|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčki 2010
4.6.2010 22:50:58   
K_a_t_i
milena, probi mal telovadit z njim - nogice pritiskaj na trebušček (kr fejst, ne prenežno), pa mal ga po ritki tapkaj. Včasih pomaga. Če ga fejst matra pa lahko tud termometer namažeš s hladilnim in samo špičko daš v ritko (pač kot bi merila temperaturo). Pa če je kej za ven, bo ziher šlo.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu milena222)
Neposredna povezava do sporočila: 226
5.6.2010 0:32:25   
farina
imam eno vprašanje,naša ta mala je dans cel dan jokala, res cel dan, niti malo ni zaspala,vem da jo šraufa, sam bi lahk bilo še kaj drugega slučajn?ma za vetrove smo ji dal dvojne kaplice, jo masirali, pa z nogicami bincali pa nič..

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 227
5.6.2010 7:27:05   
julka8
jutro!

dans se oglasim sam na hitr ker mam še velik za rihtat, ker gremo na prvi daljši izlet - v LJ,vreme bo mnda itak ful lepo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

duda - je še nimamo, zaenkrat mislm da še ni potrebe po tem...

emibu - user posted image user posted image user posted image user posted image vrjetn boš mogla še mičken potrepet za user posted image . pa sej bo kmal user posted image user posted image user posted image

kakec - rumenozelen gorčičast (vrjetn ker ma trenutno krče)

rotavirus - vrjetn bomo cepil, ampak s tistim kao bolšim cepivom (ameriškim)

nasmeški - naš se že kar precej smejka, in to je res nekaj najlepšega videt pr tamalihuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image včasih ga že kaj nahecamo pa se nasmeje user posted image user posted image

ah morm letetuser posted image

LP

(odgovor članu farina)
Neposredna povezava do sporočila: 228
5.6.2010 9:06:27   
Melia
ZIVEPOOOO ČESTITKEEEEE!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image  PRAVA BABIKA!!!! SUPER!!! IN BRAVO ZA MAMICO!!!user posted image user posted image user posted image

Nekaj me zanima: a ste ve tudi imele med 10-20 dnem naval mleka??? meni se kar vliva iz leve dojke in mi je včeraj rekla pediatrinja, da malega zaliva potem to mleko in se mu lahko raztegne želodček in bo imel zaradi tega krče. in tako mi je predlagala da si to predmleko, ki ga je tolko spumpam, pa da mali potem je samo tisto tagosto. mene pa potem skrbi da ne bo potem še več mleka, če si bom prej spumpala??? al kak je to? no, drugače pa je rekla, da se to potem tak uredi samo od sebe. user posted image  

Danes pa je tak lepo vreme, da bomo mi tudi šli prvič ven. user posted image  JU-HU-HU!!! user posted image

Lep dan vsem!!! Uživajte!!!user posted image user posted image

(odgovor članu julka8)
Neposredna povezava do sporočila: 229
5.6.2010 9:08:08   
j.b.
Dobro jutro!!!!

Ej nkol si nism mislna, de bom lahko funkcionirala tudi samo z nočnimi 6imi urami, ponavad sem bla še po 8ih čist uničenauser posted image user posted image user posted image . Radosti materinstvauser posted image . Sicer pa, se nimam kej za prtožvat, okol polnoči gremo spat, mal pred 7 auf, umes pa hranjenje.

AT, rešilko je una krema za bradavice, ki smo jo dobil v P, in je precej podobna Lanolinu. Sm že skor celo ponucala tulk mažemuser posted image . Tole da si tetra pleničko zabašeš za joške ni neumno. Jaz to prakticiram že od prvega dne ko sem prišla iz P, za modrc zabašem une blazinice, tetra pleničko in modrc čez. Tut čez dan. ko bo ve vedle kolk sem seksiuser posted image . Morem pa trikrat na dan zamenjat tut pleničko, mi vse skoz premoči, si zamislete kak bi blo če je nebi mela??? Lije ven kar samo od sebe, v trenutku ko se mali začne jokat. Pa ne sam čez noč, tut čez dan ...

farina, ker sem prvorodka nimam pojma!!! A pa je vsak ponoč dete spalo, ker se je čez dan utrudilo???

Preskok v rasti,
kaj je to?
Kati, lepo de se fejst redite, glede na tvojo strogo dieto. A nam zaupaš kaj sploh lahko ješ?
Jest imam zdaj večji apetit kot prej ko sem bila noseča. Tut pojem sigurno ful več, pri kilogramih pa sem od prihoda iz P izgubila 3 kg, še 3 so mi ostale. Pomoje mi vse kalorije poje tamal, ostalo pa steče v tetra pleničko zabasano za modrcuser posted image user posted image user posted image

Meemee, hvala za porodno zgodbo, a tebe so spustil na wc?? Meni so pa zmerej kahlco prnesliuser posted image . A vidva že slončkata??!!! Sta pa zlo ekspres!!!user posted image

Barvar, pa če bi probala z dudiko, bi mogoče bilo več miru, pa še postorila bi lahko večuser posted image

Na previjalni
imam samo uno tamehko podlogo in nč druzga. Pod glavco dam eno pleničko ko previjam da je lepo mehko.

