|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčki 2010
3.6.2010 19:09:05   
j.b.
hej hoj babnce, pričakujem večerni obisk mojega brateca, pa vas morem na hitro malo prebrat - itakuser posted image

duda - naš ima dudo že od prvega dne v porodnišnici - je zganjal tako ihto, da so sestre v porodnišnice same rekle, da bi probale dudo, in sem itak privolila - kaj pa sem jaz vedla al je dobro al ne?! No, zdej z mojmu dudo imenujeva tolažilko, ker resnično prihrani na ure joka - tak je pri nas. Sm vprašala patronažno če je s tem kaj narobe, pa je rekla da bolš dudo kot prste?! Zaenkrat sem ful ful hvaležna dvema osebama, in sicer tistemu ki je izzumil "tolažilkota" in tistega ki je izzumil "rešilkota"user posted image user posted image

bubolin čestitke user posted image user posted image user posted image fejst se certajte!!!

patronažna moja je ena fejst "baba", ki ima 30 let delovnih izkušenj, in stvari sigurno obvlada, mi je ful všeč ženska!

sprehod sem že bla, ampak vseen kar še čakam kdaj bo sonček, v tem kislem vremenu mi nekak ne paše, ker nebova mogla šibat domu če se vlije - makadam!

emibu user posted image user posted image user posted image to bo trajal verjetno precej dlje kot fešta ...

Dans smo spet zvagali našga korenjaka, in se je v dveh dneh zredil za 200 g???!! Je videt da moja mlekarna res dela na polnouser posted image user posted image user posted image . Res je pa, da smo ga dans vagali glih po tem ko je jedu ...

katy, a vaš se že smeje?? Kolk cajta pa že? Hjoooj to pa tut more bit fejst občutek ko ti mali nameni tak lep nasmešekuser posted image

Mi smo pa dans že prvič kopali!!!user posted image user posted image user posted image pa še 14 dni nismo stari. No, ko je babca malega položila u kad, je bil naš tak hecen, prej jokal kot norec, potem pa nam naklonim strašno lepe raznežene poglede, pa še utihnil je - faco pa je imel čist blaženo, kot takrat ko se pokakauser posted image

Tud jest sm šla dans prvič sama v mesto po špezo, ati pa je ahtov. Sem srečala ogromno poznanih ljudi dol, in obljubljenih "čes pov urce bom nazaj" se je zavleklo skor v eno uro in pol user posted image

A zivepo se pa dans dogaja?!

AT, upam da se čimprej rešite joka, in da se vrnih naspiš!!!
No, uživejte, se tipkamo!!!

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 201
3.6.2010 19:49:05   
_katja_
čer!

IZVIRNO SPOROČILO: Melia
KAKEC: jaz sem spraševala za kakec....saj naš ima tak rumen kot gorčica kakec, ampak zanima me, če imajo vaši tudi noter v kakcu kakšne bele ostanke ( kot nariban sir recimo), pa včasih temne pikice. user posted image  

Meni je paronažna rekla, da to ti beli ostanki notr pokazatelj, da otrok dovolj dobi in lahko tudi kaj pokaka. Če je drekec samo voden, pomeni, da vse porabi in ni nič preveč. Vsekakor je super če ima tole v drekcu.

IZVIRNO SPOROČILO: san
... včeraj otvorila sezono . je blo super, nč bolel

Blagor tebi. Jaz tudi že komaj čakam. Na koncu sem bila taka kot slon in se mi niti ni ljubilo valjat po postelji. Zdaj pa vsaj trebuha nimam več (no mičkno še:)
Ni treba čakat na prvi ginekološki pregled? Jest v prvo sem, sam sem bila šivana, zdej pa ne mislm. No odvisn kdaj bo konec čišče.

IZVIRNO SPOROČILO: nincy29
ve mislite cepit proti rotavirusu?

Prvega nismo in tudi zdaj drugega ne bomo.

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i
No, temu naprej imam eno vprašanje - a je katera dala svojem dojenčku dudo? Se opravičujem, če je že tekla debata, nisem imela časa predelat. Namreč jst sem prele mu jo mal "turila", ker mu nekaj očitno ni pasalo. In je ob sesanju fuuuuuuuul se sprdel in pokakal (običajno to opravi na dojki, samo sva uro nazaj jedla in sem vedela, da je nemogoče, da je že lačen).

Naš jo je imel že v porodnišnici.

Naša patronažna je pa super. Imam isto kot pri prvem. Res vredu, nič ne komplicira. Ga je pa danes tehtala in je od ponedeljka pridobil samo 10 g tako da ga moram zdaj zbujat res striktno na 2 uri čez dan. V torek se spet tehtamo.

Mirno noč!
K

www.fitnosecka.si
Vadba za nosečnice in poporodna vadba.

20.11.2008 smo dobili prvega sončka,
26.5.2010 pa je na svet prijokal drugi.

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 202
3.6.2010 20:32:44   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: _katja_

je od ponedeljka pridobil samo 10 g

Kolk je sploh po "tabelah"? Se mi ne da it gledam, od prvega mam pa v spominu od 200-250 na teden. Kok sem falila?

