ronja
|
porodnišnica Lj: nobenkrat rezana (2x rodila do zdaj) Imela sem (prvič) super babico, ki me ni rezala (je imela že 2x škarje v rokah, pa si je obakrat premislila), je pa rekla, da tudi zato, ker sem tako lepo sodelovala si je to upala, da sicer si ne bi. Vem, da mi je parkrat rekla: "če boš zdaj pritisnila, se bo vse raztrgalo!" in nisem, čeprav je bilo hudičevo težko. Splača se ful sodelovat, skratka. In splača se raztegovat presredek v nosečnosti. Pri meni je šlo za dlako in tudi če je masiranje z raztegovanjem čisto malo pomagalo, je meni rešilo presredek. baje se je minimalno pretrgal, ampak jaz tega skoraj nisem čutila, malo je peklo, kadar sem šla lulat, ampak samo par dni, niti ni bilo potrebno šivat. Seveda me potem tudi drugič niso rezali (to je nek kodeks, če prvič nisi rezana, potem te tudi drugič ne, bi izpadlo, kot da je ta druga babica nesposobna ). Zdravnikov pri mojih porodih ni bilo: prvič je prišel 1x na začetku in potem predret mehur in to je bilo to, 2. je bilo prehitro in ni bilo nikogar - saj pravijo: dosti babic, kilavo dete, zato mam rajši, da jih je manj . Obakrat sta imeli punci 35 cm obsega glavice in sta bili težki cca 3500 g (obe približno toliko). Drugič sem že prvi dan po turško sedela, ko sem dojila . So vsi samo gledali . Taprvič sem ves čas divjala okoli, ker je bila mala na IE, tako da praktično nisem nič ležala, saj sem takoj po viziti šibala dol, probat dojit, predno ji dajo flašo, potem sem šla v laktarij si stisnit mleko, kolikor je pač šlo, pa nazaj k tamali, ker so bili takrat obiski na IE, po obiskih sem šla nazaj v laktarij in potem gor pojest kosilo, spet v laktarij, pa spet k tamali na popoldanske obiske, dokler sem lahko bila pri njej, potem sem prišla gor še po svoje obiske, ki ne smejo k otroku na IE, pa spet stiskat mleko (sem bila čist divja s tem stiskanjem, še ponoči sem si hodla stiskat, sem res ful hotela dojit -no, saj zato je pa ratalo, kljub temu, da se je dol navadla na flašo;),... skratka, prva dva dni skoraj nisem ležala, razen zvečer, takrat mi je bilo pa težko počivat, ker sem slišala otroke jokat in sem se bala, da moja joka dol, pa je nihče ne potolaži... Ko je pa prišla k meni, pa itak nisem več mogla počivat , je bila tak tip dojenčka, da nič ne spi razen na rokah . Sta bila pa oba poroda naravna, brez umetnih popadkov, pa brez protibolečinskih zdravil in sta kar trajala, tako da se je imel presredek čas raztegnit, tudi nisem ležala, ampak sem bila pokonci, hodila sem čisto do konca, to vse pomaga. Spolni odnosi: po prvem porodu je prvič malo zabolelo, ampak je hitro nehalo, sva bila pač bolj na izi. Tadrugič pa ko da ne bi rodila .
|