrebuje več spanja ali kaj je narobe, nimam pojma. Vem le, da postajam vse bolj nespočita in živčna. Vstaja na postelji, pa se spet uleže, pa si govori nekaj, pa spet malo zajoče - zajamra, da bi šla s postelje, pa vztrajam, da ve počivale, pa me začne suvat s postelje, utrujena je včasih, da komaj še gleda in stoji, do spanja ji pa ni in ni. Včasih leži pa gleda, pa si mislim zdaj pa bo, pa spet obrat pa že več ni sledu o zaspanosti. Pa jaz, ki spijem več kavic kot vode, bi zaspala v sekundi zraven nje.

Pusti soncu srce, naj hrepenenja polete,
pusti sanjam vso svobodo, pusti soncu srce ...

Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice.

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.6.2010 22:23:35   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: Lana25
Pa si vzamem čas za njo (čez dan in tudi ponoči sve vedno skupaj), držim se rutine (hranjenje, kopanje, spanje), ritma (odhaja ob enakem času spat in tudi zbudim jo vedno ob istem času), imave ritual (zatemnim prostor, dam ji gor tiho glasbo, se vležem zraven nje, ji zapojem pesmico, jo božam, držim za roko, ima tudi svojega medvedka pa dudico), ... čez dan jo probam imet čim več zunaj, pa da je aktivna, pa na koncu, ko bi res že rabila počitek tudi jaz, ne zaspi in ne zaspi. Včasih jo vzamem gor pa jo še nosim, da bi ja zaspala pa ne gre. Zaspi ob 22 ali še pozneje in vstane ob 7 zjutraj. Čez dan spi od ure in pol do dve uri. Pa ne vem, če res ne potrebuje več spanja ali kaj je narobe, nimam pojma. Vem le, da postajam vse bolj nespočita in živčna.

Jaz recimo bi to dvoje opustila.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.6.2010 22:30:15   
manna
Lana25, tudi nam se je začelo podobno dogajati pri naši enoletnici. Včasih noče in noče in noče zaspat, čeprav komaj gleda, pa še kar kaže igračke in piska in vriska in vstaja... Kot da ne bi hotela kaj zamudit. Pa imamo že eno leto isto rutino - kopanje, flaška, temna spalnica, mir, uspavanka...ampak kar naenkrat to ne pali več oziroma jo naredi kar živčno - že ko jo nesem proti spalnici kriči.
No po nekaj dneh smo ugotovili, da še najbolj učinkuje, če jo pač neham prepričevati da mora zaspati, ampak se začnem lepo mirno pogovarjat z njo, ji pokažem kakšno igračko, preberem par strani v knjigici, jo vprašam karkoli tako da me posluša...skratka delam se, kot da ne gremo še spat. Tako mi pač takrat vneto prisluhne in se neha "upirati". Tako potem v max. 20 minutah zaspi.
Poskusi pač spremeniti rutino, pusti jo da se še malo poigra, ne sili jo da mora ležat...tako bo prej zaspala, vsaj po mojih izkušnjah. Mogoče je samo obdobje ko se upira in bo kmalu spet drugače.

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.6.2010 22:38:50   
RAČKAPK
jaz pa se s tem, zakaj ne zaspi, zakaj se toliko zbuja ponoči, ne sprašujem več
prvi je bil nespeč (je trajalo do tretjega leta starosti), ta drugi je bil "priden" za spat, da
še vedla skoraj nisem da ga imamo, ta tretja pa je tudi že stara 21 m pa je ista kot ta prvi
tako da samo čakam (sm že utrjenauser posted image ) kdaj jo bo minilo ........

vem da ni nek pameten nasvet, ampak jaz osebno imam izkušnje, da je enostavno potrebno počakat
da bodo hitro in lepo zaspali in potem tudi spali celo noč brez bujenja itd......

pa srečno

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?