Dude - vidim, da ste kr takoj začele user posted image . Men se je pa zdel še mal "majhen" - sploh, ker sem najrej kupla dudo od tomee teepee 0 in je tko blesav narejena, da se mu je dobesedno v nos zarila user posted image Čist preveč plastike na zgornji strani, skratka. Zdej smo probal pa z nukovo iz kavčuka in jo vsaj v usta dobi user posted image .

j.b. jst sem dobila 2 uri frej user posted image

user posted image - definitivno počakamo na prvi gin. pregled. Sem zajc kar se tega tiče. Pa hvala, ker ste me spomnile, se skoz pozabim naročit! user posted image
Počas mi bo ratal vse te dohtarje obrest... Tamalga sem že naročila h pediatru, pri osebni zdravnici bila (zaradi bolečin pod DRL), ju3 mam ultrazvok trebušne votline, pol pa nazaj h dohtarci, da pove kaj mi je (če se bo kej vidlo). HRANA se mi lušta, HRANA!!!! Sanjam čokolado, sladoled, piškote,.... MLJASK.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 3.6.2010 20:38:45 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 203
3.6.2010 23:41:06   
katy83
IZVIRNO SPOROČILO: j.b.

katy, a vaš se že smeje?? Kolk cajta pa že? Hjoooj to pa tut more bit fejst občutek ko ti mali nameni tak lep nasmešekuser posted image

ja, se že smeje.user posted image Ne še na glas, samo z obrazno mimiko. Joj, ne morem ti opisat teh občutkov. Ko se je prvič zasmejal, sem se jaz jokala. To je bilo pred 2 tednoma.

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 204
4.6.2010 9:32:18   
Angel_Tian
Dobro jutro mamice,
rana ura, zlata ura user posted image user posted image user posted image (kar na to pomislite, ko vam štručka ne pusti spati) user posted image

lemavrica - saj jaz tudi nisem že od Tianovega rojstva "normalno" spala. Pa bo mulc star 4 leta. Najprej je bilo nočno dojenje, potem kar tako neko prebujanje, zdaj odhodi na wc... user posted image Torej jaz se bom naspala, ko se bo mularija odselila user posted image user posted image

Veš kaj sem jaz naredila zaradi tega nočnega izlivanja mleka. One mrežaste hlačke iz P (so mi tak tam že bile čisto prevelike, ampak sem si jih nekaj vseeno za domov vzela) sem jih malo predelala. Sem jih prerezala, da jih lahko "oblečem" čez oprsje, spodaj pa si dam eno tetra plenico, ki vse lepo popivna. In to mi najbolj deluje, ker z modrcem in blazinicami ne morem spat.

katy - oooooooo, šunjarka naša, lepo da se malo javiš user posted image

Lepo, da ste tako ok, nasmeškov pa nam Lina tudi nekaj dnevno podari. Se mi zdi,d a se je kar malo prehitro začela smehljat user posted image user posted image user posted image (z nasmeški je namreč začela že kar drugi dan v bolnici). Uživajte še dalje, ti pa le pridno delaj na svoji diplomski - me te bomo že počakale tukaj user posted image

emibu - meni je prvič trajalo celih 6 tednov, da se je nehalo, zdaj pa sem v bistvu krvavela samo dva dni, potem pa se je začel nek čudn izcedek, pač malo temnejše barve in tudi skoraj nič ni tega. Tako da upam, da bo kmalu vsega konec. Saj ta čišča pri vsaki drugače traja.

nincy - no super, da se tako pridno hranita.

Cepljenje je pri nas takole in velja za vse družinske člane - kar je obvezno JA, kar ni obvezno NE.

bubolin - user posted image user posted image user posted image čestitke in veliko cartanja.

teja k - ja, brez avta sem jaz adijo. Zdaj je edino sreča, da je tako grdo vreme, da se mi tak nikamor ne lubi hodit. Po drugi strani pa se jezim na vreme, ker se z malo niti tu zunaj ne moreva sprehajat. Pa najbolj mi je zaradi Tianovega prevažanja hudo. Saj ga moji vozijo, pa vem, da jim ni težko, ampak vseeno. No, ne bom nakladala, saj me razumeš user posted image

Ne bom komentirala izjave tvoje patronažne user posted image user posted image

kati - jaz sem Lini že dala dudo. In tudi patronažna mi je rekla, da naj okrog tega ne kompliciram, ker ima tako močno sesanje, da ni strahu, da bi jo zmedla. In se res zna lepo pomirit tudi samo z dudo. Nekak pač ne moreš vsakič zize potisnit, ker potem se otrok tak preveč nabaše z mlekom in potem mu gor meče itd.
Že Tianu smo jo dajali za pomiritev, pa jo je sam "ukinil" že pri treh mescih. Tako da sem videla, da sploh ni nujno, da se navežejo ali preveč navadijo na dudo, če jo imajo takole v začetku malo v tolažbo.

Uuuuuuu, čestitke za nakup user posted image user posted image Tako je treba, da si tudi mami kaj privošči.

Takole, patronažna je prišla, nadaljujem potem...

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 205
4.6.2010 9:48:18   
fiška33
Jaz tudi težko čakam na prve prave nasmeške. Že ko je prvič pokazala kakšna bo, ko bo ratala smejka, sem se že skoraj stopila zraven, kaj šele bo user posted image .

Katy83, jaz še nisem samostojna glede prevoza in vozičkanja, hehe tudi kopala je še nisem sama, ker vse to delam zaenkrat skupaj z dragim - do sedaj jo je vedno kopal on, jaz sem samo asistentka user posted image . Če bi blo lepo vreme, bi verjetno začele malo same trenirat s sprehodi, tak pa se mi ne da. Ko natrenirava sprehode, pa moj avto, pa prideva z Vesno kako dopolne naokrog. Te full občudujem, ker sta vidva s ta malim že sama naokoli user posted image . Jaz pa še jajčke ne znam na voziček dat user posted image .

Saj se je ne upam preveč hvalit, samo naša pupa je pridna ko šus, če je kaj ne šraufa. Včeraj je bla res zlata, sem komot še "šiht" zraven naredila. Še vedno se ni končal projekt, ki ga rišem za enga arh., ker naročnik in investitor še vedno spreminja zadeve, jaz pa popravljam načrte ... Še dobro, da je slabo vreme user posted image .

