sazi
|
ni slovenska fovšija, pač pa slovensko izkoriščanje bolniških - IN JA, ZATO NASTRADAJO IN BODO NASTRADALE nosečnice, ki jo potrebujejo in jo bodo potrebovale. ampak seveda, vas to ne briga in najlažje je skriti glavo kot želva v oklep in se tako oprati krivde. Bolniško dobijo tiste nosečnice, katerih G se odločijo, da jo potrebujejo in predlagajo bolniško. Nastradajo pa tiste nosečnice, ki imejo neodgovorne G, ki se ne zavzamejo za njih, če resnično potrebujejo bolniško. kar se pa zatekanja tiče, mi gre prav na smeh, ker je moja prijateljica tudi zelo zatekala, da so ji morali poročni prstan preščipnit dol, šla je v bolnico, da so jo imeli pod kontrolo in na dieti, mož, mama in tašča pa so ji skrivaj nosili bureke, pizzo, hamburgerje, kokakolo in čips....ful bolezensko zatekanje, haha Če se tvoja prijateljica igra s svojim zdravjem in z zdravjem njenega otroka, je to skrajno neodgovorno in lahko pusti posledice le njej in otroku, zveze z drugimi nosečnicami pa nima. Sem sama zatekala - tudi po porodu. Z G v porodnišnici sem se zmenila na lastno željo, da imam neslano dieto, pa je prišla v sobo sestra z didetno hrano in me vsa začudena vprašala, če res mislim tisto jest, da je skrajno neužitno . Itak, da sem jedla in mi sploh ni bilo zanič - sploh, ker veš, da si na ta način lahko pomagaš. no tej debati itak nikoli ne bo ne konca ne kraja, ker sem na eni strani jaz, ki sem morala bolna hodit v službo in na drugi ve, ki ste na bolniški bolj tako, na lepe oči. ne rečem, da kakšna ni imela kakega problema, ampak če ste zmožne pohajat po pijačah, potem ste zmožne bit koristne tudi v službi, pa makar dvigat telefone, ampak...seveda, treba je prepleskat sobico, izbira barv pa je bolj komot dopoldne, pa treba je nakupit cunje in trgovine so dopoldne manj obljudene in je tako lepše nakupovat, pa v ikeo je treba skočit pa tako malo no...pa služba vse to luštno pričakovanje pokvari in ti ukrade 8 ur dneva.... Ja, na eni strani si ti, ki si imela nesposobno/ega G. Tudi sama sem bila v 1. nosečnosti jezna -ampak ne na nosečnice, ki so bile doma, temveč na svojega G in na ves folk, ki se je čudil, da sploh delam - ja, greš do G in rečeš, da bi rad bolniško - HAHA - ne vem, v katerem filmu. In še to. Če je nosečnica doma, ker se ji odsvetuje delo, res ne pomeni, da ne sme ven - v tvojem stilu - če ni za v pisarno, tudi za kofetkanje ni - očitno nimaš pojma o tem, kakšno je lahko delo v pisarni, o preobremenitvah (časovnih, sedenju) in stresu - nobena od teh dveh stvari, sploh v pretiranih količinah zagotovo ni dobra ne za nosečnico, ne za otroka. Če ima pa katera tako službo, da mora zgolj dvignit nekaj telefonov na dan, drugače se ima pa mirno in super pa tudi dvomim, da bi si tako neizmerno želela na bolniško, saj bi bilo v službi kot na dopustu.
|