Arwenko -> RE: Referendum glede arbitraže (17.5.2010 15:29:39)
|
Moje mnenje je, da je referendum en velik bullshit, folk pa to podpira, ker ima občutek, da njegovo mnenje dejansko šteje, namesto tega bi država lahko denar porabila za kaj drugega. Isti folk se na drugi strani razburja, zakaj je Kresalova varnostniku plačala dnevnice, ker je moral bit z njo na smučanju, kar znese 500 eur, tu se pa jim zdi blazno super in fajn, da se poči 4 miljone v luft. Če pa si malo razgledan, pa vsaj prelistaš kakšno gradivo mednarodnega prava, pa ti je takoj jasno, da to kar Slovenija želi, hoče, torej prehod na odprto morje, ji po mednarodnem pravu nikoli in nikakor ne pripada in nima šans. Tale zgodovinska dejstva so možnost, ki se lahko uveljavla zgolj in samo v procesu arbitraže, glede na to, da so medsebojna pogajanja že 20 let neuspešna. V vsaki drugi obliki reševanja tega spora je slovenija že vnaprej spušla, miljon procentno, ker takšno mednarodno pravo je. MP postavlja v ospredje načelo enakopravnosti, se pravi, tam kjer se države ne morejo zmenit, gre na pol, to pa Sloveniji ni v interesu, ker če gre Piranski na pol, Slovenija nima izhoda na odprto morje. Ne podpiram trenutne vlade sicer, ker se mi zdi groza, samo fopanje in laganje opozocije in nabiranje populističnih točk z lažmi, me pa blazno razkurijo.
|
|
|
|