Moram povedat, da sem zdaj dva dni uporabljala pralne plenice in sem totalno navdušena user posted image . Sicer me je res skrbelo, ker ko si predstavljaš npr. da bi moral vsakič svoje vložke prat (btw. tudi take vložke, ki jih operete se da kupit) in sem se s Pamperskami že lepo razvadla ...
In zdaj sem videla, da ne bo panike user posted image . Umazana plenica gre v vedro s pokrovom, kjer mam noter mrežasto vrečo za pranje in vsake dva dni vržem to vrečo v pralni stroj. Danes zjutraj sem vzela plenice iz stroja in so kar lepo oprane. Ne bom rekla, da ni kakega madeža ... Sicer pa se itaq moram navadit, da se pokakane stvari s predpranjem perejo user posted image .
Danes bi mogla it po nov paket navadnih plenic in se mi fajn zdi, da sem že prišparala 15 €. Pa tako bo zgleda vsake pol meseca user posted image . Heh ja, pa ne jezi me več, če se mi pokaka v svežo previto al pa še sploh ne previto plenico user posted image . Da ne govorim, da nimam več vsak dan polne vreče za smeti umazanih plenic ...
Tudi vložke bi zdajle komot prala, če bi jih uporabljala, tako pa pralnih tamponov še nisem nikjer videla user posted image . Hm, mogoče si jih pa zdaj umislim, ker tamponi imajo res nenormalno ceno user posted image . Škoda, da se čišča že končuje user posted image . Mogoče katera uporablja menstrualno skodelico?

Pa se slikica mojih lepih barvastih, imajo jih v 9 barvah, pleničk user posted image . So pa uporabne od 4-17kg, ker rastejo skupaj z otrokom.

user posted image

Ja, eno vprašanje ... Kaj imate gor na previjalni? Jaz imam tiste mehke previjalne nepremočljive predloge za "enkratno" uporabo, ki so seveda uporabne, dokler jo ne posvinjava. Stanejo 0,3 € in jih prodajajo v trgovinah z medicinskimi pripomočki. Ko jo posvinjava, jo jaz razrežem in manjše čiste pravokotnike potem spet uporabim pod ritko. Če bi uporabljala vsakič tetro, bi blo pranja še pa još. Kako se s tem spopadate ostale user posted image ?

Heh ja, enkrat zagovarjam zadeve, ki jih perem, drugič take za enkratno uporabo user posted image user posted image

lp

Vesna, 10.5.2010

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 206
4.6.2010 10:07:19   
Angel_Tian
Evo, s patronažno zaključeno za danes. Sem ji kar rekla, da ne bova kopali, ker je mala včeraj zvečer imela še vlažen popek. In ko sva jo slekli, je videla, da je še vedno malo vlažen. Smo se pa stehtali in super dobivamo na teži. V teh 16 dneh kar sva doma, je Lina pridobila 740 g - to je več kot dvojna doza user posted image (16 dni x 20 g = 320 g bi recimo bilo že dovolj). Tako da bravo tudi za naju, da se tako pridno dojiva user posted image user posted image

j.b. - ok, tolažilko mi je jasen, kdo je pa rešilko user posted image

Iiiiiiii, super za kopanje. Jaz tudi že komaj čakam. No, v torek pride moja patronažna z dopusta in bova videle. Mislim, da bomo lahko kopali. Lina bo pa takrat tudi že 3 tedne stara. Ma saj to nima veze, samo da je popek lepo suh. Uh, sem prejle pogledala, danes sem imela že šesti obisk patronažne. Torej potem samo še dva, to bo pa ravno dovolj za prvo kopanje user posted image
So pa dojenčki (vsaj večina) res celi blaženi, ko v banicah pristanejo.

Spanje je danes bilo že malo boljše, je Lina kar lepo spala. Očitno ima vmes kak tak bolj slab dan oz. noč, saj bo.

katja - user posted image user posted image za uspešno pridobivanje na gramih. Saj bo - kak dan več, kak dan manj.

Duda
- mi imamo od Aventa. Je tudi že Tian njihove imel in na srečo je Lini ta proizvajalec tudi všeč. Bi me kar jezilo, če bi recimo zdaj pa mogla tudi flaške vse nove nakupit. Tako da en velik HURA za moja dva otročička user posted image

kati - upam, da ti najdejo vzrok tvojih trebušnih bolečin user posted image user posted image da se boš potem lahko spet "vrgla" na hrano.

fiška - kot vedno pridna z delom. Saj pa Vesna ne more biti drugače kot pridna user posted image

No, tale pripoved s pralnimi plenicami je pa zdaj še mene malo bolj navdušila nad njimi user posted image Mogoče si jih pa res še celo nekaj omislim.

Kaj je menstrualna skodelica? (prvič slišim)

Na previjalni imam jaz brisačo. Kupila sem tudi nekaj tistih podlog za enkratno uporabo, ampak še jih nisem testirala. Teh brisač 70x100 pa imam malo morje. Če mala brisačo polula, jo tam oplahnem in posušim pa spet uporabljam, oprat pa jo dam seveda, če jo pokaka. Tako sem delala že pri Tianu (nekak ne morem ven iz starih navad user posted image ).

