ronja
|
florecita, vsak si najde svoj sistem, svoje prioritete, zato težko presojamo en drugega in govori tu vsak zase. Enim je nezamisljivo vse energije v hišo vlagat, enim je nezamisljivo živet v bloku. Nič od tega ni narobe, če ste vi srečni tako. Jaz ne bi bila, recimo, ampak mnogokateri pa ne bi bil srečen na 38 kvadratih, tako da je težko presojat. Če mene vprašaš, kaj bi naredila, bi seveda skenslala kavice in cigarete, ampak ni pa to nujno prava pot zate. Vendar za nekatere je, zato se ne jezit, če ne slišiš teh nasvetov, ki bi jih rada. Različno se lotevamo reševanja problemov. Meni je to kapnilo, ko sva kupila naš zdajšnji avto (star, seveda). Najprej so naju vsi prepričevali, da bi kupila novega - kar se nama je zdelo nesmiselno, saj rabiva velik avto in za velikega novega niti nisva imela, poleg tega šparava za večje stanovanje in ima to prioriteto pred avtomobili. Ne moreš verjet, kako so bili ljudje vztrajni! Pa ne mislim prodajalci, ampak domači, prijatelji,... NO, potem smo pa šli kupit tale naš avto in nam ga je prodala prijazna gospa, ki je pred kratkim izgubila službo in zdaj je ta avto bil nepotrebni strošek in pač kapital, rabila ga nista več, ker ga ni rabila za v službo, imata pa še en večji avto, ki je zdaj dovolj. Hec je bil v tem, da ima ta ženska samo enega otroka in službo 2 km proč v mestu (smo se dobili v trgovskem centru, kjer je delala kot trgovka in potem smo jo peljali še domov, tako da veva, kako daleč je, pa tudi sama je povedala) in je bil to njun drugi avto. Pa je ogromen, za moje pojme (xara piccasso). Ko sva prišla domov, sva se pogovarjala, da ni čudno, da so ljudje zapufani... Midva imava sedaj njun tamali avto za naš glavni avto in se nama zdi, da se nama je marija prikazala . In imava oba precej več do službe. Pač si narediš prioritete - nama avto to ni, zato je en dovolj. Izleti pa so nama, zato mora bit tak, da je to možno (dovolj velik, dovolj malo pokuri, dizel). Večini se zdi to nemogoče, glede na to, da imava službi na različnih koncih in različna delovnika, tako da se ne moreva skup vozit. Nama pa znese. Ti si želiš živet v hiši in jo delata. Vse ok. Pač se ne bi vse enako odločile, to je vse . Kar se pa lustrov tiče, če si jih boš zelo želela, pa en mesec ne kadiš in ne greš na kavo, pa imaš nov luster - in tako vsak mesec in imaš v letu dni gotovo vse luči poštimane . v trgovini prodajajo polento in koruzni zdrob ter gres in pšenični zdrob....in to mi je smešn To pa tudi meni ni bilo nikoli čisto jasno. Ampak saj prodajajo tudi sadne napitke in sokove, tako da...
|