RE: študentske demonstracije (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


sončnica24 -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 7:19:10)

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

evo, s tem se pa strinjam: Kruto, ampak resnično:

http://epiphany.blog.siol.net/2010/05/12/studentsko-malo-delo-po-moje/


Tudi jaz se popolnoma strinjam.




FLOWR12 -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 8:20:15)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley7.gif[/image]
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: buči
Da vidim mojega otroka na tv, da počne take stvari, ga sama zvlečem na policijo!



Ah, kje pa. To so sami sončki, hroščki, pikapolonice, princi in princeske, ki sem jim cel lajf godi krivica. Pomisli na vse vzgojiteljice in učiteljice, ki so jim konstantno kršile pravice in jih šikanirale. Pomisli na vse krivice, ko so dobili enko, mame pa so vedele, da zna vsaj za štirko in je to le zato ker ni VIP. To sploh niso tisti otroci, ki so se izživljali nad drugimi, mamice pa so jih 130% zagovarjale, vse je moralo biti njihovo in po njihovo.

..........

lp



Se popolnoma strinjam! Prelepo jim je, zato pa štrajkajo!




kristinaj -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 8:51:27)

tisti ki so šli na demonstracije v večini primerov ne bodo zaključili študija!!!




noranate -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 9:09:43)

Sem vprašala našo srednješolko, če bo šla, pa me je debelo pogledala. Je rekla, ja kdo pa ima zdaj čas štrajkat, sedaj je sezona izpitov, odločilni testi in spraševanja so na tapeti vsak dan, še spat nimam časa.
Torej, stavkajo tisti, ki jim je vseeno in večni študenti, torej tisti, ki se švercajo s statusom študenta. Obstajajo izjeme, samo teh je le za vzorec.




Anonimen -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 9:09:55)

Sramotno obnasanje....

http://glasstudentov.blog.siol.net/2010/03/16/resnica-o-studentskem-delu/




špelin@ -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 9:25:35)

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

evo, s tem se pa strinjam: Kruto, ampak resnično:

http://epiphany.blog.siol.net/2010/05/12/studentsko-malo-delo-po-moje/

Odlično napisano, se popolnoma strinjam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Drugače sem pa včeraj zjutraj videla skupino mladcev, ki so se z našega konca odpravljali štrajkat in so bili že ob osmih zjutraj pošteno pijani, poleg tega so nalagali v ruzake same alkoholne pijače [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]





alda -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 9:33:02)

Točno to kar ste napisale: demonstrirajo predvsem večni študentje in  dijaki, ki imajo čas, študirat kaj bi študirali in za njimi stojijo  "mamice in atiji , ki jim to njihovo lenobo dovoljujejo!
Marička saj smo tudi mi med študijem delali: med letom kot prostovoljci v raznih begunskih centrih, RK,.domovih,..med počitnicami , ko ni bilo izpitov pa po raznih firmah, gostilniah, hotelih!
Se nismo šli nobenih demonstracij pa nismo niti približno imeli toliko ugodnosti ,kot jih imajo zdaj!
Ja rascrkljane mamine pijavke so navajene tega: malo /če že moram /
delat veliko zaslužit , študirat le toliko da imam status oz. da si ga lahko priskrbim, pa razuzdano živet.
Ja po videnem in slišanem sklepam da si v današnjih časih ta pravi dijak, študent-frajer:
_če piješ kot žolna in te po možnosti še na urgenco peljejo
- kadiš  vse kar se da
- se upiraš proti nečemu o čemer nimaš pojma oz. kar sploh ne razumeš
- pustiš za sabo tak svinjak , da "normalen" človek misli, da je zašel na kak smetnjak v Peruju ali Boliviji
- da o tem , kakšen đek si če kaj razbiješ, uničiš,...si..sploh ne govorim...Spomenik ti je za postavit!

Izgleda da so to vrednote današnje elite bodoših izobražencev!