Evo, tole za zdajle. Zdaj si bom pa kak zajtrk mogla privoščit, če hočem, da ima telo dovolj "materiala" za proizvajanje mleka user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 207
4.6.2010 10:41:56   
klupko
Spet pestra noč za nami. Zaspal ob desetih, zbudil se je ob enajstih, hranjenje, spal do enih, spet hranjenje, spat do pol treh, spet hranjenje in potem ga je zvijalo do jutra tako da smo spali v 10minutnih intervalih. Ko je oči prišel iz nočne mi reče "srček, ti si še bolj zj***na kot jaz"... Hja čudno..kdaj sm nazadnje spala tri ure skupaj??user posted image
Pa kar ene blodnje imam ponoči. Zadnjič sem naslonjena na roko (med spanjem) ne vem koliko časa gledala v trebuh od mojega, ker sem mislila da ima tamalega na trebuhu in sem se bala da ne bo dol padel. Ko sem dojela da ima kovter čez trebuh in da tamal spi v svoji sobi, me je že tako roka bolela da bi si jo kar odtrgala.user posted image
Čez dva dni sem pa spet imela neke blodnje da mali spi zraven mene in potem se zbudim vsa zmedena in iščem otroka če je sploh še živ. Jao.. Saj se mi bo zmešalo takole.user posted image user posted image

Sine pa vsako noč dobi čist zabasan nos. A se vašim tudi to dogaja? Ko gre spat je nos čist in normalno diha, zjutraj je pa ves čuden kot da ima tono gnoja v nosu. Mogoče bi to imelo kaj veze s tem nočnim zbujanjem? Bom probala kamilice zavret zvečer pa naštimat v sobo. Zdaj je tudi zrak bolj suh, ker imamo grelec notri v njegovi sobi, ker je kar mrzlo zadnje dni. Poletje pa tako.user posted image Dva tedna nazaj sem se pa smilila sama sebi ker je bilo vroče in smo šli na sprehod in mi je taspodnja totalno zakuhala. Sem rekla mojemu da se mi do konca smilijo tiste ženske ki rodijo julija ali avgusta, pa v najhujši vročini morajo s tistimi vložki strašit..user posted image

Fiška..jaz imam spodaj tisto nepremočljivo blazino, čez pa tretra pleničko. Včasih dam to na sedežno in malega pustim gor nagega kakih 20min in uživa. Polula se in pokaka vmesuser posted image Pleničko operem, podlogo obrišem z vlažilnim robčkom in je mir.
Drugače si tudi jaz ne predstavljam še da bi šla kam sama z otrokom. Ah kje. ŠE tako ko gremo vsi trije sem vsa zaskrbljena če ga bo začelo šraufat kje sredi trgovine in se bo drl pa bojo vsi mislili da otroku ne dam za jest.user posted image

Patronažna - moja je bila zakon! Ženska ima že skoraj 30 let izkušenj in je res na svojem mestu. Nič ne komplicira, nič ne pametuje. Jaz sem ji vsakič pripravila vprašanja na en listek in je vsakič sama zagrabila, prebrala in streljala odgovore/nasvete.user posted image Enkrat pa nisem imela nič vprašanj pa ona meni...ja, kje imate pa zvezek?user posted image user posted image

Duda - mi jo tudi uporabljamo že iz porodnišnice. Drugi dan sem ga imela cel dan na prsih (se mi je že naredilo mleko) in je vlekel kot zmešan, potem pa polival kot norec! Ponoči mi je pa prekipelo ker mi je zaspal na zizi, čim sem ga odložila v posteljico je bil pa jok. Sem mu pa dudo poturila pa je spal.user posted image
Naslednji dan so pa sestre kar gledale ko je mulc v enem dnevu dobil 100gruser posted image Kje ne bo, saj me je totalno izcuzal!
Zdaj pa nam prav pride če jaz kaj delam pa sitnari, mu dam dudico in cuza pa da mir. Včasih tudi sam zaspi. Pa za kapljice da mu dam gor... Včasih mu tudi dudo malo pomočim v čaj ali pa vodo in tako veselo vleče da kar gledaš.user posted image Mora človek tudi pit.user posted image

Kakec - je največkrat rumenkasto zelen..včasih tudi konkretno zelen. Je rekla patronažna da je kakec zelen takrat ko ga šraufa. Najbrž bo držalo. Drugače pa kaka tudi do 7krat na dan. Danes je že trikrat, od tega dvakrat ko tavelk.user posted image

Zdaj pa grem probat malo zadremat, ker škrat spi. Za popoldne sem pa že rekla lubiju da ga bom nafutrala in zginem v spodnjo sobo, on pa naj ga rihta. Mene tri ure ne bo, vidva se pa na glavo postavita.user posted image Lahko rečt..po mojem me bojo joškice opozorile kdaj me moj otroček rabi in bom laufala gor.
Zadnjič nam je varuška zatajila. Nisem mogla verjet. Nič se ni oglašala, tamal se je pa drl - še dobro da sem ga jaz slišala. V prvo sem mislila da spet nekaj sanjam, ampak sem poslušala tist sprejemnik in ni nič ven prihajalo. Potem sem pa dojela da se le res moj bimbo dere.user posted image Ker nekaj...lovi na koncu vrta, na dvorišče, ne lovi pa v sosednjo sobo. Wtf?