Aha, alarm, šibam!!!
Pa-pa

(odgovor članu julka8)
Neposredna povezava do sporočila: 230
5.6.2010 11:36:09   
klupko
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Preskok v rasti - 3. teden - je katera imela vidno krizo z mlekom? Se ful pozna - mislem to, da dejansko skoz sesajo dojenčki?

A to je neka znana zadeva al kako? Mogoče moj zato nori in skos je..sicer po malem, ampak skoraj vsako uro. Malo vleče, potem spusti. meni pa pol še kaplja (skoraj bi lahko rekla teče) mleko po njem in po meni dokler ne spakiram joškic...? Najin je zdaj 3t5d..

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 231
5.6.2010 13:09:07   
K_a_t_i
Preskok - Znana, znana - v tem obdobju dojenček kar naenkrat potrebuje več hrane. Pospešeno raste.

j.b. sej toook hudo ni... samo nič z jajci, nič polnomastnega, vse sladice odpadejo, sveže sadje in zelenjava odpade... Lahko pa vso kuhano zelenjavo, pa kuhano pusto meso (belo meso, teletina, žrebiček), kompote manj sladke, mlečne izdelke z nizko vsebnostjo maščob (teh ni prav veliko), banane. Mogoče še kakšne jagode/borovnice - moram še probat. Kruh bel 1 dan star. Polento, brezjajčne testenine, ovsene kosmiče,... No, sej pravim - se najde.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 232
5.6.2010 14:39:49   
katy83
pozdravljene majčice.

soooooooooooooooončeeeeeeeeeeeeekuser posted image

s tamalim uživama na sončkuuser posted image , to sem čakalauser posted image , ati je žal v službiuser posted image , no, ampak kaj hočemo, nekdo mora € služit. user posted image

kaj sem že povedla, da je sooooooooooooončeeeeeeeeeeeeek? user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 233
6.6.2010 8:30:09   
klupko
Zgleda da vse tako lepo spite...user posted image

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 234
6.6.2010 9:36:24   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: klupko

Zgleda da vse tako lepo spite...user posted image

A ti ne? user posted image .
No, jst res lahk našga pohvalim user posted image . Je bil prijazen. Itak je ves dan spal, razen med 20 in 22 smo se crkljali. Pol je pa spal od 22h do 3h, v 15h minutah pojedu, spal do 6:30, v 15' pojedel, zdej pa čakamo, da se zbudi, da gremo ven... Mu dam še 15' - pol ga zbudim user posted image .

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 235
6.6.2010 10:45:07   
milena222
Ojla!
Kati- hvala,smo probali vse živouser posted image In včeraj se je pokakal-6 dan, pokakan je bil do vratu in še naprej,hihi...
Evo tudi midva greva na sončekuser posted image
Lep dan vsem

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 236
6.6.2010 11:55:41   
Melia
pozdravljene

nujno rabim nasvet. danes proti jutro sem dobila vročino 38,5 in treslo me je kot ne vem kaj. sem bila pokrita z dvema kocama, pa z odejo, pa termofor pri nogah, mene pa zeblo kot ne vem kaj. pa rahlo so me oziroma še me bolijo prsa. sploh leva. je mogoče mastitis??? zdaj sem si masirala levo dojko s toplim obkladkom in malo spumpala....sicer minimalno, ker mi na pumpico sploh ne teče nič ven. ko pa Mark je pa je mleka še pa še.

lepo vas prosim, če imate kakšen predlog kaj naj naredim da se izognem mastitisu??? kakšen predlog? oziroma ima katera ali je imela katera podobne težave???

Neposredna povezava do sporočila: 237
6.6.2010 12:28:19   
bela vrtnica
IZVIRNO SPOROČILO: Melia

pozdravljene

nujno rabim nasvet. danes proti jutro sem dobila vročino 38,5 in treslo me je kot ne vem kaj. sem bila pokrita z dvema kocama, pa z odejo, pa termofor pri nogah, mene pa zeblo kot ne vem kaj. pa rahlo so me oziroma še me bolijo prsa. sploh leva. je mogoče mastitis??? zdaj sem si masirala levo dojko s toplim obkladkom in malo spumpala....sicer minimalno, ker mi na pumpico sploh ne teče nič ven. ko pa Mark je pa je mleka še pa še.

lepo vas prosim, če imate kakšen predlog kaj naj naredim da se izognem mastitisu??? kakšen predlog? oziroma ima katera ali je imela katera podobne težave???

