Znorela bom.... (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Julija08 -> Znorela bom.... (25.5.2010 11:57:21)

Mojemu sinčku (20m) smo pred cca. 3 tedni ukinili dudo (jo je sam vrgel v koš) in od takrat je zvečer cela štala za spat. Pa ne da bi jokal, redko se sploh spomne na dudo...ampak ga razganja od energije ko ga položim v posteljo. On bi pel, pa skakal, lažat itak noče, pa prste mi v nos rinil, pa joško, pa lubčka.....uspavanje traja tudi do 2 ure...
Je pa mogoče problem tudi v tem, da ga še dojim, pa pri nama v postelji spi. Razmišljala sem tudi, da je mogoče narobe to, ker mu v zadnjem času zavrtim tudi kako risanko pred spanjem...al pa, da imamo žaluzije na oknih in ko greva spat je še ful svetlo in sonce sije noter...

hellllllp!!!

maktub -> RE: Znorela bom.... (25.5.2010 12:01:57)

ja nas je tko delal ko je bil že preveč zaspan....a ura za spat je vedno ista....

kristinaj -> RE: Znorela bom.... (25.5.2010 12:21:52)

otroka pred spanjem je treba umiriti in zvečer dat spat v temen prostor... vedno ga dajej spat ob isti uri, če gre prepozno ga je zelo težko uspavat, ker bi delali vse možno...

pred spanjem ga preobleči v pižamco, nahrani ga, malo ga pocrtaj, skozi okno dejta lahko noč (ne vem kaj vidite, mi damo lučkam, avtom, dimniku, drevju, travci, ... ), jaz potem našega dam v naročje in mu na hitro zapojem pesmico, v sklopu katere mu povem, da bo stisnil, muco, zaprl oči in šel ninat.. in ga položim v posteljico in grem ven... kakšenkrat se še premika, si kej "pove", ponavadi se pa samo na trebuh obrne in obnemore..

spat ga dam nekje med 20 in 20,30... star je 19m...

naš ima še dudo in nisem še razmišljala da bi jo ukinila....

Anonimen -> RE: Znorela bom.... (25.5.2010 12:43:50)

otroka pred spanjem je treba umiriti in zvečer dat spat v temen prostor... vedno ga dajej spat ob isti uri, če gre prepozno ga je zelo težko uspavat, ker bi delali vse možno...

pred spanjem ga preobleči v pižamco, nahrani ga, malo ga pocrtaj, skozi okno dejta lahko noč (ne vem kaj vidite, mi damo lučkam, avtom, dimniku, drevju, travci, ... ), jaz potem našega dam v naročje in mu na hitro zapojem pesmico, v sklopu katere mu povem, da bo stisnil, muco, zaprl oči in šel ninat.. in ga položim v posteljico in grem ven... kakšenkrat se še premika, si kej "pove", ponavadi se pa samo na trebuh obrne in obnemore..

Se podpišem.

MIslim, pa da je že dovolj velik, da razume. da je noč in da je potrebno zaspati. Ker si napisala, da ga še dojiš, ti svetujem, da tako nadaljuješ, vendar potem otroka v posteljo in nič več pogovarjanja. potrpežljivost in red...to mora bit.

ledenaa -> RE: Znorela bom.... (25.5.2010 13:12:07)

če hoče skakati ga primeš in poležeš pa magari to narediš 1000 v 5 minutah.ko bi pel govori pssss in tako naprej

rija -> RE: Znorela bom.... (25.5.2010 13:15:12)

IZVIRNO SPOROČILO: zasavka

MIslim, pa da je že dovolj velik, da razume. da je noč in da je potrebno zaspati.

deca niso butasta....in vidijo, da je zunaj svetlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ti pa ga poskušaš prepričati, da je noč...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Nina00 -> RE: Znorela bom.... (25.5.2010 13:20:43)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: zasavka

MIslim, pa da je že dovolj velik, da razume. da je noč in da je potrebno zaspati.

deca niso butasta....in vidijo, da je zunaj svetlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  ti pa ga poskušaš prepričati, da je noč...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Jaz vedno uporabljam izraz, da je čas za spat. Ravno zato, ker potem pa dobiš nazaj, da še ni noč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Je pa tudi naš najbolj naspidiran in veliko težje zaspi, ko je že preveč utrujen.

Julija08 -> RE: Znorela bom.... (25.5.2010 13:22:04)

spat ga dam okoli 20h. Ob cca 19h se greva počasi zrihtat in potem spat, ampak to je res noro. Bom pa probala še nekaj dat čez okno, da bo bolj temno.

Jančika_ -> RE: Znorela bom.... (25.5.2010 21:43:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Julija08

Bom pa probala še nekaj dat čez okno, da bo bolj temno.

Pri nas je to zelo delovalo (eno temno deko sem dala gor), tako da sva dala naknadno montirati roleto na okno otroške sobe. V hiši smo dali rolete na vsa okna. Na dopust sem pa enkrat vzela črne vreče za smeti in termoband in sem šipe enostavno zablindirala, ker sta otroka leto poprej v istem apartmaju vstajala pred peto in zaspala po deseti, ker je bilo presvetlo. No, tisto leto smo potem spali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

nananaja -> RE: Znorela bom.... (26.5.2010 21:29:42)

Pri nas gresta pa v posteljo, ko je treba, potem pa zarad mene lahko tam same bereta knjige, pojeta... v temi, luči se ugasnejo. V primeru, da sta popolne malo več ali bolj pozno spale, se katere sliši še kake pol ure preden zaspi, navadno pa traja nekaj minut. Je pa res, da večernega crklanja ob flaški ni v sobi. Stari sta 2,5 let in 1 leto in 5 mesecev.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.5.2010 9:14:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

koala.cek -> RE: Znorela bom.... (29.5.2010 19:50:49)

pri nas to opravimo bolj na hitro. brez kakršnega dolgotrajnega poslavljanja. mali dobi flašo, jo poje, včasih še kakšno minuto skače po postelji, potem pa zaspi. ne prakticiramo nobenega božanja, petja, crkljanja,....

pri velikemu pa povemo pravljico, pa on pove eno pravljico, lubčka in lahko noč. včasih se pogovarja v postelji, poje, .... karkoli....ampak je v postelji. drugič pa zaspi takoj. čisto odvisno koliko je spal opoldne v vrtcu.

