Nika v službi
|
Če bi pri nas imeli v sklopu vrtca angleščino, bi bila takoj za, ne bi je pa posebej vpisovala v kak tečaj, ker gre to na račun popoldanske igre, skupnega bivanja. Pred šolo je namreč nikakor ne želim obremenjevati z dodatnimi aktivnostmi, ker za le-te niti nima interesa. Je pa res, da jo skozi igro, tako na izi, v dnevni komunikaciji, navajam na jezik sama, ker pač govorim aktivno angleško in nemško. Predvsem angleščina ji je blizu in si hitro zapomne. Zna šteti do 5, s pomočjo tudi do deset, pozna določene besede ali fraze (close the door, deal, give me five, ipd.), zelo rada me posluša, ko govorim angleško, to ji je strašna zabava, sploh če nataknem na roko kakšno njeno lutko in da potem ta govori. Malo se zraven še dodatno pačim in ji je u iber zabavno. Jezika se otrok uči naravno, skozi igro, tako kot maternega jezika. Podpiram naravno učenje tujega jezika.