leilani -> RE: študentske demonstracije (19.5.2010 21:56:19)
|
sm sicer izredna študentka tik pred diplomo in redno zaposlena (mam 23 let), vendar med izjemami med mojimi vrstniki (predvsem, če gledam tiste, ki jih poznam), ki vsi tako pridno študirajo...jaz pa delam za njih... ne zdi se mi prav kar so delali...sicer pa že cel dan spremljam odzive na demonstracije... v smislu..."študentje naj delajo, vendar za povrnitev škode, ki so jo povzročili" "prva stvar, ki jo je za naredit je ukinit študentsko delo!!! druga pa 40 let delovne dobe, pa naberi jo ko veš in znaš...pa ne mi o denarju...ni denarja za šolanje saj se vse zapravi za žure, majčke in frizurce...pol bo pa en,k je lenaru po ljubljani do 30tih šel v pokoj z istimi leti kot jaz...SRAM NAJ VAS BO VSEH K STE BLI GOR!!!pa sej jih tko al tko 3/4 ni vedlo zakaj so šli na demonstracije...3/4 izjav na televiziji je tako al tako tolk zgrešenih oz. faljenih,se vidi,da ljudje sploh niso vedli zakaj štrajkajo!!!!!!!" to sm pa dobila po mailu... "Naj bo nekaj jasno. Jutri se ne gre protestirat proti malemu delu zato, ker ker je slabo za študente, ampak zato, ker je slab za ŠOU (Študentska Organizacija Univerze v Ljubljani) in študentske servise. Poglejte 29. in 30. člen predloga o zakonu. V dveh letih naj se bi ŠOU zmanjšala sredstva za polovico, prav tako pa bodo tudi študentski servisi ostali brez precejšnjega dela sredstev. Sredstva od ŠOU se bodo prerazporedila za financiranje obštudijskih dejavnosti, kar je sedaj potekalo prek ŠOU. Glede na zakon se bodo sredstva za štipendije podvojila, s sredstvi, ki se bodo vzela predvsem za financiranje študentskih servisov. Tako naj bi bilo z več štipendijami več študentov, študentov, ne pa delavcev, kar je bistvo študija. S časovno omejitvijo študentskega dela pa se da še vedno zaslužiti več kot dovolj, da se preživi. Sploh pa če se zniža cenzus za štipendije, potem bi moralo biti takih, ki morajo delat zato, da študirajo, bistveno manj. Torej zakon ne prinaša nič, kar bi lahko ekstencialno ogrozilo študente in dijake, prinaša pa kar nekaj dobrih stvari študentom. Zato študenti nimamo razloga za protestiranje. Imajo ga pa ŠOU in študentski servisi. Toda glede na to, kakšne svinjarije se dogajajo znotraj teh institucij, je znižanje sredstev več kot upravičeno. Nakupi nepremičnin, kockanje z denarjem, klientelizem... je to, da se jih reorganizira, več kot potrebno. Poglejte vendar samo kampanijo. Oder z varnostnikom že cel teden stoji na prešercu. Kot da je to tako poceni? Poglejte kaj vse so osvinjali s svojimi plakati. Da ne govorimo o demagogijah na račun zakona. Študentje brez dela! Študentje brez stanovanj! Študentje brez hrane! Za dostojanstvo! JA PA KAJ ŠE! Koliko ste pa že kaj denarja zmetali stran za kampanijo?!?!? Ne bi to raje dali študentom ... dragi ŠOUovci. Gre vam samo za lastno rit, zdaj pa študente mešate zraven! Bljak! Dolžnost vsakega, ki gre jutri protestirat je, da sam prebere zakon o malem delu in ga kritično ovrednoti, da bo vedu o čem bo protestiral. In bo dojel, da jutri ne bo protestiral za sebe, ampak za pokvarjene študentske organizacije in servise." ...pa verjetno edini, ki so vedeli zakaj protestirajo... http://www.shrani.si/f/1h/tq/DT6ikKy/dsc02727.jpg ja vodstvo ŠOS-a je pa vse v poznih 20 oz. zgodnjih 30 leti ->zanimiv link iz oddaje Preverjeno http://poptv.si/multimedia/preverjeno-slabi-casi-za-studente.html
|
|
|
|