HB da je vsaj nekaj takih , ki razmišljajo s svojo glavo in se učijo ter študirajo res zaradi tega, ker bi radi nekaj dosegli!
Vsaka čast tem posameznikom, ki so se uprli črednemu nagonu po uničevanju in izsiljevanju!




witch -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 10:21:12)

Da še jaz povem svoje mnenje. Sem študentka in me je trenutno sram da sem... Ma naj meni ne govorijo ljudje, da nimajo financ, da bi študirali. 1% slovenskih študentov mogoče res nima in si zato morajo kaj prislužiti, da lahko študirajo. Ostali pa imajo. Ma so moje sošolke po cele dneve delale, nič hodile na faks, ko je pa prišla pa drugega ni govorila kakšne čeveljčke bo kupila, pa kje so dobre cunje, pa koliko uhanov novih ima, pa šminke najnovejše.... Oprostite ampak tudi brez tega se da študirati. Imam ene dobre čevlje, pa dvojne malo slabše, naga ne hodim, imam par uhanov, šminkam se ne. IN SEM PREŽIVELA. Potem drugi delajo, da lahko kadijo in pijejo. Ma tudi brez tega se da študirati. In naj meni res ne govorijo, da si študija ne morejo privoščiti. Ne fensi oblekic in pijačk si ne morejo privoščiti. Malo delo pa bi dovoljevalo nekaj dela, da si našparaš naprimer za kakšno potovanje, računalnik, avto.... Nekaj za luksuz. Meni sta starša rekla, tudi če midva nebova imela, ti lepo študiraj delala boš ko boš s študijem končala. In nisem ju razočarala. Sproti naredila vse, trenutno v avsolventu. Če bi pa delala, pa sigurno nebi v razumnem roku napredovala, imela bi pa fensi oblekice. In vsi tisti, ki se kao preživljajo s študentskim delom se ne zavedajo, da jih delodajalci močno močno izkoriščajo. Tisti, ki pa imajo šolo so pa na račun teh brezposelni.
Kar se tiče pa dijaške subvencionirane prehrane pa naj jo ukinejo. Ker dijaki se norčujejo iz hrane. Pride malo prekopa po krožniku, poje nič ne in gre. Hrana se pa meče. ČE bi za njo plačal bi jo sigurno pojedel. Naj plačujejo nek prispevek za to hrano in jo bodo bolj spoštovali.

Pri naši mladini je važno, da se dela in služi, da potem je alkohol, cigareti, travica, pri puncah fensi oblekice, nakit in čeveljčki.... Stanovanje, hrano, študijske stvari pa jim itak starši plačujejo.. kar mi je totalno mimo....




KIKI**** -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 10:34:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR

IZVIRNO SPOROČILO: luka jan

Katastrofa, sram jih je lahko. To, kar sem videla na tv me je šokorialo, pa saj to so naši bodoči intelektualci, ali se morda motim?[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif]


Ta bodoci smo ostali na faksu in nismo izpuscali (obveznih!) predavanj in vaj.


Ribica me je prehitela. Bodoči intelektualci niso bili prisotni na demonstracijah, točno tako. In prav je tako.

Meje je blo kr groza ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




KIKI**** -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 10:50:04)

IZVIRNO SPOROČILO: KIKI****

IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR

IZVIRNO SPOROČILO: luka jan

Katastrofa, sram jih je lahko. To, kar sem videla na tv me je šokorialo, pa saj to so naši bodoči intelektualci, ali se morda motim?[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif]


Ta bodoci smo ostali na faksu in nismo izpuscali (obveznih!) predavanj in vaj.


Ribica me je prehitela. Bodoči intelektualci niso bili prisotni na demonstracijah, točno tako. In prav je tako.

Mene je blo kr groza, ko sem vidla posnetke na 24 ur ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]



Pa še tole: http://www.proti.si/ [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Eh, ne splača se več debatirat, ne pelje nikamor. Zakon sprejet takoj!





zofka15 -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 12:11:13)

Aha vidim kak ste vse zgrožene nad tem dejanjem.Jaz pa nisem jim dam čist prav še premalo so naredili škode.

Če pa bi šli štrajkat odpuščeni delavci ali tisti brez ficka in plače pa bi jim dali prav?Po mojem bi.Zdaj pa,ko so tole študentje naredili pa so najhujši.
To bi mogli vsak teden naredit,da bi se malo zganili tam notri ne,da gledajo samo za svojo rit za tuje države za svoje pa jih boli čeprav so eni na robu preživetja.


Zakon ste rr res.Ali ste tle res vse popolne,bogate,idealne?Da vam za druge dol visi kak živijo.Ampak vsaka rit pride na svojo sekret.




