zalcy
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Brez skrbi - ne boš edina, ki boš naredila tako, ampak ena od mnogih. 12 evrov na dan je stroškov za prispevke in dohodnino + plača, ki bi jo morala dobiti, pa jo pač vrneš delodajalcu, če gre samo za zaposlitev iz usluge zaradi porodniške. In ne - 10.8. NI prepozno, da se zaposliš, če nastopiš porodniško 15. - s tem, da 15. je ravno nedelja, tako da po mojem bi bilo najboljše, da kar 9. (ker je to ravno ponedeljek in nekatri tile organi delajo samo pon., sre., pet.) urediš zuposlitev na Zavodu za zaposlovanje in delodajalec naredi prijavo na ZZZS, potem pa do srede izpolniš vse vloge in priloge za porodniški dopust in jih v sredo odneseš na CSD. Vloge si lahko kar sprintaš od TULE - zase moraš oddati Vlogo S-1/1, Prilogo S-1 in Prilogo S-2, potem pa še za očetovski dopust vlogo S-1/1-0 in Prilogo S-1 hvala za odgovore... me pa še nekaj zanima glede teh vlog, ki jih moram nest na csd... in sicer--- vloga s-1/1 je vloga za zavitek ali denarno pomoč-- zanima pa me tam, kjer piše, da uveljavlajš davčno olajšavo za naslednje družinske člane-- koga moram tam noter napisat pod točko II. pa piše delodajalci... to izpolni delodajalec, ki me bo prijavil kot gospodinjsko pomočnico ali kdo potem priloga s-1 se izpolni samo pod pogojem, da ne bi bila zaposlena in bi dobivala starševski dodatek, pač teh 193 eur ali se izpolni v vsakem primeru vloga s1/1-o pa mislim, da se nanša na to, če oče koristi porodniški dopust... ali je tudi za očetovski dopust po naslovu sodeč sem mislila, da gre za porodniško očeta...ali se motim
|