(odgovor članu fiška33)
Neposredna povezava do sporočila: 208
4.6.2010 11:55:27   
farina
helou, pupe,kako ste?mi se prevajamo,pa smo se prevadli,mala je pridna, joče se ko je šraufa, drgač men mleka zmankujeuser posted image , tako da smo velik na dodatku,
hranimo se na 3 ure,sam kaj ko ona sanja zmes, pa malo je, pa pol čez 5 minut spet,sploh ne vem več kdaj je prav lačna pa kdaj ni.
zdaj smo se že 3 krat kopali, naši prav paše, pa tak fajn čofota po vodi, v trgovini smo tudi že bili,sprehodih tudi,zdaj po enem mescu,pa bomo šli mal k prav babicam na obisk.
punce kak ste s pediatri,jaz ga imam drug teden, pa ker sm na dodatku,pa je naša mala stara že več kot en mesec, morm prnest odločbo od otroških dodatkov,češ da oni meni potem zračunajo v kateri procentualni razred spadam glede dodanega mleka,ajaa pa še to, ko ste stari več kot en mesec, pa še nimate njene zdrav, kartice, morate imeti ene vrste nadomestni papir glede zavarovanja.še dobr da vem to zdaj, ker ti tega noben ne pove.

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 209
4.6.2010 12:09:35   
_katja_
IZVIRNO SPOROČILO: fiška33
Ja, eno vprašanje ... Kaj imate gor na previjalni? Jaz imam tiste mehke previjalne nepremočljive predloge za "enkratno" uporabo, ki so seveda uporabne, dokler jo ne posvinjava. Stanejo 0,3 € in jih prodajajo v trgovinah z medicinskimi pripomočki. Ko jo posvinjava, jo jaz razrežem in manjše čiste pravokotnike potem spet uporabim pod ritko. Če bi uporabljala vsakič tetro, bi blo pranja še pa još. Kako se s tem spopadate ostale user posted image ?

Jest imam tetra gor, pa jo imam za večkrat. Ko se umaže dam prat. Ponavadi je ena na dan. Pa zdej imam za tavelikega in tamalega za vsakega svojo. Pri ta velkem pa na dva dni. Če je pa ornk pokakan in gre vse mimo pa itaq ni druge kot da je vse za v pranje user posted image

Drugač me pa neki glava boli danes.... sem vzela en lekadol, zdej po dojenju pa se kavico pijem. Upam, da mine....

Lep dan!
K

www.fitnosecka.si
Vadba za nosečnice in poporodna vadba.

20.11.2008 smo dobili prvega sončka,
26.5.2010 pa je na svet prijokal drugi.

(odgovor članu fiška33)
Neposredna povezava do sporočila: 210
4.6.2010 12:18:36   
Angel_Tian
klupko - boščica no, tole je pa res huda, ko se ne moreš nič naspat. Ti vsaj čez dan uspe kaj zalegnit? Poskusi, ni sicer primerljivo z nočnim spanjem, zna pa vsaj malo pomagat.

Suh zrak zna bit težava ja, pri nas je tudi slab zrak. Zato imam tudi čez noč okno v kuhinji odprto (ja, kljub hladnemu vremenu). Spalnico zračim pa čez dan. Meni je predlagala patronažna vsak večer počistit nosek, ampak kar z zrolano vatico.

user posted image user posted image user posted image če se ti bo otrok drl v trgovini, ne oziraj se na druge. Moj je zaradi tega tudi vedno težil, jaz pa rečem samo, saj ni edini, ki se joče in brigajo me taki in drugačni pogledi nekega neznanega folka. Flegma je tu treba bit.

Se vam lahko samo še na brzino pohvalim, da gremo danes po avto. Kaj več pa jutri povem, ker me mala že kliče.

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 211
4.6.2010 12:23:26   
barvar
Na hitro vas pozdravim. Naš ima danes veliko potrebo po hranjenju, bi rad velik zrastel kot ati user posted image . Tako, da sva kar naprej na joški... Posledično ni časa za nič, še perilo sem obešala v intervalihuser posted image user posted image user posted image .
Drugače smo mi OK, občasno nas malo šraufa in takrat pokažemo kako močna pljuča premoremo user posted image .
Lepo bodite, pa vas pridem še kaj pogledat če bo čas user posted image .

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 212
4.6.2010 12:29:55   
emibu
Hej Hoj

Tut naš Maj je mel danes eno čudno noč,tečnariu k driskica da ne omenjam da me je polulu,pokaku in pobruhuuser posted image user posted image user posted image ampak čeprau nč ne spim mu ne morem zamerit ko je tak cukerček moj maliuser posted image user posted image

duda-naš je ne odobravauser posted image user posted image od navadnih pa do aventovih smo poskusl nč od nč..
dojenje-mleka dovolj,sicer mam fine joške za dojit ampak tko smotano vleče da smo od zdej na nastavkih in je fino boljše.. na začetku sem mu mogla dodajat po flaški zdej pa spet ama samo iz zizeuser posted image hvala bogu

čišča-poun kufer je že mam,men se sexauser posted image user posted image user posted image

kopanje-mi smo se že učeri kopali pa je bil mali šele 5 dni star mu je popek že prvi dan pdpadu in se mu super mega kul zacelu tak da je rekla patronažna da bv da čakamo,je ful uživu sam k ga je uzela vn iz vode je blo pa kr konc sveta jok jok in še enkrt jok

smejanje-vem da še to ni zavestno,ampak tak na široko se nasmeji da se mu cela dlesen vidiuser posted image user posted image user posted image je tak fora...

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 213
4.6.2010 12:37:37   
biba88
hello majčice!!!

midve sva stari 8 dni in se počasi privajamo spimo ponoči 3-4 ureuser posted image user posted image zaenkrat
kupček a vam vsem rata kupčke podirat nam rata komaj 1-2x na dan in pol mi tamala 6x na dan kolcauser posted image
po kolikem času opa ste vaše štruce peljale ven? midve bi šle ta vikend za 5 min če bo lepo vremeuser posted image
vas bom še kaj prebrala zdaj me pa že iris kličeuser posted image

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 214
4.6.2010 12:41:43   
emibu
kupčke mi podiramo kak kdaj,drugač pa ga dam na trebuščka ležat pa pol na bok in je bolš k pa če ga sam dvignem in dam na ramo,drugač pa mu dam jest ga grem previt in pol spet jest tak da se umes mal "prekolobundra" in potem lažje podre...