čipka -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 12:28:42)

Ko stavkajo delavci, se obna... Večšajo (recimo da) zgledno, tako kot je treba, lahko bi rekli intelektualno... pa čeprav tega od njih ne bi pričakovali, ker so pač... delavci. In jim mogoče tudi ne bi zamerili.

Ko pa stavka cvet slovenskega izobraženstva, tisti, ki bodo gonilo intelekta, tisti, ki se bodo postavljali ob bok evropskim in svetovnim intelektualcem, tisti, ki bodo odgovarjali na vprašanja človeštva... pa dobimo, kar dobimo - drhal in golazen.

Silno me čudi, kako je lahko nebogljen lulček od človeka tako zelo pogumen, ko se skriva za množico. Še več, včeraj sem videla le razvajene mulce, ki jim itak ni treba delati, ker jih zagotovo živijo starši. Ta revni in pridni vedno najdejo pot do štipendij...

Torej študentska zdolgočasenost je prerasla v zelo nevarno zabavo, za katero (podobno kot pri tajkunih) pričakujem, da bo doživela sodni epilog s ŠOS-ovci po arestih - saj so polnoletni... A ne pravijo, da za uničenje spomenika z ne vem kakšnim pomenom, grozi do 8 let kehe?




zofka15 -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 12:57:39)

Ko stavkajo delavci, se obna... Večšajo (recimo da) zgledno, tako kot je treba, lahko bi rekli intelektualno... pa čeprav tega od njih ne bi pričakovali, ker so pač... delavci. In jim mogoče tudi ne bi zamerili.



Aha to pomeni,da potem eni delavci,če bi to počeli in imajo doma otroke nebi bili spet njim v zgled?Ma premalo dost premalo si upamo Slovenci.Kaj bi šele rekli kar se dogaja po drugih državah.




_sanja_* -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 14:34:07)

IZVIRNO SPOROČILO: zofka15
Ma premalo dost premalo si upamo Slovenci.Kaj bi šele rekli kar se dogaja po drugih državah.


A to kar se dogaja po Grčiji je pa prav al kaj??

A si res želiš tako državo?

A si res želiš tak odnos?

Take razmere, da si z otrokom več ne boš upala ven, ker se boš bala, da bi tebe ali njega kak kamen zadel v glavo?

A to je pa ok?

NE, NI PRAV! To pa res ni način!




Pia* -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 14:39:45)

No tisti,ki študiramo smo imeli včeraj ob 15 izpit na faksu, prej sem se pa doma učila.

Sem študentka proti koncu študija(nikoli ponavlala ali povzirala), delam tudi samo ne pa po 8 ur na dan celi teden. Enostavno imam preveč študijskih obveznosti,da bi si lahko to privoščila.

Zakon o malem delu sem prebrala in se popolnoma strinjam ZA malo delo.

Če bi pa že šla protestirat bi pa šla proti ŠOU načelu z Katjo Šobo in vsemi njenimi pristaši tja bi pa tudi jaz kaj vrgla pa nisem tip človeka,ki bi podpiral nasilje. Ta baba mi je pa tako pokvarjena,da škoda besed zanjo!!ODSTOPI NAJ!!!




_sanja_* -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 14:59:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Pia*

Če bi pa že šla protestirat bi pa šla proti ŠOU načelu z Katjo Šobo in vsemi njenimi pristaši tja bi pa tudi jaz kaj vrgla pa nisem tip človeka,ki bi podpiral nasilje. Ta baba mi je pa tako pokvarjena,da škoda besed zanjo!!ODSTOPI NAJ!!!


No js vanjo ne bi nič vrgla, ampak se pa strinjam, da zgleda dalč od iskrenosti.

Že včeraj recimo primerjava njenega obnašanja na trgu, kako se je drla v mikrofon in jih grdo spodbujala, pa kako je bila potem zvečer na 24ur ko polizan kužek, ko je vedela, da bo nekdo moral odgovarjat...




alenkica -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 15:26:22)

Poznam ogromno šutdentov, ki sedaj zaslužijo več kot delavci, ki so zaposleni in to ni prav!
Študenti naj študirajo, delovno mesto pa naj dobijo ljudje, ki so študij končali. Trenutno je lih obratno - prek študentskega te vzzamejo takoj, prek zavoda pa nobeden.