Ja tudi jaz sem imela podobne težave. V četrtek me je začelo tresti in vročina 39. Sem poskusila s toplo kopeljo in čim večkrat pristavila malega k dojki, pa žal ni pomagalo (sem pri prvem otroku imela 3x mastitis, 1. sem bila na antibiotikih, 2. in 3. pa mi je ta metoda pomagala). Tako sem zvečer moža poslala k dežurnemu po antibiotike. Dobila sem amoxiklav in zdaj že 4. dan jem antibiotike. Vročine nimam, ampak rdečica pa je še vidna. Tako da upam, da bo kmalu čisto ok. Me je pa strah teh mastitisov, ker imam mleka res veliko, tamali pa včasih vleče kot nor, včasih bi se pa samo cartal in mi kar zaspi na zizi. Na začetku sva se dojila po potrebi in iz obeh dojk, zdaj pa že imamo dojenje na približno 3 ure in samo iz ene, tako da upam, da se kmalu uskladita ponudba in povpraševanje.
Tako da ti svetujem da poskusiš s toplim tušem, kopeljo in čim večkrat pristaviš k dojki. V skrajnem primeru pa antibiotiki. Žal takšen je ta mastitis.

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 238
6.6.2010 12:28:22   
milena222
Melia-meni se je naredilo isto par dni nazaj...Sem šla pod vroč tuš in sicer da mi je ful vroča voda ( toliko da lahko zdržiš ) tekla na prsa in sem pol vzela en lekadol pa je bilo boljeuser posted image To mi je svetovala petronažna.
Jaz od takrat naprej nosim pleničko čez modrc ko sem zunaj,ker sumim da sem se prehladila!Probaj.

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 239
6.6.2010 12:53:30   
K_a_t_i
Melia, kot so že svetovale punce - topel tuš in masirat kjer najdeš bulico. Potem pa vroče obkladke na to mesto (jaz sem si pri prvem kar v plastenko vročo vodo nalila, zavila v brisačo in dala na "bulico"). Pazi, da se ne popariš!!! Pa čimveč pristavljaj - najbolj ti dete ven posesa (ko sesa si bulico kjer je zamašeno masiraj). Pa bohnedaj z umazanimi rokami kaj bradavice tipat - takoj kaj not zaneseš. No, prav predolgo pa ne čakat - če ne bo bolje, hitro po antibiotike.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

Neposredna povezava do sporočila: 240
6.6.2010 13:23:22   
Angel_Tian
Evo mene enmalo

zdajle, ko mala v gugalniku spi, moj na ležalniku in Tian se igra v pasji košari z avtki user posted image user posted image user posted image
Smo pa vsi skupaj lepo na balkonu user posted image user posted image

Včeraj smo se Lina, Tian in jaz lepo sprehajali z vozičkom, ati pa je "novi" avto malo čekiral. Danes pa smo vsi štirje lepo šli na referendum, popoldan pa naslednji sprehod. Kaj češ, je treba lepo vreme izkoristit user posted image

san - user posted image user posted image user posted image si te kar predstavljav vscenariju iz trgovine user posted image Jaz sem ob takih otroških "izpadih" lepo flegma, koj dragi pa taaaaaaaakoooo živčen user posted image

Woooooow, vi pa tudi res zelo lepo dobivate na teži. Odlično user posted image

zivepo - seveda še tukaj čestitke user posted image

Ko sem mojemu prebrala sms, se je kar ustrašil user posted image user posted image Ok, glede velikosti in teže je že čudno pogledal, ko sem pa velikost glavice povedala, pa user posted image user posted image user posted image

kati - držim pesti, da ti uspe tole z žolčnimi zvozit. Verjamem, da ni fajn. A operacija pa potem pride v upoštev po zaključenem dojenju ali kako? Ali je možnost, da se sami izločijo?

Takole, mala se že oglaša, bo treba it...
Sledi nadaljevanje branja na strani 10, ko pač uspem user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 241
6.6.2010 14:58:34   
Melia
punce HVALA!

sem si masirala s toplimi obkladki, pa mali je kr dosti jedel iz boleče dojke, pa masirala sem si zraven.
potem pa sem šla še pod vroč tuš in mi je tak slabo postalo in pritisk v glavi....ne vem kaj je to, sem mislila da bom skupaj zlezla.

upam, da bo boljše. malo ležim zdaj.

aja, pa lekadol sem tud vzela. tak da mora bit vsaj malo boljše. jutri pa patronažna pride, pa jo vprašam kako in kaj. drugače pa grem kar k zdravniku če ne bo boljše.

hvala za nasvete še enkrat!