Ven bi jst tut šla ampak pri nas itak ni vremena takoj k bo sonček pa gremo za 15 minutk...

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 215
4.6.2010 12:48:14   
Melia
hej, hej

evo nas iz bolnice, smo imeli danes kontrolo ker smo šli iz porodnišnice z nizko težo in smo se v 9 dneh zredili 610 g....več kot dovolj,...celo preveč, ampak ker je samo na ziziki ni nič narobe. tak da le tako naprej so rekli.user posted image

DUDA: mi je zaenkrat nimamo....jo kar ven vrže, pa sem že parkrat probala.

SPREHOD: če bo jutri lepo gremo ven, drugače pa v nedeljo....upam samo na lepše vreme. smo pa v nedeljo 2 tedna stari, tak da mislim da ni prehitro za ven it.

KUPČEK: mi ga tudi ne podremo čisto po vsakem obroku...sploh ponoči nam ne rata, ker kar spimo dalje.user posted image

PREVIJALNA: mi imamo čez tudi kar tetra pleničko in jo pač menjujemo kolk je pač treba. včasih tudi 3x na dan, ker kakamo tak radi in taaaak fejstuser posted image

DOJENJE: mene še vedno desna bradavica boli in občasno zakrvavi, pa si taaak pridno mažem, pa mlekeca gor pustim da se posuši. pa nič boljše.user posted image   eh, saj bo.

ČIŠČA: v nedeljo bo že dva tedna kaj sem rodila pa je še vedno tu. včasih v mali, včasih pa kar v konkretni količini. user posted image  tak da seksamo še nič.user posted image

KOPANJE: mi pa še nismo. Emibu, vi pa ste res bili pridni s popkom in s kopanjem. turbo hitri.user posted image user posted image

tako, malo sem pokomentirala, ker moj Mark ravno aja. lepo se imejte. in lepo se cartajte in uživajte ob svojih zakladih. user posted image

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 216
4.6.2010 12:55:25   
san

IZVIRNO SPOROČILO: emibu

smejanje-vem da še to ni zavestno,ampak tak na široko se nasmeji da se mu cela dlesen vidiuser posted image user posted image user posted image je tak fora...

user posted image
jst sm ga ujela na aparatek 6 dan in imam tak lep brezozbi nasmešek na gsm-ju zdej, pa še na pol škilil je zravenuser posted image

pa super za kopanjeuser posted image

barvar, mi smo danes na istem, je lačen kot volk. mi je ravno do dvanajstih uspelo pojest zajtrk, zdej lohk pa že kosilo začnemuser posted image

a_t, super za avto[sm=bravo.gif

joj, klupkouser posted image , res poskusi čez dan mal podremat z detecem. drugače pa, mi nič ne grejemo, imamo vse radiatorje zaprte in nobenega grelca. mogoče je mal bolj hladno, ampak tolk pa spet ne in spimo pa super. sej je oblečen, ko spi pa še pokrit in je čist ok. tudi ko ga previjam, ne vklapljam ničesar.
za zabasan nosek je fajn pred spanjem, da mu stisneš fiziološko v nos. jaz sem našmu tretjemu pol tiste niveine ampule v eno nosnico stisnila pol pa v drugo. ko leži na previjalni ga primeš pod glavo in mu jo mal dvigneš nazaj, in mu stisneš, tko da not steče, potem ga pa dvigneš. sicer se derejo kot zmaji, pa lahko se mu mal zaleti, ampak se mu potem fajn nosek spuca in tudi čez noč ne zabaše toliko.

dretje v trgovini ali pa zunaj. mojga tretjega je cele dneve šraufalo, pa se je drl čez ves dan v intervalih. tudi zunaj, se mi zdi, da še bolj na glas. sploh se nisem sekirala zaradi tega, pač sem ga mal vzela k sebi, pa če je bilo bolje ok, drugač se je pa pač 10 minut drl, kaj češ, zato ti pa res ni treba bit skoz doma.
se mi je voranc prejšnji teden v trgovini začel dret na ves glas, pa sem bila ravno na blagajni, pa še vse tri otroke s sabo, je bilo pestro, ker je še vsak od njih nekaj hotel. user posted image

duda, jah mi je tudi ne maramo. tam pri enem tednu, mu jo je dragi celo uspel mal v usta dat, ampak to je bilo ne dva dni, pol pa konec.
sem mu jo pa tudi v P že hotela stlačit na silo, pa se ni dal, je mel raj joškouser posted image