Lana25 -> RE: Znorela bom.... (10.6.2010 14:04:42)

Sem še ena mamica s podobno težavo.

Moja deklica (stara 20 mesecev) zelo težko zaspi. Tudi po uro in pol traja, da končno zapre oči, tako pri popoldanskem počitku kot zvečer. Sama sem včasih že čisto obupana. Pa poslušam vse dobronamerne nasvete, pa na koncu razočarano ugotovim, da ne pomaga nič.

Pa si vzamem čas za njo (čez dan in tudi ponoči sve vedno skupaj), držim se rutine (hranjenje, kopanje, spanje), ritma (odhaja ob enakem času spat in tudi zbudim jo vedno ob istem času), imave ritual (zatemnim prostor, dam ji gor tiho glasbo, se vležem zraven nje, ji zapojem pesmico, jo božam, držim za roko, ima tudi svojega medvedka pa dudico), ... čez dan jo probam imet čim več zunaj, pa da je aktivna, pa na koncu, ko bi res že rabila počitek tudi jaz, ne zaspi in ne zaspi. Včasih jo vzamem gor pa jo še nosim, da bi ja zaspala pa ne gre. Zaspi ob 22 ali še pozneje in vstane ob 7 zjutraj. Čez dan spi od ure in pol do dve uri. Pa ne vem, če res ne potrebuje več spanja ali kaj je narobe, nimam pojma. Vem le, da postajam vse bolj nespočita in živčna. Vstaja na postelji, pa se spet uleže, pa si govori nekaj, pa spet malo zajoče - zajamra, da bi šla s postelje, pa vztrajam, da ve počivale, pa me začne suvat s postelje, utrujena je včasih, da komaj še gleda in stoji, do spanja ji pa ni in ni. Včasih leži pa gleda, pa si mislim zdaj pa bo, pa spet obrat pa že več ni sledu o zaspanosti. Pa jaz, ki spijem več kavic kot vode, bi zaspala v sekundi zraven nje.

ZmajTolovaj -> RE: Znorela bom.... (10.6.2010 22:23:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Lana25
Pa si vzamem čas za njo (čez dan in tudi ponoči sve vedno skupaj), držim se rutine (hranjenje, kopanje, spanje), ritma (odhaja ob enakem času spat in tudi zbudim jo vedno ob istem času), imave ritual (zatemnim prostor, dam ji gor tiho glasbo, se vležem zraven nje, ji zapojem pesmico, jo božam, držim za roko, ima tudi svojega medvedka pa dudico), ... čez dan jo probam imet čim več zunaj, pa da je aktivna, pa na koncu, ko bi res že rabila počitek tudi jaz, ne zaspi in ne zaspi. Včasih jo vzamem gor pa jo še nosim, da bi ja zaspala pa ne gre. Zaspi ob 22 ali še pozneje in vstane ob 7 zjutraj. Čez dan spi od ure in pol do dve uri. Pa ne vem, če res ne potrebuje več spanja ali kaj je narobe, nimam pojma. Vem le, da postajam vse bolj nespočita in živčna.

Jaz recimo bi to dvoje opustila.

manna -> RE: Znorela bom.... (10.6.2010 22:30:15)

Lana25, tudi nam se je začelo podobno dogajati pri naši enoletnici. Včasih noče in noče in noče zaspat, čeprav komaj gleda, pa še kar kaže igračke in piska in vriska in vstaja... Kot da ne bi hotela kaj zamudit. Pa imamo že eno leto isto rutino - kopanje, flaška, temna spalnica, mir, uspavanka...ampak kar naenkrat to ne pali več oziroma jo naredi kar živčno - že ko jo nesem proti spalnici kriči.
No po nekaj dneh smo ugotovili, da še najbolj učinkuje, če jo pač neham prepričevati da mora zaspati, ampak se začnem lepo mirno pogovarjat z njo, ji pokažem kakšno igračko, preberem par strani v knjigici, jo vprašam karkoli tako da me posluša...skratka delam se, kot da ne gremo še spat. Tako mi pač takrat vneto prisluhne in se neha "upirati". Tako potem v max. 20 minutah zaspi.
Poskusi pač spremeniti rutino, pusti jo da se še malo poigra, ne sili jo da mora ležat...tako bo prej zaspala, vsaj po mojih izkušnjah. Mogoče je samo obdobje ko se upira in bo kmalu spet drugače.

RAČKAPK -> RE: Znorela bom.... (10.6.2010 22:38:50)

jaz pa se s tem, zakaj ne zaspi, zakaj se toliko zbuja ponoči, ne sprašujem več
prvi je bil nespeč (je trajalo do tretjega leta starosti), ta drugi je bil "priden" za spat, da
še vedla skoraj nisem da ga imamo, ta tretja pa je tudi že stara 21 m pa je ista kot ta prvi
tako da samo čakam (sm že utrjena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]) kdaj jo bo minilo ........

vem da ni nek pameten nasvet, ampak jaz osebno imam izkušnje, da je enostavno potrebno počakat
da bodo hitro in lepo zaspali in potem tudi spali celo noč brez bujenja itd......

pa srečno

Stran: [1]