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   [Brisano sporočilo]
6.6.2010 16:04:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Melia)
  Neposredna povezava do sporočila: 243
6.6.2010 16:10:39   
Aninchy
Gromska - user posted image user posted image user posted image lepa porodna zgodba! In niso še "aut", ker nekatere še sploh rodile nismouser posted image user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 244
6.6.2010 16:22:46   
Angel_Tian
Evo mene še enkrat,

kosilo za nami, moj dragi spet spi na balkonu, Lina počiva, Tian pa nagec skače po stanovanju in balkonu. Si je naredil kao neko tuš kabino in se že pol ure tušira user posted image
Jaz pa pospravljam in perem perilo. Jupiiiiiii, zakaj mi nikol ne zmanjka dela? user posted image user posted image

Ah, prebrala sem vas, komentirat pa že ne "smem" več, ker se moram iti s Tianom igrat.

gromska - hvala tudi tebi za porodno zgodbo. Te so itak vedno zanimive za prebrat user posted image Pa seveda čestitke user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 245
6.6.2010 21:07:12   
_katja_
Melia: jaz sem imela že v sredo in četrtek del ene dojke boleč. Pa sem malo toplih obkladkov dajala, pa malo masirala pa nič boljše. V petek se zbudim s ful glavobolom in vročino 37.7. Sem jemal čez dan Lekadole in ful počivala, zvečer sem si pa z orto vročo vodo tuširala dojko + na močno zmasirala (je kar bolelo). V soboto zjutraj sem bila kot nova in rdečina in bolečina na dojki sta izginili. Tako da res vroča voda + močna masaža!
Držim pesti da se uredi!

Lp
K

www.fitnosecka.si
Vadba za nosečnice in poporodna vadba.

20.11.2008 smo dobili prvega sončka,
26.5.2010 pa je na svet prijokal drugi.

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 246
7.6.2010 9:13:57   
julka8
jutro!

gromska - hvala za porodno, itak da so še zmeri aktualne! user posted image user posted image

drugače pa mali nekaj čeblja in opazuje igračke k je na igralni podlogi..user posted image user posted image pa vmes ga mal šraufa.. ja une kaplce (babynos) se mi zdijo kr uredu k se pol lepo sprdi in ga ne muči več tolk u trebuhu...

drgač je pa lepo k je končno lepo vreme ne? zakon tale sončeeeekkk user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kr čist drgač vpliva na voljo in počutje.
drgač smo pa u redu, nč kej novga ni... komi čakam ginekološki pregled pa bo šele 23.6. - skor 2 mesca po porodu...user posted image k me spodi še kr občasno neki špika - je to vremensko?? user posted image a to še kero k je bla šivana?

lep dan user posted image

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 247
7.6.2010 10:10:47   
klupko
Katiuser posted image user posted image user posted image user posted image ta tvoj otrok ni normalen! No, al pa moj ni! Danes ponoč je sploh bil zmešan...na manj kot uro se je drl. Sem mislila da se mi bo odpeljalo...user posted image user posted image
Kr neki mu dogaja na polno zadnje dni. Hočm nazaj tistega dojenčka ki mi je spal po 4 ure v kosu. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 248
7.6.2010 12:10:13   
emibu
hej,

naš Maj se je danes že drugič kopal,iz odpustne teže 3280 je v enem tednu prišel na 3615user posted image user posted image ,neke normala je da dobi 30 g na dan se pravi da bi mogu pridobit 210 on je pa kar 325 če sm prav zračunalauser posted image user posted image user posted image user posted image
tut vozičkamo že na polno,danes je star 10 dni..spi kak se mu zapaše učasih je ful priden ponoč učasih ga kj svira,kak kdaj ponavadi spi po 3 ure..
jst sem OK samo teče še vedno kri iz meneuser posted image ...komi čakam izcedek in potem konec teh plenicuser posted image user posted image

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 249
7.6.2010 13:07:44   
Mubi
No, pa sem prišla na ta forum user posted image
teče tretji dan kar smo sami doma z malim in nam za enkrat kar gre.... Moti me samo, ker je mali tako zelo lačen....ne vem, jaz ga podojim (dobi dovolj, saj sem ga tudi tehtala že) pa še kar hoče še in še oz. joka in ne more zaspati.... user posted image V P so mi dajali še dodatke. tud za domov sem si kupila dodatek in ga pripravljam. potem mu ga malo pripravim in končno enkrat zaspi.... Danes mi je pa babca rekla, da če imam dovolj mleka je brezveze dajat dodatka (ob enem pa je rekla, da je mleka itak samo prvih 15minut....user posted image je rekla, naj podojim, dam spat in če ne zaspi še mal podojim....ampak mali joka in ne zaspi.... mi lahko katera kaj svetuje??

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?