roberta -> RE: Šivanje in rezanje presredka (6.5.2010 22:53:01)
|
v 1. (3700 g, 35 cm glava) so mi kar precej prerezali presredek (babica je bila nasploh obupna, za porod niti ne morem reči, da je bil voden, ampak diktiran) v 2. (3800 g, 35 cm glava) nisem bila prav nič prerezana (dobila le 1. šiv zaradi manjše raztrganine), ker je bila babica res strokovna in je že takoj rekla, da bomo čuvali, da ne bo treba rezati in me je res vodila skozi porod = povedala, kdaj pritiskat, kdaj popustit, da se ne bo raztrgalo, kdaj spet pritisnit, ker je presredek prišel k sebi in se dodatno raztegnil... skratka, popoln občutek kontrole in nadzora in vodenja. o tem, da je velika razlika ali si konkretno šivan ali pa nisi (oz. dobiš 1 šiv) pa sploh ne bi govorila. razlika je ogromna in se sploh ne da primerjat. po prerezu te vse boli, težko sediš, težko dojiš, težko se premikaš, da ne govorim o tem, da moraš iti na wc (= obup), če pa ni nič od tega, je precej lažje, precej manj boleče in vse je prej ok. skratka, če kdo mene vpraša, je veliko in res veliko odvisno od babice.
|
|
|
|