Malo delo kar sem prebrala o boljše kot sedaj, samo manj zaslužka, ampak vseeno več kot dovolj za preživetje študentov, itak imajo hrano skori zastonj, študij zastonj, edini strošek je stanovanje. Pa še to imajo revni, subvencionirano v domovih.

Ne vem zakaj toliko jočejo, ko pa je toliko ljudi brezposelnih, od njih je veliko takih, ki ima družino, stanovanje - tem je zares težko. Ne pa študentom, ki preživljajo sami sebe.

Sem zelo jezna kako so se včeraj obnašali in jaz na mestu Pahorja, se ne bi ve pogajala o malem delu, ampak takoj sprejela zakon. Pa upam da bodo štud.organizacije plačale vso škodo, ne pa davkoplačevalci.




liliana -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 18:06:13)

Ampak vsaka rit pride na svojo sekret.


zofka15, se popolnoma strinjam....tudi tvoja.....




BUŠICA -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 18:37:27)

s tem dejanjem so samo olajšali sprejetje zakona. me pa čudi, da policija ni konkretno ukrepala.




liliana -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 18:43:06)

Če pa bi policija "konkretneje" ukrepala, pa bi nas spet čudilo, kako se lahko z vodnimi topovi in solzivcem spravlja na mladoletno in uka željno mladino......




Vijoličarka -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 19:14:28)

Še najbolj so resnični razlog udeležencev teh demostracij povzeli plakati, na katerih je pisalo:

- mi smo tu zaradi prostega dne
- boli me k za malo delo, veliko delo, jaz bi na plaži ležal in ribe lovil

in podobno.

Največ profita so si nadejali študentski servisi in studentska organizacija. Kajti ti dve pijavki lepo kasirata provizije in zelo lepo živita prav na račun študentov, ki so jih poslali na ulice.

Med drugim se je tudi jasno izkazalo, da je ta narod nepismen, predvsem funkcionalno nepismen in idealna ovčja čreda. Pri nas nihče ne bere zakonov, še manj jih razume, zato se pa toliko raje razburja, bemti in grozi. Bistvo ovčje črede je, da se 'se pokaže', da 'si upa', pa da 'pove svoje'. Ovce najraje slišijo: kradejo vas, ONI so krivi, gremo jih stolčt.

In da je nesmisel še večji, se to zgodi zaradi enega redkih pametnih zakonov, ki jih je ta vlada, pa tudi prejšnje vlade, spacala skupaj.

In zdaj, po bitki so vsi pametni. Organizatorji se ne čutijo nič krive za nastalo škodo in še vedno lajajo, da je zakon škodljiv. Seveda je zakon škodljiv. Zanje. Na povprečnega študenta ne vpliva - kar je sporno, se da razrešiti v pogajanjih, npr. da se dvigne urna postavka.

Pa policisti so zdaj vsega krivi. Čudovito! Demonstranti sploh niso imeli dovoljenja za Trg republike, ampak so se menda znašli tam zaradi policije. Ha! Buče!

Menda policisti niso dobro ukrepali. Ha! Mar naj bi odprli rafal na mularijo? Meni veliko pomeni, da nihče od demostrantov ni bil ranjen, so jo pa žal skupili policisti. In kaj bi bilo, če bi policisti postopali bolj ostro? Bohnedaj, da bi kakšen sonček staknil kakšno prasko!

Resnično upam, da bodo organizatorji kazensko odgovarjali. Očitno za svoje namene niso pridobili dovolj študentov, zato so se lotili naivnih dijakov, ki so bili predvsem veseli žura in prostega dne. In upam, da bodo ti dijaki dojeli lekcijo, ki so jo včeraj dobili. Da človek zelo hitro postane ovca, pa se tega sploh ne zaveda.

Kajti včeraj se ovce niso borile zase ali proti pijavkam, ampak za pijavke.







zofka15 -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 19:21:53)

IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

s tem dejanjem so samo olajšali sprejetje zakona. me pa čudi, da policija ni konkretno ukrepala.


Zakaj ni konkretno ukrepala?Ker si je marsikateri policist mislil naj delajo kar hočjo in vse razbijejo.Tam so bili zaradi službe ja po drugi strani pa se nasmihali in jih bodrili v mislih.




zofka15 -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 19:27:59)

IZVIRNO SPOROČILO: alenkica

Poznam ogromno šutdentov, ki sedaj zaslužijo več kot delavci, ki so zaposleni in to ni prav!
Študenti naj študirajo, delovno mesto pa naj dobijo ljudje, ki so študij končali. Trenutno je lih obratno - prek študentskega te vzzamejo takoj, prek zavoda pa nobeden.