a_t, mi smo tudi 800 g v 14 dneh pridobil

hopla, alarmuser posted image

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 217
4.6.2010 15:13:07   
Meemee
No, moja porodna zgodba še tukaj:
V sredo sem imela precej vesel in aktiven dan. Zvečer sva z možem še šla na sprehod po mestu, zvečer sva pa user posted image
V četrtek ob 01:15 pa mi je začela odtekat voda. No, prej sem se tako bala, da ne bom vedela, če mi bo voda odtekla, ... pa ni bilo tako. Točno sem vedela, da je bilo nekaj drugače mokro, kot ponavadi. Pa še zadržat nisem mogla. Zbudila sem moža, ki je bil kar malo zmeden (pa, saj je res ravno zaspal) user posted image in sva se pripravila za odhod v P. Priznam, da sem se v tenutku, ko sem ugotovila, da je to to in da ni poti nazaj, začela tako trest, kot da imam mrzlico.
No, v triaži me je babica vse povprašala, pa pregledala (ugotovila, da mi res odteka voda in da sem odprta 1 cm). Popadkov nisem imela nič, zato je "prerokovala", da se zna vsa stvar zavlečt tja v pozno popoldne user posted image
Ob 01:45 sem prišla v porodni blok, kjer so mi naredili klistir (nič hudega ni bilo user posted image ). Potem sem čakala 1 uro in ob 03:00 že bila v porodni sobi. Ker popadkov še vedno ni bilo nič, so možu svetovali naj gre domov spat in da ga bojo že pravčas poklicali. Seveda si nisem želela, da gre, pa sem mu vseeno rekla da naj gre domov počivat. Seveda je ostal z mano user posted image user posted image user posted image V porodni se je malo ulegel na kavč, pa je bilo ok. Mene so "privezali" na ctg, ležala sem pa na desnem boku. Ob 04:00 so se začeli popadki in sicer so bili takoj redni na 5, nato pa na 4 minute. Kljub temu, da so bili precej intenzivni, pa sem bila ob 7ih, ki je prišla nova izmena babic, odprta samo 1,5 cm.
Dvakrat sem si izprosila odhod na WC in takrat popadke predihavala stoje. Potem pa so me spet dali ležat na D bok in na ctg. Takrat so popadki tako boleli, da nisem vedela, če bom zmogla. Na srečo je bil tam moj user posted image , ki me je masiral, držal za roko in odšteval kdaj bo konec popadka. Res je bil najboljši user posted image user posted image user posted image Dobila sem tudi eno svečko proti bolečinam in infuzijo.
Ob 8:40 so me spet pregledali in sem bila odprta 3 cm. user posted image Po tem pa je šlo vse tako hitro. Ob 10ih so mi dali še umetne popadke in masko, da sem lažje predihavala popadke. Priznam, da je bilo kar hudo. Potem pa babica kar naenkrat reče naj grem nahrbet, pa da mi bo razložila kako naj potem pritiskam. In, ko konča reče zdaj pa pritiskajte, jaz pa "A že?". No, 4 popadki in kar naenkrat olajšanje, Lijo Izabelo so mi dali na trebuh, jaz pa s tisto mojo izjavo "A to je to?" user posted image Še en popadek, pa je bila zunaj tudi posteljica. Mož je prerezal ppopkovino in oba sva imela solzne oči.
Mene so potem dali pod narkozo (kar naenkrat je bila soba polna zdravnic, anestezistov, ...), ker se mi maternica ni krčila in so mi jo iztipali. Malo sem se tudi strgala (presredek in maternični vrat, tako da imam par šivčkov). Ko sem se zbudila, je user posted image pestoval najino user posted image , jaz pa sem od sreče jokala kot dež.
Priznam, da sem vso nosečnost razmiljala o tem, kakobi rada rodila čepe, ampak ni šans. Ne vem, kako bi to sploh fizično zmogla ob takih popadkih.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 218
4.6.2010 15:26:28   
biba88
zivepo sporoča
tako pa smo jo le docakal... :)pia je postala starejša sestrica  tei, ki se je odločila prikukati na svet danes 04.06.2006 ob 14.06 težka kar 4500 ter velika 55cm, obseg glavice pa 37.5 cm!
presrečna mami in ati!!!

to pa je velika punca moja je bla  težka 2700g velika 48 in obseg glavice 32.5user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Meemee)
Neposredna povezava do sporočila: 219
4.6.2010 15:29:34   
katy83
IZVIRNO SPOROČILO: biba88

zivepo sporoča
tako pa smo jo le docakal... :)pia je postala starejša sestrica  tei, ki se je odločila prikukati na svet danes 04.06.2006 ob 14.06 težka kar 4500 ter velika 55cm, obseg glavice pa 37.5 cm!
presrečna mami in ati!!!

jeeeeeeeeeeeeeeej!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 220
4.6.2010 17:35:40   
Aninchy
zivepo - ČESTITKEEEE!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 221
4.6.2010 17:41:34   
Aninchy

