jagnje -> RE: Dojenček ne potrebuje pleničk!!! (21.5.2010 10:38:09)
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija IZVIRNO SPOROČILO: jagnje In kot sem rekla - najtežji je preobrat v glavi, kar pa je za negativce in cinike še posebej težko. in torej je vseeno res, da nas hočeš s svojim dolgim sestavkom pripraviti do preobrata v glavi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in ker smo ciniki in negativci, pač ne gre...ne? in torej nam ne moreš vsiliti svoje edine prave metode[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] kar sem napisla, za tem stojim in zagovarjam "vsak po svoje". ampak ti pa za krinko zagovarjanja iste teze tukaj napadaš in žališ drugače mislsleče. ni samo ena absolutno pravilna stvar....jih je več....cel spekter.... Točno tako, pravilnih stvari je več, cel spekter...in vsak dela tako kot mu najbolj ustreza. To tudi poudarjam v prvem postu!! Ne, nikakor nikogar ne napadam in ne vsiljujem ničesar (čeprav priznam, da bi bila vesela, če bi nas bilo več takšnih). To s preobratom v glavi pa mislim tako: najtežje je sprejeti to metodo kot eno od čisto normalnih možnosti, tudi če sam še zmeraj delaš po starem. Zato to ni bilo namenjeno tebi Rija (se opravičujem). Ti si že v začetku napisala, da se ti to zdi ok, le da si sama prelena za to....nič narobe, noben ti ne zameri!!! Moti pa me, da tiste mamice, ki so prav tako prelene za kaj takega, tega enostavno ne priznajo in raje iščejo druge izgovore, s katerimi bi prikrile svojo lenobo (pa saj ne gre za lenobo) in očrnile nekoga, ki dela drugače....in se čutijo ogrožene, ker same delajo tako kot večina. ....in potem se vtaknejo v nepomembne stvari, kot je recimo ta nesrečni umivalnik. Ne vem, zakaj bi bilo to neokusno, če se po vsaki uporabi lepo očisti in če umivalnika ne uporablja nihče drug kot le družina. Zdaj pa mi povejte, kaj naredite, če imate kak kos oblačila, ki je pokakan in polulan??? Kaj ga ne sperete pod tekočo vodo v umivalniku preden ga date v pralni stroj??? Ali ga morda kar v smeti vržete, ker je neokusno, da bi se kakec dotaknil umivalnika??? Gre pa za popolnoma isto stvar....smešno.....No, umivanik se mi pač zdi najbolj praktičen zato, ker ga je najbolj enostavno sčistit in ker se ni treba sklanjati (da ne trpi hrbtenica). Lahko pa se seveda tudi kako bolj "okusno" improvizira. Zadeva pa se čez čas tako preseli na kahlico, ko otrok že sedi. Emibu, za vsako starost so posebni prijemi, veš...in noben ni napor za dojenčka (in ni mu treba glavice držat)! Če bi mu bil, bi dojenček to sporočil z jokom....ampak ne! Tiste, ki pravite, da dojenčku v plenički nič ne manjka in da tudi zraste: točno to sem tudi napisala v prvem postu. Nič ni narobe, če je v plenički. Meni osebno je pač dober občutek, ker je ta najina "komunikacija" samo še dodatna vez med nama....pa ne zdaj spet obrnit mojih besed, češ da ostale pa z otroki niste povezane... In tudi, ko zgoraj omenjam "vzeti si čas za otroka", s tem ne mislim, da si ga ve ne vzamete za vaše otroke. In podpišem se pod vse, kar piše Ronja!! Hvala, Ronja, da si se oglasila. Te bom pocukala za kak nasvet, ko pride tisti problematični čas. Opravičujem se vsem, ki sem jih morda užalila, to ni bil moj namen!! In upam, da kmalu končamo to debato, ki gre bolj v negativno kot v pozitivno smer....saj sem želela le komu pomagati oz. svetovati kot so drugi meni.
|
|
|
|