Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freya88 Mene pa zanima kako delate te sirupe? Bi js tudi poskusla.. pa nimam nobenih izkusenj, idej... samo zeljo:) Meto (meliso, koprive, rman, bezeg....) natlačiš v en velik lonec, zaliješ z mrzlo vodo in pustiš stat 24 ur. Potem pobereš meto ven in vodo precediš čez eno plenico. Dodaš sladkor in citronko (jaz to po okusu, podobno kot za bezeg), prevreš in naliješ v očiščene, vroče steklenice ali kozarce, ter takoj zapreš z opranimi, prevretimi pokrovčki. Z materino dušico je pa veliko dela, ker preden to nabereš, je pol dneva okrog, potem pa moraš še bolj sterilno delat, pa imaš dve varianti, ena je zgoraj opisan sistem, ki je enostaven, ampak ne vem zakaj meni tole zdrži samo pol leta, drugi je pa hladno narejeno, ap sem že pozabila kako, bi morala iskat. Aja, obstaja še tretji način, ki je da polagaš materino dušico in sladkor izmenično, ap daš na sonce, ali celo v temo, ne vem več.
|