DATUM PORODA, NICK, IME user posted image in mere

user posted image 08.4.2010,    rogljiček         NIEKE LUNA
user posted image 10.4.2010,    Vitaebella       user posted image
user posted image 19.4.2010,    Mariana          EVA
user posted image 20.4.2010,    drim                ŽIGA (2600 g, 45 cm)
user posted image 22.4.2010,    Štajerka26     EVA in LIA
user posted image 22.4.2010,    A.biba              DAVID
user posted image 23.4.2010,    isabeaux          NAJA
user posted image 25.4.2010,    julka8              MIHA (2940 g, 48 cm)
user posted image 26.4.2010,    bribiki              ŽIVA
user posted image 27.4.2010,    jančika87        ŽANA
(2770 g, 50 cm)
user posted image 28.4.2010,    @mber             LARA
user posted image 01.5.2010,    Snovalka         ANEJ
user posted image 01.5.2010,    MARTINA25    LUKA
(3210 g, 49 cm)
user posted image 01.5.2010,    nincy29           NIK (3240 g, 54 cm)
user posted image 02.5.2010,    milena2222    OŽBEJ
user posted image 03.5.2010,    Zoyaeva          ZOJA
user posted image 03.5.2010,    Larisa2002     ŽAN LUKA (3280 g, 52,5 cm)
user posted image 03.5.2010,    yaya                KLARA
user posted image 05.5.2010,    strelkica          NAJ
(4400 g, 56 cm)
user posted image 05.5.2010,    Aprilčica10      BENJAMIN
(3800 g, 52 cm)
user posted image 05.5.2010,    Nynna              ZOJA (3130 g, 50 cm)
user posted image 06.5.2010,    barvar              MAJ (3140 g, 51 cm)
user posted image 06.5.2010,    divans1            LUKA (3050 g, 52 cm)
user posted image 06.5.2010,    lemavrica         ŽIGA (2940 g, 50 cm)
user posted image 07.5.2010,    alfa13              MAJ
(3260 g, 49 cm)
user posted image 07.5.2010,    farina               REBEKA (3290 g, 51 cm)
user posted image 07.5.2010,    San                   VORANC
(3370 g, 51 cm)
user posted image 09.5.2010,    Biba007           LOVRO (2950 g, 50 cm)
user posted image 10.5.2010,    fiška33            VESNA (3770 g, 53 cm)
user posted image 10.5.2010,    klupko              ANEJ
user posted image 10.5.2010,    M_aja               ALEA
(3260 g, 50 cm)
user posted image 11.5.2010,    M_o_i               ELIAS (2070 g, 45 cm)
user posted image 11.5.2010,    Lunanai8          LENART
user posted image 11.5.2010,    petruscha         ALEKS
(3620 g, 52 cm)
user posted image 12.5.2010,    Sabri                 ELLA (3430 g, 51 cm)
user posted image 16.5.2010,    Angel_Tian       LINA (3050 g, 47 cm)
user posted image 17.5.2010,    *ANA*              MAJ (3780 g, 56 cm)
user posted image 17.5.2010,    Erijas                user posted image
user posted image 17.5.2010,    Meymey            TOMI (2850 g, 49 cm)
user posted image 20.5.2010,    nusi                   ŽIGA
user posted image 20.5.2010,    bela vrtnica      BENJAMIN
(4140 g, 53 cm)
user posted image 20.5.2010,    cebeluga          EMA KRISTINA (3600 g, 52 cm)
user posted image 21.5.2010,    j.b.                    MATIC
user posted image 22.5.2010,    K_a_t_i            GAŠPER
(3675 g, 52 cm)
user posted image 23.5.2010,    Melia                MARK/0 (3180 g, 50 cm)
user posted image 25.5.2010,    Teja K               KAROLINA
(2870 g, 48 cm)

user posted image 25.5.2010,    deveta              VERONIKA (3180 g, 50 cm)
user posted image 26.5.2010,    _katja_            JAKA (3930 g, 53 cm)
user posted image 27.5.2010,    biba88              IRIS (2710 g, 48 cm)
user posted image 27.5.2010,    Zup2                 HANA (3900 g, 53 cm)
user posted image 27.5.2010,    Meemee           LIJA IZABELA (2900 g, 49 cm)
user posted image 27.5.2010,    nanny.girl        TIAN (3490 g, 54 cm)
user posted image 27.5.2010,    charlyka          JULIJA
user posted image 27.5.2010,    rea27               MAR IAN
(3120 g, 50 cm)
user posted image 28.5.2010,    emibu               MAJ
(3550 g, 54 cm)
user posted image 28.5.2010,    Gromska           DAN (3990 g, 52 cm)
user posted image 29.5.2010,    Mubi                  NEJC (3300 g, 53 cm)
user posted image 29.5.2010,    innes4              TIM (3170 g, 50 cm)
user posted image 29.5.2010,    TOP10              JAKA (2640 g, 49 cm)
user posted image 01.6.2010,    Caia                  SVIT
user posted image 03.6.2010,    bubolin             MARK
(3270 g, 51 cm)
user posted image 04.6.2010,    zivepo               TEA (4500 g, 55 cm)

user posted image user posted image user posted image   ČESTITAMO! user posted image user posted image user posted image

user posted image  = 63
user posted image  = 24
user posted image  = 37
user posted image  = 2

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 222
4.6.2010 18:29:15   
san
še tukaj, čestitam zivepo, juhuhuuser posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 223
4.6.2010 18:35:24   
K_a_t_i
zivepo, čestitke!!! Kere mere!!!!! Skor za 3 mesece user posted image . Upam, da je mamica ok!

Danes je bila tukaj patronažna, smo stehtali Gašperja. Sem čist vesela - se je zredil za 500g v 9h dneh user posted image (zdej smo na 3.880). Mami ma smetano user posted image . No, vidim, da nisem edina. Je kar predlagala, da naj mu vmes med obroki kar dudo poturim, da ne bo preveč user posted image (saj veste, za se sprdet pa pokakat). Se neki trudi mali, ful jo zagrabi, samo mu ven pada, še ne zna čist.

Sicer pa sem z UZja.... Sum potrjen - žolčni kamni user posted image . Ostajam na strogi dieti. No, sej če zarad nje ne bom mela napadov, bo kr ok... Neki pa vseen lahko jem.

Gašperja smo tudi prvič dali za kratek čas v baby bouncer (stolček) in je vidno užival - no, predvsem takrat, ko je Žiga skakal pred njim in se nekaj afnal user posted image . Bratec zna user posted image .

Preskok v rasti - 3. teden - je katera imela vidno krizo z mlekom? Se ful pozna - mislem to, da dejansko skoz sesajo dojenčki?

Držim pesti, da se ponoči naspite!!!! Vse po vrsti.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 4.6.2010 18:36:46 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 224
4.6.2010 22:40:15   
milena222
Čer,se na hitrco javim!
Kk vam je fajn,ko vam tk fajn kakajo....Ožbej pa že 5 dni ni bil pokakan,dans sem klicala zdravnico,pa so mi rekli,da do 10 dni ni kaj narobe...ljubi bog,ima pa ja že tak trebušček daje joj pa skos pritiska....No ja,upam,da jutri bo!
Lahko in mirno noč vsem!!!

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?