Malo delo kar sem prebrala o boljše kot sedaj, samo manj zaslužka, ampak vseeno več kot dovolj za preživetje študentov, itak imajo hrano skori zastonj, študij zastonj, edini strošek je stanovanje. Pa še to imajo revni, subvencionirano v domovih.

Ne vem zakaj toliko jočejo, ko pa je toliko ljudi brezposelnih, od njih je veliko takih, ki ima družino, stanovanje - tem je zares težko. Ne pa študentom, ki preživljajo sami sebe.

Sem zelo jezna kako so se včeraj obnašali in jaz na mestu Pahorja, se ne bi ve pogajala o malem delu, ampak takoj sprejela zakon. Pa upam da bodo štud.organizacije plačale vso škodo, ne pa davkoplačevalci.



alenkica s tem pa se strinjam popolnoma.se pa strinjam tudi,da nekdo pa mora tudi začet malo na drugačen način spodbudit politike,da se malce zamislijo kaj delajo.Pa ne gre se le za včerajšnjo temo ampak nasplošno.Pa to ni res,da jim noben nebi mogel malo pognat strahu v kosti kaj te mislijo,da so oni.Čedalje več nezadovoljstva,klevetanja in sovraštva je.Se kdo vpraša zakaj?
Še bi jim mogli dat vetra ne le študenti pač pa večina delavcev in penzionistov.




kalbo -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 19:28:14)

IZVIRNO SPOROČILO: zofka15

Aha vidim kak ste vse zgrožene nad tem dejanjem.Jaz pa nisem jim dam čist prav še premalo so naredili škode.

Če pa bi šli štrajkat odpuščeni delavci ali tisti brez ficka in plače pa bi jim dali prav?Po mojem bi.Zdaj pa,ko so tole študentje naredili pa so najhujši.
To bi mogli vsak teden naredit,da bi se malo zganili tam notri ne,da gledajo samo za svojo rit za tuje države za svoje pa jih boli čeprav so eni na robu preživetja.


Zakon ste rr res.Ali ste tle res vse popolne,bogate,idealne?Da vam za druge dol visi kak živijo.Ampak vsaka rit pride na svojo sekret.



Ja in, če podrejo parlament...in kaj bo pol, misliš, da bi se taka podivjana množica ustavila tam. Ne, šla bi točno do tam, do koder bi ji pustili, tudi tebi v stanovanje, če bi prišlo tako daleč, zažgali bi tudi tvoj avto, uničili tvojo hišo... Je treba malo vklopit tisto, kar imaš pod lasmi, preden odobravaš to, kar smo videli včeraj.




zofka15 -> RE: študentske demonstracije (20.5.2010 19:31:11)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: zofka15

Aha vidim kak ste vse zgrožene nad tem dejanjem.Jaz pa nisem jim dam čist prav še premalo so naredili škode.

Če pa bi šli štrajkat odpuščeni delavci ali tisti brez ficka in plače pa bi jim dali prav?Po mojem bi.Zdaj pa,ko so tole študentje naredili pa so najhujši.
To bi mogli vsak teden naredit,da bi se malo zganili tam notri ne,da gledajo samo za svojo rit za tuje države za svoje pa jih boli čeprav so eni na robu preživetja.


Zakon ste rr res.Ali ste tle res vse popolne,bogate,idealne?Da vam za druge dol visi kak živijo.Ampak vsaka rit pride na svojo sekret.



Ja in, če podrejo parlament...in kaj bo pol, misliš, da bi se taka podivjana množica ustavila tam. Ne, šla bi točno do tam, do koder bi ji pustili, tudi tebi v stanovanje, če bi prišlo tako daleč, zažgali bi tudi tvoj avto, uničili tvojo hišo... Je treba malo vklopit tisto, kar imaš pod lasmi, preden odobravaš to, kar smo videli včeraj.


Ja tudi do tega bo prišlo in to v kratkem kot je ena napisala,da neboš upal na ulico.In kdo je vsega tega kriv?Sami pač ne ampak naša preljuba vlada,ki dela z nami kot hlapci.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>